asrer Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, fredd0 είπε Μισο. Αν το μισθιο ειναι σπιτι αυτα ειναι παρανομα. Δεν ισχυουν δηλαδη, υπερισχυει φυσικα ο νομος. ΑΝ ειναι επαγγελματικη χρηση, ισχυουν. Και εχει και λογικη. Αν δηλαδη νοικιασεις ενα χωρο για να ανοιξεις εστιατοριο και εσυ λειωνεις το ζνχ και θελει αλλαγη καθε 2 μηνες, ε φυσικα δε θα το πληρωνει ο ιδιοκτητης. Και αν εσυ φτιαξεις 2η τουαλετα πχ, φυσικα δε θα τη ξηλωσεις οταν ξεμισθωσεις. Αν ειναι σπιτι ειτε ο ιδιοκτητης ειναι γκαου, και σε καμια περιπτωση δεν ισχυουν οι καταχριστηκοι οροι, ειτε τσιμπησε ενα τυποποιημενο ιδιωτικο συμφωνητικο, και ετυχε να ειναι τυποποιημενο ιδιωτικο συμφωνητικο για επαγγελματικη χρηση έχεις δικαίο , έγραψα στο google τυποποιημένο ιδιωτικό συμφωνητικό για επαγγελματική χρήση και βγαίνει ακριβώς όπως είναι το δικό μου , φυσικά είναι σε σπίτι και οχι επαγγελματικός χώρος , δηλαδή τι πρέπει να γίνει τώρα? Δικηγόρος και αγιος ο θεος ? Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2022 από asrer
korakios Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 11 λεπτά πριν, fredd0 είπε Αν ειναι σπιτι ειτε ο ιδιοκτητης ειναι γκαου, και σε καμια περιπτωση δεν ισχυουν οι καταχριστηκοι οροι, γιατί ?
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, korakios είπε γιατί ? Μήπως υπάρχει κάποιος νόμος που ορίζει το αντίθετο από αυτό που έγραψε ο ιδιοκτήτης στους όρους. Αλλά για να βρει το δίκιο του ο ενοικιαστης αν δεν μπορεί να πείσει τον ιδιοκτήτη τότε μόνο με δικηγόρο.
SabotazNic Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 https://e-nomika.gr/dikaiomata-upoxreosis-enoikiasti-idioktiti/#DIKAIOMATA_-_YPOCHREOSEIS_ENOIKIASTE_KAI_IDIOKTETE1 Βρήκα αυτό. Στο 1. έχει ως υποχρεώσεις ιδιοκτήτη τις επισκευές για να μένει κατάλληλο το μίσθιο, και φαντάζομαι το να κάνει κάποιος μπάνιο είναι μέσα στην "καταλληλότητα" διαμονής 3
korakios Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 19 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Μήπως υπάρχει κάποιος νόμος που ορίζει το αντίθετο από αυτό που έγραψε ο ιδιοκτήτης στους όρους. ναι αυτό ρωτάω
fredd0 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 56 λεπτά πριν, korakios είπε γιατί ? Αρθρο 577 και Αρθρο 578 του αστικου κωδικα. 1
asrer Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, fredd0 είπε Αρθρο 577 και Αρθρο 578 του αστικου κωδικα. οπότε με πολύ λίγα λόγια , είμαι τυχερός και έχω τον νομό στα χέρια μου , αφού είδα τι άνθρωπος είναι δεν θα νιώθω και τύψεις! Ευχαριστώ πολύ Αναφορά σε κείμενο Spoiler Αύριο θα παίξω και τζοκερ Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2022 από asrer
Joshua21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, fredd0 είπε Μισο. Αν το μισθιο ειναι σπιτι αυτα ειναι παρανομα. Δεν ισχυουν δηλαδη, υπερισχυει φυσικα ο νομος. ΑΝ ειναι επαγγελματικη χρηση, ισχυουν. Και εχει και λογικη. Αν δηλαδη νοικιασεις ενα χωρο για να ανοιξεις εστιατοριο και εσυ λειωνεις το ζνχ και θελει αλλαγη καθε 2 μηνες, ε φυσικα δε θα το πληρωνει ο ιδιοκτητης. Και αν εσυ φτιαξεις 2η τουαλετα πχ, φυσικα δε θα τη ξηλωσεις οταν ξεμισθωσεις. Αν ειναι σπιτι ειτε ο ιδιοκτητης ειναι γκαου, και σε καμια περιπτωση δεν ισχυουν οι καταχριστηκοι οροι, ειτε τσιμπησε ενα τυποποιημενο ιδιωτικο συμφωνητικο, και ετυχε να ειναι τυποποιημενο ιδιωτικο συμφωνητικο για επαγγελματικη χρηση Αυτό το γενικό και αόριστο "υπερισχύει ο νόμος" είναι μεγάλη μπούρδα, η μόνη περίπτωση να υπερισχύει κάποιος νόμος είναι όταν πρόκειται για κανόνα αναγκαστικού δικαίου, δηλαδή να είναι διατυπωμένος έτσι ώστε να αποκλείει την αντίθετη ιδιωτική βούληση. Για παράδειγμα υπάρχει ένας νόμος που λέει "η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη και αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα" ε ο συγκεκριμένος είναι αναγκαστικού δικαίου και υπερισχύει του μισθωτηρίου. Αν όμως ένας νόμος δεν είναι διατυπωμένος έτσι ώστε να αποκλείει την ιδιωτική βούληση τότε πρόκειται για κανόνα ενδοτικού δικαίου, και η εφαρμογή του μπορεί να αποκλεισθεί από την αντίθετη ιδιωτική βούληση. Για παράδειγμα ένας νόμος λέει "Ο μισθωτής δεν ευθύνεται για φθορές ή μεταβολές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση", ε ο συγκεκριμένος δεν ισχύει εφόσον και τα δύο μέρη έχουν συμφωνήσει κάτι διαφορετικό. 1 1
rodosf1 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Αυτό το γενικό και αόριστο "υπερισχύει ο νόμος" είναι μεγάλη μπούρδα, η μόνη περίπτωση να υπερισχύει κάποιος νόμος είναι όταν πρόκειται για κανόνα αναγκαστικού δικαίου, δηλαδή να είναι διατυπωμένος έτσι ώστε να αποκλείει την αντίθετη ιδιωτική βούληση. Για παράδειγμα υπάρχει ένας νόμος που λέει "η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη και αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα" ε ο συγκεκριμένος είναι αναγκαστικού δικαίου και υπερισχύει του μισθωτηρίου. Αν όμως ένας νόμος δεν είναι διατυπωμένος έτσι ώστε να αποκλείει την ιδιωτική βούληση τότε πρόκειται για κανόνα ενδοτικού δικαίου, και η εφαρμογή του μπορεί να αποκλεισθεί από την αντίθετη ιδιωτική βούληση. Για παράδειγμα ένας νόμος λέει "Ο μισθωτής δεν ευθύνεται για φθορές ή μεταβολές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση", ε ο συγκεκριμένος δεν ισχύει εφόσον και τα δύο μέρη έχουν συμφωνήσει κάτι διαφορετικό. πολύ σωστά όσα γράφεις, περί της διάρκειας μίσθωσης βέβαια σκέφτομαι με θλίψη τις χιλιάδες μισθώσεις στη χώρα τύπου " για εννιαμήνο θα κάνουμε συμβόλαιο, γιατί καλοκαίρι το έχω AirBnB" ...
Joshua21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, rodosf1 είπε πολύ σωστά όσα γράφεις, περί της διάρκειας μίσθωσης βέβαια σκέφτομαι με θλίψη τις χιλιάδες μισθώσεις στη χώρα τύπου " για εννιαμήνο θα κάνουμε συμβόλαιο, γιατί καλοκαίρι το έχω AirBnB" ... Κακώς θλίβεσαι, λύσεις υπάρχουν και για αυτό το πρόβλημα. Άσε που κατά κανόνα δεν αποτελεί πρόβλημα, στα νησιά για παράδειγμα που το καλοκαίρι τα σπίτια τα έχουν airbnb, το χειμώνα τα νοικιάζουν κυρίως αναπληρωτές οι οποίοι ούτως ή άλλως το καλοκαίρι φεύγουν. 1
GREGORYMO Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 10 ώρες πριν, asrer είπε ο εκμισθωτής δεν υποχρεούται σε καμιά απολύτως έστω και αναγκαία επισκευή του μίσθιου. Τι θέλει να μας πει εδώ ο ποιητής ? ότι αν βγει πρόβλημα στο σπίτι δεν το φτιάχνει ? Μακριά. 10 ώρες πριν, asrer είπε οπότε με λίγα λόγια , αν χαλάσει παράδειγμα λέω ο θερμοσίφωνας , δεν είναι υποχρεωμένος να των φτιάξει , ούτε γενικά Καπίο αλο πρόβλημα που βγάλει το σπίτι του ( λόγο παλαιότητας ). αναρωτιέμαι πως καλυπτόμαστε εμείς που ενοικιάζουμε χαχα Για αυτό κοιτάς τους όρους του μισθωτηριου 10 ώρες πριν, asrer είπε Ακριβώς ! Όταν του ανάφερα τα προβλήματα που έχει το σπίτι λόγο ότι είναι αρκετά παλιό , μου λέει ότι έχουμε υπογράψει αυτά μπλαμπλά ! Να πούμε όμως και το άλλο: Μήπως στο ενοικιάσε 'φθηνα' ?
agnostos13 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 10 ώρες πριν, asrer είπε ο εκμισθωτής δεν υποχρεούται σε καμιά απολύτως έστω και αναγκαία επισκευή του μίσθιου. Τι θέλει να μας πει εδώ ο ποιητής ? ότι αν βγει πρόβλημα στο σπίτι δεν το φτιάχνει ? 10 ώρες πριν, asrer είπε Κάθε προσθήκη η επισκευή που αξιοποιεί η διατηρεί το μίσθιο σε άριστη κατάσταση , έστω και αναγκαία , που τυχόν θα γίνει από τους μισθωτές ουδόλως βαρύνει τον εκμισθωτή και θα παραμένει μετά τη λήξη η τη λύση της μίσθωσης προς όφελος του μίσθιου Γραφω και αυτό γιατί μπερδεύομαι λίγο ευχαριστώ Πάλι καλά που δεν σου λέει να κάνεις υποχρεωτικά ολική ανακαίνιση πριν αποχωρήσεις. Θα μου πεις τυπικό συμφωνητικό, ποιός ασχολείται με τα ψιλά γράμματα, αλλά να που ο ιδιοκτήτης τώρα ψάχνει από που θα πιαστεί. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι τρόποι να πιέσεις. Για τους νόμιμους μπορεί να σε βοηθήσει ίσως κάποιος δικηγόρος (αν μπορείς πχ να σπάσεις το συμβόλαιο λόγω σημαντικών ελλείψεων του μισθίου, βασιζόμενος οτι οι όροι είναι καταχρηστικοί και δυσμενή σου θέση σε οδήγησε να τους υπογράψεις).
GREGORYMO Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 10 ώρες πριν, asrer είπε Φυσικά ευχαριστώ Η απλα τα βαζω εγώ και τα αφαιρώ απο το ενοίκιο? εχω μπερδευτεί λίγο ! ΝΑΙ, αλλά κινδυνεύεις με έξωση. 2 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Πάλι καλά που δεν σου λέει να κάνεις υποχρεωτικά ολική ανακαίνιση πριν αποχωρήσεις. Θα μου πεις τυπικό συμφωνητικό, ποιός ασχολείται με τα ψιλά γράμματα, αλλά να που ο ιδιοκτήτης τώρα ψάχνει από που θα πιαστεί. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι τρόποι να πιέσεις. Για τους νόμιμους μπορεί να σε βοηθήσει ίσως κάποιος δικηγόρος (αν μπορείς πχ να σπάσεις το συμβόλαιο λόγω σημαντικών ελλείψεων του μισθίου, βασιζόμενος οτι οι όροι είναι καταχρηστικοί και δυσμενή σου θέση σε οδήγησε να τους υπογράψεις). Αυτό ισχύει!!!!! Αλλά θα πρέπει να κάνει δικαστήρια, δικηγόρους, έξοδα. Δεν 'μπορεί' να μην πληρώνει το ενοίκιο
makis269 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 παιδιά να ξέρετε ότι κάποιοι όροι που μπορεί να έχετε υπογράψει δεν σημαίνει ότι ισχύουν κιόλας. δεν μπορώ να βάλω σε συμβόλαια ότι όρο μου έρθει στην κεφάλα μου. υπάρχει και το λεγόμενο καταχρηστικό. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις