Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα βρίσκομαι σε επιλογή αυτοκινητου με αυτόματο κιβώτιο  πετρελαιο

Πάνω κάτω 10.000

Έχω αποκλείσει το dsg της skoda 

Τείνω προς το διπλό συμπλέκτη της renault 2015 ..

Σκεφτόμουνα για ford αλλά δε διάβαζα και καλές κριτικές αλλά μπορεί να ήταν μεμονωμένες ..

Όποιος γνωρίζει παρακαλώ αν μπορεί να βοηθήσει ευχαριστώ 

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Αυτοματο κιβώτιο και πετρέλαιο, πεταμενα λεφτά 

Γιατί το λες αυτό και τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; 

Μία χαρά είναι το αυτόματο κιβώτιο εκτός και κάποιος θέλει να οδηγεί το αυτοκίνητο στα όρια του. 

Για το πετρέλαιο ή όχι εξαρτάται και από τα χλμ που κάνει. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρωτάς το μοντέλο που σε ενδιαφέρει από ποιον κατασκευαστή είναι το σασμάν , αλλάζουν από μοντέλο σε μοντέλο  ακόμα και εάν είναι βενζίνη ή πετρέλαιο σε γενικές γραμμές τα Aisin - Getrag - ZF είναι αξιόπιστα 

https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Poios-ftiaxnei-aksiopista-aytomata-kibwtia_154819.asp

Επεξ/σία από george kesoglu
Δημοσ.

Τελικά είδα και αποειδα σε ότι εταιρεία και να είδα μετά τα 200.000κμ όλα ξεκινάν τα προβλήματα ίσως να είναι υπερβολικο αλλά επειδή όλα τα οικονομικά είναι εισαγωγης  πήγα σε χειροκίνητο σασμάν.. ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

εχουμε ενα vw golf του 2009 αυτοματο και παει καλα...βεβαια ειναι αναλογα και τα χλμ που θα κανεις γιατι η φθορα υπαρχει και στα αυτοματα

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου προτεινα να ξεχασεις το αυτοματο σε μεταχειρισμενο. Εγω πριν χρονια, πηρα μεταχειρισμενο αυτοματο mini του 2016, πετρελαιο, με 55.000 και σε μερικους μηνες εβγαλε προβλημα. Το αυτοματο κιβωτιο σε bmw κ mercedes (ισως κ σε αλλες μαρκες, δεν το γνωριζω), δεν επισκευαζεται αλλα αλλαζεται ολοκληρο με κοστος 8.000plus.

Δημοσ.
Στις 18/8/2022 στις 12:44 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Αυτοματο κιβώτιο και πετρέλαιο, πεταμενα λεφτά 

Α καλά. 

20 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Μία χαρά είναι το αυτόματο κιβώτιο εκτός και κάποιος θέλει να οδηγεί το αυτοκίνητο στα όρια του. 

Ειδικά στα όρια με γρήγορο αυτοκίνητο ένα διπλοσύμπλεκτο σασμάν είναι 1000 φορές πιο αποδοτικό. Δεν θα επεκταθώ γιατί δεν έχει σχέση με το topic.

3 ώρες πριν, Ioannisto είπε

Το αυτοματο κιβωτιο σε bmw κ mercedes (ισως κ σε αλλες μαρκες, δεν το γνωριζω), δεν επισκευαζεται αλλα αλλαζεται ολοκληρο με κοστος 8.000plus.

Στον κατάλληλο άνθρωπο όλα επισκευάζονται. Γερμανός Θεσσαλονίκη για παράδειγμα. 

Εγώ θα κοιτούσα αυτόματο με μετατροπέα ροπής που τα θεωρώ πιο σκυλιά. Επίσης καλά είναι και τα DSG τα 6αρια υγρού τύπου. Σε καμία περίπτωση δεν κοιτάς DSG 7 DQ200 που το φοράνε τα μικρά του ομίλου της VW, γιατί είναι για τα σκουπίδια. Επίσης προσωπικά δεν χωνεύω (και ας έχω) τα ημιαυτόματα. 

Όλα τα αυτόματα κάποια στιγμή θα βγάλουν κάτι, όπως βγάζουν και τα μηχανικά. Απλά στο αυτόματο θα πονέσεις πιο πολύ. 

Κατά τη γνώμη μου το πιο αξιόπιστο αυτόματο είναι της Toyota στα πιο τελευταία υβριδικά (όχι το απλό CVT). Αυτό μάλλον δεν βγάζει τίποτα αν κρίνω από κάτι Prius με 350k στο οδόμετρο.

• Like 4
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, aromeo είπε

Ειδικά στα όρια με γρήγορο αυτοκίνητο ένα διπλοσύμπλεκτο σασμάν είναι 1000 φορές πιο αποδοτικό. Δεν θα επεκταθώ γιατί δεν έχει σχέση με το topic.

Δεν τα ξέρω αυτά τα σασμάν. Έχω  προσωπική εμπειρία από 4 Honda που έχουν περάσει από μένα. 

Τώρα έχω το CRV του 2008

Το civic του 2007 είχε το cvt. Νομίζω λέγεται απεριοριστων σχέσεων. 

Είμαι άνθρωπος που οδηγώ ήρεμα. 

• Like 2
Δημοσ.

επειδη το ειχα παντα απορια, τα αυτοματα κιβωτια ως τεχνολογια ειναι υποτιθεται σε χρηση απο τα 60s (ισως και νωριτερα) σε τοσες χωρες. δεν εχουν εξελιχθει μετα απο 80 χρονια τοσο ωστε να θεωρουνται γενικως αξιοπιστα? γιατι οποτε ρωταω εδω στην ελλαδα γιατι δεν εχουν "περπατησει" τα αυτοματα και μαζοχιζομαστε με τα χειροκινητα η απαντηση ειναι παντα οτι "χαλανε". μυθος η αληθεια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, duende είπε

επειδη το ειχα παντα απορια, τα αυτοματα κιβωτια ως τεχνολογια ειναι υποτιθεται σε χρηση απο τα 60s (ισως και νωριτερα) σε τοσες χωρες. δεν εχουν εξελιχθει μετα απο 80 χρονια τοσο ωστε να θεωρουνται γενικως αξιοπιστα? γιατι οποτε ρωταω εδω στην ελλαδα γιατι δεν εχουν "περπατησει" τα αυτοματα και μαζοχιζομαστε με τα χειροκινητα η απαντηση ειναι παντα οτι "χαλανε". μυθος η αληθεια?

Φυσικά και είναι μύθος. Ένα αυτόματο κιβώτιο δεν μπορεί σχεδόν ούτε ένας νέος οδηγός να του κάνει ζημιά ενώ ένα μηχανικό είναι πιο ευαίσθητο σε κακή χρήση. 

Οποιος οδηγήσει με αυτόματο κιβώτιο δεν γυρίζει σε μηχανικό. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, duende είπε

γιατι οποτε ρωταω εδω στην ελλαδα γιατι δεν εχουν "περπατησει" τα αυτοματα και μαζοχιζομαστε με τα χειροκινητα η απαντηση ειναι παντα οτι "χαλανε". μυθος η αληθεια?

Γενικά εδώ στην Ελλάδα έχουμε κάνει μύθο το "χαλάει / δε χαλάει" και του δίνουμε υπερβολικά μεγαλύτερη βαρύτητα απ' ότι θα έπρεπε. Πολλοί επιλέγουν ένα αρχαίο αμάξι που πάσχει σε κάθε τομέα, επειδή "δε χαλάει". Λες κι άμα επισκεφτείς +1 φορά το συνεργείο στα 2 χρόνια θα χαλάσει η συνταγή... αν είναι να οδηγείς κάτι πιο αξιοπρεπές ; 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Οποιος οδηγήσει με αυτόματο κιβώτιο δεν γυρίζει σε μηχανικό. 

Εδώ διαφωνούμε.
Το μηχανικό, το καλό μηχανικό, είναι απόλαυση για όταν θέλεις να "παίξεις" και γενικά να ευχαριστηθείς οδήγηση/βόλτα.
Νιώθεις πολύ περισσότερο ότι οδηγείς, ιδίως σε καταστάσεις/δρόμους που σου επιτρέπουν τέτοιες συνθήκες. 
Τουλάχιστον από προσωπική εμπειρία.

Φυσικά στην καθημερινότητα, ιδίως σε πόλη, το αυτόματο δεν συγκρίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...