Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω την υποψια οτι αν αποδειχθει εμπρησμος -αρα εγκληματικη ενεργεια- δεν θα ειναι τοσο απλα τα πραγματα. θυμαμαι πολύ παλιοτερα για ενα μικρο σπιτι σε οχι και τοσο επικινδυνη περιοχη μου ειπαν 150ε το χρονο. τωρα θα ειναι 200+. Για πεντελη μεγαλο σπιτι κατω απο 500 δεν νομιζω.

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά σίγουρα παίζει η περιοχή και σίγουρα η αξία του ακινήτου.

Για ένα διαμέρισμα 100 την σε καλή περιοχή της Αττικής  η anytime( που την θεωρώ από τις πιο αξιόπιστες) ξεκινάει από 30 ευρώ περίπου. Αν εσύ θες να βάλεις μέσα κ άλλες καλύψεις πχ πλημμύρες, σεισμός κτλ τότε ξεφεύγει. Για φωτιά μόνο όμως τα πόσο είναι πολύ χαμηλό.

Για παράδειγμα στην Αγία Παρασκευή για μονοκατοικία 100τμ κατασκευης 2000 για κτίριο κ περιεχόμενο βγαίνει 68 ευρώ τον χρόνο.

Δημοσ.

Η anytime ειναι της πλάκας. Σοβαρή ασφαλεία σε σπίτι και υγεία (όχι για όχημα) είναι η εθνική. Χοντρικά μαζί με σεισμό ασφαλίζουν 1000/τμ την αξία. Πχ 100τμ πάει 100000€ ασφαλιζόμενη αξία. Ρίχνουν το κόστος ελάχιστα τα μέτρα ασφαλείας για το περιεχόμενο (πόρτα ασφαλείας, ύπαρξη συναγερμού, λήψη σε κέντρο κλπ). Περιεχόμενο αν υπάρχει κάτι αξίας πχ κοσμήματα, πίνακες πρέπει να υπάρχουν και αποδείξεις. Η εθνική στην Εύβοια μέσα σε 15 μέρες τους είχε πληρώσει όλους. 

Disclaimer : δεν δουλεύω εκεί ούτε έχω κάποιο όφελος. 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Η anytime ειναι της πλάκας. Σοβαρή ασφαλεία σε σπίτι και υγεία (όχι για όχημα) είναι η εθνική. Χοντρικά μαζί με σεισμό ασφαλίζουν 1000/τμ την αξία. Πχ 100τμ πάει 100000€ ασφαλιζόμενη αξία. Ρίχνουν το κόστος ελάχιστα τα μέτρα ασφαλείας για το περιεχόμενο (πόρτα ασφαλείας, ύπαρξη συναγερμού, λήψη σε κέντρο κλπ). Περιεχόμενο αν υπάρχει κάτι αξίας πχ κοσμήματα, πίνακες πρέπει να υπάρχουν και αποδείξεις. Η εθνική στην Εύβοια μέσα σε 15 μέρες τους είχε πληρώσει όλους. 

Δηλαδή στην εθνική δεν θέλουν αποδείξεις;

Φίλε ασφαλιστικές είναι όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αν με ρωτάς προσωπικά δεν εμπιστεύομαι κανέναν τους και τους θεωρώ νόμιμους νταβατζηδες όπως κ τις τράπεζες. 

Αλλά μιας κ πλέον οι κυβερνώντες τείνουν να κάνουν υποχρεωτικές τις διαφορές ασφαλίσεις, πχ. Υγείας, πυρός, καταποντισμου και δεν ξέρω κ εγώ για πόσες Πληγές ακόμα, πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα από τα αποσκατα το καλύτερο σκατό....

Θεωρώ λοιπόν την ιντεραμερικαν κ την εθνική αφού το λες κ εσύ τις λιγότερο σκατενιες.

Αυτές λοιπόν, και επειδή από εκεί άρχισε το θέμα, ασφαλίζουν τα ΔΙΑΜΕΡΊΣΜΑΤΑ στην Αττική σε αρκετά καλή τιμή για ΦΩΤΙΑ.

Επίσης ασφαλίζουν και τις μονοκατοικίες σε καλές περιοχές της Αττικής, όπως η Αγία Παρασκευή για 70 ευρώ τον χρόνο για ΦΩΤΙΆ.

Εάν εσύ έχεις βίλλα στη Βούλα με πισίνα και πίνακες σίγουρα η τιμή θα είναι τσουχτερή. 

Δημοσ.

Από το 2025 θα γίνει υποχρεωτική η ασφάλιση κατοικίας, όπως στα οχήματα.
Φυσικά για να μην αναγκάζεται το κράτος να αποζημιώνει.

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Highlander είπε

Από το 2025 θα γίνει υποχρεωτική η ασφάλιση κατοικίας, όπως στα οχήματα.
Φυσικά για να μην αναγκάζεται το κράτος να αποζημιώνει.

Οντως;

---

Εγω παντως που ειχα ρωτησει για μονοκατοικια, σε περιοχη με νορμαλ τιμες,
και ρωτησα αξιοπιστο ασφαλιστικο πρακτορα με αξιοπιστη ασφαλιστικη,
μου ειχε πει νομιζω γυρω στα 300 ευρω το χρονο.

Δημοσ.

αν το σπίτι είναι μέσα σε δάσος μπορεί η ασφαλιστική να μην προχωρήσει η να είναι ακριβή....μες τη πόλη άλλη ταριφα

αυτά που είναι αγορασμένα με δάνειο νομίζω ότι είναι μέσα η κάλυψη για φωτιά....αν είναι αυθαίρετο μπορεί να μην το ασφαλίσει αν είναι σε δύσκολη περιοχη

γενικά οι ασφάλειες θέλουν πολύ μελέτη.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Έχεις καμία απόδειξη για αυτά που λες; Το ξέρεις ότι anytime = interamerican έτσι; Μόνο η εθνική είναι σοβαρή για πυρός και υγεία; Πχ έχεις ακούσει την ΝΝ που είναι η Νο.1 εταιρεία στις ασφαλίσεις ζωής στην Ελλάδα; Για Πυρός άλλες σοβαρές εταιρείες πλην Εθνικής δεν υπάρχουν; Που να πληρώνουν και άμεσα; Σε ρωταω γιατί είμαι του Κλάδου σε ανταγωνίστρια (και των τριων που προανεφερα) εταιρεία. 

Όποιος έχει ανησυχίες για το αν μια ασφαλιστική είναι καλή, ζητάει από τις εταιρείες που θεωρεί ότι είναι καλές συμβόλαιο πυρός, ζωής, υγείας κλπ., Κάθεται και διαβάζει πριν πληρώσει την προσυμβατικη ενημέρωση που του παρέχνει η κάθε εταιρεία ξεχωριστα με όλους τους όρους ασφάλισης και στη συνέχεια πληρώνει οποία θέλει...τόσο απλά ..

Επεξ/σία από panagiotis1988
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Άρα οποίος μένει σε τέτοια περιοχή να μην πω τι είναι αν δεν έχει τέτοια κάλυψη. 

Ελα ντε...

Εχω ασφαλισμένο σπιτι (μονοκατοικία 74 τμ) σε περιοχη επικινδυνη για πυρκαγια εντός αττικής (εχει ηδη καει 3-4 φορες τη τελευταια εικοσαετία) και το κόστος στην ιντεραμερικαν ειναι 120€ το χρόνο (όλες τις καλυψεις πλην σεισμού), σα να λεμε 10€ το μηνα - εαν καποιος εχει δικο του σπιτι και δε διαθετει 10€ το μήνα περίσσευμα κατι κάνει παρα πολύ λαθος... 2 πακετα τσιγαρα είναι ή 3 τυλιχτά...

Φυσικα όσο μεγαλωνει το σπιτι ανεβαινει το κόστος αλλα κ παλι για μια απο τις φτωχικες βιλες στο ντραφι κ την παλληνη δε θα ξεπερναγε τα 400/χρόνο, δλδ ουτε 35€ το μήνα...

• Like 2
Δημοσ.

Πολύ καλό το θέμα! Η ασφάλεια κατοικίας για εμένα στην χώρα που ζούμε, είναι άκρως απαραίτητη. Και για σεισμό, όχι μόνο για φωτιά! Στατιστικά δε, είναι πολύ πιο πιθανό ανά πάσα στιγμή να κάνει ένα 6άρι και δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα, παρά να περάσει η φωτιά να μας κάψει το σπίτι, που μπορούμε εν τω μεταξύ να προφυλαχτούμε!
Τιμές από 30 ευρώ δεν νομίζω να παίζουν, εκτός αν μιλάμε για συμβόλαια που καλύπτουν μόνο φωτιά με εκατό αστερίσκους!
Από πλευράς εμπρησμού που αναφέρθηκε δεν τίθεται θέμα, η ασφαλιστική καλύπτει. Θέμα τίθεται αν αποδειχτεί δόλος, δηλαδή ότι πήγες και έβαλες εσύ τη φωτιά για να πάρεις το ασφαλιστήριο. Ούτε θέμα τίθεται αν ήσουν υπαίτιος, πχ ξέχασες το τηγάνι στη φωτιά και λαμπάδιασε. Αρκεί να μην το έκανες με δόλο. Γι' αυτό υπάρχουν οι ασφάλειες, για να καλύπτουν ατυχείς συγκυρίες που οδηγούν σε ανασφαλείς καταστάσεις...
Οι τράπεζες τώρα, μεγάλες... @νες... Σε βάζουν με τον τρόπο τους να κάνεις ασφαλιστήριο στην ασφαλιστική που συνεργάζεται η τράπεζα, σου πασάρουν ένα συμβόλαιο ό,τι να 'ναι πραγματικά, με μη μελετημένους όρους και βάζουν και τον εαυτό τους 1ο δικαιούχο για το σύνολο της αποζημίωσης! Δηλαδή, πήρες κάποτε ένα δάνειο 100 χιλιάρικα και χρωστάς τα 20, το σπίτι συνεχίζει κι έχει αξία 100 χιλιάρικα, μπορεί και παραπάνω. Η ασφαλιστική, δεν σου το ασφαλίζει για 20, σου ασφαλίζει όσο είναι η αξία του σπιτιού. Η μάλλον, για να το πω πιο σωστά, μπορεί να δεχτεί να σου ασφαλίσει για 20 αλλά όταν έρθει ω μη γένοιτο η ζημιά, θα έρθει ο πραγματογνώμονας, θα πει το σπίτι κάνει 100, εσύ μου πληρώνεις ασφάλιστρο για 20, σου αποζημιώνω το 20% της ζημιάς σου. Αν είσαι λογικός άνθρωπος και δεν κάνεις την ασφάλεια απλά επειδή το ζητάει η τράπεζα, θα κάνεις ασφάλιση στο πραγματικό ύψος της αξίας του σπιτιού. Η τράπεζα όμως είναι 1ος δικαιούχος, οπότε θα πάρει αυτή τα λεφτά της αποζημίωσης!!! Πέρυσι που έκανα σύμβαση δανείου και διάβασα αυτόν τον όρο, τους λέω παιδιά παίρνω ένα σπίτι που κάνει (λέμε τώρα) 100 χιλιάρικα, βάζετε εσείς τα 80 και εγώ τα 20, πες ότι βγαίνει ολική καταστροφή και το σπίτι γίνεται χωράφι, γιατί θα πάρετε εσείς όλη την αποζημίωση και όχι το ύψος της τρέχουσας οφειλής;
Μου λέει η υποδιευθύντρια έτσι θα γίνει, απλά η επιταγή θα κοπεί σε εμάς και εμείς θα εξοφλήσουμε την οφειλή και θα σου βάλουμε τα υπόλοιπα. Ωραία λέω πού το γράφει;;; Με κοίταζαν...κάνουν ερώτημα στο τμήμα των συμβάσεων, κοφτή απάντηση αυτή είναι η σύμβαση, δεν αλλάζει, καμία απάντηση για το ερώτημα. ...@νες...
Όποιος μπορέσει ας το προσέξει αυτό...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι τουλάχιστον αστείο να λέει καποιος οτι η Interamerican ειναι της πλάκας, εκτος αν δουλεύει η συνεργάζεται με την Εθνική (η οποία ειναι επίσης προφανως αρκετά αξιόπιστη) ή αλλους ανταγωνιστές

Ολες οι μεγάλες εταιρείες του χώρου ειναι αξιόπιστες, το σημαντικό εινσι να διαβαζουμε καλά τι αγοράζουμε . Εξαλλου δεν ειναι προγράμματα εφόρου ζωής. Αν στο μελλον προκύψει καλύτερο / ανταγωνιστικότερο προιόν ειναι εύκολη η αλλαγή

Νομίζω πάντως οτι οι τεράστιες  φυσικές καταστροφές που γινονται παγκοσμιως συνέπεια κυρίως της κλιματικής αλλαγής θα ωθήσουν τις τιμες των ασφαλιστρων προς τα πάνω, απόρροια των αυξημένων αναγκών για αποζημιώσεις..

