Προς το περιεχόμενο

Na parw sata i oxi??????

triantis7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Paides kalispera.Prokeitai na agorasw ena skliro alla eimai se dilima!!Na parw sata i ide?Afou blepw ta "average seek time" se pollous sata kai einai pio argoi apo allous ide?Telika einai pio grigoroi?Ti na kanw boithiste me!!!!

Επισκέπτης
Δημοσ.

εγω παντος, αν η motherboard μου ειχε sata controller θα επαιρνα sata...

Δημοσ.

Χωρίς να αποκλείω τις μετρήσεις των ειδικών, θα σου πρώτεινα Sata. Εγω τουλάχιστον τους θεωρώ πολύ πιο γρήγορους ειδικά σε αντιγραφές απο ενα δίσκο σε άλλο ειδικά αν ειναι και 2 Sata οι διαφορά ειναι μεγάλη. Τεχνικός ειμαι και δεν ειμαι άσχετος, πάντα όμως κρατάω επιφυλάξεις γιατί ποτέ δεν επιμένω στα δικά μου δεδομένα και θέλω να ακούω και τις γνώμες των άλλων. Μέχρι στιγμής όμως οι Sata ειναι διαμάντια και ειναι και σταθερότατοι, έχω 2 Sata 80gb της Maxtor και ειμαι πολύ ευχαριστημένος.

Δημοσ.

Το μονο που μπορω να σου πω ,απο προσωπικη εμπειρια, ειναι να παρεις sata.

Ειχα εναν παλιο maxtor ide 5400 και πηγα σε εναν maxtor παλι 120gb sata.

Πολυ πιο γρηγορος στα παντα, το συστημα ανακουφιστηκε :)

Δημοσ.

Kai egw apo ena maxtor 15GB ide phga se ena wd 80GB jb epishs ide kai h diafora htan terastia. Apo 20MB/sec sta 50+ MB/sec kai o prwtos htan stis 7200rpm. Fantasou o maxtor stis 5400 ti 8a ekane se 8ema taxuthtas ;). Pantws se sugritika pou exw dei meta3u px ide wd 80 gb jb vs sata wd 80 gb 8mb cache h diafores htan elaxistes. Pantws oute sthn timh exoun terastia diafora

Δημοσ.

Πριν 1 εβδομαδα πηρα τον 80αρη τον raptor wd και εβγαλα τον απλο 80αρη Maxtor που ειχα (τον οποιο τον εκανα εξωτερικο). Πολυ καλος. Υπαρχει φανερη διαφορα. Μαλιστα λεω τωρα κριμα που δεν πηρα τον 120αρη. Βλεπεις οι ταινιες και τα mp3 μου ασφηκτιουν. Ισως τον αλλον μηνα να παω για αλλον εναν.

Δημοσ.

Gia wd kai egw exw akousei polla kai exw arxisei na anushxw :( Alla ta 3 xronia egguhsh den nomizw na ta dinoun gia plaka :D . Oute apo maxtor eimai upereuxaristhmenos. Ka8ws gemizoun oi taxuthtes peftoun katakorufa. Milame gia 5+ fores pio argos otan einai gematos se sxesh me otan einai adeios :shock:

Δημοσ.

Pantos oi perissoteroi exete paei apo 5400 diskous se Sata kai eidate diafora... To thema einai na mas pei kapoios tin gnomi tou pou pige apo 7200rpm 8Mb cache IDE se idia xaraktiristika SATA

Δημοσ.

Εγώ είχα έναν WD 80GB/8MB cache/7200rpm PATA και πήρα κι έναν Maxtor 160GB/8MB cache/7200rpm SATA. Δεν υπάρχει αισθητή διαφορά. Δεν κάθησα να κάνω κανένα benchmark όμως. Αισθητή διαφορά είδα όταν είχα πάει από 5400rpm -> 7200rpm. Επίσης να αναφέρω ότι η σημερινή γενιά SATA δίσκων είναι ίδιας κατασκευής με τους PATA, απλά φοράνε ένα chipάκι που κάνει τη μετατροπή σε SATA. Εξαίρεση ίσως αποτελούν οι raptor, δεν είμαι σίγουρος. Αυτό που λέω το έχω διαβάσει στο http://www.storagereview.com/ και το έχω εντοπίσει κι εγώ. Στην πλακέτα του SATA maxtor ή μόνη διαφορά από έναν PATA maxtor είναι αυτό το chip.

Τώρα αν αξίζει να πάει κανείς σε SATA δίσκο... Εφόσον έχει SATA controller δεν είναι κακή ιδέα να πάρει δίσκο με το νεότερο interface. Άλλωστε η διαφορά στην τιμή είναι μικρή και τα καλώδια SATA είναι πολύ πιο λεπτά. Αν δεν έχει όμως SATA controller, δεν αξίζει να αγοράσει μόνο γι' αυτό...

Δημοσ.
Basika auto einai logiko etsi?Fantazomai oloi oi skloiroi oso tous gemizeis toso peftei i taxytita tous!Etsi den einai?

Kai ton wd ton gemisa alla se kamia periptwsh den gonatise etsi. Gia thn akribeia oi diafores stis epidoseis me 50% gemato to sklhro mporw na pw oti molis pou einai ais8htes. Alla kai ta 8MB cache paizoun terastio rolo se auto. Pantws gia ata, sata oi diafores einai mikres kai sthn timh kai stis epidoseis kai pisteuw oti einai perissotero 8ema proswpikh protimhshs pio 8a pareis. Pantws profanws 8a pareis sata gia >7200RPM

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...