Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Switch που έχω είναι το D-Link DSG-1100-16. Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος ότι είναι 10/100 και αυτό δημιουργεί το κόψιμο της ταχύτητας;

20250607_154903.jpg

Επεξ/σία από kostakis1978nov
  • Απαντ. 771
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, kostakis1978nov είπε

Το Switch που έχω είναι το D-Link DSG-1100-16. Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος ότι είναι 10/100 και αυτό δημιουργεί το κόψιμο της ταχύτητας;

20250607_154903.jpg

Η 1100 είναι gigabit σειρά άρα το switch λογικά δεν φταίει. Καλά έκανες και το έδειξες. Μπορείς να ελέγξεις το καλώδιο που πάει απ' το router στο switch μάλλον είναι με 6 καλώδια και αυτό σου κάνει την ζημιά. Τα λαμπάκια του switch θα έπρεπε να ανάβουν σε χρώμα πράσινο αν είχε γίνει 1000αρα σύνδεση ενώ κίτρινο ανάβουν όταν η σύνδεση είναι στο 10/100

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, kostakis1978nov είπε

20250607_154903.jpg

1000αρι ειναι. Δοκιμασε αλλο καλωδιο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό είναι το καλώδιο ethernet που πάει από το ρούτερ στο switch; Είναι λάθος; 

Στην τρίτη φωτογραφία είναι ένα άλλο καλώδιο το οποίο δεν έχει βύσμα. 

IMG_20250607_162326.jpg

IMG_20250607_161647.jpg

IMG_20250607_161558.jpg

IMG_20250607_162335.jpg

Το καλώδιο νομίζω πως είναι cat6. Έχω δομημένη καλωδίωση σε όλο το σπίτι. Πόσα καλώδια πρέπει να είναι συνδεδεμένα, 8; Από τις φωτογραφίες βγάζετε άκρη εάν είναι σωστά ή όχι;

Επεξ/σία από kostakis1978nov
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, kostakis1978nov είπε

IMG_20250607_162326.jpg

IMG_20250607_161647.jpg

IMG_20250607_161558.jpg

IMG_20250607_162335.jpg

Το καλώδιο νομίζω πως είναι cat6. Έχω δομημένη καλωδίωση σε όλο το σπίτι. Πόσα καλώδια πρέπει να είναι συνδεδεμένα, 8; Από τις φωτογραφίες βγάζετε άκρη εάν είναι σωστά ή όχι;

Δειχνει να ειναι σωστο αλλα σκεψου οτι μεσα ειναι 8 καλώδια. Αρκει ενα να μη κανει επαφη ή να ειναι καπου κομμενο και να πεσει απο το 1000 στα 100.

Θα ελεγα αν εχεις τεστερ να το δεις ή αν μπορεις να ξανα περασεις βυσμα να το κανεις.. Ειδικα απο την στιγμη που δεν μπορεις να δοκιμασεις καλωδιο χυμα. 

Δημοσ.

Συνεπώς όλα τα καλώδια ethernet που περνάμε από το switch στις πρίζες Ethernet στα δωμάτια πρέπει να έχουν 8 καλώδια συνδεδεμένα και στις δύο πλευρές. Υπάρχει περίπτωση ο ηλεκτρολόγος να έχει συνδέσει μόνο 6 όταν έκανε την εγκατάσταση; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, kostakis1978nov είπε

IMG_20250607_162326.jpg

IMG_20250607_161647.jpg

IMG_20250607_161558.jpg

IMG_20250607_162335.jpg

Εδώ μου φαίνεται κάτι κομμένο. Αν λείπε ένα από τα μπλε είναι ο πιο σίγουρος λόγος που έχεις 100Mbps και όχι 1000Mpbps. Μπορεί να κάνω και λάθος. Με tester βέβαια θα έχει μία πιο σίγουη απάντηση. 

Επίσης γιατί έχεις φτιάξει typeA καλώδια;. Όχι ότι είναι λάθος αλλά αν δεν χρειάζεται να φτιάξεις crossover καλώδιο συνήθως επικρατεί το typeB. 

image.png.a5808b6d322b520ab0226b5eb8a0dda5.png

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.

Θα δοκιμάσω να βάλω ένα άλλο καλώδιο ethernet στο ρούτερ για να δω εάν λυθεί το πρόβλημα ή όχι. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο είχε βάλει ο ηλεκτρολόγος typeA και όχι typeB, δεν έχω ιδέα. Θα σας ενημερώσω για την όποια εξέλιξη. 

Επίσης, κάποιος που έχει EON TV ας μου πει για ποιο λόγο δεν μπορώ να δω NOVA και μου βγάζει Geoblock.

Thanks

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kostakis1978nov είπε

Θα δοκιμάσω να βάλω ένα άλλο καλώδιο ethernet στο ρούτερ για να δω εάν λυθεί το πρόβλημα ή όχι. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο είχε βάλει ο ηλεκτρολόγος typeA και όχι typeB, δεν έχω ιδέα. Θα σας ενημερώσω για την όποια εξέλιξη. 

Επίσης, κάποιος που έχει EON TV ας μου πει για ποιο λόγο δεν μπορώ να δω NOVA και μου βγάζει Geoblock.

Thanks

Μην ασχοληθείς με το typeA και B δεν αλλάζουν κάτι στην ταχύτητα, μια απλή παρατήρηση έκανα. 

Αν πας σε αυτή την σελίδα, τι χώρα σου δείχνει ; 
https://whatismyipaddress.com/

image.png.2be7b43f4867e07c886ac97db01f3f40.png

Πχ εγώ είμαι Κρήτη αλλά φαίνεται σαν να είμαι Τρίπολη 

Δημοσ.

ISP: SpaceX Services Inc.

City: Athens

Region: Attiki

Country: Greece

Εγώ είμαι στην επαρχία Θεσσαλονίκης. Πρέπει να κάνω κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις της NOVA; Τους πήρα τηλέφωνο αλλά δεν έχουν ιδέα. Πρέπει να έπεσα σε άσχετη, δεν είχε ιδέα τι είναι το Starlink.

Μίλησα με τη NOVA και μου είπαν ότι πρέπει να ρωτήσω τη Starlink, γιατί η εφαρμογή της EON TV βλέπει την IP μου στο εξωτερικό και με μπλοκάρει, και πως αυτοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Με τη Starlink πως επικοινωνούμε, έχουν τηλέφωνο ή μόνο με ticket? Κάποιος που έχει ΝΟVA TV, ας μας δώσει τα φώτα του, πως το έκανε και λειτούργησε.

Δημοσ.

Αν μπεις στο ελληνικό facebook group "Starlink Greece Community" και στη συζήτηση "Εγκατάσταση και Προβλήματα", υπάρχει αρκετός κόσμος που συζητάει για το ΕΟΝ. Γενικά όμως απ' ότι έχω καταλάβει δουλεύει κανονικά. Ίσως να δοκίμαζες να αλλάξεις DNS ή να έμπαινες με VPN;

Βλέπω ένα πρόσφατο post περί ΕΟΝ που λένε το παρακάτω:

image.png.c81ec5de68067637d927eff2b0f69cdf.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, kostakis1978nov είπε

Με τη Starlink πως επικοινωνούμε, έχουν τηλέφωνο ή μόνο με ticket?

Δυστυχώς μόνο με ticket!! Το support τους είναι ιδιαίτερο. Δεν υπάρχει τηλέφωνο και ένα mail που προσωπικά είχα βρει δεν απαντά. Μέσω ticket μπορεί να λάβεις αρχικά κάποιο αυτοματοποιημένο μήνυμα που δεν θα σου δώσει λύση , οπότε επιμένεις μέχρι να το δει κάποιο φυσικό πρόσωπο. Θα πάρεις απάντηση και θα βρεις τη λύση, αλλά θέλει γενικά υπομονή καθώς αργούν να απαντήσουν .

Επεξ/σία από manthos1979
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, λογικά το πιο οικονομικό πακέτο πια είναι το 12μήνο που σου έρχεται η δωρεάν χρήση του εξοπλισμού και 40 ευρώ κάθε μήνα σωστά? Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Για το θέμα της τοποθεσίας να προσθέσω ότι θέλει λίγες μέρες για να ολοκληρωθεί η ρύθμιση και να δείχνει σωστά το που είσαι. Αν δεν κάνω λάθος. Μήπως αυτό επηρεάζει κάτι σχετικά με την EON TV

Δημοσ.
5 minutes ago, Panos-art said:

Για το θέμα της τοποθεσίας να προσθέσω ότι θέλει λίγες μέρες για να ολοκληρωθεί η ρύθμιση και να δείχνει σωστά το που είσαι. Αν δεν κάνω λάθος. Μήπως αυτό επηρεάζει κάτι σχετικά με την EON TV

Θα περιμένω λίγες ημέρες και θα προσπαθήσω ξανά. Ίσως να ισχύει αυτό που λες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...