HALF EVIL Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 53 λεπτά πριν, tsaltinho είπε Για τα νερα που λες, μπορω να σου πω οτι εγω αγορασω καθε 3μηνο νερο σαμαρια απο ενα sait που εχει 1.80 την εξαδα το 1.5 λιτρο. Δηλαδη 0.30 το μεγαλο μπουκαλι, οποτε αν κανεις παραγγελια ανω των 35 ευρω στα φερνει δωρεαν. Σε οτι αφορα αλλα προιοντα, συμφωνω με το παραπανω παλικαρι, οτα εχει προσφορα το σουπερ μαρκετ, κανε στοκ. Το εφαρμοζω συνεχεια, υπαρχουν και internetικα site supermarket που διαφημιζουν τις προσφορες καθε εβδομαδα Ακριβό είναι το νερό. Το Βίκος και το Ζαγόρι παίζουν 1,60 η εξάδα στα περισσότερα super markets Πάντως παρατηρώ σε ηλεκτρονικά καταστήματα των σούπερ μάρκετς ότι υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις σε προϊόντα. Ιδιαίτερα ο Βασιλόπουλος δεν έχει σχεδόν τίποτα. Το My market είναι το πιο πλούσιο.
Gatoskylo8 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Να κυνηγάς το 1.30 αντί του 1.60. Κατάντια και ξεφτίλα. Για την κωλοχώρα, όχι για αυτόν που έχει ανάγκη ακόμα και τα 50cents. 16
NotAliki177 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) @ts Το καλύτερο νομίζω είναι να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες και να βάλεις στο μενού περισσότερα φθηνά προϊόντα. Πχ πιο συχνά όσπρια/μακαρόνια και μάλιστα VFM. Γιατί 1,40ευρώ το πακέτο μακαρόνια είναι πολύ ακριβά. Επίσης να κάνεις αυτό που λένε τα παιδιά για τις προσφορές απλά θέλει λίγο προσοχή να ψωνίζεις απαραίτητα πράγματα μόνο. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από NotAliki177
panther_512 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Πολύ πιο αποδοτικό είναι να κυνηγάς προσφορές, και όταν πετύχεις κάποια καλή να φορτώνεις. Αυτό σε βοηθάει εφόσον τα λεφτά που εξοικονομείς από το φόρτωμα τα βάζεις άμεσα στην άκρη για αποταμίευση. Σε αντίθετη περίπτωση η έξτρα ρευστότητα που αποκτάς φεύγει κατευθείαν σε άλλες αγορές και στο τέλος ξόδεψες περισσότερα. Επίσης προϋποθέτει ότι θα καταναλώσεις το 100% των προϊόντων της μαζικής αγοράς. Ίσως είναι προτιμότερο στο τέλος της ημέρας να αγοράζεις ακριβώς ότι χρειάζεσαι για το άμεσο μέλλον και τίποτα περισσότερο. Ειλικρινά αναρωτιέμαι ποιό από τα δύο είναι καλύτερο. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από panther_512
HALF EVIL Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, panther_512 είπε Αυτό σε βοηθάει εφόσον τα λεφτά που εξοικονομείς από το φόρτωμα τα βάζεις άμεσα στην άκρη για αποταμίευση. Σε αντίθετη περίπτωση η έξτρα ρευστότητα που αποκτάς φεύγει κατευθείαν σε άλλες αγορές και στο τέλος ξόδεψες περισσότερα. Επίσης προϋποθέτει ότι θα καταναλώσεις το 100% των προϊόντων της μαζικής αγοράς. Ίσως είναι προτιμότερο στο τέλος της ημέρας να αγοράζεις ακριβώς ότι χρειάζεσαι για το άμεσο μέλλον και τίποτα περισσότερο. Όχι ακριβώς γιατί τα αγαθά μακράς διαρκείας αναμένεται να πάρουν αυξήσεις άμεσα. Ρύζι, μακαρόνια, χαρτικά, σαπούνια, καθαριστικά, κρατάνε χρόνια.
panther_512 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε Όχι ακριβώς γιατί τα αγαθά μακράς διαρκείας αναμένεται να πάρουν αυξήσεις άμεσα. Ρύζι, μακαρόνια, χαρτικά, σαπούνια, καθαριστικά, κρατάνε χρόνια. Δεν διαφωνώ. Αρκεί να κάνεις 100% κατανάλωση των προϊόντων και η κατανάλωση να γίνεται ορθολογικά και να μήν πετάξεις σε αχρείαστες αγορές τα λεφτά που εξοικονομείς. Και εγώ των μαζικών αγορών είμαι όταν έχει προσφορές. Αλλά έχω πιάσει τον εαυτό μου μετά να καταναλώνει και περισσότερο. Γενικά θέλει πειθαρχία το όλο πράμα.
