Προς το περιεχόμενο

Προγραμματισμός


nikostz99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά,

Είμαι φοιτητής ακόμα πολιτικός μηχανικός και μπαίνω δεύτερο έτος.Το τελευταίο καιρό έχει περάσει η ιδέα του προγραμματισμού από το μυαλό μου και θα ήθελα την άποψη σας και να μου πείτε αν θα με βγάλει πουθενά.Γενικα εγώ θα ήθελα να εργαστώ στο αντικείμενο μου ωστόσο ο προγραμματισμός εξαπλώνεται ραγδαία και είναι κάτι που μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον.Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε πως μπορώ να ξεκινήσω και με τι.Το πλάνο το δικό μου είναι να πάρω κάνα βιβλίο να μπω και σε καμία διάλεξη άλλης σχολής και σιγά σιγά να μάθω.Δεν βιάζομαι θέλω δηλαδή σε βάθος χρόνων (4 5 ) να έχω μάθει κάποια κομμάτια σίγουρα δεν θα μπορώ να εργαστώ σαν προγραμματιστής. πιστεύεται μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο για έναν ερασιτέχνη προγραμματιστή ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα φίλε

Είναι ένα μεγάλο θέμα αυτό που ανοίγεις, αλλά η σύντομη απάντηση είναι "ναι, φυσικά μπορεί να γίνει"

Τσέκαρε καποιο entry-level tutorial να δεις αν σου φαίνεται ενδιαφέρον.

Για να γίνεις καλός προγραμματιστής θέλει φυσικά χρόνο και κόπο, όπως και οποιαδήποτε άλλη τέχνη.

Αν γίνεις καλός, θα έχεις πάντα δουλειά.

Με την προϋπόθεση πάντα να σου αρέσει, οπότε δοκίμασε και δες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα Μάριε και σε ευχαριστώ πολύ,αν μιλάς από προσωπική πείρα μπορείς να μου προτείνεις κάνα βιβλίο η κάνα τουτοριαλ γτ έχω ακούσει απόψεις να διεισδαντε για το με ποια γλώσσα πρέπει να ξεκινήσεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη εργαζομαι ο ιδιος ως προγραμματιστης 2 χρονια τωρα, θα σου πω οτι αν ο λογος που θες να γινεις προγραμματιστης ειναι οτι εχει ζητηση, τοτε δεν θα πας πολυ μακρυα. Ειναι απαιτητικη δουλεια και δεν μπορω να φανταστω καποιον να την κανει (αποτελεσματικα) χωρις να μην του αρεσει. Τωρα, αν σου αρεσει σαν ιδεα ο προγραμματισμος, πιστευω για αρχη καλο θα ηταν να δεις τι κανει ενας προγραμματιστης, τι ειδος προγραμματιστη φανταζεσαι τον εαυτο σου. Υπαρχουν προγραμματιστες hardware, προγραμματιστες που φτιαχνουν Mobile apps, αλλοι φτιαχνουν συστηματα που επικοινωνουν με IoT συσκευες, αλλοι ασχολουνται με machine learning και AI και αυτα ειναι μονο καποιες κατηγοριες προγραμματιστη. Επισης, θες να το συνδιασεις με το πτυχιο του πολιτικου μηχ. ? Αν ναι, τοτε ισως να συνεφερε να δεις κανα μεταπτυχικο μετα.

 

Για μενα μια καλη γλωσσα να ξεκινησεις, ειναι η C. Μετα απο αυτην εξαρταται τι θες να ακολουθησεις, πχ αν θες να πας προς data science, Machine learning κλπ πας για Python, αν θες να πας για web apps πας για C# ή/και Java κλπ και γενικα αναλογα τι θες να κανεις υπαρχουν  γλωσσες που ειναι καλυτερες για το συγκεκριμενο τομεα απο οτι αλλες. Για αυτο και στην αρχη ανεφερα οτι πρεπει να δεις τι θες να κανεις απο προγραμματισμο και μετα να διαλεξεις να μαθεις μια γλωσσα.

Επεξ/σία από Aggeluska
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα φίλε μου αρχικά να σου πω ότι όχι δεν το κάνω για την δουλειά γτ και εγώ ο ίδιος έχω καταλάβει πως το σημαντικότερο πράγμα είναι να γουστάρεις αυτό που κάνεις και τα λεφτά θα έρθουν (ή μπορεί και όχι).Ωστόσο ευχαριστώ για την βοήθεια.Γενικα δεν θέλω να γίνω συγκεκριμένος προγραμματιστής και να εξειδεικευτω ακόμα.Προτειμω να έχω μια γενική εικόνα και να μάθω σιγά σιγά μια γλώσσα και έπειτα να καταλήξω.Τελος το να το συνδυάσω με το επάγγελμα μου είναι κάτι που έχω σκεφτεί αρκετά και πιστευω είναι καλή ιδέα.ευχαριστω και πάλι

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...