Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζει κάποιος πού μπορώ να πάω τις μικρές κασέτες της παλιάς βιντεοκάμερας ώστε να μου τις μετατρέψουν σε ψηφιακή μορφή και να μου τις δώσουν σε ένα usb στικάκι?  

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εάν η βιντεοκάμερά σου είναι ακόμα λειτουργική μπορείς να το κάνεις εσύ ο ίδιος με αντάπτορα και να γλιτώσεις το κόστος. Αλλιώς, ίσως σε ένα φωτογραφείο. Εγώ σε τέτοιου τύπου κατάστημα είχα απευθυνθεί και μου είχαν δώσει προσφορά.

• Like 2
Δημοσ.

Αν λειτουργεί η κάμερα σου όπως είπε και ο @Log@n παίρνεις ανταπτορα rca σε ότι θύρα έχει το pc σου και με διαφορσ δωρεάν πρόγραμμα που κυκλοφορούν κάνεις την μετατροπη μόνος σου. Στη δική μου περίπτωση χρειάστηκα καλώδιο rca to vga.

Αν δεν έχεις λειτουργική κάμερα τότε μόνο σε φωτογραφείο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, bill999r είπε

Αν λειτουργεί η κάμερα σου όπως είπε και ο @Log@n παίρνεις ανταπτορα rca σε ότι θύρα έχει το pc σου και με διαφορσ δωρεάν πρόγραμμα που κυκλοφορούν κάνεις την μετατροπη μόνος σου. Στη δική μου περίπτωση χρειάστηκα καλώδιο rca to vga.

Αν δεν έχεις λειτουργική κάμερα τότε μόνο σε φωτογραφείο.

υποθέτω εννοείς usb to video converters

για να λέει μικρες κασσέτες μάλλον dv εννοεί και μάλλον έχει firewire έξοδο βίντεο/ήχου

αν έχει pc μπορεί να πάρει μια pci επέκταση σε firewire και να κάνει τη δουλειά του και χωρίς απώλειες (ψηφιακά),

αν έχει laptop και θέλει ψηφιακά περιπλέκεται το θέμα μιας και δε θα λειτουργεί αντάπτορας , αλλά θέλει μετατροπέα απο thunderbolt θύρα και μόνο (όχι usb2/3 , ούτε usb-c )

ας μας πει ποια κάμερα έχει ακριβώς και τι εξόδους έχει και προπαντός αν είναι λειτουργική  (αν φυσικά ενδιαφέρεται να τα κάνει μόνος του)

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, korakios είπε

για να λέει μικρες κασσέτες μάλλον dv εννοεί και μάλλον έχει firewire έξοδο βίντεο/ήχου

αν έχει pc μπορεί να πάρει μια pci επέκταση σε firewire και να κάνει τη δουλειά του και χωρίς απώλειες (ψηφιακά),

αν έχει laptop και θέλει ψηφιακά περιπλέκεται το θέμα μιας και δε θα λειτουργεί αντάπτορας , αλλά θέλει μετατροπέα απο thunderbolt θύρα και μόνο (όχι usb2/3 , ούτε usb-c )

ας μας πει ποια κάμερα έχει ακριβώς και τι εξόδους έχει και προπαντός αν είναι λειτουργική  (αν φυσικά ενδιαφέρεται να τα κάνει μόνος του)

Οχι δεν εννοώ usb to video.

Στην δική μου περίπτωση ( το μοντέλο ήταν Sony Handycam DCR-TRV120E νομίζω) η κάμερα είχε θύρα για RCA. Την θύρα αυτή χρησιμοποιούσα για αναπαραγωγή των κασετών στην τηλεόραση συνδέοντας ένα καλώδιο RCA to SCART.

Αγόρασα λοιπόν ένα καλώδιο RCA to VGA και με κάποιο πρόγραμμα έκανα την μετατροπή. Ουσιαστικά γινόταν αναπαραγωγή των κασετών στο pc και επανεγγραφή τους ταυτόχρονα σε αρχείο. 

Η κάμερα θυμάμαι είχε κ θύρα  ilink που λογικά ήταν firewire.

Εδώ έχει κ αναλυτικά τα βήματα

https://www.sony.com/electronics/support/camcorders-and-video-cameras-tape-camcorders/dcr-trv120e/articles/00028223

Δεν δοκίμασα την λύση με το firewire κ δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικο.

Α ναι, ξέχασα να αναφέρω ότι ο ήχος μεταφέρθηκε με jack σε Jack.

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, korakios είπε

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Η κάμερα είναι των γονιών μου, μια Sony Handycam CCD-TR1100E και παίρνει κασέτες Hi8. Από υποδοχές έχει RCA και S-video και έχει και έναν αντάπτορα RCA-to-SCART μέσα στην θήκη, τον οποιο χρησιμοποιουσαμε για να δούμε τα βίντεο στην τηλεόραση. Παλιότερα κάποιος στην οικογένεια είχε αγοράσει έναν μετατροπέα από τα Lidl (όντως από τα Lidl), αλλά όταν είχαμε προσπαθήσει να κάνουμε την μετατροπή με ένα πρόγραμμα που είχε το προϊόν, έκανε νερά στα χρώματα (πιθανόν να μην είχαν και ήχο, δεν είμαι σίγουρος) και δεν ασχοληθήκαμε παραπάνω τότε. Αν έχετε κάποιο πρόγραμμα να προτείνετε και δεν βγαίνει πολύ ακριβά να πάρω κάποιον αντάπτορα ή ότι χρειάζεται, εννοείται το κάνω και μόνος μου. Αλλιώς μπορώ να πάω σε κάποιο φωτογραφείο όπως είπατε να ρωτήσω. Πάντως το laptop μου έχει θύρες thunderbolt, usb-c, USB και HDMI αν χρειάζεται.

edit: η κάμερα λειτουργεί κανονικά.

Επεξ/σία από Koromaru
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, korakios είπε

Εγώ έχω αυτή και εξόδους RCA. Επίσης έχω και αυτό το μηχανηματάκι που κάνει και capture (το πρόγραμμα που έχει το παραβλέπουμε γιατί τη μία κολλά, την άλλη δείχνει πειραγμένη την είσοδο). Λειτουργικό έχω Windows 10 και σύστημα αυτό της υπογραφής. Μπορώ να κάνω δουλειά με κάποια εφαρμογή;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bill999r είπε

Αγόρασα λοιπόν ένα καλώδιο RCA to VGA

δε γίνεται εγγραφή σε PC με αυτό το καλώδιο

1 ώρα πριν, bill999r είπε

Δεν δοκίμασα την λύση με το firewire κ δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικο.

θα ήταν πολύ καλύτερο φυσικά

1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Εγώ έχω αυτή και εξόδους RCA.

οκ

Επίσης έχω και αυτό το μηχανηματάκι που κάνει και capture

αν αυτό (δεν έχω ιδέα) υποστηρίζει την αναλογική αναπαραγωγή μέσω firewire (iLink) θα ήταν χρήσιμο

Μπορώ να κάνω δουλειά με κάποια εφαρμογή;

για να χρησιμοποιήσεις εφαρμογή πρέπει πρώτα να πάρεις με κάποιον τρόπο σήμα απο την κάμερα

δηλαδή είτε μέσω usb και rca , πχ

Spoiler

20211111161806_e4db3332.jpeg

ή μέσω firewire

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, korakios είπε

εγγραφή σε PC με αυτό το καλώδιο

Φίλε μου στο ξαναλέω. Αναπαραγωγή σε pc και εγγραφή μέσω του προγράμματος αναπαραγωγής. Σαν να χρησιμοποιείς εφαρμογή capture κατά την αναπαραγωγή βίντεο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bill999r είπε

Φίλε μου στο ξαναλέω. Αναπαραγωγή σε pc και εγγραφή μέσω του προγράμματος αναπαραγωγής. Σαν να χρησιμοποιείς εφαρμογή capture κατά την αναπαραγωγή βίντεο.

για να γίνει εγγραφη στο PC πρέπει με κάποιο τρόπο να πάρεις σήμα , ε το RCA to VGA δεν παίζει , τώρα αν χρησιμοποίησες κάποια video capture συσκευή που δε θυμάσαι , άλλο θέμα , μην επιμένεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, korakios είπε

για να γίνει εγγραφη στο PC πρέπει με κάποιο τρόπο να πάρεις σήμα , ε το RCA to VGA δεν παίζει , τώρα αν χρησιμοποίησες κάποια video capture συσκευή που δε θυμάσαι , άλλο θέμα , μην επιμένεις

Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι ακριβώς γτ έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε.

Τεσπά σίγουρα η λύση που προτείνεις με το firewire είναι καλύτερη οπότε καλύτερα να επιλέξει αυτή ο φίλος.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, korakios είπε

στην δικια μου περιπτωση, αν πάρω έναν μετατροπέα rca-to-usb είναι οκ ή χρειάζομαι και κάτι άλλο? Μετά απ'ότι καταλαβαίνω προτείνετε αναπαραγωγή μέσω καποιου media player και μετα capture με obs πχ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Koromaru είπε

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Η κάμερα είναι των γονιών μου, μια Sony Handycam CCD-TR1100E και παίρνει κασέτες Hi8. Από υποδοχές έχει RCA και S-video και έχει και έναν αντάπτορα RCA-to-SCART μέσα στην θήκη, τον οποιο χρησιμοποιουσαμε για να δούμε τα βίντεο στην τηλεόραση. Παλιότερα κάποιος στην οικογένεια είχε αγοράσει έναν μετατροπέα από τα Lidl (όντως από τα Lidl), αλλά όταν είχαμε προσπαθήσει να κάνουμε την μετατροπή με ένα πρόγραμμα που είχε το προϊόν, έκανε νερά στα χρώματα (πιθανόν να μην είχαν και ήχο, δεν είμαι σίγουρος) και δεν ασχοληθήκαμε παραπάνω τότε. Αν έχετε κάποιο πρόγραμμα να προτείνετε και δεν βγαίνει πολύ ακριβά να πάρω κάποιον αντάπτορα ή ότι χρειάζεται, εννοείται το κάνω και μόνος μου. Αλλιώς μπορώ να πάω σε κάποιο φωτογραφείο όπως είπατε να ρωτήσω. Πάντως το laptop μου έχει θύρες thunderbolt, usb-c, USB και HDMI αν χρειάζεται.

edit: η κάμερα λειτουργεί κανονικά.

δε βρήκα manual και δεν ξέρω αν είναι ψηφιακή για firewire, αν ήταν πάντως θα είχε και αντίστοιχη θύρα

Σίγουρα πάντως με ένα ταπεινό usb capture του κιλού γίνεται δουλειά , το πρόβλημα σε αυτά είναι να επιλέξεις το σωστό format εικόνας (πχ PAL , NTSC) και επίσης σε κάποια να βρεις και driver που να παίζει σε 64 bit windows

2 λεπτά πριν, Koromaru είπε

στην δικια μου περιπτωση, αν πάρω έναν μετατροπέα rca-to-usb είναι οκ ή χρειάζομαι και κάτι άλλο? Μετά απ'ότι καταλαβαίνω προτείνετε αναπαραγωγή μέσω καποιου media player και μετα capture με obs πχ?

πατάς play στην camera και χρησιμοποιείς vlc , obs ή οτιδήποτε μπορεί να γράψει απο πηγή , επιλέγοντας φυσικά τη usb συσκευή για βίντεο και ήχο

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, korakios είπε

δε βρήκα manual και δεν ξέρω αν είναι ψηφιακή για firewire, αν ήταν πάντως θα είχε και αντίστοιχη θύρα

Σίγουρα πάντως με ένα ταπεινό usb capture του κιλού γίνεται δουλειά , το πρόβλημα σε αυτά είναι να επιλέξεις το σωστό format εικόνας (πχ PAL , NTSC) και επίσης σε κάποια να βρεις και driver που να παίζει σε 64 bit windows

δεν είναι ψηφιακή, έχει μόνο τις θύρες που ανέφερα. Video capture ήταν και εκείνο που είχαμε δοκιμάσει παλιότερα, ίσως το πρόγραμμα που έλεγε στις οδηγίες του ήταν για τα μπάζα, δεν θυμάμαι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Koromaru είπε

δεν είναι ψηφιακή, έχει μόνο τις θύρες που ανέφερα. Video capture ήταν και εκείνο που είχαμε δοκιμάσει παλιότερα, ίσως το πρόγραμμα που έλεγε στις οδηγίες του ήταν για τα μπάζα, δεν θυμάμαι.

ξαναδοκίμασε τότε , αν είναι κάποιος θα σου προτείνει κάποια εφαρμογή για windows

απλά μπες διαχείριση συσκευών να δεις οτι αναγνωρίζεται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...