Προς το περιεχόμενο

Κρεπωλεία αθήνα - με σωστές κοπές και καλά μοσχάρια


lasithi12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι κοπές που ψάχνεις ,είναι για συγκεκριμένο μαγείρεμα.εαν τα θέλεις για να κάνεις πχ κοκκινιστό,είναι προτιμότερο να πάρεις ένα καλό ελληνικό μοσχαράκι,καθως οι κοπές και οι ράτσες που αναφέρεις είναι κυρίως για ψητά.πανω από 80% της τελικής γεύσης του φαγητού,έρχεται από το σωστό μαγειρεμα-ψησιμο.σαν επαγγελματίας του χώρου,αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια πολλά παράπονα για ιδιαίτερα ποιοτικά κρέατα...σαν αποτέλεσμα κακού μαγειρέματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τι κρεας-λαστιχο  με εχουν πασαρει τα κρεωπολεια της γειτονιας δεν λεγεται.

Μεχρι που ανακαλυψα τον σκλαβενιτη και εφαγα επι τελους μαλακο κρεας

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, Clytoceyx είπε

Παντως, και χωρις marbling, εστω χωρις καλο marbling, μια χαρα βγαινει το γιουβετσακι. Εχεις και την φετουλα μαζι. Κανεις και παπαρα με το ψωμακι. Αρχοντας. 
Αμα ειναι, να σου πω δυο μαστορες (Ταμπουρια και Καμινια) που φερνουν κρεατα απο το χωριο τους να κανεις την δουλεια σου.
 

η σχάρα ειναι το προβλημα

4 ώρες πριν, tomassongr είπε

Οι κοπές που ψάχνεις ,είναι για συγκεκριμένο μαγείρεμα.εαν τα θέλεις για να κάνεις πχ κοκκινιστό,είναι προτιμότερο να πάρεις ένα καλό ελληνικό μοσχαράκι,καθως οι κοπές και οι ράτσες που αναφέρεις είναι κυρίως για ψητά.πανω από 80% της τελικής γεύσης του φαγητού,έρχεται από το σωστό μαγειρεμα-ψησιμο.σαν επαγγελματίας του χώρου,αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια πολλά παράπονα για ιδιαίτερα ποιοτικά κρέατα...σαν αποτέλεσμα κακού μαγειρέματος.

θερμομετρα υπαρχουν μέχρι και  sous vide.

δεν μιλάω για κρέατα που θα γινουν κοκκινιστά.

ναι φυσικα η κακη τεχνικη θα καταστρέψει τη πρώτη υλη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν αυτά που μάζεψα είναι:

The Butcher Family (Πόρτο Ράφτι)

Λεβέντης ( Περιστέρι Νίκαικα Αιγάλεο)

La Meat Maison (Νέα Σμύρνη)

Casa De Carne (Γλυφάδα)

Αγγέλης (Γλυφάδα)

Meat The Butcher (Γλυφαδα)

orimansis.com

The Greek Butcher (Δεν ειναι εθήνα αλλα στέλνει πανελλαδικά)

Μπράλου

Δρακούλης

Επεξ/σία από lasithi12
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Αντώνης Τ. είπε

υπάρχει και ο Μπούμπας στα Μελίσσια. Είχα πάρει Rib eye αμερικάνικο. 

+1

απορω πως δε γραφτηκε. Χωρις να τον διαφημισω ο τυπος εχει δικα του κτηματα και φαρμες οποτε δεν ασχολειται με μεσαζοντες ενω το ιδιο ισχυει και με τα (πολυ καλα) δικα του κρασια. Εχω παει τοσο στο μαγαζι του οσο και στα κτηματα και ειχα αψογες εντυπωσεις (Παρκαδορος σε κρεωπολειο και badge για να μπεις σε...αμπελωνα! ειναι λιγα απο τα παραδειγματα του ειδους επαγγελματισμου)

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 7 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...