Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lector είπε

Και αν σου κλεψουν ή χασεις την καρτα ή χαλασει η καρτα και δεν εχεις καθολου μετρητα, πως κινεισαι μεχρι να ξαναπιασεις καινουρια καρτα στα χερια σου και να την ενεργοποιησεις;

Ρωτάς προσωπικά; Αν ναι, εγώ έχω σχέση με όλες τις (κύριες) τράπεζες. Οπότε αν χάσω ή χαλάσει μία κάρτα, έχω... άλλες 5. Τώρα αν μου κλέψουν το πορτοφόλι (που θα τις χάσω όλες μαζί, χρεωστικές - πιστωτικές - κ.ο.κ.) θα πάω να κάνω ανάληψη από κατάστημα και θα περνάω με μετρητά για κάποιες μέρες, αναγκαστικά.

Αλλά έχω και Revolut (η οποία μένει σπίτι, άρα δε θα "κλεφτεί" μαζί με τις άλλες ;)). Χαχα! 

Γενικά οι κάρτες είναι πολύ πιο ασφαλείες απ' ότι τα μετρητά (τα οποία θεωρώ λύση ανάγκης). 

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lector είπε

Και αν σου κλεψουν ή χασεις την καρτα ή χαλασει η καρτα και δεν εχεις καθολου μετρητα, πως κινεισαι μεχρι να ξαναπιασεις καινουρια καρτα στα χερια σου και να την ενεργοποιησεις;

Ναι κουβαλαμε και ενας βασικος λογος ειναι οτι μπορει να μη θελουμε να εχουμε νταβατζη μια τραπεζα σε ολες μας τις συναλλαγες, ειτε παρε ειτε δωσε 😉 Εγω παλι απορω με οσους δεν ενοχλουνται καθολου απο αυτο και βαζουν το νταβατζη οικειοθελως. 

Είναι πολύ απλό, ως καταναλωτής δεν έχεις κανένα όφελος με τη χρήση μετρητών.

Δεν ψάχνεις ΑΤΜ, δεν περιμένεις σε ουρά στο ΑΤΜ, δεν έχεις φόβο κλοπής ή να χάσεις τα χρήματά σου, δεν χρειάζεται να πιάνεις μετρητά που δεν έχεις ιδέα που έχουν βρεθεί, δεν χρειάζεται να μετράς ψιλά, χτίζεις αφορολόγητο και πάνω από όλα ξέρεις ότι ο ΦΠΑ που θα χρεωθείς θα αποδοθεί εκεί που πρέπει χωρίς να τσακωθείς και να κυνηγάς μια απόδειξη.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ρωτάς προσωπικά; Αν ναι, εγώ έχω σχέση με όλες τις (κύριες) τράπεζες. Οπότε αν χάσω ή χαλάσει μία κάρτα, έχω... άλλες 5. Τώρα αν μου κλέψουν το πορτοφόλι (που θα τις χάσω όλες μαζί, χρεωστικές - πιστωτικές - κ.ο.κ.) θα πάω να κάνω ανάληψη από κατάστημα και θα περνάω με μετρητά για κάποιες μέρες, αναγκαστικά.

Αλλά έχω και Revolut (η οποία μένει σπίτι, άρα δε θα "κλεφτεί" μαζί με τις άλλες ;)). Χαχα! 

Γενικά οι κάρτες είναι πολύ πιο ασφαλείες απ' ότι τα μετρητά (τα οποία θεωρώ λύση ανάγκης). 

Εγω παντως χρησιμοποιω και τα δυο, δηλαδη και καρτες και μετρητα, αναλογα την περιπτωση, και μια χαρα κανω τη δουλεια μου και ειμαι κι εγω ικανοποιημενος και οι επαγγελματιες με τους οποιους συναλλασσομαι. 

2 λεπτά πριν, george1807 είπε

Δεν ψάχνεις ΑΤΜ, δεν περιμένεις σε ουρά στο ΑΤΜ, δεν έχεις φόβο κλοπής ή να χάσεις τα χρήματά σου, δεν χρειάζεται να πιάνεις μετρητά που δεν έχεις ιδέα που έχουν βρεθεί, δεν χρειάζεται να μετράς ψιλά, χτίζεις αφορολόγητο και πάνω από όλα ξέρεις ότι ο ΦΠΑ που θα χρεωθείς θα αποδοθεί εκεί που πρέπει χωρίς να τσακωθείς και να κυνηγάς μια απόδειξη.

Φυσικα και εχεις οφελος, παζαρι λεγεται. Το παζαρι δε γινεται με καρτες. Επισης υπαρχουν μεροκαματα τα οποια θα χανονταν αν δεν υπηρχαν μετρητα.

Επεξ/σία από lector
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, george1807 είπε

μμμ είσαι σίγουρος; Κάτσε να θυμηθώ τελευταία φορά που επισκέφτηκα γιατρό..... θυμήθηκα κι ένα συνεργείο λίγο πιο κάτω....

