Προς το περιεχόμενο

Ενοχλητικό fan σε HP Elitedesk


tarantules

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα πριν κάτι μήνες ένα μεταχειρισμένο HP Elitedesk 705 G3 mini και το έβαλα σε χρήση αλλά οι θερμοκρασίες του δεν με ικανοποιούσαν καθόλου καθότι το χρησιμοποιώ μόνο για ελαφρύ browsing και για να βλέπω κανένα video.

Οι θερμοκρασίες του ήταν μόνιμα στους 55-60+ και το ανεμιστήρι όπως είναι λογικό έπαιζε σε υψηλές στροφές.Μπήκα στο site της εταιρίας και είδα οτι είχε μείνει 5-6 Bios updates πίσω οπότε και αναβάθμησα στην τελευταία.Μάλιστα με την αναβάθμηση είχα και επιλογή (που δεν υπήρχε πριν) για να ρυθμίσω τις στροφές του fan όταν ο υπολογιστής είναι σε idle κατάσταση. (Έχει επιλογές 0% ,10%,20% κλπ εως 100% και το έχω βάλει στο 0%).

Άλλαξα θερμοαγώγιμη πάστα , έπεσαν κάπως οι θερμοκρασίες (όχι δραματικά κάπου 5 βαθμούς) οπότε και πάλι δεν ικανοποιήθηκα και αποφάσισα να βγάλω το εξωτερικό κάλυμα και να το αφήσω γδυτό.Έβαλα και από πάνω από την ψύκτρα ένα δικό μου ανεμιστήρι επιπλέον και τώρα πλέον παίζω στους 29-32 βαθμούς σε κανονική λειτουργία.

Υπερευχαριστημένος και από θερμοκρασίες και από ελάχιστες στροφές του ανεμιστήρα.Τις τελευταίες ημέρες όμως , δεν ξέρω τι το έχει ποιάσει και ενώ στην αρχή όταν τον ανοίγω στα πρώτα δευτερόλεπτα  δίνει πολλές στροφές στο fan (προφανώς δεν έχει διαβάσει ακόμα ο αισθητήρας οτι είναι κρύο το μηχάνημα) και σταδιακά τις ρίχνει σε σημείο να μην ακούγεται παρά ελάχιστα , μετά από μερικά λεπτά (χωρίς να κάνω την οποιαδήποτε χρήση) αρχίζει και σηκώνει στροφές χωρίς προφανή λόγο (οι θερμοκρασίες CPU και GPU πάντα στους 29-32).

Οι στροφές που σηκώνει δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο ενοχλητικές αλλά δεν είναι όπως και πριν που έπρεπε να βάλεις το αυτί κοντά για να το ακούσεις.Με κανένα πρόγραμμα δεν μπορώ να δω τις στροφές που παίζει (δοκίμασα HWINFO , Open Hardware Monitor , GPU-Z , Speed fan κλπ).Εμπειρικά , εκεί που πρώτα ας πούμε το idle του ήταν στο 10% , τώρα το πάει στο 20-25%.

Δοκίμασα να αλλάξω στα power options το system Cooling policy σε Passive από Active , χωρίς αποτέλεσμα.

Του φόρτωσα live linux μπας και φταίνε τα windows 7 ultimate που του έχω πάνω.Τίποτα.Τα ίδια.

Κάπου σε ξένο forum διάβασα οτι αν αλλάξεις οποιοδήποτε hardware component , θέλει βγάλσιμο η μπαταρία και να κάνεις ένα clear CMOS για να συνέλθει.Το έκανα χωρίς αποτέλεσμα.

Οι πυκνωτές πάνω στην πλακέτα δεν βλέπω να έχουν κάποιο φούσκωμα.Καμιά ιδέα τι άλλο μπορώ να κάνω;

Επεξ/σία από tarantules
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...