Allan-Wake Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Επίσης να ψωνίζεις τα σούπερ μάρκετ β' κλάσης πχ lidl Ξέρω ανθρώπους που ούτε μπροστά από το ΑΒ θέλουν να περάσουν
HALF EVIL Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, panther_512 είπε Δεν διαφωνώ. Αρκεί να κάνεις 100% κατανάλωση των προϊόντων και η κατανάλωση να γίνεται ορθολογικά και να μήν πετάξεις σε αχρείαστες αγορές τα λεφτά που εξοικονομείς. Και εγώ των μαζικών αγορών είμαι όταν έχει προσφορές. Αλλά έχω πιάσει τον εαυτό μου μετά να καταναλώνει και περισσότερο. Γενικά θέλει πειθαρχία το όλο πράμα. Κοίτα, τα χρήματα δεν τα εξοικονομείς άμεσα, το αντίθετο, θα πρέπει να διαθέσεις ένα Α κεφάλαιο άμεσα για μαζικές αγορές. Η οικονομία φαίνεται σε βάθος χρόνου και όταν ίσως παρουσιάζονται ελλείψεις που αυξάνουν τις τιμές.
Joshua21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, panther_512 είπε Αυτό σε βοηθάει εφόσον τα λεφτά που εξοικονομείς από το φόρτωμα τα βάζεις άμεσα στην άκρη για αποταμίευση. Σε αντίθετη περίπτωση η έξτρα ρευστότητα που αποκτάς φεύγει κατευθείαν σε άλλες αγορές και στο τέλος ξόδεψες περισσότερα. Επίσης προϋποθέτει ότι θα καταναλώσεις το 100% των προϊόντων της μαζικής αγοράς. Ίσως είναι προτιμότερο στο τέλος της ημέρας να αγοράζεις ακριβώς ότι χρειάζεσαι για το άμεσο μέλλον και τίποτα περισσότερο. Ειλικρινά αναρωτιέμαι ποιό από τα δύο είναι καλύτερο. Sorry αλλά δεν έχουν λογική αυτά που γράφεις. Στο δικό μου νοικοκυριό πχ καταναλώνουμε ένα κουτί nescafe το μήνα, όταν κοντεύει να τελειώσει αγοράζω από το s/m ένα κουτί με την τρέχουσα τιμή (7,80€ πες), αν όμως πετύχω προσφορά -25% και η παρτίδα δεν λήγει σύντομα τότε παίρνω 10 κουτιά ξοδεύοντας ~58€. Μπορείς να μου εξηγήσεις πως γίνεται να ξοδεύω 50€ παραπάνω από όσα σκόπευα να ξοδέψω στην επίσκεψη μου στο s/m, και ταυτόχρονα να έχω αποκτήσει "έξτρα ρευστότητα"??? 1
lyda94 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θα σου πω τι κάνουμε εμείς, χωρίς απαραίτητα να είναι και το πιο πετυχημένο, αλλά μας έχει βολέψει: 1) αγορές απορρυπαντικών, χαρτικών σε επαγγελματικές συσκευασίες και κατά κύριο λόγο no name μάρκες (πχ. χλωρίνη 5λτρ από μάκρο, ούτε καν θυμάμαι τη μάρκα). 2) ψάχνεις προσφορές, αν τα έχει σε προσφορά και είναι πράγματα που δεν χαλάνε και θα χρησιμοποιηθούν σίγουρα, στοκάρεις 3) ό,τι έχει μακρινή ημερομηνία λήξεως και θα το καταναλώσεις σίγουρα, πάρε μεγάλη συσκευασία. μακροπρόθεσμα, θα βγει πιο οικονομικό! 3) lidl...για κάποιο λόγο το υποτιμούν στην Ελλάδα, αλλά έχει καλά πράγματα σε καλές τιμές! 4) μην πάρεις το φάγε το γιαουρτάκι αν θες να κάνεις οικονομία, πάρε το μαράτα! με τον ίδιο τρόπο και στα υπόλοιπα είδη, μακαρόνια, κονσέρβες, ζάχαρη, αλεύρι. 5) τσεκάρετε τιμές ανά κιλό πάντα! Τώρα για αυτό που λες να πας απευθείας στους προμηθευτές, όχι δεν μπορείς! Είναι πολύ δύσκολο, θέλει επαγγελματικά ΑΦΜ και μεγάλες ποσότητες που για ένα σπίτι δεν αξίζουν! Άσε που μου έχει τύχει, λόγω εργασίας, να μου πει ο προμηθευτής πιο ακριβή τιμή από πχ το σούπερ. Αναφέρθηκε ο ΑΒ πιο πάνω... είμαι από αυτούς που δεν θέλουν να περνάνε ούτε απ' έξω! Είναι πολύ ακριβός στα περισσότερα είδη και η λαχαναγορά του είναι χάλια! Team Σκλαβενίτης πάντα! 😛 Ελπίζω να βοήθησα! Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από lyda94 2
panther_512 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Sorry αλλά δεν έχουν λογική αυτά που γράφεις. Δεν έγινα κατανοητός, δεν πειράζει. Καμιά φορά συμβαίνουν και αυτά. Για μένα, σκοπός των μαζικών αγορών σε προσφορές, οι οποίες δημιουργούν μικρά σοκ στον προϋπολογισμό του μήνα, είναι τα λεφτά που γλιτώνω να αποταμιευονται. Αν τώρα με τις αγορές γλίτωσα ας πούμε 50 ευρώ σε βάθος τριμηνιας, και τα φάω σε σουβλάκια, τα οποία δεν θα αγόραζα αν δεν είχα τα λεφτά, δεν έχει αξία. Για μένα. Εσύ μπορείς να πεις στο παραπάνω παράδειγμα ότι άξιζε, διότι έκανες παραπάνω πράγματα με τα ίδια χρήματα.
