Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους 

Είμαι σε αναζήτηση αγοράς τροχοσπιτου, έχω μπει σε διάφορα  sites και έχω δει διάφορα  τροχοσπιτα απλά δεν ξέρω αν αξίζει να αγοράσω μεταχειρισμένο η καινούριο.  Βλέπω κάποια μεταχειρισμένα που είναι αρκετά παλιά και η τιμή τους είναι ψηλά και τα περισσότερα φαίνονται ρημάδια. Έχω βρει μια εταιρία τη dethleffs για αγορά και φτάνει στα 15000. Το θέλουμε για  το τοποθετησουμε σε κάμπινγκ και να το χρεισημοποιουμε 3 μήνες  το καλοκαίρι (Είμαι ναυτικός και υπάρχει ελεύθερος χρόνος). 

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω από τροχόσπιτα αλλά υποθέτω όπως και σε άλλες αγορές

Αν έχεις ξανά καθίσει σε τροχόσπιτο και γνωρίζεις πως είναι μπορείς να πας σε καινούργιο. Αλλιώς αν είναι πρώτη φορά και θέλεις να δοκιμάσεις πας σε μεταχειρισμένο έτσι ώστε αν δεν σου αρέσει να χάσεις λιγότερα αν το πουλήσεις

Δημοσ.

Πρώτα καθορίζεις το μπάτζετ και πράττεις αναλόγως. Για καινούργιο μιλάμε σίγουρα για πάνω από 20.000€ ανάλογα με την εταιρεία και το μέγεθος.

Αφού καθορίσεις το μπάτζετ, αποφάσισε πόσα άτομα θέλεις να κοιμίζει. Τέλος τροχόσπιτα 20ετιας αν είναι καλοσυντηρημενα, χωρίς ίχνος υγρασίας κλπ δεν είναι φτηνά. Ένα τροχόσπιτο μπορεί να "ζήσει" πάρα πολλά χρόνια αν το προσέχεις.

Αν δεν έχεις ιδέα από τροχόσπιτα θα σου πρότεινα να πας σε έμπορο να δεις πρώτα. Μπορεί να δώσεις κάποια χρήματα παραπάνω θα έχεις όμως και κάποια εγγύηση αλλά θα σε βοηθήσει κιόλας να αποφασίσεις τι θέλεις.

Δημοσ.

Αποψη μου βεβαια αλλα αν δεν το κουνας δεν εχει πολύ νοημα το τροχοσπιτο. εκτος αν εννοεις καθε καλοκαιρι σε άλλο μερος.

δεν ξερω πολλα απο τροχοσπιτα αλλα θεωρω οτι για ελλαδα καλοκαιρι δεν χρειαζεται μεγάλο. μονο μαγειρεμα υπνο κανεις μεσα.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Αποψη μου βεβαια αλλα αν δεν το κουνας δεν εχει πολύ νοημα το τροχοσπιτο. εκτος αν εννοεις καθε καλοκαιρι σε άλλο μερος.

δεν ξερω πολλα απο τροχοσπιτα αλλα θεωρω οτι για ελλαδα καλοκαιρι δεν χρειαζεται μεγάλο. μονο μαγειρεμα υπνο κανεις μεσα.

Ειδικά σε αυτά που είναι σε κάμπινγκ ούτε το μαγείρεμα δεν κάνεις μέσα. Περισσότερο χρησιμεύουν σαν αποθήκες για όλα τα πράγματα που θα μπουν μπροστά από το τροχόσπιτο κάτω από την τέντα. Που συνήθως έχει 5 φορές το μέγεθος του τροχόσπιτου. 

• Like 1
Δημοσ.

Κάνω καμπιγκ 20 έτη με τροχόσπιτο . Οι τιμές των μεταχειρισμένων τα τελευταία 3 έτη εκτοξεύτηκαν . Δλδ χρειάζεσαι 10.000 ευρώ για να αγοράσεις ένα τροχόσπιτο 15ετιας σε άριστη φυσικά κατάσταση . Το έχω ψάξει παρα πολύ το θέμα , μάλιστα άλλαξα πρόσφατα το δικο μου (1999) δίνοντας στο 7500 και αγόρασα ένα του 2008 στα 9500. 

απο εκεί και πέρα τα καινουρια τροχόσπιτα είναι διαστημικά , προσφέρουν νέες τεχνολογίες , και αν σε φτάνει το μπατζετ το 18-22000 θα σου έλεγα να το σκεφτείς . 

Αν χρειαστείς οτιδήποτε με ρωτάς . Adria  να κοιτάξεις , προσωπικά τόσα έτη δεν είχα κανένα παράπονο .

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Είναι θέμα γούστου  το να το κουνάς η όχι. Εγώ στην ουσία το θέλω για εξοχικό  το καλοκαίρι. Βαριέμαι να το κουνάω  και να πηγαίνω από μέρος σε μέρος. Θέλω ένα σημείο αναφοράς. Ευχαριστώ πολύ πάντως. 

Δημοσ.
Στις 10/8/2022 στις 9:14 ΠΜ, gabriel1981 είπε

Κάνω καμπιγκ 20 έτη με τροχόσπιτο . Οι τιμές των μεταχειρισμένων τα τελευταία 3 έτη εκτοξεύτηκαν . Δλδ χρειάζεσαι 10.000 ευρώ για να αγοράσεις ένα τροχόσπιτο 15ετιας σε άριστη φυσικά κατάσταση . Το έχω ψάξει παρα πολύ το θέμα , μάλιστα άλλαξα πρόσφατα το δικο μου (1999) δίνοντας στο 7500 και αγόρασα ένα του 2008 στα 9500. 

απο εκεί και πέρα τα καινουρια τροχόσπιτα είναι διαστημικά , προσφέρουν νέες τεχνολογίες , και αν σε φτάνει το μπατζετ το 18-22000 θα σου έλεγα να το σκεφτείς . 

Αν χρειαστείς οτιδήποτε με ρωτάς . Adria  να κοιτάξεις , προσωπικά τόσα έτη δεν είχα κανένα παράπονο .

Ευχατιστω πολύ. Έχω καταλήξει κατά 99% σε καινούριο. Επειδή έχω χρόνια μπροστά που θα το χρησιμοποιήσω δεν θέλω να πάρω κάτι μεταχειρισμένο που δεν ξέρω τι μπορεί να μου βγάλει. https://www.caravan-web.gr/modelo/495-qsk αυτό στο λινκ είναι ένα απ αυτά που έχω δει και με ενδιαφέρουν 

Στις 10/8/2022 στις 12:36 ΠΜ, Toumpeki είπε

Πρώτα καθορίζεις το μπάτζετ και πράττεις αναλόγως. Για καινούργιο μιλάμε σίγουρα για πάνω από 20.000€ ανάλογα με την εταιρεία και το μέγεθος.

Αφού καθορίσεις το μπάτζετ, αποφάσισε πόσα άτομα θέλεις να κοιμίζει. Τέλος τροχόσπιτα 20ετιας αν είναι καλοσυντηρημενα, χωρίς ίχνος υγρασίας κλπ δεν είναι φτηνά. Ένα τροχόσπιτο μπορεί να "ζήσει" πάρα πολλά χρόνια αν το προσέχεις.

Αν δεν έχεις ιδέα από τροχόσπιτα θα σου πρότεινα να πας σε έμπορο να δεις πρώτα. Μπορεί να δώσεις κάποια χρήματα παραπάνω θα έχεις όμως και κάποια εγγύηση αλλά θα σε βοηθήσει κιόλας να αποφασίσεις τι θέλεις.

Τα άτομα θα είναι 4. Και κάποιες φορές 6 σπάνια βέβαια. 

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον 

Δημοσ.
Στις 12/8/2022 στις 9:45 ΠΜ, gabriel1981 είπε

Φοβερή επιλογή . Μπράβο !

αν επιτρέπεται ποσο θα σου κοστισει τελική τιμή ;

Δεν έχω μιλήσει ακόμα. Περιμένω να γυρίσω από τις διακοπές για να επικοινωνήσω με την εταιρία αυτή. Παρόλα αυτά θα ψάχνω και μεταχερισμενα. Αν βρω κάποια ευκαιρία κατά τη διάρκεια του χειμώνα με έξτρα σκηνή ψυγεία κλπ και το τροχοσπιτο είναι όντως σε τίμια (όχι καλή...τίμια) κατάσταση θα πάρω μεταχειρισμένο. Πραγματικά επειδή το ψάχνω καιρό, κάποιοι/ες πουλάνε χρεπια σε τιμές μη λογικές για το προϊόν. Αλλά οκ δεν είναι παράλογο, ο καθένας πουλάει ότι θέλει όσο θέλει 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...