θέλεις να μετρήσουμε τα οφέλη μας; εσύ με κάρτα εγώ με μετρητά;

Επεξ/σία από Bitbit
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, lector είπε

Φυσικα και εχεις οφελος, παζαρι λεγεται. Το παζαρι δε γινεται με καρτες. 

Τι παζάρι; Φίλε άσε μου τον Φρέντο 2€; Πολύ ωραίο το γεύμα μας, αντί για 100 να σου δώσω 90;

2 λεπτά πριν, Bitbit είπε

μμμ είσαι σίγουρος; Κάτσε να θυμηθώ τελευταία φορά που επισκέφτηκα γιατρό..... θυμήθηκα κι ένα συνεργείο λίγο πιο κάτω....

θέλεις να μετρήσουμε τα οφέλη μας; εσύ με κάρτα εγώ με μετρητά;

Πέρα από τα γνωστά μαύρα επαγγελματά, στα οποία ξέρεις από πριν ότι θα δώσεις μετρητά, στην καθημερινή ζωή που αποτελεί το 90% των συναλλαγών τι όφελος έχεις για μετρητά;

Επεξ/σία από george1807
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lector είπε

Φυσικα και εχεις οφελος, παζαρι λεγεται.

Αν το "αγαπάς". Εγώ το σιχαίνομαι :)

Και να το κάνω, και να μου το κάνουν. Οπότε...

Η μοναδική φορά που έκανα παζάρι ήταν στην Τουρκία, στο Kapali Carsi, επειδή μ' ενημέρωσαν ότι... θα με παρεξηγήσουν αν δε το κάνω! :P 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Haldol είπε

Υπάρχουν και περιπτώσεις που σου λένε ότι δε θέλουν να σου χτυπήσουν κάρτα γιατί έχει προμήθεια. Εκεί τους λέω να χτυπήσουν κάτι παραπάνω στο POS, όσο κρίνουν ότι θα τους καλύψω και όλα οκ, σταματάει η γκρίναι. Καμιά φορά το 'χουν υπολογισμένο κι από πριν, και σου λένε "με κάρτα, συν 0,50€".

Στα πρώτα περιστατικά είχα στραβώσει, αλλά όταν συνειδητοποίησα τη θέση του ελληνικού μικρομάγαζου απέναντι στο κράτος, άρχισα από μόνος να τους το προτείνω :P

Εκεί τους λες ότι αυτοί ήταν που πριν καθιερωθεί η κάρτα δήλωναν ετήσιο εισόδημα πέντε χιλιάρικα και πλήρωναν οι άλλοι τον φόρο τους στο κράτος για δεκαετίες. 

Πολύ large είσαι :P

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, skiabox είπε

Κουβαλάτε ακόμα πορτοφόλια;

Μεχρι προσφατα παντως, επρεπε να κουβαλας την ταυτοτητα μαζι σου, αρα και πορτοφολι (εκτος αν εισαι μπαρμπας και κλασικα ταυτοτητες, βιβλιαρια κτλ πεταμενα στην εσωτερικη τσεπη).

Πλεον και με την εφαρμογη για ταυτοτητα/διπλωμα, οντως δεν χρειαζεται. Αλλα το κουβαλαω απο συνηθειο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, lector είπε

Εγω παντως χρησιμοποιω και τα δυο, δηλαδη και καρτες και μετρητα, αναλογα την περιπτωση, και μια χαρα κανω τη δουλεια μου και ειμαι κι εγω ικανοποιημενος και οι επαγγελματιες με τους οποιους συναλλασσομαι. 

Φυσικα και εχεις οφελος, παζαρι λεγεται. Το παζαρι δε γινεται με καρτες. Επισης υπαρχουν μεροκαματα τα οποια θα χανονταν αν δεν υπηρχαν μετρητα.

Έτσι ακριβώς. Όσοι πληρώνουν με κάρτες, πέρα από το αφορολόγητο, δεν έχουν κανένα όφελος. Αντίθετα με αυτούς που έχουν μετρητά και μπορούν να κερδίζουν καλύτερη τιμή 3-5 ευρω στα εμπορικά καταστήματα (εξαιρούνται οι αλυσίδες).Το γράφω εκ πείρας. Επίσης, ναι, είναι πολλοί πλέον πάνω τους που δεν έχουν καθόλου μετρητά και κυκλοφορούν με μια κάρτα μόνο. Μάλιστα κάποιοι "έξυπνοι" ζητάνε και καλύτερη τιμή με την κάρτα!! Θράσος!

27 λεπτά πριν, george1807 είπε

Τι παζάρι; Φίλε άσε μου τον Φρέντο 2€; Πολύ ωραίο το γεύμα μας, αντί για 100 να σου δώσω 90;

Πέρα από τα γνωστά μαύρα επαγγελματά, στα οποία ξέρεις από πριν ότι θα δώσεις μετρητά, στην καθημερινή ζωή που αποτελεί το 90% των συναλλαγών τι όφελος έχεις για μετρητά;

Σου το απαντάει ο απο πάνω. Τη στιγμή που εσύ πληρώνεις κανονικά τις τιμές στα εμπορικά καταστήματα, κάποιοι άλλοι με τα μετρητά ζητάνε καλύτερη τιμή και πληρώνουν λιγότερο

30 λεπτά πριν, george1807 είπε

χτίζεις αφορολόγητο και πάνω από όλα ξέρεις ότι ο ΦΠΑ που θα χρεωθείς θα αποδοθεί εκεί που πρέπει χωρίς να τσακωθείς και να κυνηγάς μια απόδειξη.

Ποιός σου το πε αυτό; Δεν σου έχει τύχει να σου δώσουν μόνο του pos την απόδειξη; Μάθε ότι με το να πληρώσεις με κάρτα δεν αποδίδεται κανένας φπα. Ο επαγγελματίας μπορεί να μην σου κόψει απόδειξη κι αν δεν τη ζητήσεις, είναι σα να πλήρωσες μετρητά. Ακόμα δεν μπορεί να γίνει έλεγχος των αποδείξεων pos-ταμειακής παρά μόνο αν γίνει επιτόπιος έλεγχος τη μέρα της παράβασης από την εφορία στο κατάστημα. Δηλαδή μία στις χίλιες. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Υπάρχει και η περίπτωση να τους έχουν κατασχέσει τον λογαριασμό οπότε δεν τους συμφέρει να πληρώνονται με κάρτα.

To the point. Σε αυτή την περίπτωση, εξαφανίζεις τελείως το pos με την ευχή ότι η εφορία δεν θα κάνει κανα ντου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Υπάρχει και η περίπτωση να τους έχουν κατασχέσει τον λογαριασμό οπότε δεν τους συμφέρει να πληρώνονται με κάρτα.

Πρόβλημα τους. 

Για να σταματήσει επιτέλους αυτή η κωμωδία με τις αποδείξεις, κάθε τέλος της μέρας όταν πατάει total στο POS ο επιχειρηματίας για να σταλεί το πακέτο για πίστωση στην τράπεζα , άμεσα παρακράτηση του  ΦΠΑ,   απόδοση στην εφορία και πίστωση στο λογαριασμό της διαφοράς. 

Άντε επιτέλους με τα μικρολαμόγια της συμφοράς. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
  • Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, lector είπε

Ναι κουβαλαμε και ενας βασικος λογος ειναι οτι μπορει να μη θελουμε να εχουμε νταβατζη μια τραπεζα σε ολες μας τις συναλλαγες, ειτε παρε ειτε δωσε 😉 Εγω παλι απορω με οσους δεν ενοχλουνται καθολου απο αυτο και βαζουν το νταβατζη οικειοθελως. 

Είμαστε της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, δεν μας ενοχλεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Πρόβλημα τους. 

Για να σταματήσει επιτέλους αυτή η κωμωδία με τις αποδείξεις, κάθε τέλος της μέρας όταν πατάει total στο POS ο επιχειρηματίας για να σταλεί το πακέτο για πίστωση στην τράπεζα , άμεσα παρακράτηση του  ΦΠΑ,   απόδοση στην εφορία και πίστωση στο λογαριασμό της διαφοράς. 

Άντε επιτέλους με μικρολαμόγια της συμφοράς. 

Είπαν από του χρόνου (?), ότι θα συνδεθούν pos-ταμειακή και θα βγαίνει μια ενιαία απόδειξη. Η συναλλαγή θα ξεκινάει από την ταμειακή λένε. Να δούμε βέβαια και πώς θα γίνει όλο αυτό. Είναι απορίας άξιο πώς μετά από 6 χρόνια που επιβλήθηκε το πλαστικό χρήμα ακόμα δεν μπορούν να βρουν τις επιχειρήσεις που δεν χτυπάνε τις κάρτες και πρέπει να γίνει επιτόπιος έλεγχος για να τις πιάσουν. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, darkmatinee είπε

Ελα τωρα Βιρνα πες την αληθεια, σε ποια λεσχη ειστε;

39 λεπτά πριν, Haldol είπε

Αν το "αγαπάς". Εγώ το σιχαίνομαι :)

Και να το κάνω, και να μου το κάνουν. Οπότε...

Η μοναδική φορά που έκανα παζάρι ήταν στην Τουρκία, στο Kapali Carsi, επειδή μ' ενημέρωσαν ότι... θα με παρεξηγήσουν αν δε το κάνω! :P 

Δηλαδη σιχαινεσαι να πληρωνεις λιγοτερα λεφτα οταν εχεις τη δυνατοτητα; 

42 λεπτά πριν, george1807 είπε

Στο φρεντο μπορει να μην κερδισεις τιποτα αλλα σε ενα ξενοδοχειο ας πουμε, ενα τοπικο ενοικιαζομενο αυτοκινητο, μια υπηρεσια μαστορου, ενα τοπικο καταστημα, ολο και κατι θα βγαλεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...