Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας θα ήθελα να μου λύσετε μια απορία… λοιπόν εδώ και μιάμιση βδομάδα μετά από δύο χρόνια άρχισα πάλι το γυμναστήριο γιατί μου έπεσε ο μεταβολισμός και πρέπει να τον ανεβάσω με σωστή διατροφή και γυμναστική συν που θέλω να χάσω κάνα κιλό… η ερώτηση μου είναι το εξής το βράδυ κάπου στις 8 πέρα από την σαλάτα που λένε ότι για βραδινό είναι ότι πρέπει ή και για γιαούρτι…. κάνει να τρώω και κανά ζυμαρικό τυπού φιδέ μαζί με την σαλάτα;

Γενικά θα ήθελα καμιά συμβουλή για το πως θα ανεβάσω το μεταβολισμό μου ευχαριστώ!!!

ΥΓ: Μην μου πείτε να πάω σε διατροφολόγο γιατί σε διατροφολόγο θα πάω από Νοέμβριο… Απλά θέλω συμβουλές σας και εμπειρίες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βράδυ γενικά μην τρως πολύ. Αν και δεν παίζει τόσο ρόλο αν τρως πχ στις 8 και είσαι σε θερμιδικο έλλειμμα. 

Επεξ/σία από TheoAlex50
  • Like 2
Δημοσ.

Μέχρι τώρα τι και πόσο τρως; Κινείσαι καθόλου;

Τώρα γι' αυτό που ρωτάς... Το εάν θα τρως το βράδυ ή όχι είναι ψιλά γράμματα. Σημασία έχει η συνολική σου διατροφή. Θα πρέπει να βάλεις σωστές επιλογές και να 'χεις μια εικόνα στα μακροθρεπτικά και τις θερμίδες σου (ήπιο έλλειμμα - εάν ο στόχος είναι απώλεια λίπους). Το Myfitnesspal είναι ένα καλό εργαλείο. Ή κάτι αντίστοιχο. Επίσης, πέρα απ' τη γυμναστική, καλό είναι να βάλεις κίνηση στην καθημερινότητά σου. Περπάτα, πήγαινε από τις σκάλες κ.α. Χρειάζεται μια παραπάνω κίνηση, ιδίως σε όσους η εργασία είναι καθιστική.  

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Mrs. Hyde είπε

Τώρα γι' αυτό που ρωτάς... Το εάν θα τρως το βράδυ ή όχι είναι ψιλά γράμματα. Σημασία έχει η συνολική σου διατροφή. Θα πρέπει να βάλεις σωστές επιλογές και να 'χεις μια εικόνα στα μακροθρεπτικά και τις θερμίδες σου (ήπιο έλλειμμα - εάν ο στόχος είναι απώλεια λίπους). Το Myfitnesspal είναι ένα καλό εργαλείο. Ή κάτι αντίστοιχο. Επίσης, πέρα απ' τη γυμναστική, καλό είναι να βάλεις κίνηση στην καθημερινότητά σου. Περπάτα, πήγαινε από τις σκάλες κ.α. Χρειάζεται μια παραπάνω κίνηση, ιδίως σε όσους η εργασία είναι καθιστική.  

Ό,τι είπε. Θερμιδικά μετράει το σύνολο στην ημέρα,και για τον μεταβολισμό απλά θέλει κίνηση μέσα στη μέρα. θα σου πρότεινα θερμογεννετικούς λιποδιαλύτες με ή χωρίς διεγερτικά ανάλογα τις ανάγκες

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει μην τα παραλέμε, ναι το σημαντικότερο για απώλεια βάρους είναι το θερμιδικό έλλειμμα αλλά και οι ώρες σίτισης είναι εξίσου σημαντικές, δεν σημαίνει ότι μπορώ να υποσιτίζομαι μέχρι το απόγευμα και το βράδυ να φάω ότι μου λείπει, γιατί ότι φάω το βράδυ που θα το κάψω ;;

Μοιραία ο οργανισμός θα αποθηκεύσει όλες τις θερμίδες ως λίπος, κατά την διάρκεια του ύπνου.

+ οτι Ο μεταβολισμός μας πέφτει σταδιακά από της 14:30

Επεξ/σία από dhmak
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dhmak είπε

Εντάξει μην τα παραλέμε, ναι το σημαντικότερο για απώλεια βάρους είναι το θερμιδικό έλλειμμα αλλά και οι ώρες σίτισης είναι εξίσου σημαντικές, δεν σημαίνει ότι μπορώ να υποσιτίζομαι μέχρι το απόγευμα και το βράδυ να φάω ότι μου λείπει, γιατί ότι φάω το βράδυ που θα το κάψω ;;

Μοιραία ο οργανισμός θα αποθηκεύσει όλες τις θερμίδες ως λίπος, κατά την διάρκεια του ύπνου.

Mυθος

Δημοσ.
Στις 31/8/2022 στις 11:20 ΜΜ, Mrs. Hyde είπε

Γενικά τρώω ελαφριά το πρωί καμία μπάρα με καμία αραβική κοτόπουλο με καφε(σκέτο) ενδιάμεσα στην δουλειά το μεσημέρι καμία μπάρα και όταν σχολάω παω γυμναστήριο και μετά από το γυμναστήριο γύρω στης 7-8 καμία σαλάτα…. Γενικά στην δουλειά μου περπατάω παρά πολύ 

Στις 31/8/2022 στις 9:40 ΜΜ, TheoAlex50 είπε

Το βράδυ γενικά μην τρως πολύ. Αν και δεν παίζει τόσο ρόλο αν τρως πχ στις 8 και είσαι σε θερμιδικο έλλειμμα. 

Όχι δεν τρώω πολύ ευτυχώς 

Στις 1/9/2022 στις 6:36 ΠΜ, geomrk είπε

Ό,τι είπε. Θερμιδικά μετράει το σύνολο στην ημέρα,και για τον μεταβολισμό απλά θέλει κίνηση μέσα στη μέρα. θα σου πρότεινα θερμογεννετικούς λιποδιαλύτες με ή χωρίς διεγερτικά ανάλογα τις ανάγκες

Εχουνε παρενέργειες?

Δημοσ.
Στις 1/9/2022 στις 8:16 ΠΜ, dhmak είπε

+ οτι Ο μεταβολισμός μας πέφτει σταδιακά από της 14:30

Δεν ισχύει, και ειδικότερα δεν ισχύει σε ικανά μετρήσιμο βαθμό για να σε ενδιαφέρει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mr.kostas είπε

Γενικά τρώω ελαφριά το πρωί καμία μπάρα με καμία αραβική κοτόπουλο με καφε(σκέτο) ενδιάμεσα στην δουλειά το μεσημέρι καμία μπάρα και όταν σχολάω παω γυμναστήριο και μετά από το γυμναστήριο γύρω στης 7-8 καμία σαλάτα…. Γενικά στην δουλειά μου περπατάω παρά πολύ 

Όχι δεν τρώω πολύ ευτυχώς 

Εχουνε παρενέργειες?

Κιλά, ύψος; Αν τρως μόνο αυτά μέσα στην μέρα μου ακούγονται λίγα. Είπαμε θερμιδικο έλλειμμα αλλά όχι τόσο απότομα. 1 ώρα πριν το γυμναστήριο καλό είναι να έχεις φάει υδατάνθρακα ένα μικρό σνακ-γεύμα, επίσης ότι φας σε πρωτεΐνη συνήθως 1 με 2 ώρες μετά το γυμναστήριο απορροφάται πιο εύκολα από τον οργανισμό. Σπάσε τα γεύματα σου άνα 3 ώρες ή όπως σε βολεύει αλλά καλό θα ήταν ως πρώτο βήμα με βάση τα κιλά, το ύψος σου και την ηλικία σου να δεις πόσες θερμίδες χρειάζεσαι και να υπολογίζεις μέσω του myfitnesspal τις θερμίδες σου μέσα στην μέρα να έχεις - 400 περίπου. Από την εμπειρία μου αυτά ξέρω. Οποίος ξέρει κάτι περισσότερο η θέλει να διορθώσει / συμπληρώσει ας απαντήσει στο σχόλιο μου να βοηθήσουμε το παλικάρι. 

1 ώρα πριν, Dante80 είπε

Δεν ισχύει, και ειδικότερα δεν ισχύει σε ικανά μετρήσιμο βαθμό για να σε ενδιαφέρει.

Αυτό με τον μεταβολισμό μετά τις 14:30 ότι πέφτει πρώτη φορά το βλέπω. Σε ποια μελέτη το έχεις διαβάσει; 

Στις 1/9/2022 στις 8:22 ΠΜ, BackFromHell είπε

Mυθος

Ισχύει ότι είναι μύθος αλλά και να μην φτάνουμε και στα άκρα καλό είναι. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Mr.kostas είπε

Τι δεν τρως πολύ, βρε πουλάκι μου; Αυτό λέγεται <δεν τρώω καθόλου>. Ακόμα κι εγώ, που είμαι κοπέλα, περισσότερο τρώω από σένα. 

Ας τα πάρουμε απ' την αρχή. 

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να υπολογίσεις τις θερμίδες με τα μακροθρεπτικά σου. Έχω φτιάξει ένα προγραμματάκι για να το κάνω αυτόματα. Το κατεβάζεις, βάζεις τα στοιχεία σου και βλέπεις τις ανάγκες σου. Βάσει αυτών θα κάτσεις να φτιάξεις ένα πλάνο μοιράζοντας τα μακροθρεπτικά στα γεύματά σου (με τον υδατάνθρακα παίξε κυρίως τις ώρες που χρειάζεσαι περισσότερη ενέργεια -- πρωί και γύρω απ' την προπόνηση εξυπηρετεί και σένα, φαντάζομαι). Στην αρχή θα σου φανεί δύσκολη η οργάνωση των γευμάτων σου, αλλά μετά θα σου είναι παιχνιδάκι. Το Myfitnesspal θα σε βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό. 

Αυτά σαν γενικός οδηγός για τον σωστό τρόπο. Μετά είναι στον καθένα τι θέλει ν' ακολουθήσει (ανάλογα τους στόχους του), οπότε προσαρμόζει ανάλογα (πόσο αυστηρά θα πάει στις επιλογές τροφών κλπ). 

*Σχετικά με την πρωτεΐνη, εάν επιλέξεις κάτι μεταξύ 1.8-2 θα 'σαι μέσα. Η γενική εικόνα είναι πως σε περίοδο απώλειας λίπους η πρωτεϊνική μας ανάγκη είναι υψηλότερη, καθώς θέλουμε να διαφυλάξουμε τον μυϊκό μας ιστό (γι' αυτό πηγαίνουμε και ήπια στο θερμιδικό μας έλλειμμα). 

**Ο αρχικός υπολογισμός θερμίδων είναι μια βοήθεια, ώστε να μπορέσεις να πιαστείς από κάπου. Δεν σημαίνει ότι έτσι είναι απαραίτητα. Ξεκινάς με αυτό, παρακολουθείσαι και αναπροσαρμόζεις όσο χρειαστεί. 

***Δεν θα πρότεινα να πας σε λιποδιαλύτες ή ό,τι άλλο σ' αυτή τη φάση, που λέει ο φίλος παραπάνω. Τα θεωρώ αχρείαστα. Αν το πάρεις σωστά και τηρήσεις το πρόγραμμά σου, μια χαρά αποτελέσματα θα έχεις. Save your money. 

10 ώρες πριν, TheoAlex50 είπε

Κιλά, ύψος; Αν τρως μόνο αυτά μέσα στην μέρα μου ακούγονται λίγα. Είπαμε θερμιδικο έλλειμμα αλλά όχι τόσο απότομα. 1 ώρα πριν το γυμναστήριο καλό είναι να έχεις φάει υδατάνθρακα ένα μικρό σνακ-γεύμα, επίσης ότι φας σε πρωτεΐνη συνήθως 1 με 2 ώρες μετά το γυμναστήριο απορροφάται πιο εύκολα από τον οργανισμό. Σπάσε τα γεύματα σου άνα 3 ώρες ή όπως σε βολεύει αλλά καλό θα ήταν ως πρώτο βήμα με βάση τα κιλά, το ύψος σου και την ηλικία σου να δεις πόσες θερμίδες χρειάζεσαι και να υπολογίζεις μέσω του myfitnesspal τις θερμίδες σου μέσα στην μέρα να έχεις - 400 περίπου. Από την εμπειρία μου αυτά ξέρω. Οποίος ξέρει κάτι περισσότερο η θέλει να διορθώσει / συμπληρώσει ας απαντήσει στο σχόλιο μου να βοηθήσουμε το παλικάρι. 

Ή δεν εκφράστηκες σωστά ή τα 'χεις μπερδέψει. Δεν υπάρχει φάση που ο οργανισμός μας να απορροφάει πιο γρήγορα κάτι. Έχει να κάνει με το τι του βάζουμε ως καύσιμο. Μάλλον θα 'χεις στο μυαλό σου την whey, που απορροφάται πιο γρήγορα, επομένως χρησιμοποιείται γρηγορότερα για μυϊκή ανάπτυξη. Το στέρεο γεύμα θα πρέπει να περάσει απ' τη φάση τής χώνεψης πρώτα, οπότε θα καθυστερήσει. Παρόλα αυτά, κι οι δύο τρόποι είναι οκ. Εφόσον η ημερήσια πρωτεϊνική ανάγκη καλύπτεται, τότε μια χαρά. 

Επεξ/σία από Mrs. Hyde
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιος μπορει να μου εξηγησει με απλα λογια πως θα μπορεσω να εφαρμοσω το θερμιδικο ελλειμα ως εργαλειο απωλειας περιττου βαρους και λιπους,ποσα γευματα την ημερα,τι αποφευγουμε η κοβουμε μαχαιρι.Γυμναστικη μπορω να κανω βαρη στο σπιτι και 1 ωρα 45 λεπτα περιπου περπατημα η γρηγορο περπατημα και οχι καθημερινα,εως 3-4 φορες την εβδομαδα.

Στα λοκνταουν ειχα παρει για πλακα 10 κιλα και μετα απλα μου εμειναν,εκανα καποιες προσπαθειες,εχανα 2-3-4 κιλα,αλλα μετα σταματουσα και τα επαιρνα πισω.

Επεξ/σία από Slither
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/10/2022 στις 12:59 ΠΜ, Slither είπε

Ποιος μπορει να μου εξηγησει με απλα λογια πως θα μπορεσω να εφαρμοσω το θερμιδικο ελλειμα ως εργαλειο απωλειας περιττου βαρους και λιπους,ποσα γευματα την ημερα,τι αποφευγουμε η κοβουμε μαχαιρι.Γυμναστικη μπορω να κανω βαρη στο σπιτι και 1 ωρα 45 λεπτα περιπου περπατημα η γρηγορο περπατημα και οχι καθημερινα,εως 3-4 φορες την εβδομαδα.

Στα λοκνταουν ειχα παρει για πλακα 10 κιλα και μετα απλα μου εμειναν,εκανα καποιες προσπαθειες,εχανα 2-3-4 κιλα,αλλα μετα σταματουσα και τα επαιρνα πισω.

1. Βρίσκεις τις θερμίδες που χρειάζεσαι, και υπολογίζεις υδατάνθρακα / πρωτεϊνη / λιπαρά. Θεωρώ πως καλό θα ήταν να δεις τι τρως τώρα, ώστε να πας σταδιακά στο νέο σου πλάνο. Μείωνε σταδιακά τις θερμίδες σου, δηλαδή, αφού, λογικά, είσαι παραπάνω. Πρωτεϊνη υπολόγισε από 1.5-2 γρ/κιλό. Λιπαρά βάλε 20-25γρ και τα υπόλοιπα τα ρίχνεις υδατάνθρακα.

2. Βάσει αυτών προσπαθείς να φτιάξεις τα γεύματά σου. Προφανώς, για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να ζυγίζεις το τι τρως. Θα σε βοηθούσε μια καταγραφή σε κάποιο προγραμματάκι, για παράδειγμα το MyFitnessPal. Μπορείς εκεί να οργανώνεις τα γεύματά σου, και να βλέπεις τις θερμίδες και τα μακροθρεπτικά που καλύπτεις.

3. Το εάν θα αποφύγεις κάτι ή όχι, είναι ανάλογα το άτομο. Τι στόχους έχεις; Πόσο αυστηρά θες να το πας; Μια γενική ιδέα είναι πως περιορίζεις το σαβουροφαγητό, τα γλυκά κλπ και δίνεις έμφαση σε φυσικές, ανεπεξέργαστες τροφές. Όση ποικιλία μπορείς να έχεις, βάζε. Φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς κλπ κλπ.

Αυτά πολύ πολύ γενικά, για να μπορέσεις να το πιάσεις από κάπου. Στην πορεία, και όσο θ' ασχολείσαι, θα σου φανεί πολύ πιο εύκολο. Από ένα σημείο και μετά, θα μπορείς να δουλεύεις και με το μάτι στις ποσότητες, ιδίως εάν χρησιμοποιείς ίδια σκεύη κάθε φορά.

Καλή αρχή!

Επεξ/σία από Mrs. Hyde
Δημοσ.

Γενικα θα πρεπει να προσεχεις συνεχεια. Μπορει να λες οτι τρως μονο αυτα καθημερινα, αλλα πχ το ΣΚ να ξεσκιζεσαι στα γλυκα και τα ποτα και οτι θερμιδες εχεις γλυτωσει μεσα στις 5 μερες να τις παιρνεις και με το παραπανω το ΣΚ. Μπορεις πολυ ευκολα να ξεφυγεις σε θερμιδες μεσα σε 1-2 μερες και να παει χαμενη ολη η προηγουμενη εβδομαδα.

Οποτε προσπαθησε να φτιαξεις ενα πλανο οπως σου ειπαν παραπανω και ακολουθησε το πιστα. Αν δεις οτι δεν χανεις μετα απο 2 εβδομαδες ριξε καμια 200αρια θερμιδες το πολυ και συνεχισε. Θα το βρεις. Απλα θελει πειθαρχεία. Νομιζω 1 κιλο ανα 2 εβδομαδες ειναι το ιδανικο για σταθερη απωλεια.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Απο σημερα ξεκινησα εναν συνδιασμο basic γυμναστικης 4 φορες την εβδομαδα που περιλαμβανει κυριως αεροβια ασκηση και εναν συνδιασμο σταδιακα να μετριασω την ποσοτητα,να κοψω junk οσο μπορω,αναψυκτικα,περιορισμο ζαχαρης και διαφορα αλλα πραγματακια,πιστευω οτι μετα το πρωτο 10ημερο θα αρχισω να πεφτω,μεχρι να μπει ο μεταβολισμος σε ενα νεο πλανο.

Δημοσ.

Θα πάρεις μια μικρή ζυγαριά για τρόφιμα και θα ζυγίζεις ότι τρως.

Θα κατεβάσεις το yazio (ή το myfitnesspal) από το playstore,θα του ορίσεις κιλά,ύψος και δραστηριότητα μέσα στην μέρα.Στο τέλος θα του ορίσεις τα κιλά του στόχου σου και τον Ρυθμό που θες να τα χάσεις.

Θα σου δείξει πόσες θερμίδες μπορείς να τρως μέσα στην μέρα και θα καταγράφεις αφού ζυγίσεις το φαι σου όλα τα γεύματα σου.Δεν θα παραλείπεις γεύμα και δεν θα προσπερνάς.

Μαζί με την γυμναστική που κάνεις θα δεις ότι θα έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είναι χρήσιμα εργαλεία η ζυγαριά και η εφαρμογή για όλες τις διατροφές κι όχι μόνο για δίαιτα.Ακομα και για αύξηση μυϊκού όγκου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...