harisma Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Εμένα η λογική του ότι αν πληρώνουν όλοι τότε οι φόροι θα ήταν λιγότεροι γιατί τα έσοδα θα ήταν περισσότερα δεν με πείθει καθόλου. Αν τα έσοδα ήταν περισσότερα τότε θα ήταν περισσότερα και τα έξοδα (περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, μεγαλύτεροι μισθοί, περισσότερες σπατάλες κτλ κτλ). Το να είσαι κακός διαχειριστής με τα χρήματα δεν έχει να κάνει με το πόσα είναι τα χρήματα. Μπορείς να βγάζεις 5 και να σου περισσεύουν και μπορεί να βγάζεις 10 και να χρωστάς. Το κράτος με έχει πείσει ότι και 200 να βγάζει πάλι θα χρωστάει γιατί απλά θα ξοδεύει 210. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, valadsk είπε καλά κάνουν όσοι δεν δηλώνουν τίποτα και μπορούν να το κάνουν. δεν μπορει τη συνταξιούχο μανα μου να την εχεις σκίσει σε φόρους και περίθαλψη (την οποία ούτε ενα φάρμακο δεν έγραψε και ούτε χρησιμοποιήσε), να της βάζεις 3.000 φόρο στις βεβαιωμένες οφειλές στο taxis (την υπόθεση με τα αναδρομικά αν θυμάστε) και να της ρίχνεις καπάκι και ένα ένφια 200 ευρώ (έπεσε στα 60-80 ευρώ φέτος). να τη φορολογείς δηλαδή με εισόδημα 16.000 ενώ στα χέρια της παίρνει 9-10k. (λόγω στεγαστικού) Ούτε ένα ευρώ να μην δηλώσουν όσοι μπορούν. Ούτε ένα ευρώ. Βεβαια πολύ ωραία. Και μετά έρχεται το κράτος σε εμένα και σε όσους επιβαρυνονται και τους ξεσκίζει πατόκορφα με τεκμήρια στις κατοικίες στα αυτοκίνητα και ακόμα μηδέν εισόδημα να έχεις αν δεν δηλώσεις 3 ως 5k στο θεωρεί τεκμαρτο και πληρώνεις. Εμενα μου βγάζουν ένα τεράστιο τεκμαρτο εισόδημα επειδή έχω μεγάλο ακίνητο ως πρώτη κατοικία από κληρονομια και εδώ και λίγα χρόνια αναγκάζομαι και κάνω τανζανιες στον πίνακα αντικειμενικων δαπανών γιατί ούτε έχω τόσο μεγάλο εισόδημα όσο το τεκμαρτο ούτε και δέχομαι να πληρώσω τέτοιον φόρο σαν να είμαι επιχειρηματίας. Κάλυψη και λύσεις με ανάλωση κεφαλαίου δεν υπάρχει. Όσοι σκέφτεστε τέτοιες απόψεις ξανασκεφτειτε το άλλη μια κατά πόσο βοηθάτε το κράτος και την κοινωνία η σκέφτεστε μόνο την πατο σας και πόσο θα φάτε θα πιείτε και θα αρπάξει ο κόλος σας. Το κράτος αυτά που του λείπουν και θέλει να τα πάρει θα τα πάρει μέσω αύξησης φόρων από όσους και όπου μπορεί, δεν φταίμε σε κάτι όσοι δηλώνουμε αληθινά εισοδήματα και δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Δηλώστε όλα σας τα εισοδήματα στην εφορία, φορολογιτεα και μη και πληρώστε τον φόρο που προκύπτει. Έτσι θα πληρώνουμε όλοι από λίγο και όχι λίγοι από περισσότερα ενώ όπου υπάρχει έλλειμμα θα τα μαζέψει το κράτος από φόρους στην κατανάλωση στα ακίνητα και από τεκμαρτα. Όλες αυτές οι καταστάσεις που λες με την μητέρα σου έγιναν για τους λόγους ακριβώς που προανέφερα. Επίσης, δεν θα παραβλέψω να πω και για την κακή επιδοματικη πολιτική που επικρατεί εδώ και χρόνια και έχει μετατρέψει μερίδα πολιτών σε εξαρτωμενους από επιδόματα ενώ υπάρχουν αναγκαία επιδόματα που πρέπει να αυξηθούν αλλά το κράτος δεν κάνει τίποτα, από την άλλη επιβαρύνεται και ο κρατικός προϋπολογισμός, λεφτά που θα κληθούν πάλι να πληρώσουν όλοι μέσω φόρων. 1 ώρα πριν, panosha είπε Τα τεκμήρια μας αποχαιρετούν σύντομα. Μαντέψτε ποιοι ωφελούνται. https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/pros-katargisi-tekmiria-ke-foros-politelous-diaviosis/amp/ Καλά sorry αλλα βαρέθηκα να τα διαβάζω αυτά 3 χρόνια. Δεν ειμαι καθόλου πεπεισμένος ότι θα αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Όλο λένε ότι θα το κάνουν αλλά δεν ακούγεται κάποιο νέο και στο τέλος βγαίνει είδηση παράτασης της κατάργησης διότι ακόμα δεν βρήκαν τον κατάλληλο ελεγκτικό μηχανισμό για να εντοπίσουν το μαύρο χρήμα. Πλέον που είμαστε υπό παρακολούθηση ακόμα όλα είναι σφιχτά δεν επιτρέπουν αποκλισεις από τον προϋπολογισμό. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2022 από Basilhs23___ 3
ObeyWario! Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 35 λεπτά πριν, harisma είπε Εμένα η λογική του ότι αν πληρώνουν όλοι τότε οι φόροι θα ήταν λιγότεροι γιατί τα έσοδα θα ήταν περισσότερα δεν με πείθει καθόλου. Αν τα έσοδα ήταν περισσότερα τότε θα ήταν περισσότερα και τα έξοδα Θες να σου δώσω λογαριασμό να μου καταθέτεις ένα 25% απτο μισθό σου κάθε μήνα να γλιτώσεις και εσύ απτα επιπλέον έξοδα;
GREGORYMO Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, gpapadakis είπε Ο φόρος εισοδήματος σε μισθωτούς και συνταξιούχους παρακρατειται (για να μη μπορούν να φεσωσουν). Αυτοί είναι οι μα.... εεε οι υποστηριχτές του συστήματος γιατί μαζί με το άθλιο αφορολογητο και τους άλλους φόρους (π.χ. 24% στα πάντα) φτάνουν να φορολογουνται συνολικά γύρω στο 45-50% και μάλιστα επί πενιχρων μισθών. Οι υπόλοιποι καλά κάνουν και δεν τα δηλώνουν όσοι μπορουν, αφού προσπαθεί να τους τα πάρει από 15 μεριές (τεκμήρια, τέλη, μη αφορολογητο, διάφοροι φόροι). Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός? Όποιος παίρνει πενιχρό μισθό, είναι στο αφορολογητο. Που το βρήκες το 45-50% ? 3 ώρες πριν, valadsk είπε καλά κάνουν όσοι δεν δηλώνουν τίποτα και μπορούν να το κάνουν. δεν μπορει τη συνταξιούχο μανα μου να την εχεις σκίσει σε φόρους και περίθαλψη (την οποία ούτε ενα φάρμακο δεν έγραψε και ούτε χρησιμοποιήσε), να της βάζεις 3.000 φόρο στις βεβαιωμένες οφειλές στο taxis (την υπόθεση με τα αναδρομικά αν θυμάστε) και να της ρίχνεις καπάκι και ένα ένφια 200 ευρώ (έπεσε στα 60-80 ευρώ φέτος). να τη φορολογείς δηλαδή με εισόδημα 16.000 ενώ στα χέρια της παίρνει 9-10k. (λόγω στεγαστικού) Ούτε ένα ευρώ να μην δηλώσουν όσοι μπορούν. Ούτε ένα ευρώ. Εσύ έβαλες και το στεγαστικό!!!! Τίποτα άλλο ? 50 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Εμενα μου βγάζουν ένα τεράστιο τεκμαρτο εισόδημα επειδή έχω μεγάλο ακίνητο ως πρώτη κατοικία από κληρονομια και εδώ και λίγα χρόνια αναγκάζομαι και κάνω τανζανιες στον πίνακα αντικειμενικων δαπανών γιατί ούτε έχω τόσο μεγάλο εισόδημα όσο το τεκμαρτο ούτε και δέχομαι να πληρώσω τέτοιον φόρο σαν να είμαι επιχειρηματίας. Κάλυψη και λύσεις με ανάλωση κεφαλαίου δεν υπάρχει. Πόσο ? 120 τετραγωνικά?
gpapadakis Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Ορισμένα πραγματα, επειδή γίνονται για πάρα πολλά χρόνια, σε κάποιους φαίνονται φυσιολογικά, ενώ δεν είναι. Κύπρος αφορολογητο 19500, και τεκμήρια (φανταστικά εισοδήματα) δεν υπάρχουν. Πολιτικές φτωχοποιησης της μεσαίας τάξης, που διώχνουν κόσμο από τη χώρα.
kage Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Τεκμήρια διαβίωσης και φόρο πολυτελούς διαβίωσης έχει μόνο η Τουρκία κ μερικές τριτοκοσμικές χώρες... πτωχευμενη χωρα δεν μπορεί να εχει μεγαλυτερη φορολογηση απο την αγγλια...θα πρέπει για να επιβιώσει να αντιγράψει το φορολογικό απο κάνα κράτος που της αρμόζει π.χ. Κύπρο Μην ψαρωνεται με το τι σας λένε γνωστοί γνωστών...οι περισσότεροι που φλεξαρουν χρωστάνε είτε εφκα είτε εφορία είτε ΦΠΑ και πάντα πληρώνουν έναντι σε ΔΕΗ αέριο https://www.insider.gr/tax-labour/232697/tesseris-stoys-deka-ofeiletes-tis-eforias-hrostane-apo-50-eos-500-eyro https://www.protothema.gr/economy/article/1242545/hrei-pros-efka/ Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2022 από kage 1
james01gr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Τα τεκμήρια μπήκαν γιατί το κράτος δεν μπορεί να πιάσει το μαύρο χρήμα. Με αποτέλεσμα να την πληρώνει η πλέμπα καθώς αυτός που έχει μεγάλα εισοδήματα έχει τρόπους να τα κρύψει (ή να κρύψει το τι έχει στην κατοχή του). Ήμουν φοιτητής σε εκτός έδρα πόλης, είχα χρήματα με το ζόρι να περάσω την βδομάδα όμως εστία δεν μπορούσα να φάω. Αντίθετα, πολλοί που ήταν παιδιά αγροτών, ΕΕ και γενικότερα κατηγοριών που μπορούσαν να κρύψουν εισοδήματα είχαν έως και δωμάτιο στην εστία. Το κορυφαίο ήταν πως έπαιζε καμακι με μια κοπέλα από την ίδια πόλη που ήταν το πανεπιστήμιο και που είχε δωμάτιο στην εστία! Ρωτώντας την μου απάντησε '' αφού έχω το χρίσμα'' (του Ανδρέα εννοούσε). Ήταν η πρώτη γνωριμία μου με τον υπέροχο ελληνικό λαό και τον τρόπο που επιλέγει να μεγαλώσει τα παιδιά του και να καλύπτει τον απαυτο του. Αυτό βέβαια τις περισσότερες φορές καταλήγει στο φαινόμενο Χλαπατσας. 'καλά, θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε' (και καταληγουν όσοι μπορούν να κρύβουν τα πάντα με αποτέλεσμα να διαμαρτυρομαστε πως δεν υπάρχει παιδεία, νοσοκομεία κτλ) 2
eidikos33 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Στέλεχος παντως σε πολυεθνική έχει μηδενική δήλωση ποσο είναι το αφορολογητο?
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Στέλεχος παντως σε πολυεθνική έχει μηδενική δήλωση ποσο είναι το αφορολογητο? Πως το ξέρεις;
maniacos93 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Μηδενική σημαίνει μηδενικός φόρος εισοδήματος, όχι μηδενικό δηλωμένο εισόδημα. Δεν κατάλαβες καν τι διάβασες βρε αγορίνα μου, τι θέλεις να σχολιάσουμε ακριβώς;;; 🤔 Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω γιατί ήδη έχει αρχίσει να γίνεται το θέμα ''αστείο'' με τις απαντήσεις. 1 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις