b1LLy23 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Γιατί απαγορεύεται; Βλέπω μαζεύτηκαν όλοι οι ηθικοί που πονάνε το πορτοφόλι του λαμογιου μαγαζατορα..... θλίψη μόνο. Δεν είπα πουθενά ότι απαγορεύεται, δε λυπάμαι κανενός το πορτοφόλι πόσο μάλλον μεγάλων καταστημάτων... Είναι καθαρά θέμα ηθικής για μένα!! Και εγώ πληρώνω με κάρτα όχι όμως μόνο με κάρτα!! 1
oneiricocelot Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, pavloa είπε Γράφω αυτό και δεν απαντάω ξανά όλοι εσείς που κατηγορείται τα καταστήματα για τα pos οτι κλεγόμαστε κτλ., πηγαίντε ενοίξτε ένα κατάστημα απο το μηδέν, εμπόρευμα, μηχανήματα, νοίκια, προμήθειες κτλ. βάλτε τα κάτω να δείτε πόσα έξοδα και πόσα κέρδοι βγαίνουν τον μήνα- χρόνο, και μετά ελάτε να μου πείτε αν έχουμε δίκιο ή αδικο.. κάθεστε πίσω απο μια οθόνη και έχετε και άποψη κιόλας. καλή συνέχεια. Άρα να μην πληρώνει ο πελάτης με κάρτα; Αφού η μισθοδοσία μπαίνει κατευθείαν στην τράπεζα το να κάνει κάποιος ανάληψη μόνο ανωμαλία είναι. Τα πάγια έξοδα δε πληρώνονται ψηφιακά πλέον. Σχεδόν παντα απόδειξη παίρνω μόνο όταν πληρώσω με κάρτα και όχι μετρητά. Τα μετρητά ήταν και θα είναι πάντα μαύρο χρήμα και η πληρωμή με αυτά ξέπλυμα του. 3 1
HALF EVIL Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Κάποιος πιο πίσω έγραψε τον πολύ εύστοχο νεολογισμό ," αναρχοκαπιταλιστες". Είναι πάντως πολύ λυπηρό και απογοητευτικό να επιβεβαιώνεται συνεχώς η αμάθεια και η ημιμάθεια μεγάλης μερίδας της κοινωνίας πάνω σε βασικά ζητήματα λειτουργίας μιας σύγχρονης καπιταλιστικής ελεύθερης αγοράς την οποία ως συνήθως κόβουν και ράβουν σύμφωνα με τα μικροσυμφέροντα του στενού περίγυρού τους , αδυνατώντας να διακρίνουν το ευρύτερο πλαίσιο στο οποίο όλοι σαν πολίτες αναγκαζόμαστε να ζήσουμε και να παλέψουμε . 4
koutport Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, Haldol είπε Ρωτάς προσωπικά; Αν ναι, εγώ έχω σχέση με όλες τις (κύριες) τράπεζες. Οπότε αν χάσω ή χαλάσει μία κάρτα, έχω... άλλες 5. Τώρα αν μου κλέψουν το πορτοφόλι (που θα τις χάσω όλες μαζί, χρεωστικές - πιστωτικές - κ.ο.κ.) θα πάω να κάνω ανάληψη από κατάστημα και θα περνάω με μετρητά για κάποιες μέρες, αναγκαστικά. Αλλά έχω και Revolut (η οποία μένει σπίτι, άρα δε θα "κλεφτεί" μαζί με τις άλλες ). Χαχα! Γενικά οι κάρτες είναι πολύ πιο ασφαλείες απ' ότι τα μετρητά (τα οποία θεωρώ λύση ανάγκης). 10 ώρες πριν, Haldol είπε Ρωτάς προσωπικά; Αν ναι, εγώ έχω σχέση με όλες τις (κύριες) τράπεζες. Οπότε αν χάσω ή χαλάσει μία κάρτα, έχω... άλλες 5. Τώρα αν μου κλέψουν το πορτοφόλι (που θα τις χάσω όλες μαζί, χρεωστικές - πιστωτικές - κ.ο.κ.) θα πάω να κάνω ανάληψη από κατάστημα και θα περνάω με μετρητά για κάποιες μέρες, αναγκαστικά. Αλλά έχω και Revolut (η οποία μένει σπίτι, άρα δε θα "κλεφτεί" μαζί με τις άλλες ). Χαχα! Γενικά οι κάρτες είναι πολύ πιο ασφαλείες απ' ότι τα μετρητά (τα οποία θεωρώ λύση ανάγκης). Επειδη πηγαινω συχνα στα Γιαννενα εκει εχει πεσει επιδημια χαλασμενων POS! " Χαλασε το POS δεν εχω ιντερνετ " οταν τους δινεις καρτα! Εκμεταλευονται τον φοιτητοκοσμο που ειναι γυρω στου 25000! Εγω οταν μου το λενε τους λεω μετρητα γιοκ πηγαινε σε διπλανο καταστημα που λειτουργει το POS η παρε POS 4G ! Μιλαμε για απιστευτα λαμογια! 1
b1LLy23 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, skiabox είπε Καλά μην το λες. Ξερω ακόμα άτομα που τρώνε πρόστιμο από την εφορία επειδή δεν έχουν καθόλου έξοδα από κάρτα. Έχω κολλητό που του τα λέω και μυαλό δε βάζει! Άστα...
HALF EVIL Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, koutport είπε Επειδη πηγαινω συχνα στα Γιαννενα εκει εχει πεσει επιδημια χαλασμενων POS! " Χαλασε το POS δεν εχω ιντερνετ " οταν τους δινεις καρτα! Εκμεταλευονται τον φοιτητοκοσμο που ειναι γυρω στου 25000! Εγω οταν μου το λενε τους λεω μετρητα γιοκ πηγαινε σε διπλανο καταστημα που λειτουργει το POS η παρε POS 4G ! Μιλαμε για απιστευτα λαμογια! Ισχύει. Η κουτοπονηριά του μάγκα . 2
sharke Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) χωρίς κασέρι στην τσεπι δουλειά δεν γίνεται ,, μπορει να γίνεις και ξεφτίλα για 0,5ε για ενα νερακι απο το περίπτερο εως και ενα καρότσι στο super market , αν σου πουv transaction declined για οποιανδήποτε λόγο . και απο πισω να εχει 3/4 ατομα και να λες περίμενε να επικοινωνήσω με την τράπεζα, και να λενε κοίτα εναν μαντράχαλο δεν εχει 5 ευρω στην τσεπι και κυκλοφορεί στα μαγαζιά Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από sharke 4 6
dtk-386 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 39 λεπτά πριν, pavloa είπε Γράφω αυτό και δεν απαντάω ξανά όλοι εσείς που κατηγορείται τα καταστήματα για τα pos οτι κλεγόμαστε κτλ., πηγαίντε ενοίξτε ένα κατάστημα απο το μηδέν, εμπόρευμα, μηχανήματα, νοίκια, προμήθειες κτλ. βάλτε τα κάτω να δείτε πόσα έξοδα και πόσα κέρδοι βγαίνουν τον μήνα- χρόνο, και μετά ελάτε να μου πείτε αν έχουμε δίκιο ή αδικο.. κάθεστε πίσω απο μια οθόνη και έχετε και άποψη κιόλας. όλες αυτές οι προμήθειες απο τις κάρτες στις τράπεζες πηγαίνουν, οπότε μαντέψτε πιο βγάζει πιο πολύ κέρδος. καλή συνέχεια. Να λυπηθούμε ένα κλάδο που είναι κατεξοχήν ψηλά στην φοροδιαφυγή; Σοβαρά; 5
HALF EVIL Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, sharke είπε χωρίς κασέρι στην τσεπι δουλειά δεν γίνεται ,, μπορει να γίνεις και ξεφτίλα για 0,5ε για ενα νερακι απο το περίπτερο εως και ενα καρότσι στο super market , αν σου πουv transaction declined για οποιανδήποτε λόγο . και απο πισω να εχει 3/4 ατομα και να λες περίμενε να επικοινωνήσω με την τράπεζα, και να λενε κοίτα εναν μαντράχαλο δεν εχει 5 ευρω στην τσεπι και κυκλοφορεί στα μαγαζιά Πιάνεις τώρα τα άκρα των άκρων. Μακάρι το πρόβλημα να αφορούσε το μπουκαλάκι με το νεράκι. 2
sharke Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, geomrk είπε Σορρυ στους καταστηματάρχες αλλά από τότε που βγήκε η εφαρμογή με δίπλωμα-ταυτότητα δεν έχω ακουμπήσει πορτοφόλι οπότε και μετρητά. Είναι πολύ βολικό 😏 εισαι απο αυτους που πληρώνουν και τσίχλες μέσω τραπεζης?? στα αντιγραφα λογαριασμών παντος αναφέρετε και ποτε εκανε αγορα κάποιος προφυλακτικά και ξέρουν αν η οχι ,,😆 (δεν ειμαι καταστηματάρχης) Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από sharke
Titos301 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) η αληθεια ειναι οτι δεν ψηνομαι εγω να ειμαι μισθωτος να με χει το κρατος δεμενο απο δεκα πλευρες οσων αφορα εισοδημα και φορολογια και ολοι αυτοι στο εμποριο να δηλωνουν ψιχουλα ετησιο ειδοσημα για να μην φορολογουνται και να παιρνουν οτι επιδοματα μπορουν ναι και εγω οταν παω στο περιπτερο και παρω πραγματα <10€ δεν θα πληρωσω με καρτα αλλα στην καφετερια, βενζιναδικα, καταστηματα, σουπερ μαρκετ, καταστηματα ηλ. ειδων, σκρουτζομαγαζα κτλ πληρωνω μονο με καρτα αληθεια τα ταξι ποτε θα υποχρεωθουν να βαλουν pos; Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από Titos301 5 3
dtk-386 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Από την στιγμή που το κράτος με βάζει να μαζέψω ηλεκτρονικά αποδείξεις θα πληρώνω με κάρτα και τον αέρα. Αυτό έλειπε να ρωτήσω αν συμφωνεί και ο ελεύθερος επαγγελματίας. Εκτός του παραπάνω είναι μεγάλη ευκολία η κάρτα. Έχω και 100 ευρώ just in case αλλά μόνο αν φταίει η τράπεζα και δεν περνάει η κάρτα (δεν έχει συμβεί ποτέ). Όπου μπω και μου πει χαλασμένο POS μεταβολή και έφυγα. Αν υπολογίζει το 1% που θα χάσει από το κέρδος στην τράπεζα τότε ας υπολογίσει και το υπόλοιπο που δεν θα αγοράσω. 9
geomrk Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Ερώτηση: η προμήθεια είναι flat ή ποσοστό;; 3 λεπτά πριν, sharke είπε εισαι απο αυτους που πληρώνουν και τσίχλες μέσω τραπεζης?? στα αντιγραφα λογαριασμών παντος αναφέρετε και ποτε εκανε αγορα κάποιος προφυλακτικά και ξέρουν αν η οχι ,,😆 Κιόμως ναι 😅 Αν και, το φθηνότερο που παίρνω είναι ένας καφές και αυτός στη δουλειά απτό εσωτερικό κυλικείο και πληρώνουμε η πλειόνοτητα με κάρτα
dtk-386 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, sharke είπε εισαι απο αυτους που πληρώνουν και τσίχλες μέσω τραπεζης?? στα αντιγραφα λογαριασμών παντος αναφέρετε και ποτε εκανε αγορα κάποιος προφυλακτικά και ξέρουν αν η οχι ,,😆 (δεν ειμαι καταστηματάρχης) Δεν είσαι καταστηματάρχης. Είσαι δικηγόρος τους το ίδιο είναι. 3
spectaculator Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, sharke είπε χωρίς κασέρι στην τσεπι δουλειά δεν γίνεται ,, μπορει να γίνεις και ξεφτίλα για 0,5ε για ενα νερακι απο το περίπτερο εως και ενα καρότσι στο super market , αν σου πουv transaction declined για οποιανδήποτε λόγο . και απο πισω να εχει 3/4 ατομα και να λες περίμενε να επικοινωνήσω με την τράπεζα, και να λενε κοίτα εναν μαντράχαλο δεν εχει 5 ευρω στην τσεπι και κυκλοφορεί στα μαγαζιά Τόσα χρόνια που σχεδόν όλες τις συναλλαγές μου τις κάνω με κάρτα, η μοναδική που έτυχε αυτό ήταν όταν είχε προλάβει το έτερο ήμισύ μου να πατώσει τον τ. λογαριασμό χωρίς να το πάρω χαμπάρι. Επίσης κανείς δεν είπε πουθενά το "κοίτα έναν μαντράχαλο" γιατί σχεδόν όλοι πληρώνουν με κάρτα ακόμα και την τσίχλα (εντάξει, στα σ. μάρκετ ενίοτε και με κουπόνια). 6 λεπτά πριν, sharke είπε εισαι απο αυτους που πληρώνουν και τσίχλες μέσω τραπεζης?? στα αντιγραφα λογαριασμών παντος αναφέρετε και ποτε εκανε αγορα κάποιος προφυλακτικά και ξέρουν αν η οχι ,,😆 (δεν ειμαι καταστηματάρχης) Στ' αντίγραφα λογαριασμών βλέπεις πόσα ξόδεψες, πότε και σε ποιο κατάστημα. Το τι αγόρασες δεν ενδιαφέρει την τράπεζα. Έχεις δει ποτέ κινήσεις κάρτας; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις