Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε, φίλες και φίλοι!

Κατοικώ σε ένα μικρό διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας, με ξεχωριστό από την ταράτσα μεγάλο γωνιακό μπαλκόνι, το οποίο έχω στολίσει με όμορφες γλάστρες και φυτά. Η ζωή στο διαμερισματάκι είναι παραδεισένια αν εξαιρέσω....την γειτόνισσα του κάτω ορόφου, η οποία ενοχλείται με τις μυρωδιές των φαγητών, τα βήματα και τον βήχα μας. Έχοντας καταλάβει την ψυχοπαθολογία, προσπαθώ να μην έχω πολλά-πολλά, ενώ δεν σας κρύβω ότι έχω συνηθίσει πλέον να περπατάω με κάλτσες για να μην ακούγονται τα βήματά μου αφού μια φορά προσπάθησα να κάνω τη χάρη να πετάξω αλλά απέτυχα :P

Πριν λίγες μέρες, ενώ καθάριζα το μπαλκόνι ρίχνοντας νερό, η ιδιοκτήτρια του κάτω ορόφου μου φώναξε ότι βγαίνουν νερά από το σιφώνι της και το διαπίστωσα κι εγώ, γιατί έχω οπτική επαφή με το μπαλκόνι της.  Αυτό έχει ξανασυμβεί και η γειτόνισσα είναι παντελώς πεπεισμένη ότι ευθύνομαι εγώ για το δικό της βουλωμένο σιφώνι κι ότι οφείλω να αναλάβω τα έξοδα της απόφραξης.

(πριν μερικούς μήνες πάλι είχε το ίδιο αίτημα και μάλιστα μου έστειλε τον υδραυλικό πάνω να τον πληρώσω. Εκείνη τη φορά μου είπε ότι έφταιγαν τα φύλλα της βοκαμβίλιας μου που τα παίρνει ο αέρας και της βουλώνουν το σιφώνι. ασφαλώς δεν πλήρωσα τον υδραυλικό γιατί μου φαινόταν πολύ κουφό-θεωρώ αυτονόητο ότι ο καθένας προστατεύει το δικό του σιφώνι από τα σκουπίδια, κι εμένα έχει φέρει ο αέρας διάφορα! Την βοκαμβίλια ,όμως, την ξερίζωσα, για να μην δημιουργεί πρόβλημα, ως ένδειξη καλής θέλησης).

Αυτή τη φορά, όμως, έχει γίνει εξαιρετικά επίμονη. Εγώ δεν έχω ειδικές γνώσεις, γι' αυτό απευθύνομαι κι εδώ... όμως η λογική μου λέει ότι αφού το δικό μου σιφώνι δεν έχει βουλώσει ποτέ (φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι σκουπίζω και μαζεύω τα σκουπίδια πριν ρίξω νερά, το θεωρώ αυτονόητο), το νερό που πέφτει από εμένα βρίσκει κάποιο εμπόδιο, το οποίο λογικά είναι στα λύματα που έχουν μαζευτεί στο δικό της ή σε κάποιο από τα παρακάτω σιφώνια... ωστόσο δεν γνωρίζω πώς είναι οι σωληνώσεις και θα ήθελα να σιγουρευτώ ότι αυτό που ισχυρίζομαι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Έχει κανείς καμιά αντίστοιχη εμπειρία ή κάποια γνώση επί του θέματος;

Σας ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Champagne9
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Βάλε μια σχάρα/σίτα στο σιφώνι σου να μην μπαίνει μέσα τίποτα εκτός από νερό, και μετά άστην να φωνάζει.

Κρίμα που ξερίζωσες και την βουκαμβίλια, δεν έπρεπε να της κάνεις την χάρη.

Δυστυχώς τέτοια άτομα δύσκολα θα μείνουν ικανοποιημένα και όσο της κάνεις χάρες πιθανώς να γκρινιάζει όλο και περισσότερο.

Οπότε εσύ κάνε αυτό που πρέπει ώστε να μην περνάνε καθόλου σκουπιδάκια, ανακοίνωσέ της το, και μετά αδιαφορείς για ό,τι άλλο πει

• Like 4
Δημοσ.
Spoiler
27 λεπτά πριν, Champagne9 είπε

Την βοκαμβίλια ,όμως, την ξερίζωσα, για να μην δημιουργεί πρόβλημα, ως ένδειξη καλής θέλησης).

κρίμα

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Champagne9 είπε

Χαίρετε, φίλες και φίλοι!

Κατοικώ σε ένα μικρό διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας, με ξεχωριστό από την ταράτσα μεγάλο γωνιακό μπαλκόνι, το οποίο έχω στολίσει με όμορφες γλάστρες και φυτά. Η ζωή στο διαμερισματάκι είναι παραδεισένια αν εξαιρέσω....την γειτόνισσα του κάτω ορόφου, η οποία ενοχλείται με τις μυρωδιές των φαγητών, τα βήματα και τον βήχα μας. Έχοντας καταλάβει την ψυχοπαθολογία, προσπαθώ να μην έχω πολλά-πολλά, ενώ δεν σας κρύβω ότι έχω συνηθίσει πλέον να περπατάω με κάλτσες για να μην ακούγονται τα βήματά μου αφού μια φορά προσπάθησα να κάνω τη χάρη να πετάξω αλλά απέτυχα :P

Πριν λίγες μέρες, ενώ καθάριζα το μπαλκόνι ρίχνοντας νερό, η ιδιοκτήτρια του κάτω ορόφου μου φώναξε ότι βγαίνουν νερά από το σιφώνι της και το διαπίστωσα κι εγώ, γιατί έχω οπτική επαφή με το μπαλκόνι της.  Αυτό έχει ξανασυμβεί και η γειτόνισσα είναι παντελώς πεπεισμένη ότι ευθύνομαι εγώ για το δικό της βουλωμένο σιφώνι κι ότι οφείλω να αναλάβω τα έξοδα της απόφραξης.

(πριν μερικούς μήνες πάλι είχε το ίδιο αίτημα και μάλιστα μου έστειλε τον υδραυλικό πάνω να τον πληρώσω. Εκείνη τη φορά μου είπε ότι έφταιγαν τα φύλλα της βοκαμβίλιας μου που τα παίρνει ο αέρας και της βουλώνουν το σιφώνι. ασφαλώς δεν πλήρωσα τον υδραυλικό γιατί μου φαινόταν πολύ κουφό-θεωρώ αυτονόητο ότι ο καθένας προστατεύει το δικό του σιφώνι από τα σκουπίδια, κι εμένα έχει φέρει ο αέρας διάφορα! Την βοκαμβίλια ,όμως, την ξερίζωσα, για να μην δημιουργεί πρόβλημα, ως ένδειξη καλής θέλησης).

Αυτή τη φορά, όμως, έχει γίνει εξαιρετικά επίμονη. Εγώ δεν έχω ειδικές γνώσεις, γι' αυτό απευθύνομαι κι εδώ... όμως η λογική μου λέει ότι αφού το δικό μου σιφώνι δεν έχει βουλώσει ποτέ (φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι σκουπίζω και μαζεύω τα σκουπίδια πριν ρίξω νερά, το θεωρώ αυτονόητο), το νερό που πέφτει από εμένα βρίσκει κάποιο εμπόδιο, το οποίο λογικά είναι στα λύματα που έχουν μαζευτεί στο δικό της ή σε κάποιο από τα παρακάτω σιφώνια... ωστόσο δεν γνωρίζω πώς είναι οι σωληνώσεις και θα ήθελα να σιγουρευτώ ότι αυτό που ισχυρίζομαι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Έχει κανείς καμιά αντίστοιχη εμπειρία ή κάποια γνώση επί του θέματος;

Σας ευχαριστώ!

Σύμφωνα με όσα περιγράφεις το πρόβλημα πρέπει να είναι στην κεντρική υδρορροή, η οποία είναι κοινόχρηστη και άρα ευθύνη όλης της πολυκατοικίας.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ενημερώσει τον διαχειριστή για το πρόβλημα.

• Like 4
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Βάλε μια σχάρα/σίτα στο σιφώνι σου να μην μπαίνει μέσα τίποτα εκτός από νερό, και μετά άστην να φωνάζει.

Κρίμα που ξερίζωσες και την βουκαμβίλια, δεν έπρεπε να της κάνεις την χάρη.

Δυστυχώς τέτοια άτομα δύσκολα θα μείνουν ικανοποιημένα και όσο της κάνεις χάρες πιθανώς να γκρινιάζει όλο και περισσότερο.

Οπότε εσύ κάνε αυτό που πρέπει ώστε να μην περνάνε καθόλου σκουπιδάκια, ανακοίνωσέ της το, και μετά αδιαφορείς για ό,τι άλλο πει

έχει σχαράκι! αλλά όσο περνάει από το χέρι μου σκουπίδια δεν περνάνε ούτως ή άλλως.

για τη βοκαμβίλια το μετάνιωσα την αμέσως επόμενη στιγμή :(

15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Διαχειριστής δεν υπάρχει;

υπάρχει γραφείο διαχείρισης. δεν ξέρω, όμως, αν πρέπει να ασχοληθώ εγώ με αυτό. γενικά δεν ξέρω κατά πόσο είμαι μέρος του προβλήματος, αυτό γυρεύω να μάθω. Μάλλον θα καλέσω αύριο εκεί αλλά φοβάμαι ότι θα ανοίξω νέο κύκλο επικοινωνιών με την κυράτσα.

7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σύμφωνα με όσα περιγράφεις το πρόβλημα πρέπει να είναι στην κεντρική υδρορροή, η οποία είναι κοινόχρηστη και άρα ευθύνη όλης της πολυκατοικίας.

έχεις δίκιο...αλλά και πάλι τι πρόβλημα να υπάρχει; όταν δεν χωράει να περάσει το νερό, ξεχειλίζει. από πού δεν χωράει; λογικά από το δικό της σιφώνι. υπάρχει κάτι άλλο που δεν συνυπολογίζω;

γενικά, ανεξάρτητα από την πρηξοκατάσταση, με διακατέχει και μια φυσική περιέργεια να καταλάβω τι πάει λάθος, την οποία φυσικά δεν της την έχω αποκαλύψει, γιατί θα πάρει (κι άλλο) θάρρος.

Δημοσ.

Αφού έχει ήδη σχάρα βάλε και μια σίτα να μην περνάει τίποτα.

Κατά τα άλλα θα βοηθούσε καμιά φωτογραφία με το δίκτυο σιφονιών για να δούμε πως ακριβώς λειτουργούν αν και ίσως είναι περιττό

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Champagne9 είπε

υπάρχει γραφείο διαχείρισης. δεν ξέρω, όμως, αν πρέπει να ασχοληθώ εγώ με αυτό. γενικά δεν ξέρω κατά πόσο είμαι μέρος του προβλήματος, αυτό γυρεύω να μάθω. Μάλλον θα καλέσω αύριο εκεί αλλά φοβάμαι ότι θα ανοίξω νέο κύκλο επικοινωνιών με την κυράτσα.

Συνήθως η επικοινωνία με τον διαχειριστή γίνεται από αυτόν που έχει το πρόβλημα, και όχι από αυτόν που ΔΕΝ το έχει. Στη θέση σου αυτό ακριβώς θα της έλεγα δεν θα καλούσα υδραυλικό.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αυτο

Το πρόβλημα δεν ειναι ουτε στο σιφώνι του ts ουτε στο σιφωνι της κάτω. 

Το πρόβλημα το εχει η κεντρική υδρορροη και συνήθως ειναι στην γωνία που κάνει κάτω στο πεζοδρόμιο για να βγουν τα νερά στο δρόμο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Champagne9 είπε

έχεις δίκιο...αλλά και πάλι τι πρόβλημα να υπάρχει; όταν δεν χωράει να περάσει το νερό, ξεχειλίζει. από πού δεν χωράει; λογικά από το δικό της σιφώνι. υπάρχει κάτι άλλο που δεν συνυπολογίζω;

γενικά, ανεξάρτητα από την πρηξοκατάσταση, με διακατέχει και μια φυσική περιέργεια να καταλάβω τι πάει λάθος, την οποία φυσικά δεν της την έχω αποκαλύψει, γιατί θα πάρει (κι άλλο) θάρρος.

Όχι, αυτό δεν παίζει επειδή τα νερά που πέφτουν στο δικό σου σιφόνι δεν περνάνε από το σιφόνι της πριν φύγουν στην αποχέτευση. Λογικά έχει βουλώσει η κεντρική υδρορροή λίγο πιο κάτω από το ύψος του δικού της σιφονιού, για αυτό και τα βγάζει σε αυτήν, αν είχε βουλώσει πιο πάνω τότε δεν θα μπορούσαν να φύγουν από το δικό σου. Δες την παρακάτω φωτό:

Διάφορες υδραυλικές εργασίες - Υδωρgas

Αυτή η παραλληλόγραμη σωλήνα είναι η υδρορροή, αυτή πρέπει να έχει βουλώσει σε κάποιο σημείο πιο κάτω από το σιφόνι της, και για αυτό το νερό βρίσκει διέξοδο εκεί.

5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Το πρόβλημα το εχει η κεντρική υδρορροη και συνήθως ειναι στην γωνία που κάνει κάτω στο πεζοδρόμιο για να βγουν τα νερά στο δρόμο 

Αυτό αποκλείεται, αν είχε βουλώσει στο πεζοδρόμιο τότε τα νερά θα τα έβγαζε σε κάποιο σιφόνι στο ισόγειο ή στον πρώτο, και όχι στο σιφόνι του προτελευταίου. Κάπου έχει βουλώσει ανάμεσα στον προτελευταίο και τον αποκάτω όροφο.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όχι, αυτό δεν παίζει επειδή τα νερά που πέφτουν στο δικό σου σιφόνι δεν περνάνε από το σιφόνι της από κάτω πριν φύγουν στην αποχέτευση. Λογικά έχει βουλώσει η κεντρική υδρορροή λίγο πιο κάτω από το ύψος του δικού της σιφονιού, για αυτό και τα βγάζει σε αυτήν, αν είχε βουλώσει πιο πάνω τότε δεν θα μπορούσαν να φύγουν από το δικό σου. Δες την παρακάτω φωτό:

Διάφορες υδραυλικές εργασίες - Υδωρgas

Αυτή η παραλληλόγραμη σωλήνα είναι η υδρορροή, αυτή πρέπει να έχει βουλώσει σε κάποιο σημείο πιο κάτω από το σιφόνι της, και για αυτό το νερό βρίσκει διέξοδο εκεί.

αυτό βοηθάει πάρα πολύ και να το καταλάβω και να το εξηγήσω αν χρειαστεί. ευχαριστώ θερμά!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Champagne9 είπε

αυτό βοηθάει πάρα πολύ και να το καταλάβω και να το εξηγήσω αν χρειαστεί. ευχαριστώ θερμά!

Η ουσία είναι ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσεις απολύτως τίποτα. Ο ισχυρισμός ότι εσύ ευθύνεσαι είναι δικός της άρα αυτή πρέπει να το αποδείξει, και όχι εσύ να αποδείξεις ότι δεν ευθύνεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Να αρνηθείς οτιδήποτε και αστην να γκρινιάζει, το πρόβλημα είναι είτε δικό της είτε του από κάτω της είτε της πολυκατοικίας γενικά. Εσύ πες της ότι δεν αποδέχεσαι αυτό που λέει και φροντίζεις ώστε το μπαλκόνι σου να μην έχει σκουπίδια. 

Όσο για αυτά τα θέματα που λέτε με τα φυτά. Δεν είναι σε θέση να ξέρω αν της προκαλούνε πρόβλημα, πάντως το συγκεκριμένο θέμα μην το ρίχνεις αποκλειστικά στην παραξενιά, αν και έτσι όπως τα περιγράφεις τα προβλήματα οφείλονται στην παραξενιά της. Μια φίλη μου που έχει αλλεργικό άσθμα μένει σε υπογειο και δίπλα της άλλο διαμέρισμα έχουν βάλει μια γλάστρα στον διάδρομο της πολυκατοικίας, αυτή οπότε βγαίνει έξω από την είσοδο της κλείνει ο πνεύμονας και έχει πρόβλημα, το είπε στους ενοίκους να απομακρύνουν την γλάστρα και αυτοί όχι μόνο δεν συμμορφωνονται αλλά τις αντιμιλανε την κατηγορούν και της προκαλούν περισσότερα προβλήματα από όσα έχει. 

Δεν αποκλείεται και η γειτόνισσα να έχει ίδιο θέμα και ακόμα να μην έχει διαγνωστεί, αλλά αν γκρινιάζει με το παραμικρό στους άλλους έχει χάσει το δίκιο της. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Η ουσία είναι ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσεις απολύτως τίποτα. Ο ισχυρισμός ότι εσύ ευθύνεσαι είναι δικός της άρα αυτή πρέπει να το αποδείξει, και όχι εσύ να αποδείξεις ότι δεν ευθύνεσαι.

έχεις δίκιο. ευχαριστώ πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...