Προς το περιεχόμενο

Έναρξη Eshop Και Νομοθεσία


megaklhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους...

θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις λόγω ότι δεν είμαι και πολύ γνώστης του αντικειμένου. Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος με έναν καλό μισθό αλλά λόγω ότι στις μέρες μας τα έξοδα έχουν μεγαλώσει και έχω κάποιες γνώσεις σκέφτομαι να ανοίξω ένα eshop και να πουλάω διάφορα πραγματάκια με είδη σπιτιού κτλ. Όχι πολύ ακριβά το πολύ μέχρι 30-40 ευρώ.

Η ερώτηση μου είναι ότι για να γίνει νόμιμη η επιχείρηση μου πέρα από το κόστος του eshop τι άλλο υπάρχει ; Διάβασα ότι εάν είναι μέχρι 10.000 ακαθάριστα ανά έτος στην εφορία δεν έχει μεγάλο κόστος 100-150 ευρώ. Από θέμα τέβε λόγω ότι θα έχω χαρτιά θα έχω κάποιο μηνιαίο κόστος ; Και επίσης επειδή είμαι ιδιωτικός υπάλληλος κανονικά με ένσημα θα έχω εκεί κάποιο θέμα ; Στο παρελθόν είχα δοκιμάσει να κάνω eshop γιατί γνωρίζω και είχα φτιάξει και αν και παράνομο έκανα αρκετές πωλήσεις αλλά λόγω ότι θέλω να βάλω το κατάστημα σε skourtz πχ και να είμαι και με απόδειξη νόμιμος θέλω να γίνει σωστά αυτήν την φορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φορολογια εισοδηματος, αποδοση ΦΠΑ, ΕΦΚΑ (επειδη εισαι ηδη μισθωτος νομιζω πως δεν χρειαζεται να πληρωνεις ολοκληρο το ΕΦΚΑ αλλα το ποσο που μενει αν αφαιρεσεις τις εισφορες που ηδη δινεις), πρεπει να πληρωνεις λογιστη καθε μηνα και οχι να πας μια φορα τον χρονο να κανεις φορολογικη δηλωση οπως τωρα. Αυτα νομιζω ειναι τα βασικα. Κατι γ@μησι@τικα οπως τελος επιτηδευματος (γυρω στο 700αρι τον χρονο) νομιζω μπαινουν μετα την 5ετια, αλλα ....λενε πως θα το καταργησουν κιολας.

Και βασικα πηγαινε στο λογιστη σου και ρωτα γιατι νομιζω (sorry κιολας) πως δεν εχεις ιδεα τι παιζει. Π.χ. αυτο που λες

Αναφορά σε κείμενο

Διάβασα ότι εάν είναι μέχρι 10.000 ακαθάριστα ανά έτος στην εφορία δεν έχει μεγάλο κόστος 100-150 ευρώ.

δεν βγαζει κανενα νοημα. Μαλλον εννοεις ποσο θα φορολογεισαι επι του καθαρου κερδους και φυσικα τα 150 ευρω με 10000 καθαρο εισοδημα δεν παιζει.

Η φορολογια ειναι 9% ως 10000 ευρω, 22% απο 10000-20000, 28% απο 20000-30000, 36% απο 30000-40000 και 44% για το τμημα το εισοδηματος πανω απο 40000.

Και φυσικα η φορολογια δεν ειναι ΜΟΝΟ για τα εσοδα του eshop, αλλα αθροιστικα μισθωτης εργασιας + εσοδα eshop. Δηλαδη αν παιρνεις π.χ. 10000 απο την μισθωτη εργασια και βγαλεις και αλλα 10000 απο το eshop θα φορολογηθεις για 20000 και φυσικα αλλαζεις κλιμακα φορολογησης ετσι.

Αλλα οπως ειπα και πριν, πηγαινε ρωτα τον λογιστη σου για να εχεις πιο ολοκληρωμενη και σωστη εικονα

Επεξ/σία από crom251
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον το 10000 που λέει εννοεί έσοδα από δουλειές που είναι περιστασιακες (πχ ψιλό έσοδα από κάνα yt) αλλά σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι δεν το κάνεις σαν επάγγελμα

Παλιότερα δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα κάποιοι κάδ δεν υπαγόταν σε καθεστώς φπα αν είχα ετήσια έως 10

Και το τελευταίο 10000 είναι για άτομα που πληρωνόταν με τίτλο κτήσης (αλλά και αυτό κόβεται πλέον μιας και efood wolt και λοιποί που είχαν "συνεργατες"  με αυτό το στάνταρ ενημέρωσαν ότι μετά από ενημέρωση του εφκα μετά της 15 Σεπτέμβρη κόβεται και όποιος θέλει να συνεχίσει θα πρέπει να κάνει έναρξη)

 

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να μιλήσει με το λογιστή του,

Στα έξοδα θα πρέπει να βάλεις και κάποιο χώρο για έδρα του eshop, μιας και δεν θα μπορείς να έχεις το σπίτι σου για έδρα

Επεξ/σία από Inuyasha
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το eshop θέλει υποχρεωτικά έναρξη και άνοιγμα των αντίστοιχων καδ, έγκριση απο τράπεζες για τις καρτες επαγγελματικό ιβαν κλπ κλπ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...