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, bill999r είπε

Δηλαδή στην εθνική δεν θέλουν αποδείξεις;

Φίλε ασφαλιστικές είναι όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αν με ρωτάς προσωπικά δεν εμπιστεύομαι κανέναν τους και τους θεωρώ νόμιμους νταβατζηδες όπως κ τις τράπεζες. 

Αλλά μιας κ πλέον οι κυβερνώντες τείνουν να κάνουν υποχρεωτικές τις διαφορές ασφαλίσεις, πχ. Υγείας, πυρός, καταποντισμου και δεν ξέρω κ εγώ για πόσες Πληγές ακόμα, πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα από τα αποσκατα το καλύτερο σκατό....

Θεωρώ λοιπόν την ιντεραμερικαν κ την εθνική αφού το λες κ εσύ τις λιγότερο σκατενιες.

Αυτές λοιπόν, και επειδή από εκεί άρχισε το θέμα, ασφαλίζουν τα ΔΙΑΜΕΡΊΣΜΑΤΑ στην Αττική σε αρκετά καλή τιμή για ΦΩΤΙΑ.

Επίσης ασφαλίζουν και τις μονοκατοικίες σε καλές περιοχές της Αττικής, όπως η Αγία Παρασκευή για 70 ευρώ τον χρόνο για ΦΩΤΙΆ.

Εάν εσύ έχεις βίλλα στη Βούλα με πισίνα και πίνακες σίγουρα η τιμή θα είναι τσουχτερή. 

Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για ασφάλιση υγείας. Τώρα το γιατί έχει κάνει ασφάλιση ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων λόγω αδυναμίας του δημοσίου συστήματος υγείας, αυτό είναι άλλο θέμα. Πριν λίγες πλήρωσα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια εμένα και της μάνας μου, είναι σε επίπεδα δημευτικα και εξωντοτικα πλέον, αλλά δεν υπάρχει πιο συμφέρουσα επιλογή. 

Δημοσ.

Ισχυει, οτι αν εχεις ηδη μια ασφαλεια για αλλο λογο, πχ αυτοκινητου, σου κανουν την πυρος για το σπιτι, σε καλυτερη τιμη;
Ή ιδια τιμη την δινουν ετσι κι αλλιως, απλα το πλασαρουν ετσι για να σε καλοπιασουν;

Εγω στην ergo εχω το αμαξι, την θεωρω πολυ αξιοπιστη (οπως και την εθνικη),
και μου ειχαν πει, αν θυμαμαι καλα, περιπου 300 ευρω το χρονο για πυρος για το σπιτι,
επειδη εχω την ασφαλεια αυτοκινητου εκει.

Δημοσ.

Η anytime ειδικά σε οχήματα είναι της πλάκας, όταν ασφαλίζει ολική οχήματα 20ετιας και μετά ΔΕΝ πληρώνει. Το ίδιο κάνει και στα σπίτια. Τώρα για κάτι nn δεν αξίζει καν κουβέντα. Όση σοβαρότητα έχει η Πειραιώς άλλη τόση και η nn. Προφανώς υπάρχουν κι άλλες ασφάλειες αξιόπιστες εκτός από εθνική αλλά αυτές δεν είναι. Και όχι ένα απλό σπίτι έχω ούτε βίλα ούτε έπαυλη. 

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ισχυει, οτι αν εχεις ηδη μια ασφαλεια για αλλο λογο, πχ αυτοκινητου, σου κανουν την πυρος για το σπιτι, σε καλυτερη τιμη;
Ή ιδια τιμη την δινουν ετσι κι αλλιως, απλα το πλασαρουν ετσι για να σε καλοπιασουν;

Εγω στην ergo εχω το αμαξι, την θεωρω πολυ αξιοπιστη (οπως και την εθνικη),
και μου ειχαν πει, αν θυμαμαι καλα, περιπου 300 ευρω το χρονο για πυρος για το σπιτι,
επειδη εχω την ασφαλεια αυτοκινητου εκει.

Ναι ισχυει σε πολλες ασφαλιστικές (οχι Online)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...