Bradner Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Χαιρετε, Βρισκομαι στην αναζητηση ενος καλου αξιοπιστου wifi stick για να συνδεσω στον σταθερο υπολογιστη μου για να αντικαταστησω το υπαρχον netgear το οποιο έχει πολυ ασταθές σήμα και σε εφαρμογές που απαιτούν σταθερή σύνδεση είναι απαράδεκτα κακό. Παραθέστε γνώμες και εμπειρίες μπας και βρω τίποτα της προκοπής. Η φώτο που παραθέτω δείχνει πόσο απαράδεκτα άθλιο είναι!
nickol-us Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Γιατί μένεις μόνο στην επιλογή του wifi; Έχεις αποκλείσει την επιλογή του powerline; Ίσως βρεις κάτι πιο σοβαρό σε pcie, δεν υπάρχει διαθέσιμη θύρα;
Bradner Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 14 λεπτά πριν, nickol-us είπε Γιατί μένεις μόνο στην επιλογή του wifi; Έχεις αποκλείσει την επιλογή του powerline; Ίσως βρεις κάτι πιο σοβαρό σε pcie, δεν υπάρχει διαθέσιμη θύρα; Δεν μπορώ powerline γιατί, το ρούρτερ βρίσκετα σε άλλη γραμμή ρεύματος και επίσης το σπίτι έχει τριφασικό. Το στικάκι είναι η καλύτερη επιλογή για την ώρα ή pcie.
Dr_Pepper Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, Bradner είπε Δεν μπορώ powerline γιατί, το ρούρτερ βρίσκετα σε άλλη γραμμή ρεύματος και επίσης το σπίτι έχει τριφασικό. Το στικάκι είναι η καλύτερη επιλογή για την ώρα ή pcie. Για τις καλύτερες επιδόσεις απο την μεριά του PC πάρε κάτι τέτοιο: https://www.ebay.com/itm/203641617186?_trkparms=amclksrc%3DITM%26aid%3D1110006%26algo%3DHOMESPLICE.SIM%26ao%3D1%26asc%3D20200818143230%26meid%3D7cd02ad1283f4e1c86847940234d2e21%26pid%3D101224%26rk%3D1%26rkt%3D5%26sd%3D324748190443%26itm%3D203641617186%26pmt%3D1%26noa%3D1%26pg%3D2047675%26algv%3DDefaultOrganicWeb%26brand%3DIntel&_trksid=p2047675.c101224.m-1 Και μετά μια PCIe κάρτα αντάπρορα που να δέχεται m.2 (με τα συγκεκριμένα "δόνια" για το συγκεκριμένο Form Factors M.2 2230:M.2 2230 modules enable system configuration and platform usage flexibility with the use of a standard Key A or Key E socket for attaching the module.)πχ κάτι τέτοιο https://www.aliexpress.com/i/32951802629.html ) Και είσαι κομπλέ Αλλά αν το το ρούτερ σου ειναι μούφα ή σε μεγάλη απόσταση κτλ όσο καλό wifi και αν έχει ο υπολογιστής δουλειά δεν θα γίνει.
alxnt Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Bradner είπε Δεν μπορώ powerline γιατί, το ρούρτερ βρίσκετα σε άλλη γραμμή ρεύματος και επίσης το σπίτι έχει τριφασικό. Το στικάκι είναι η καλύτερη επιλογή για την ώρα ή pcie. Σε μένα με τριφασικό τα pl παίζουν κανονικά. Αν μπορείς δανείσου από κάποιον γνωστό να δοκιμάσεις. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2022 από alxnt
litmane Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) wifi και games δεν πάνε μαζί.παντα θα εχεις πρόβλημα. Σίγουρη λύση μόνο καλώδιο Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2022 από litmane
Τέρης Α. Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 12 ώρες πριν, litmane είπε wifi και games δεν πάνε μαζί.παντα θα εχεις πρόβλημα. Σίγουρη λύση μόνο καλώδιο Χθες έπαιζα PUBG με γνωστό μου που έχει gaming laptop και έχει internet με WiFi και είδα σε screenshare που μου έκανε ping 23-27ms όταν εγώ που με 100άρα και καλώδιο έχω 41-56ms... Spoiler Ίσως εκείνος είναι η εξαίρεση του κανόνα 1
Morosis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Φιλε μου καλησπερα,υπαρχουν μακρια καλωδια για να μην μπλεξεις με wifi..Ειχα παρει 15μ καλωδιο utp 6 με κατω απο 20αρικο, το modem ηταν στην εισοδο του σπιτιου κ το δωματιο με το Pc ηταν στην αλλη ακρη κ επιανα οτι ταχυτητα θα επιανα κ αν ειχα το pc διπλα στο modem !
clampro Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Αν άλλες συσκευές στον ίδιο χώρο, στο ίδιο περίπου σημείο που έχεις το PC δουλεύουν απροβλημάτιστα, τότε ίσως αξίζει να δοκιμάσεις με κάποια άλλη ασύρματη κάρτα για το PC σου. Αν όμως γενικά το σήμα εκεί που είσαι είναι ασταθές, ίσως θα ήθελες να κοιτάξεις για κάποιο extender ή repeater. Εγώ αυτό έχω κάνει και δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα. Να πω εδώ βέβαια, ότι κυρίως για δουλειά χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου, δεν παίζω τόσο απαιτητικά παιχνίδια, αλλά υποθέτω ότι αν είχα αποσυνδέσεις ή μεγάλα ping θα το καταλάβαινα.
Dr_Pepper Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Στις 1/8/2022 στις 4:11 ΜΜ, Τέρης Α. είπε Χθες έπαιζα PUBG με γνωστό μου που έχει gaming laptop και έχει internet με WiFi και είδα σε screenshare που μου έκανε ping 23-27ms όταν εγώ που με 100άρα και καλώδιο έχω 41-56ms... Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ίσως εκείνος είναι η εξαίρεση του κανόνα To ότι έχεις 100άρα δεν βοηθάει και πολύ όσο αφορά το ping (επηρεάζει λίγο το πόσο upload έχεις αν τα πακέτα που στέλνει το παιχνίδι ειναι πολλά δηλαδή στέλνει πολλά KB/MB το δευτερόλεπτο) απο εκει και πέρα το κυρίως πράγμα που επηρεάζει το ping ειναι η απόσταση σου (η δικτυακή απόσταση τα hops που λέμε) απο τον server. το ότι έχει 23-27ms στον συγκεκριμένο server λοιπον δεν έχει άμεση σχέση με το USB αλλά με την απόσταση του απο τον server ούτε λέει απαραίτητα κάτι για το αν ειναι οκ να πάιζεις με wifi (μπορεί πχ αν ήταν με lan να είχε 5ms για παράδειγμα το ίδιο PC ίδια σύνδεση) αλλά δεν ειναι αυτό το κυρίως θέμα με το wifi το κυρίως θέμα ειναι η σταθερότητα δηλαδή με lan (αν υποθέσουμε ότι όλα τα άλλα παραμένουν σταθερά δηλαδή traffic του ISP, server ratio/bandwidth κτλ) αν γράφει 5 ms θα έχεις 5ms το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και κάνα μικρό spike εδώ και εκει. Στο wifi αν γράφει 5ms δεν θα έχει 5ms κάθε στιγμή αλλά θα ανεβοκατεβαίνει εκτός αν ειναι όλα ελεγχόμενα δηλαδή ζεις σε κάποιο εξοχικό χωρίς άλλες συσκευές γύρω σου (δεν παίζουν ρόλο μόνο οι συσκευές που συνδέονται στο δίκτυο σου αλλά και κάθε γειτονική συσκευή γιατί κάνει "θόρυβο" στο κανάλι καθώς και γειτονικά wifi hotspot/router) Ακόμη και οτιδήποτε κινείται πχ η γυναίκα σου αδέρφια σου κτλ που φοράνε κάτι πάνω τους που μπορεί να επηρεάσει το σήμα (πχ υλικά που ανακλούν ή απορροφούν την ακτινοβολία στην μπάντα του wifi) ακόμη και μια πόρτα αν ειναι μεταλλική για παράδειγμα. Έχοντας πει αυτό δεν κάνω ντισάρω το wifi για "απλό" gaming ειναι μια χαρά απλά αντικειμενικά ειναι υποδεέστερο απο ethernet αλλά με καλό router με QoS wifi 5GHz ή wifi 6 καλή κάρτα wifi και μικρή απόσταση στην πράξη η διαφορά δεν θα ειναι τόσο αισθητή ειδικά αν δεν παίζεις πχ CS σε global elite επίπεδο ή κάτι τέτοιο.
Aris_ Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 @Τέρης Α.κανει 20-30ms ping εκείνη την στιγμή μετα απο λίγο λόγω παρεμβολών θα πρέπει να στείλει πακέτα το wifi ξανα και θα δεις κατι >150 -200ms, συνήθως την στιγμή που σε έχουν στοχο η εσυ εχεις στο σταυρόνημα τον αντίπαλο 🤣 μπορείς να ρυθμίσεις τα πακέτα του wifi να είναι πιο μικρά και πιο συχνα για να μετριάσεις τις απώλειες lag, αλλά γιατί να μπεις σε αυτή την διαδικασία που μπορεί και να μην αποδώσει, καλώδιο και ας είναι powerline
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Aris_ είπε θα δεις κατι >150 -200ms, Δεν μου ανέφερε κάτι τέτοιο. 4 ώρες πριν, Aris_ είπε καλώδιο και ας είναι powerline Εδώ έχω αναφορά από συμπαίκτη που παίζει από το Άργος με Powerline και υπό φυσιλογικές συνθήκες έχει 90-150ms (που και που και packet loss) και ανά διαστήματα (μισή ώρα-45 λεπτά) ~4.000ms για 3-5 δευτερόλεπτα. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από Τέρης Α.
Aris_ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Εδώ έχω αναφορά από συμπαίκτη που παίζει από το Άργος με Powerline και υπό φυσιλογικές συνθήκες έχει 90-150ms παίζει μεγάλο ρολο η συσκευή και η ποιότητα της καλωδίωσης στο σπίτι είναι hit or miss
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα