Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα,η κοπέλα μου θέλει καινουργιο pc και ζήτησε την βοήθεια μου.'Εχω βρει καποια πραγματάκια αλλα θα ηθελα και την γνώμη σας μιας και εμένα με βοηθησε το forum για να φτιαξω το δικό μου pc.

Ποσό που διαθέτουμε : Γυρω στα 1000 €

Χρήση υπολογιστή : Γενικη χρήση, και να μπορεί να παιζει κανα απλό παιχνίδι

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:Κανενα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Προσωρινα εχουμε αλλα μελοντικα θα χρειαστούμε μια 1080p

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από διαφορετικά

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? 

Θα στηθεί απο εμάς

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 10 (αλλά αυτο μπορούμε να το βρούμε )

Εγώ έχω βρει τα παρακάτω :  Κουτι- Deepcool Matrexx 55 Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο και RGB Φωτισμό Μαύρο | Skroutz.gr , Be Quiet Pure Base 500 Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο Γκρι | Skroutz.gr  Μητρικη -MSI B550-A Pro Motherboard ATX με AMD AM4 Socket | Skroutz.gr  Επεξεργαστής - AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί με Ψύκτρα | Skroutz.gr  Μνημες RAM -G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 3600MHz για Desktop (F4-3600C18D-16GVK) | Skroutz.gr Τροφοδοτικο-Corsair RMx Series RM750x (2021) 750W Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold | Skroutz.gr Καρτα γραφικων-Sapphire Radeon RX 6600 8GB GDDR6 Pulse Κάρτα Γραφικών PCI-E x16 4.0 με HDMI και 3 DisplayPort (11310-01-20G) | Skroutz.gr  Σκληροι δίσκοι-Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 3.0 MZ-V7S500BW | Skroutz.gr + Western Digital Blue 2TB HDD Σκληρός Δίσκος 3.5" SATA III 7200rpm με 256MB Cache για Desktop WD20EZBX | Skroutz.gr 

Οποιαδήποτε πρόταση έχετε να κάνετε είναι ευπρόσδεκτη.Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι βρήκες στο deepcool... Αν επιμένεις σε κλειστό κουτί, οικονομική και καλή πρόταση είναι και το Kolink Stronghold ιδανικά όμως θα έπρεπε να κοιτάς για κάποιο με σίτα μπροστά ώστε να μην ανεβάζεις θερμοκρασίες (επιλογές)

Ο 5600g είναι σχετικά κακός επεξεργαστής σύμφωνα με τα υπόλοιπα κομμάτια που έχεις επιλέξει. Γνώμη μου οτι πρέπει να πας τουλάχιστον σε 5600 ή να σκεφτείς εναλλακτική σε Intel (12400f)

Μητρική συγκριτικά ακριβή αλλά όχι κακή

Τροφοδοτικό τρομερά υπερβολικά τα 750w, σε καμία περίπτωση δε χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 550w, μπορείς να κόψεις εδώ λίγα χρήματα και να τα μεταφέρεις στον επεξεργαστή

• Like 1
Δημοσ.

Eίναι αρκετά καλή προσφορά, λογικά θα ισχύει μέχρι αύριο οπότε αν αποφασίσεις να πας για αυτό πρέπει να βιαστείς.

Δεν είναι κατηγορίας rm-x φυσικά, μη τα ισοπεδώσουμε όλα, είναι όμως καλό τροφοδοτικό

• Like 2
Δημοσ.

απλά αλλαξε τον 5600g με τον 5600 αφού έχεις κάρτα γραφικών (ο 5600 ειναι καλύτερος)
επίσης δεν καταλαβαίνω με τους samsung την εμμονή, παίρνεις NVME 1TB αλλη μάρκα με αυτά τα χρήματα (σχεδόν)

Δημοσ.
Στις 25/8/2022 στις 9:29 ΜΜ, Pansar24 είπε

Καλησπέρα στην παρέα,η κοπέλα μου θέλει καινουργιο pc και ζήτησε την βοήθεια μου.'Εχω βρει καποια πραγματάκια αλλα θα ηθελα και την γνώμη σας μιας και εμένα με βοηθησε το forum για να φτιαξω το δικό μου pc.

Ποσό που διαθέτουμε : Γυρω στα 1000 €

Χρήση υπολογιστή : Γενικη χρήση, και να μπορεί να παιζει κανα απλό παιχνίδι

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:Κανενα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Προσωρινα εχουμε αλλα μελοντικα θα χρειαστούμε μια 1080p

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από διαφορετικά

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? 

Θα στηθεί απο εμάς

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 10 (αλλά αυτο μπορούμε να το βρούμε )

Εγώ έχω βρει τα παρακάτω :  Κουτι- Deepcool Matrexx 55 Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο και RGB Φωτισμό Μαύρο | Skroutz.gr , Be Quiet Pure Base 500 Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο Γκρι | Skroutz.gr  Μητρικη -MSI B550-A Pro Motherboard ATX με AMD AM4 Socket | Skroutz.gr  Επεξεργαστής - AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί με Ψύκτρα | Skroutz.gr  Μνημες RAM -G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Συχνότητα 3600MHz για Desktop (F4-3600C18D-16GVK) | Skroutz.gr Τροφοδοτικο-Corsair RMx Series RM750x (2021) 750W Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold | Skroutz.gr Καρτα γραφικων-Sapphire Radeon RX 6600 8GB GDDR6 Pulse Κάρτα Γραφικών PCI-E x16 4.0 με HDMI και 3 DisplayPort (11310-01-20G) | Skroutz.gr  Σκληροι δίσκοι-Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 3.0 MZ-V7S500BW | Skroutz.gr + Western Digital Blue 2TB HDD Σκληρός Δίσκος 3.5" SATA III 7200rpm με 256MB Cache για Desktop WD20EZBX | Skroutz.gr 

Οποιαδήποτε πρόταση έχετε να κάνετε είναι ευπρόσδεκτη.Ευχαριστώ

Το πόστ γεννά  ανατριχιαστικές απορίες...

- Τι εννοείς όταν λες: "Προσωρινα εχουμε αλλα μελοντικα θα χρειαστούμε μια 1080p"
Τώρα δεν έχετε 1080p ? Πρόσεξε πως θα μου το φέρεις αν όντως δεν εχει 1080 η κοπέλα... 

- Τι εννοείς όταν λες: "να μπορεί να παιζει κανα απλό παιχνίδι"
Η 6600 είναι υπερβολή για το "απλό" 

- Εφόσον έχεις επιλέξει κάρτα γραφικών γιατί επιλέγεις και 5600g ?   

Τροφοδοτικό πάρε του πλαισίου, στα χρήματα αυτά δεν έχει αντίπαλο....

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ είμαι εδώ να στις απαντήσω 😅 :

1)Και ομως δεν έχει 1080p  ( και εγώ ανατρίχιασα μόλις το ειδα με τα μάτια μου ),το πιο πιθανο είναι να της δώσω μια παλιά hp που έχω εγώ κάπου κρυμμένη μέχρι να πάρει  άλλη

2) Έτσι μου είπε έτσι λεω , και είπα να πάω σε αυτη την κάρτα μιας και έχουμε budget 

3)Δικό μου λάθος , για επεξεργαστη θα πάμε στον 5600

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Pansar24 είπε

Εγώ είμαι εδώ να στις απαντήσω 😅 :

1)Και ομως δεν έχει 1080p  ( και εγώ ανατρίχιασα μόλις το ειδα με τα μάτια μου ),το πιο πιθανο είναι να της δώσω μια παλιά hp που έχω εγώ κάπου κρυμμένη μέχρι να πάρει  άλλη

2) Έτσι μου είπε έτσι λεω , και είπα να πάω σε αυτη την κάρτα μιας και έχουμε budget 

3)Δικό μου λάθος , για επεξεργαστη θα πάμε στον 5600

Ρώτησε την ποια παιχνίδια θέλει να παίζει. Αν είναι όντως ελαφριά βολεύεται και με σκέτο τον 5600g και χωράει εύκολα και μια οθόνη της προκοπής. 

Αν όμως θέλει και ποιο απαιτητικά παιχνίδια κρατάς την 6600 και έχεις 2 επιλογές:

5500 + b450 ~ 195€

ή 

12400 + b660 ~ 300€

Κουτί να επιλέξεις κάποιο που η πρόσοψη να είναι διάτρητη (με σίτα) πχ: https://www.skroutz.gr/s/21074343/SilentiumPC-Signum-SG1-TG-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html

Μνήμες: https://www.skroutz.gr/s/19957841/Patriot-Viper-Steel-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3733MHz-για-Desktop-PVS416G373C7K.html?

ή

https://www.skroutz.gr/s/19830427/Patriot-Viper-Steel-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-PVS416G360C7K.html?

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...