Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Φίλε μου σε αντίστοιχη περίπτωση σε μένα το κόστος χρεώθηκε σε ολόκληρη τη πολυκατοικία μιας και είναι εξωτερικό φρεατιο που ξεκινάει από  τη ταράτσα .Βεβαια αυτό είναι θέμα γενικής συνέλευσης οποτε ψάξτε τα πρακτικά μην έχετε αναφέρει κάτι σχετικά 

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε η γειτόνισσα δεν θα μείνει ικανοποιημενη με τίποτα. Η λύση είναι απλή: σεξ σε μεγάλες δόσεις πρωί βράδυ. 

Μονο έτσι θα γλυτώσεις. Το αν θυσιαστείς εσύ ή κάποιος άλλος συνανθρωπος μας είναι στο χέρι σου. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Champagne9 είπε

Χαίρετε, φίλες και φίλοι!

Κατοικώ σε ένα μικρό διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας, με ξεχωριστό από την ταράτσα μεγάλο γωνιακό μπαλκόνι, το οποίο έχω στολίσει με όμορφες γλάστρες και φυτά. Η ζωή στο διαμερισματάκι είναι παραδεισένια αν εξαιρέσω....την γειτόνισσα του κάτω ορόφου, η οποία ενοχλείται με τις μυρωδιές των φαγητών, τα βήματα και τον βήχα μας. Έχοντας καταλάβει την ψυχοπαθολογία, προσπαθώ να μην έχω πολλά-πολλά, ενώ δεν σας κρύβω ότι έχω συνηθίσει πλέον να περπατάω με κάλτσες για να μην ακούγονται τα βήματά μου αφού μια φορά προσπάθησα να κάνω τη χάρη να πετάξω αλλά απέτυχα :P

Πριν λίγες μέρες, ενώ καθάριζα το μπαλκόνι ρίχνοντας νερό, η ιδιοκτήτρια του κάτω ορόφου μου φώναξε ότι βγαίνουν νερά από το σιφώνι της και το διαπίστωσα κι εγώ, γιατί έχω οπτική επαφή με το μπαλκόνι της.  Αυτό έχει ξανασυμβεί και η γειτόνισσα είναι παντελώς πεπεισμένη ότι ευθύνομαι εγώ για το δικό της βουλωμένο σιφώνι κι ότι οφείλω να αναλάβω τα έξοδα της απόφραξης.

(πριν μερικούς μήνες πάλι είχε το ίδιο αίτημα και μάλιστα μου έστειλε τον υδραυλικό πάνω να τον πληρώσω. Εκείνη τη φορά μου είπε ότι έφταιγαν τα φύλλα της βοκαμβίλιας μου που τα παίρνει ο αέρας και της βουλώνουν το σιφώνι. ασφαλώς δεν πλήρωσα τον υδραυλικό γιατί μου φαινόταν πολύ κουφό-θεωρώ αυτονόητο ότι ο καθένας προστατεύει το δικό του σιφώνι από τα σκουπίδια, κι εμένα έχει φέρει ο αέρας διάφορα! Την βοκαμβίλια ,όμως, την ξερίζωσα, για να μην δημιουργεί πρόβλημα, ως ένδειξη καλής θέλησης).

Αυτή τη φορά, όμως, έχει γίνει εξαιρετικά επίμονη. Εγώ δεν έχω ειδικές γνώσεις, γι' αυτό απευθύνομαι κι εδώ... όμως η λογική μου λέει ότι αφού το δικό μου σιφώνι δεν έχει βουλώσει ποτέ (φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι σκουπίζω και μαζεύω τα σκουπίδια πριν ρίξω νερά, το θεωρώ αυτονόητο), το νερό που πέφτει από εμένα βρίσκει κάποιο εμπόδιο, το οποίο λογικά είναι στα λύματα που έχουν μαζευτεί στο δικό της ή σε κάποιο από τα παρακάτω σιφώνια... ωστόσο δεν γνωρίζω πώς είναι οι σωληνώσεις και θα ήθελα να σιγουρευτώ ότι αυτό που ισχυρίζομαι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Έχει κανείς καμιά αντίστοιχη εμπειρία ή κάποια γνώση επί του θέματος;

Σας ευχαριστώ!

μιλα με διαχειριστες κ γειτονες,αν εχει μεγαλο ψυχολογικο προβλημα δεν παιζεις, 

φετος ενας γέρος με ψυχολογικα πηρε καραμπινα κ σκοτωσε το γειτονα του για ασημαντη αιτια.. ειχε κανει πολλα σκηνικα πριν σε πολλους αλλα κανεις δεν περιμενε την καραμπινα .εγινε ειδηση .νομιζω ηταν στη συρο η σε καποιο νησι

αξιολογηστε την ψυχικη της υγεια κ το προβλημα της μηπως πρεπει να παει σε ιδρυμα ή να παρει ιατρικη αγωγη

ποιες γλαστρες, πανοπλια μη χρειαστεις...

• Like 2
Δημοσ.

Πριν λίγες μέρες, ενώ καθάριζα το μπαλκόνι ρίχνοντας νερό, η ιδιοκτήτρια του κάτω ορόφου μου φώναξε ότι βγαίνουν νερά από το σιφώνι της και το διαπίστωσα κι εγώ, γιατί έχω οπτική επαφή με το μπαλκόνι της.

Αν το 1 είναι το σιφόνι απ'το μπαλκόνι σου και το 2 είναι το σιφόνι το μπαλκόνι της... τότε το βούλωμα είναι στη κεντρική υδρορροή χαμηλότερα απ'το μπαλκόνι της.

Και βροχή να πέσει δηλαδή, πάλι αυτή θα πλημμυρίσει.

Επίσης αν βουλώσει επίτηδες με κάνα σφουγγάρι ή wettex την οριζόντια σωλήνα απ'το σιφόνι της, τα νερά θα ανέβουν σε σένα.

Φωνάξτε άμεσα τον διαχειριστή να φέρει υδραυλικό.

444.jpg

• Like 4
Δημοσ.

Οπως ειπε κι ο απο πανω μου, πιστεύω κι εγω ότι είναι κοινοχρηστη βλαβη στη σωληνωση που συνδέονται όλα τα μπαλκόνια της ευθειας - κατω σου... 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν αποκλείεται και η γειτόνισσα να έχει ίδιο θέμα και ακόμα να μην έχει διαγνωστεί, αλλά αν γκρινιάζει με το παραμικρό στους άλλους έχει χάσει το δίκιο της. 

εμένα δεν επικαλέστηκε θέμα υγείας. το αφήγημα ήταν ότι ο αέρας πήρε τα φύλλα και τα τοποθέτησε με τρόπο μαγικό πάνω στο σιφώνι της και, καθώς αυτά είναι ιδιαιτέρως λεπτά, πέρασαν εύκολα από το σχαράκι και βούλωσε το σύστημα. άρα φταίω εγώ που έχω βοκαμβίλια.

κατά τ' άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. αν δεν σου κοστίζει να εξυπηρετήσεις τον συνάνθρωπο όταν σου ζητάει κάτι και μάλιστα όταν αφορά θέμα υγείας, αλλά δεν το κάνεις γιατί...έτσι, τότε σίγουρα δεν είσαι φίλος μου 😛 

fun fact: η τύπισσα έχει όντως αλλεργία σε τρίχες, από ό,τι μου έχει πει. είχε ένα κουνελάκι που το βρήκα μια Τσικνοπέμπτη έξω από το διαμέρισμα μου, γιατί του άνοιξε να πάει μια βόλτα, για να καθαρίσει (!)

και ερχόμαστε στην απάντηση του φίλου που λέει ότι δεν αποκλείεται να χρειαστώ πανοπλία. :D

4 ώρες πριν, ekrepali είπε

Αν το 1 είναι το σιφόνι απ'το μπαλκόνι σου και το 2 είναι το σιφόνι το μπαλκόνι της... τότε το βούλωμα είναι στη κεντρική υδρορροή χαμηλότερα απ'το μπαλκόνι της.

Και βροχή να πέσει δηλαδή, πάλι αυτή θα πλημμυρίσει.

Επίσης αν βουλώσει επίτηδες με κάνα σφουγγάρι ή wettex την οριζόντια σωλήνα απ'το σιφόνι της, τα νερά θα ανέβουν σε σένα.

444.jpg

πολύ κατατοπιστικό.  ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Champagne9 είπε

εμένα δεν επικαλέστηκε θέμα υγείας. το αφήγημα ήταν ότι ο αέρας πήρε τα φύλλα και τα τοποθέτησε με τρόπο μαγικό πάνω στο σιφώνι της και, καθώς αυτά είναι ιδιαιτέρως λεπτά, πέρασαν εύκολα από το σχαράκι και βούλωσε το σύστημα. άρα φταίω εγώ που έχω βοκαμβίλια.

κατά τ' άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. αν δεν σου κοστίζει να εξυπηρετήσεις τον συνάνθρωπο όταν σου ζητάει κάτι και μάλιστα όταν αφορά θέμα υγείας, αλλά δεν το κάνεις γιατί...έτσι, τότε σίγουρα δεν είσαι φίλος μου 😛 

fun fact: η τύπισσα έχει όντως αλλεργία σε τρίχες, από ό,τι μου έχει πει. είχε ένα κουνελάκι που το βρήκα μια Τσικνοπέμπτη έξω από το διαμέρισμα μου, γιατί του άνοιξε να πάει μια βόλτα, για να καθαρίσει (!)

και ερχόμαστε στην απάντηση του φίλου που λέει ότι δεν αποκλείεται να χρειαστώ πανοπλία. :D

Καλά ξεμπερδέματα με την παράξενη. Μην δεχτείς τίποτα και προσπάθησε με το μαλακό όσο σε παίρνει μην φωνάζετε και μην βριστείτε. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, The_Other_One είπε

Κοίτα να δεις προθυμία να βοηθήσουν!

Και χωρις καμια ειρωνια..
Αν αυτο δεν ειναι σεξισμος απεναντι μας,τοτε δεν  ξερω τι ειναι..

6 ώρες πριν, ekrepali είπε

Ψυχιατρο χρειαζονται,οχι υδραυλικο.

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Champagne9 είπε

Και σε περίπτωση που δε χαμπαριάζει και πρέπει να το καταλάβει πιο οπτικά... τα σιφόνια ενώνονται με τη κεντρική υδρορροή με αυτό το τρόπο.

idravlika-07.jpg.1798eb1590cb9fa6621d0c86c547eae3.jpg

Τα νερά που ρίχνεις στο μπαλκόνι σου πάνε κάτω στη κεντρική, δε κάνουν στροφή στο μπαλκόνι της. Νόμος της βαρύτητας.

Με κάτι έχει βουλώσει η κεντρική υδρορροή κάτω απ'το μπαλκόνι της.

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Και σε περίπτωση που δε χαμπαριάζει και πρέπει να το καταλάβει πιο οπτικά... τα σιφόνια ενώνονται με τη κεντρική υδρορροή με αυτό το τρόπο.

idravlika-07.jpg.1798eb1590cb9fa6621d0c86c547eae3.jpg

Τα νερά που ρίχνεις στο μπαλκόνι σου πάνε κάτω στη κεντρική, δε κάνουν στροφή στο μπαλκόνι της. Νόμος της βαρύτητας.

Με κάτι έχει βουλώσει η κεντρική υδρορροή κάτω απ'το μπαλκόνι της.

Τέλειο είναι και για εμένα που επίσης δεν χαμπάριαζα :D σ' ευχαριστώ! Tώρα το έχω καταλάβει.

Επίσης υπάρχει και δεύτερο σιφώνι στην άλλη άκρη του μπαλκονιού μου και, αντίστοιχα, στο δικό της. Και αυτό της είχε βουλώσει πριν μήνες, αλλά δεν μου ζήτησε ευθύνες, γιατί είχε καταφέρει να πείσει τον υδραυλικό ότι ήταν  δική του υποχρέωση να το ξεβουλώσει χωρίς χρέωση, καθώς μετά την απόφραξη εμφανίστηκαν κάτι σκουπίδια που είχαν προκύψει από κάποια δική του εργασία (!). Να υποθέσω ότι αυτό το δεύτερο σιφώνι συνδέεται με δεύτερο κεντρικό σωλήνα;

• Like 1
Δημοσ.

Να υποθέσω ότι αυτό το δεύτερο σιφώνι συνδέεται με δεύτερο κεντρικό σωλήνα;

Ναι.... σε κάθε σημείο υπάρχει κάθετη υδρορροή που ξεκινάει απ'τη ταράτσα και καταλήγει κάτω στη πρόσοψη της πολυκατοικίας (ή στο δρόμο με προέκταση κάτω απ'το πεζοδρόμιο).

• Like 1
Δημοσ.

Update: σήμερα με άκουσε να ποτίζω και μου είπε ότι αυτή τη φορά τα έριξα καλά τα νερά, γιατί δεν είχε επιστροφή υδάτων και έτσι να το κάνω πάντα ...

οπότε τα λέμε στο επόμενο thread  που θα ανοίξω για να μου προτείνετε μία καλή σχολή Ανωτάτης Ποτιστικής και Καθαριστικής Μπαλκονιού για να είναι χαρούμενη αυτή και το σιφώνι της.  🙂🤡

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...