magictoboggan Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις τοπικούς μικρούς παραγωγούς από κάποιο χωριό/χωριά και να κλείσεις μια συμφωνία να σου κρατάνε κάποιες ποσότητες και να σου τα στέλνουν. Αναλόγως και τι εξοπλισμό έχεις (καταψύκτες κτλπ.) μπορείς να αποθηκεύεις για το ανάλογο χρονικό διάστημα. Αυγά, ψάρια, κρέατα, λαχανικά και φρούτα μισές τιμές και εννοείτε πολύ καλύτερη ποιότητα απ’ ότι βρίσκεις στα κρεοπωλεία σουπερμάρκετ κτλπ. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα καθαρισμού. Μπορείς να βρεις 1002 φυσικές εναλλακτικές που είναι και πολύ πιο οικονομικές. Σαπούνι μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου. Σφουγγάρισμα και γενικά καθάρισμα στο σπίτι μπορείς να κάνεις π.χ. με καυτό νερό, ξύδι, μαγειρική σόδα τα οποία θα αγοράσεις σε μεγάλες ποσότητες για να σου έρθουν οικονομικά. Γενικά υπάρχουν εναλλακτικές το θέμα είναι πόσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις και τι επαφές έχεις ώστε να δικτυωθείς με παραγωγούς, να ψάξεις και να φτιάξεις κάποια πράγματα μόνος σου.
lector Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Τα cash & carry τυπου μαρτ/μακρο δεν εχουν μεγαλες διαφορες στις τιμες οταν προκειται για μικρες ποσοτητες επιπεδου λιανικης και τελικου καταναλωτη. Θα φας τη διαφορα στις βενζινες. Αλλιως αν αγορασεις ποσοτητες το πιθανοτερο ειναι οτι θα χαλασουν πριν τις καταναλωσεις και θα πανε για πεταμα. Θελει προγραμματισμο γερο. Η καλυτερη πρακτικη οπως αναφερθηκε ειναι να παρακολουθεις τακτικα (πχ εβδομαδιαια) τις προσφορες και οπου πετυχεις καλη τιμη να αγοραζεις ποσοτητες, ειδικα σε τροφιμα μακρας διαρκειας ή προϊοντα καθαρισμου/σαπουνια/κωλοχαρτα κλπ.
Joshua21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, panther_512 είπε Δεν έγινα κατανοητός, δεν πειράζει. Καμιά φορά συμβαίνουν και αυτά. Για μένα, σκοπός των μαζικών αγορών σε προσφορές, οι οποίες δημιουργούν μικρά σοκ στον προϋπολογισμό του μήνα, είναι τα λεφτά που γλιτώνω να αποταμιευονται. Αν τώρα με τις αγορές γλίτωσα ας πούμε 50 ευρώ σε βάθος τριμηνιας, και τα φάω σε σουβλάκια, τα οποία δεν θα αγόραζα αν δεν είχα τα λεφτά, δεν έχει αξία. Για μένα. Εσύ μπορείς να πεις στο παραπάνω παράδειγμα ότι άξιζε, διότι έκανες παραπάνω πράγματα με τα ίδια χρήματα. Εγώ πάλι το να φορτώνω όταν βρίσκω προσφορές (και πάντα σε είδη/ποσότητες που θα καταναλώσω ούτως ή άλλως) δεν το βλέπω σαν "μικρό σοκ στον προϋπολογισμό του μήνα", ούτως ή άλλως δεν τα πληρώνω από εκεί, το βλέπω ως "επένδυση", ως μια ευκαιρία να εξοικονομήσω χρήματα χωρίς να στερηθώ απολύτως τίποτα. Το δικό σου σκεπτικό συνεχίζω να το βρίσκω παράλογο. 5
Hacker?pcs Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 5 hours ago, zio10 said: Επίσης οικονομία κανείς αν κόψεις τα περιττά, χιλιάδες προϊόντα που απλά τα παίρνουμε από συνήθεια ή περιέργεια. Λίστα αυστηρά είναι η μεγαλύτερη οικονομία στο σούπερ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα