Raylan Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, katerina200 είπε Πήρα ένα αδέσποτο γατάκι, χωρίς να υπολογίσω εξ αρχής τα έξοδα ή υποτιμώντας τα. Η αλήθεια είναι πως έχω κουραστεί πάρα πολύ. Πάρε τη μια τροφή, α δεν την ακουμπάει, πάρε άλλη, α ούτε αυτή είναι για εκείνη, πάρε άλλη. Τα ίδια και για την άμμο. Και τώρα εμφάνισε γαστρεντερικά προβλήματα και μου είπε ο κτηνίατρος πρέπει να παίρνει συγκεκριμένη τροφή, η οποία παίζει να είναι η πιο ακριβή τροφή που ξέρω και δεν παίζει να μπορώ να ανταποκριθώ στο να δίνω τόσα κάθε μήνα μόνο για την τροφή, αλλά ούτε μπορεί να μείνει η γάτα με διάρροιες. Έχω ήδη πολλά οικονομικά προβλήματα και έχω παραμελήσει τα πάντα, συμπεριλαμβανόμενης και της δικής μου υγείας, για να φροντίσω τη γάτα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Από τη μια έχω ενοχές που είμαι άχρηστη ακόμη και στο να είμαι αρκετή για μια γάτα και που συνήθισε και από την άλλη, δεν μπορώ να βρω να τη δώσω, μιας που τώρα έχουν γεννηθεί τόσα γατάκια αυτούς τους μήνες και αν θέλει κάποιος αδέσποτο, βρίσκει στο πι και φι. Έχω αγχωθεί και στεναχωρεθεί πολύ. Η γάτα είναι όπως την μάθεις, αν έχεις συνέχεια τροφή στο μπολάκι δεν θα την τρώει επειδή την θεωρεί δεδομένη και ξέρει ότι πάντα θα έχει τροφή για όταν πεινάσει.. Βάζεις τροφή στο μπολάκι, την αφήνεις 30 λεπτά και ότι έχει μείνει ή και ακόμα και αν δεν την έχει αγγίξει την ΜΑΖΕΥΕΙΣ, τρία γεύματα την ημέρα είναι αρκετά.. Και μην σε πιάνει τρέλα, δεν χρειάζεται αγοράζεις τις πιο ακριβές τροφές που υπάρχουν, ποσό κάνει μια ξηρά τροφή του εμπορίου 4-5€ τα 2 κιλά και βγάζεις τόσες μέρες.. Εγώ τους δίνω και μαγειρευτό φαγητό που περισσεύει, τρώνε τα πάντα, φασολάκια, αρακάδες να δεις για πότε κάνουν φτερά 1
jasonas21 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 @katerina200 ποσο μηνων ειναι το γατακι?
Dr_Pepper Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 @katerina200 Δεν ειναι δύσκολο να μάθει να τα κάνει στην άμμο. Βάλε το δοχείο με την άμμο σε ένα μέρος μακριά απο την τροφή της ή συσκευές που κάνουν θόρυβο (πχ τηλεόραση) και γενικά σε σημεία που δεν θα αισθάνεται άνετα πχ κοντά στην πόρτα γιατί έχει ρεύμα και κίνηση. Βάλτη σε μια γωνία κατα προτίμηση (να έχει τοίχους γύρω γύρω για να μην αγχώνεται με το τι "παίζει" πίσω απο την πλάτη της) Πχ στην γωνία της τουαλέτας εκει που πηγαίνεις και εσύ. Βάλτη πάνω στο χώμα και παίξει λίγο με τα πατουσάκια της (κάντα να το χαϊδέψουν/γρατσουνίσουν) Αν την δεις να τα κάνει κάπου πιαστην και πήγαινε την αμέσως στην άμμο Καθάριζε το δοχείο με την άμμο τακτικά αν δεν ειναι καθαρό δεν θα θέλει να τα κάνει εκει. Αν δεις να τα κάνει στην άμμο κάνε ευχάριστους γουτσου γούτσου ήχους και χάιδεψε την όταν τελειώσει Αν τα κάνει αλλού και δεν προλάβεις να την πάρεις (και εφόσον έκανες τα απο πάνω και δεν φαίνεται να πείθεται) και να την πας στην άμμο τότε πίαστην και βάλε το κεφάλι της κοντά στα κακάκια και ύψωσε αγρίεψε λίγο τον τόνο της φωνής σου και καθάρισε τα επι τόπου αμέσως με το που την μαλώσεις με αυτόν τον τρόπο και πάρε τα λερωμένα μαντιλάκια και πάλι φέρτα κοντά στο πρόσωπο της και μάλωσε την λίγο όταν κάνεις αυτή την κίνηση. Τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην διάρροια Βραστά (κρέας,μακαρόνια, ρυζάκι) τυρί (και για τα προ βιοτικά που θα κάνουν καλό στο έντερο) με χαμηλά λιπαρά πχ κότατζ ή μυζήθρα
jasonas21 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, katerina200 είπε 2 μηνών Λοιπον καταρχας θα σου πω δυο πράγματα γιατι μάλλον εισαι λιγο άσχετη (χωρις παρεξήγηση και εγω ημουν στην αρχη) απο γατια! Μετα απο 2 γατια που απέκτησα (2 χρονών το ενα και το αλλο 5 μηνών) νομίζω οτι εχω μια α' εμπειρία! Αρχικά να ξερεις οτι οι πρώτοι 4 μηνες ενος γατιου είναι οι πιο ακριβοί γενικά! Γιατι εκτος απο ιατρική φροντίδα, (κτηνίατρος) θελει και φαρμακευτική (παστα για ενδοπαρασιτα και αμπούλα) αλλα ακομα και οι τροφες είναι ακριβές! Περα βεβαια απο τον εξοπλισμο τυπου τουαλετα, αμμο κλπ που παίρνεις μια φορα! Απο τους 4,5 μηνες και μετα, τα εξοδα πέφτουν και ουσιαστικά τα μονα εξοδα της τον μηνα θα είναι η αμμος και η ξηρή (ΜΟΝΟ) τροφή οπου αν πάρεις μια καλη αλλα με μέτρια τιμη (sam's field προσωπικα) τα συνολικά σου έξοδα τον μηνα δεν θα ξεπερνούν τα 20-25 ευρω... Απο εκει και περα οπως ειπα τους πρώτους 4 μηνες ειναι αρκετα τα εξοδα γιατι κανονικά πρέπει να παίρνεις κονσέρβες ειδικα για αυτη την ηλικία που είναι ακριβές... Αυτο με τα κακα που μυρίζουν ειναι συνηθισμένο για αυτη την ηλικία, οπως επισης μερικές φορές και τα διάρροια, το ειχε και το δικο μου και έφτιαξε καποια στιγμη καθως έπαιζα με την αναλογία της πατε τροφης και της ξηρας (επίσης μόνο για την συγκεκριμένη ηλικία) και τα δυο της Royal canin! Μην δίνεις καθόλου οποιαδηποτε αλλη τροφή (ειδικα σε αυτη την ηλικια) γιατι δεν μπορει να το χωνέψει... Δεν ειναι σαν μια ενήλικη γατα! Αν και κανονικά και στις ενήλικες, μονο ξηρα πρέπει να δίνεις γιατι διαφορετικά θα έχουν πρόβλημα με τα δόντια τους! Εν παση περιπτώσει αν αντέχεις αλλους 2 μηνες με αυτα τα εξοδα εχει καλώς! Και εγω στην αρχη δυσκολεύτηκα αρκετα αλλα εκοψα 2-3 πράγματα για 4 μηνες και την εβγαλα! Αλλιως σε καμια περίπτωση μην το πετάξεις εξω... Έστω πήγαινε το σε καποια φιλοζωική! Και καλό ειναι απο εδω και περα πριν προχωράμε σε καποια μεγάλη κίνηση τύπου υιοθεσίας καποιου ζωου, να ενημερωνομαστε πρωτα πλήρως το τι μας περιμένει!
katerina200 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, jasonas21 είπε Λοιπον καταρχας θα σου πω δυο πράγματα γιατι μάλλον εισαι λιγο άσχετη (χωρις παρεξήγηση και εγω ημουν στην αρχη) απο γατια! Μετα απο 2 γατια που απέκτησα (2 χρονών το ενα και το αλλο 5 μηνών) νομίζω οτι εχω μια α' εμπειρία! Αρχικά να ξερεις οτι οι πρώτοι 4 μηνες ενος γατιου είναι οι πιο ακριβοί γενικά! Γιατι εκτος απο ιατρική φροντίδα, (κτηνίατρος) θελει και φαρμακευτική (παστα για ενδοπαρασιτα και αμπούλα) αλλα ακομα και οι τροφες είναι ακριβές! Περα βεβαια απο τον εξοπλισμο τυπου τουαλετα, αμμο κλπ που παίρνεις μια φορα! Απο τους 4,5 μηνες και μετα, τα εξοδα πέφτουν και ουσιαστικά τα μονα εξοδα της τον μηνα θα είναι η αμμος και η ξηρή (ΜΟΝΟ) τροφή οπου αν πάρεις μια καλη αλλα με μέτρια τιμη (sam's field προσωπικα) τα συνολικά σου έξοδα τον μηνα δεν θα ξεπερνούν τα 20-25 ευρω... Απο εκει και περα οπως ειπα τους πρώτους 4 μηνες ειναι αρκετα τα εξοδα γιατι κανονικά πρέπει να παίρνεις κονσέρβες ειδικα για αυτη την ηλικία που είναι ακριβές... Αυτο με τα κακα που μυρίζουν ειναι συνηθισμένο για αυτη την ηλικία, οπως επισης μερικές φορές και τα διάρροια, το ειχε και το δικο μου και έφτιαξε καποια στιγμη καθως έπαιζα με την αναλογία της πατε τροφης και της ξηρας (επίσης μόνο για την συγκεκριμένη ηλικία) και τα δυο της Royal canin! Μην δίνεις καθόλου οποιαδηποτε αλλη τροφή (ειδικα σε αυτη την ηλικια) γιατι δεν μπορει να το χωνέψει... Δεν ειναι σαν μια ενήλικη γατα! Αν και κανονικά και στις ενήλικες, μονο ξηρα πρέπει να δίνεις γιατι διαφορετικά θα έχουν πρόβλημα με τα δόντια τους! Εν παση περιπτώσει αν αντέχεις αλλους 2 μηνες με αυτα τα εξοδα εχει καλώς! Και εγω στην αρχη δυσκολεύτηκα αρκετα αλλα εκοψα 2-3 πράγματα για 4 μηνες και την εβγαλα! Αλλιως σε καμια περίπτωση μην το πετάξεις εξω... Έστω πήγαινε το σε καποια φιλοζωική! Και καλό ειναι απο εδω και περα πριν προχωράμε σε καποια μεγάλη κίνηση τύπου υιοθεσίας καποιου ζωου, να ενημερωνομαστε πρωτα πλήρως το τι μας περιμένει! Δεν υπάρχει μόνο η Royal Canin που έχει τροφή για αυτές τις ηλικίες. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έχουν ξεχωριστά πακέτα για γατάκια (βλέπε Friskies, Whiskas κλπ). Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζουμε την πιο ακριβή μάρκα. Αν, όμως, είναι θέμα υγείας, πχ διαβητικές γάτες ή με γαστρεντερικά, τότε πρέπει. Έχω κόψει την ίδια μου την υγεία, προφανώς και προσπαθώ όσο μπορώ να την κρατήσω. Σε αυτό το σημείο, πιο πιθανό να πεθάνω εγώ παρά η γάτα. Αλλά γνωρίζω πως εγώ ευθυνομαι, ήταν δική μου επιλογή, οπότε δικές μου και οι συνέπειες.
Dr_Pepper Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, katerina200 είπε Δεν υπάρχει μόνο η Royal Canin που έχει τροφή για αυτές τις ηλικίες. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έχουν ξεχωριστά πακέτα για γατάκια (βλέπε Friskies, Whiskas κλπ). Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζουμε την πιο ακριβή μάρκα. Αν, όμως, είναι θέμα υγείας, πχ διαβητικές γάτες ή με γαστρεντερικά, τότε πρέπει. Έχω κόψει την ίδια μου την υγεία, προφανώς και προσπαθώ όσο μπορώ να την κρατήσω. Σε αυτό το σημείο, πιο πιθανό να πεθάνω εγώ παρά η γάτα. Αλλά γνωρίζω πως εγώ ευθυνομαι, ήταν δική μου επιλογή, οπότε δικές μου και οι συνέπειες. Αν έχεις συγγενείς σε χωριό μπορείς να τους ζητήσεις να την κρατήσουν λίγο σε καμία αποθήκη μέχρι να ορθοποδήσεις.
james01gr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, katerina200 είπε Δεν υπάρχει μόνο η Royal Canin που έχει τροφή για αυτές τις ηλικίες. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έχουν ξεχωριστά πακέτα για γατάκια (βλέπε Friskies, Whiskas κλπ). Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζουμε την πιο ακριβή μάρκα. Αν, όμως, είναι θέμα υγείας, πχ διαβητικές γάτες ή με γαστρεντερικά, τότε πρέπει. Έχω κόψει την ίδια μου την υγεία, προφανώς και προσπαθώ όσο μπορώ να την κρατήσω. Σε αυτό το σημείο, πιο πιθανό να πεθάνω εγώ παρά η γάτα. Αλλά γνωρίζω πως εγώ ευθυνομαι, ήταν δική μου επιλογή, οπότε δικές μου και οι συνέπειες. Δυστυχώς πολλές τροφές, ειδικά οι φθηνές, εχουν μέσα σκουπίδια πραγματικά. Πχ πολλές γάτες αναπτύσσουν προβλήματα στο γαστρεντερικο γιατί οι τροφές περιέχουν στάχτη, δημητριακά κτλ. Προφανώς οι ακριβές τροφές παραείναι ακριβές για πολλούς αλλά μερικές φορές δεν έχεις άλλη λύση. Αλλά με 20-30 ευρώ τον μηνα μπορείς να βρεις πολύ καλή τροφή.
katerina200 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, james01gr είπε Δυστυχώς πολλές τροφές, ειδικά οι φθηνές, εχουν μέσα σκουπίδια πραγματικά. Πχ πολλές γάτες αναπτύσσουν προβλήματα στο γαστρεντερικο γιατί οι τροφές περιέχουν στάχτη, δημητριακά κτλ. Προφανώς οι ακριβές τροφές παραείναι ακριβές για πολλούς αλλά μερικές φορές δεν έχεις άλλη λύση. Αλλά με 20-30 ευρώ τον μηνα μπορείς να βρεις πολύ καλή τροφή. Ένα έχω να πω, όλα στη ζωή είναι μια βλακεία και μισή και όλα ξεκινούν με τα χρήματα. Δεν λέω πως όλα είναι χρήματα, αλλά όλα από εκεί ξεκινούν. Μετανιώνω τόσο που ξύπνησα. Δυστυχώς ζω ακόμη.
ulalume Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, katerina200 είπε Ένα έχω να πω, όλα στη ζωή είναι μια βλακεία και μισή και όλα ξεκινούν με τα χρήματα. Δεν λέω πως όλα είναι χρήματα, αλλά όλα από εκεί ξεκινούν. Μετανιώνω τόσο που ξύπνησα. Δυστυχώς ζω ακόμη. Τωρα σορυ κιολας, αλλα αν σου φαίνεται υπερβολικό το 20€/μηνα που ειπε ο φιλος απο πανω για ενα ζωντανο πλασμα μεσα σε σπιτι τοτε γενικα κατι παει λαθος. Οσο και αν δεν ηξερες , περιμενες οτι τα εξοδα της γατας θα ηταν τι; Χωμα απο τις γλαστρες για τουαλετα και αποφαγια δικα σου για φαγητό; Δεν ειναι ουτε παιχνίδια ουτε διακοσμητικα τα ζωα. Ελπιζω τουλάχιστον να βρεθει καποιος να το πάρει για να μη βρεθεί στο δρόμο 1
james01gr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, katerina200 είπε Ένα έχω να πω, όλα στη ζωή είναι μια βλακεία και μισή και όλα ξεκινούν με τα χρήματα. Δεν λέω πως όλα είναι χρήματα, αλλά όλα από εκεί ξεκινούν. Μετανιώνω τόσο που ξύπνησα. Δυστυχώς ζω ακόμη. ο γάτος μου είχε μεγάλο πρόβλημα με τις τροφές από τα σούπερ που έπαιρνα αρχικά με αποτέλεσμα από τα 3 χρόνια να έχει προβλήματα με το πεπτικό και να κάνει συνέχεια εμετό, να μην ηρεμεί, να του δίνουμε κορτιζόνη γιατί είχε φαγούρα και ξυνόταν και έβγαζε τις τρίχες μέχρι το δέρμα. είχαμε κάνει εξετάσεις για να δούμε που ήταν αλλεργικός, πηγαίναμε στον γιατρό κάθε μήνα. άλλαξα τροφή. παίρνω το μεγάλο τσουβάλι με 45 ευρώ (είναι 8 κιλά και είναι ειδική για το πεπτικό) της Brit και στο οποίο έχει συχνά προσφορές. πχ την τελευταία φορά που πήρα είναι 1,5 κιλό δώρο.η τροφή αυτή μου βγάζει 2 μήνες (ανάλογα με την εποχή, τον χειμώνα τρώει παραπάνω, το καλοκαίρι όχι τόσο), ο γάτος δεν έχει πλέον προβλήματα ενώ έχει φτάσει τα 12 και ζει και βασιλεύει. δεν γνωρίζω τι οικονομική κατάσταση έχεις, αλλά όταν έχεις γάτα θα υπολογίζεις τον μήνα κανά 40άρι τον μήνα κατά μέσο όρο μαζί με τους γιατρούς. κανά 500άρι τον χρόνο θα σου κοστίζει η γάτα. μπορώ να καταλάβω τι λες αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. προφανώς να πάρεις την γάτα (ενώ είχες όλες τις καλές προθέσεις) ήταν λανθασμένη απόφαση γιατί δεν είχες υπολογίσει το κόστος. δεν είχες ρωτήσει κάποιον σχετικά;
katerina200 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 2 hours ago, james01gr said: ο γάτος μου είχε μεγάλο πρόβλημα με τις τροφές από τα σούπερ που έπαιρνα αρχικά με αποτέλεσμα από τα 3 χρόνια να έχει προβλήματα με το πεπτικό και να κάνει συνέχεια εμετό, να μην ηρεμεί, να του δίνουμε κορτιζόνη γιατί είχε φαγούρα και ξυνόταν και έβγαζε τις τρίχες μέχρι το δέρμα. είχαμε κάνει εξετάσεις για να δούμε που ήταν αλλεργικός, πηγαίναμε στον γιατρό κάθε μήνα. άλλαξα τροφή. παίρνω το μεγάλο τσουβάλι με 45 ευρώ (είναι 8 κιλά και είναι ειδική για το πεπτικό) της Brit και στο οποίο έχει συχνά προσφορές. πχ την τελευταία φορά που πήρα είναι 1,5 κιλό δώρο.η τροφή αυτή μου βγάζει 2 μήνες (ανάλογα με την εποχή, τον χειμώνα τρώει παραπάνω, το καλοκαίρι όχι τόσο), ο γάτος δεν έχει πλέον προβλήματα ενώ έχει φτάσει τα 12 και ζει και βασιλεύει. δεν γνωρίζω τι οικονομική κατάσταση έχεις, αλλά όταν έχεις γάτα θα υπολογίζεις τον μήνα κανά 40άρι τον μήνα κατά μέσο όρο μαζί με τους γιατρούς. κανά 500άρι τον χρόνο θα σου κοστίζει η γάτα. μπορώ να καταλάβω τι λες αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. προφανώς να πάρεις την γάτα (ενώ είχες όλες τις καλές προθέσεις) ήταν λανθασμένη απόφαση γιατί δεν είχες υπολογίσει το κόστος. δεν είχες ρωτήσει κάποιον σχετικά; 40 για γιατρούς; Ο γιατρός πήρε 55 και σε μια εβδομάδα θα πάρει άλλα τόσα, οπότε 110 σε έναν μήνα.
jasonas21 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, katerina200 είπε Δεν υπάρχει μόνο η Royal Canin Αν και με προλαβε ο james, προφανώς δεν υπαρχει μονο αυτη! Εγω σου ανέφερα 2 μαρκες που ειναι καλης ποιότητας! Η sam's field πχ ειναο η πιο φθηνή ποιοτική τροφή και κανει καπου στα 19 ευρω (εκτος αν την βρεις σε προσφορα στα 16)οπου φτάνει για εναν μηνα (+6 για την αμμο=25 που σου ελεγα)! Φρισκις, wiskas κλπ δυστηχως ποιοτητα δεν ειναι καλα, μπορει να τρωει αχυρο δηλαδή και γι αυτο να του δημιουργηθει πρόβλημα! Επισης οι γιατροί ειναι μια φορά τον χρόνο (τωρα στην αρχη πας 2-3 φορες υπο φυσιολογικες συνθήκες) οπου ουσιαστικά πληρώνεις το ετήσιο εμβολιο γυρω στα 30-35 ευρώ! 1
james01gr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 40 λεπτά πριν, katerina200 είπε Ποια 20 τον μήνα ρε; Σε δύο εβδομάδες έχω χαλάσει 500. Πριν κρίνεις, μάθε να διαβάζεις. 40 για γιατρούς; Ο γιατρός πήρε 55 και σε μια εβδομάδα θα πάρει άλλα τόσα, οπότε 110 σε έναν μήνα. δεν είπα 40 ο γιατρός. η τροφή του γατιού θα είνια 25*12=300 τον χρόνο. 50 το πολύ παίρνουν για τα εμβόλια ετήσια και μετά άλλα 100 για την άμμο. σύνολο 450 τον χρόνο, σου λέω 500 τον χρόνο να είσαι μέσα. όπως είπαν και τα παιδιά νωρίτερα, όταν η γάτα είναι μικρή, έχεις 4 εμβόλια τα οποία είναι αρκετά στην αρχή ενώ εσένα έχει πρόβλημα η γάτα. εγώ σου λέω πως το πιθανότερο είναι θέμα διατροφής ΥΓ η γιατρός που πήγαινα τον γάτο, επειδή τον πήγαινα συνέχεια, μία μου έπαιρνε χρήματα και μία όχι γιατί καταλάβαινε το πρόβλημα. αλλά έχω την ίδια γιατρό για 20 χρόνια, ότι σκυλιά, γατιά έχω εγώ, ο αδερφός μου, η μάνα μου, όλοι τα πάμε εκεί
Baator Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Κάτι κάνεις λάθος. 500 Ευρώ για ένα γατάκι μέσα σε 2 βδομάδες, απλά ΔΕΝ παίζει. Χειρουργία του έκανες; Τα έξοδα, πέρα από τα αρχικά (τουαλέτα, κρεβάτι, κουβί μεταφοράς, κανά μπωλάκι, που άντε να βγουν 100 ευρώ), είναι μια άμμος (10 ευρώ τα 10 κιλά) και μια τροφή. Εγώ δεν θα σου πω 20 ευρώ τον μήνα, θα σου πω 35. Άμα δεν έχεις και αυτά, κακώς μπήκες στην διαδικασία. 500 όμως πώς τα κατάφερες; Παίρνεις τροφές και τις πετάς; Ζήτα συμβουλές από κάποιο άτομο που ξέρει. Έχει κοπέλες που έχουν μεγαλώσει τόσα γατάκια, που ξέρουν περισσότερα και από τους κτηνίατρους. Ένας κακός κτηνίατρος δεν θα ασχοληθεί και πολύ, θα σου πει "γαστρεντεροογικά προβλήματε, πάρε αυτή την τροφή από μένα" και θα καθαρίσει. Αρχικά, μην του δίνεις σκουπίδια τύπου Friskies/Whiskas, κτλ. από το σούπερ μάρκετ. Είναι πολύ πιθανό ΑΥΤΑ να είναι το πρόβλημα με τις διάρροιες. Έπειτα, δεν γίνεται να αλλάζεις τροφή κάθε μέρα. Δεν πάει έτσι. Όταν περνάμε από μια τροφή σε μια άλλλη έχει μια διαδικασία. Δεν είναι σαν τους ανθρώπους τα γατάκια, ειδικά τα μικρά. Μπες σε ένα γκρουπ και ρώτα, θα σε βοηθήσει πολύς κόσμος. Αυτό με τα έξοδα με παραξενεύει πολύ πάντως, δεν καταλαβαίνω που ξόδεψες τόσα λεφτά. Ούτε για 5 γάτες δεν θες τόσα λεφτά σε 2 βδομάδες. 2
christakos07 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Τα εξοδα τον πρώτο καιρό είναι όντως πολλά. Μετά από ένα σημείο αυτά θα μειωθούν. Ένα μικρό γατάκι αποκλείεται να τρώει πάνω απο 1.5 κιλό ξηρά τροφή τον μήνα, ακόμη και ειδική. Αυτή κοστίζει το πολύ 20-25 ευρώ, που ειναι ένα αναμενόμενο κόστος για γάτα. Δεν ξέρω τι εχετε στο μυαλό σας ως μεγάλο κόστος, αλλά ενα γατί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα χρειάζεται 30-35 ευρώ τον μήνα (Άμμος και μια αρκετά καλή τροφή). Το να πιστεύει κάποιος πως ένα ζωντανό θα ζήσει με την χαμηλότερη ποιότητας δικιλη τροφή από το σουπερμάρκετ είναι εγκληματικά ηλίθιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις