Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, nickk0kkav said:

Μου έκανε εντύπωση και η θυρα 10g που εχει το ρούτερ.

Ναι είναι XGS-PON, οπότε έχει 10αρα γιατί θα παίζει και με 10Gbps σύνδεση.

1 hour ago, nickk0kkav said:

Btw επειδή η ΔΕΗ δεν έχει σταθερή, δεν θεωρείται φορητότητα οπότε πρέπει να κάνεις αίτηση διακοπής στον προηγούμενο πάροχο. Το ειπα στην Νοβα απο 23/9 και μου ειπαν θα κοπεί 9/11 !!! 10 κάθε μηνα βγαίνει λογαριασμός σε εμένα οπότε δεν ειναι τυχαίο.. τώρα θα τους κυνηγήσω λίγο γιατί δε βλέπω το λόγο να πληρώνω 20 μερες επιπλέον (η δέσμευση εχει τελειώσει)

Μπορείς να κάνεις φορητότητα σε VoIP πάροχο αν θες να διατηρήσεις τον αριθμό, αρκετά φτηνά το χρόνο. 

Οπότε θα γίνει κι άμεσα η "διακοπή" στη Nova.

• Thanks 1
  • Απαντ. 837
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nickk0kkav είπε

Σήμερα ήρθε το internet από ΔΕΗ στο Περιστέρι. 946mbps το pc μέσω ethernet. Το κινητό μεσω wifi με παει απο 650 εως 740. Εβαλα το κινητό δίπλα στο ρουτερ, εβγαλα το ethernet για δοκιμή και εφτασα 800.

Το ρούτερ υποστηρίζει και voip αλλα με λιγο ψαξιμο των μενου με τη βοήθεια και του perplexity (γιατί είμαι άσχετος) τα πεδία για να ρυθμίσεις υπηρεσία voip δεν υπάρχουν, είναι κλειδωμένα. (Οχι οτι θα έβαζα σταθερή..)

Μου έκανε εντύπωση και η θυρα 10g που εχει το ρούτερ. Διπλάσιο σε μέγεθος απο αυτο της nova

Btw επειδή η ΔΕΗ δεν έχει σταθερή, δεν θεωρείται φορητότητα οπότε πρέπει να κάνεις αίτηση διακοπής στον προηγούμενο πάροχο. Το ειπα στην Νοβα απο 23/9 και μου ειπαν θα κοπεί 9/11 !!! 10 κάθε μηνα βγαίνει λογαριασμός σε εμένα οπότε δεν ειναι τυχαίο.. τώρα θα τους κυνηγήσω λίγο γιατί δε βλέπω το λόγο να πληρώνω 20 μερες επιπλέον (η δέσμευση εχει τελειώσει)

Screenshot_2025-10-20-22-16-48-221_com.miui.gallery-edit.jpg

καλησπέρα πόσο καιρό σου έκανε από τότε που έγινε η πρώτη εγκατάσταση μέχρι να ενργοποιηθεί;
Εμένα έχει γίνει από της 24/9 και ακόμα περιμένω.
στο ενδιάμεσο έχουν γίνει 4 ραντεβού για σκαψίματα κλπ κλπ..

Επεξ/σία από modechristo_13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, modechristo_13 είπε

καλησπέρα πόσο καιρό σου έκανε από τότε που έγινε η πρώτη εγκατάσταση μέχρι να ενργοποιηθεί;
Εμένα έχει γίνει από της 24/9 και ακόμα περιμένω.
στο ενδιάμεσο έχουν γίνει 4 ραντεβού για σκαψίματα κλπ κλπ..

Η αίτηση έγινε 17/9 οπότε 1 μήνα πήρε. Συνολικά 3 ραντεβού. 1 ο μηχανικός με τον ιδιοκτήτη να δουν πως θα περάσουν τα καλώδια και που θα μπουν τα κουτιά σε κάθε όροφο. 2ο ραντεβού που έκαναν τη δουλειά στο κοινόχρηστο χώρο και εφεραν την ινα μεσα στο σπίτι και τρίτο ραντεβού χθες που ενεργοποίησαν τη γραμμή και έφεραν το ρούτερ. Η γραμμή ηρθε απο κολώνα της ΔΕΗ ακριβώς δίπλα από την πολυκατοικία οπότε σκαψιματα τεχνικά δεν ειχα .. μόνο λίγες τρυπες για να περάσουν τη γραμμή . Το δεύτερο ραντεβού την προηγούμενη Τετάρτη οπότε μετα την εγκατάσταση στην πολυκατοικία ούτε εβδομάδα 

@Thresh Δεν χρειάζομαι το νούμερο αλλα η ιδέα σου είναι καλή. Με ενα πολύ γρήγορο ψάξιμο βλεπω yuboto 24€ το χρόνο. Με δεδομένο οτι για 20 μερες θα δωσω στη nova κατι λιγότερο από 20€ χωρίς λογο είναι τσάμπα. Έχεις να προτείνεις κάποια αλλη εταιρία ακόμα πιο φθηνή? 

Edit : βλεπω οτι η yuboto έχει υπηρεσία parking με 12€ το χρόνο

Επεξ/σία από nickk0kkav
Δημοσ.

Ήρθαν και σε εμένα σήμερα οι τεχνικοί της ΔΕΗ, και έχουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε ξεκινήσει να περνούν την οπτική ίνα στην πολυκατοικία. Μου ειπαν όμως κάτι πολύ περίεργο, ότι αν κάποιος άλλος ένοικος της πολυκατοικίας θελήσει πχ να βάλει οπτική ίνα από ΟΤΕ, ή από άλλο πάροχο, μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα εγκατάσταση της ΔΕΗ, δε χρειάζεται να ξαναπεράσουν νέα (δεύτερη) οπτική ίνα, κουτιά, κτλ.

Επειδή αυτό είναι αντίθετο με τα όσα έχω διαβάσει, μήπως ξέρει κάποιος τι τελικά ισχύει; Μήπως οι εταιρείες έβαλαν μυαλό, και ήρθαν σε κάποιου είδους συμφωνία, ώστε να μπορούν η μία να χρησιμοποιεί κάπως την υποδομή της άλλης, χωρίς να δημιουργείται χαμός με 2 και 3 διαφορετικά "σετ" οπτικής ίνας;

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Δεν χρειάζομαι το νούμερο αλλα η ιδέα σου είναι καλή. Με ενα πολύ γρήγορο ψάξιμο βλεπω yuboto 24€ το χρόνο. Με δεδομένο οτι για 20 μερες θα δωσω στη nova κατι λιγότερο από 20€ χωρίς λογο είναι τσάμπα. Έχεις να προτείνεις κάποια αλλη εταιρία ακόμα πιο φθηνή? 

To "παρκάρισμα" στην Yuboto είναι ασύμφορο. Σε άλλους παρόχους πληρώνεις 10-18€ ανά έτος και έχεις στάνταρτ εισερχόμενες κλήσεις ενώ οι εξερχόμενες χρεώνονται επιπλέον. Modulus, Omnivoice, Intertelecom κλπ.

Οικονομικότερη όλων είναι η Omnivoice. Η φορητότητα κοστίζει 10€, αλλά πληρώνεις αρχικά 16€ με τα 5€ από αυτά για το πρώτο 6μηνο (το έτος είναι 10€).

• Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, nickk0kkav said:

Δεν χρειάζομαι το νούμερο αλλα η ιδέα σου είναι καλή. Με ενα πολύ γρήγορο ψάξιμο βλεπω yuboto 24€ το χρόνο. Με δεδομένο οτι για 20 μερες θα δωσω στη nova κατι λιγότερο από 20€ χωρίς λογο είναι τσάμπα. Έχεις να προτείνεις κάποια αλλη εταιρία ακόμα πιο φθηνή? 

Δεν έχω κοιτάξει τιμές, αλλά άλλες 2 εταιρείες είναι Modulus και Intertelecom.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, enteacher04 είπε

Ήρθαν και σε εμένα σήμερα οι τεχνικοί της ΔΕΗ, και έχουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε ξεκινήσει να περνούν την οπτική ίνα στην πολυκατοικία. Μου ειπαν όμως κάτι πολύ περίεργο, ότι αν κάποιος άλλος ένοικος της πολυκατοικίας θελήσει πχ να βάλει οπτική ίνα από ΟΤΕ, ή από άλλο πάροχο, μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα εγκατάσταση της ΔΕΗ, δε χρειάζεται να ξαναπεράσουν νέα (δεύτερη) οπτική ίνα, κουτιά, κτλ.

Επειδή αυτό είναι αντίθετο με τα όσα έχω διαβάσει, μήπως ξέρει κάποιος τι τελικά ισχύει; Μήπως οι εταιρείες έβαλαν μυαλό, και ήρθαν σε κάποιου είδους συμφωνία, ώστε να μπορούν η μία να χρησιμοποιεί κάπως την υποδομή της άλλης, χωρίς να δημιουργείται χαμός με 2 και 3 διαφορετικά "σετ" οπτικής ίνας;

Για αυτό το θέμα όντως οι απόψεις ειναι αντικρουόμενες. Ο διπλανός μου έχει κάνει αίτηση στη Vodafone και είμαι πολυ περίεργος για το τι θα κάνουν. Στο δρόμο μου έχει δίκτυο ΚΑΙ η cosmote και το ξέρω και απο την διπλανή πολυκατοικία 

Θεωρώ οτι αφού η Vodafone δεν έχει δικό της δίκτυο στη συγκεκριμένη περίπτωση αντι να πληρώσει τον ΟΤΕ, θα πληρώσει ενοίκιο στο δίκτυο της ΔΕΗ που ξέρουμε ότι πουλάει χονδρική. Αλλά αν κάποιος θέλει cosmote πιθανότατα θα μπει νέο κουτι κοσμοτε δίπλα στην ΔΕΗ γιατί δεν την συμφέρει να πληρώνει τη ΔΕΗ 

Βέβαια βάση της ίδιας λογικής αν η Vodafone πληρώνει λιγότερα στη κοσμοτε μπορεί κ πάλι να βάλει νεο κουτάκι. Δε ξέρω κατι παραπάνω από εσάς, απλά αυτές ειναι οι σκέψεις μου και ίσως ειναι και ανοησίες 

• Super Moderators
Δημοσ.
44 minutes ago, nickk0kkav said:

Αλλά αν κάποιος θέλει cosmote πιθανότατα θα μπει νέο κουτι κοσμοτε δίπλα στην ΔΕΗ γιατί δεν την συμφέρει να πληρώνει τη ΔΕΗ 

Αρκεί να έχει σκάψει στην περιοχή η Cosmote, διότι αν δεν έχει σκάψει, δεν προβλέπεται να βάλει δικά της και γι' αυτό νοικιάζει ακόμα και μέσω ΔΕΗ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλάβη στην ίνα σε Χαλάνδρι κα Αγία Παρασκευή. Απο της 5 παρά 20 δεν υπάρχει πρόσβαση στο internet. Το πρώτο σοβαρό downtime εδώ κα 5μηνες.

Επεξ/σία από lafayetter
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, nickk0kkav είπε

Η αίτηση έγινε 17/9 οπότε 1 μήνα πήρε. Συνολικά 3 ραντεβού. 1 ο μηχανικός με τον ιδιοκτήτη να δουν πως θα περάσουν τα καλώδια και που θα μπουν τα κουτιά σε κάθε όροφο. 2ο ραντεβού που έκαναν τη δουλειά στο κοινόχρηστο χώρο και εφεραν την ινα μεσα στο σπίτι και τρίτο ραντεβού χθες που ενεργοποίησαν τη γραμμή και έφεραν το ρούτερ. Η γραμμή ηρθε απο κολώνα της ΔΕΗ ακριβώς δίπλα από την πολυκατοικία οπότε σκαψιματα τεχνικά δεν ειχα .. μόνο λίγες τρυπες για να περάσουν τη γραμμή . Το δεύτερο ραντεβού την προηγούμενη Τετάρτη οπότε μετα την εγκατάσταση στην πολυκατοικία ούτε εβδομάδα 

Εγώ τον εξοπλισμό τον έχω από την πρώτη μέρα κουμπωμένο πάνω και σε αναμονή .
Στο τελευαίο ραντεβού χρειάστηκε να ρυθμίσουν κάτι πάνω στο διαμέρισμά σου;
Αλλιώς δεν βλέπω νόημα να χρειαστεί να έρθει τεχνικός αλλά ότι μου πουν.

Επεξ/σία από modechristo_13
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, modechristo_13 είπε

Εγώ τον εξοπλισμό τον έχω από την πρώτη μέρα κουμπωμένο πάνω και σε αναμονή .
Στο τελευαίο ραντεβού χρειάστηκε να ρυθμίσουν κάτι πάνω στο διαμέρισμά σου;
Αλλιώς δεν βλέπω νόημα να χρειαστεί να έρθει τεχνικός αλλά ότι μου πουν.

Ναι ρύθμισαν και στο διαμέρισμα και στην πολυκατοικία. Ήταν ο πατέρας μου παρών, όχι εγώ οπότε δεν ειναι οτι ξέρω τι έγινε ακριβώς αλλά περιέργως κάνανε πάνω απο 3 ώρες. Δε ξέρω αν έπεσαν σε προβλήματα ή τόσο κάνουν κανονικά. 

Επίσης το ρούτερ δεν συνδέεται με απλό βισμα, δε φαίνεται να μπορώ να το πειράξω εγώ σαν χρήστης. Εντάξει ανοίγει από το πλάι αλλα δεν είμαι για πειράματα. Υπάρχει λόγος που το φέρνει τεχνικός και δε το στέλνουν με κουριερ

Έτσι φαίνεται τουλάχιστον 

Screenshot_2025-10-21-19-19-13-493_com.miui.gallery-edit.jpg

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Ναι ρύθμισαν και στο διαμέρισμα και στην πολυκατοικία. Ήταν ο πατέρας μου παρών, όχι εγώ οπότε δεν ειναι οτι ξέρω τι έγινε ακριβώς αλλά περιέργως κάνανε πάνω απο 3 ώρες. Δε ξέρω αν έπεσαν σε προβλήματα ή τόσο κάνουν κανονικά. 

Επίσης το ρούτερ δεν συνδέεται με απλό βισμα, δε φαίνεται να μπορώ να το πειράξω εγώ σαν χρήστης. Εντάξει ανοίγει από το πλάι αλλα δεν είμαι για πειράματα. Υπάρχει λόγος που το φέρνει τεχνικός και δε το στέλνουν με κουριερ

Έτσι φαίνεται τουλάχιστον 

Screenshot_2025-10-21-19-19-13-493_com.miui.gallery-edit.jpg

Aπλό καλώδιο οπτικής ίνας είναι , δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Αφαιρείς το καπάκι από το πλάϊ και το βγάζεις.

Το δικό μου το άλλαξα λόγω μήκους, πήρα 2m και καλύτερης ποιότητας μιας και αυτό που έρχεται με το ρουτερ είναι 1m και σαν ποιότητα δεν μου γέμιζε το μάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει, αλλά ενεργοποιήθηκα σήμερα στη ΔΕΗ, και έχω το εξής πρόβλημα:

Έχω μία smart TV, συνδεδεμένη μέσω ethernet.

Έχω επίσης έναν DLNA (media) server, ο οποίος τρέχει σε android συσκευή, που είναι συνδεδεμένη μέσω wifi (στο ίδιο δίκτυο προφανώς).

Αυτό λειτουργούσε μέχρι τώρα άψογα, αλλά πλέον η τηλεόραση δεν βλέπει τον media server.

Αν βγάλω το ethernet από την τηλεόραση, τότε η τηλεόραση βλέπει τον media server.

Επίσης, μέσω του fing, παρατήρησα ότι από το κινητό μου, που είναι συνδεδεμένο μέσω wifi προφανώς, μπορώ να δω μόνο τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες μέσω wifi, και όχι τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες μέσω ethernet. Μάλιστα, επειδή το κινητό είναι συνδεδμένο στα 5GHz, και έχω και έναν smart αφυγραντήρα που είναι συνδεδμένος μέσω wifi, αλλά στα 2.4GHz, παρατήρησα ότι δεν μπορώ να δω ούτε τον αφυγραντήρα (πιθανόν επειδή ναι μεν είναι και αυτός μέσω wifi, αλλά σε άλλη συχνότητα).

Ανέφερα το πρόβλημα στη ΔΕΗ, αλλά μου είπαν ότι δεν το είχαν υπόψη τους, και μου φαίνεται περίεργο, διότι το θεωρώ απίθανό να μην έχει παρουσιαστεί ποτέ σε κάποιον άλλο.

Έχετε καμία ιδέα εσείς; Μπορεί κάποιος να κάνει μια τέτοια δοκιμή (πχ να εγκαταστήσει το fing στο κινητό του, και να δει τη λίστα των συσκευών του δικτύου του, και να τσεκάρει αν το fing μπορεί να δει και τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες μέσω ethernet)

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...