Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Deco M5 κάνει routing; Ούτε που θυμάμαι. Εγώ το δουλεύω με ένα κοπάδι M4 εδώ και χρόνια, αλλά τα Deco τα έχω μόνο σαν AP. Το routing το κάνει το ίδιο το Starlink με καμια 40αριά συσκευές πάνω (εκείνο το Edgerouter X ακόμα το έχω και κάθεται).

Γενικά δεν έχω προβλήματα και δεν θα εμπιστευόμουν τα Deco παραπάνω από το Starlink router για αυτή τη δουλειά, αφού και τα δύο έχουν σχετικά περιορισμένες δυνατότητες. Φυσικά δεν βλάπτει να δοκιμάσεις, ανάλογα τα τυχόν προβλήματα που θα συναντήσεις στην πορεία. Για παράδειγμα είχα διαβάσει για περιπτώσεις που το Xbox δεν έπαιζε σωστά όταν το Deco ήταν σκέτο ΑΡ αλλά μόνο όταν έκανε και routing (αν και με το δικό μου Xbox One δεν είχα τέτοιο θέμα).

Για Cosmote TV δεν ξέρω, αλλά στο ελληνικό Facebook community του Starlink πέφτει πολύ κράξιμο κατά καιρούς.

Καλορίζικο το Starlink!

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
  • Απαντ. 974
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, chris_g92 είπε

Καλησπέρα, νέος κάτοχος starlink. Με deco M5 για το wifi στο σπίτι, καλύτερα σαν ap τα deco ή bypass το starlink router? Επίσης με cosmote tv δράμα η κατάσταση δεν παίζει με τίποτα σωστά.

Τα Deco αν και δεν θυμάμαι τι ακριβώς δυνατότητες έχουν το έβαζα ως router μόνο αν ήθελα να κάνω κάτι εξειδικευμένο, όπως για παράδειγμα VLANS με κάνα Guest network και να δώσω κάποιο περιορισμό ταχύτητας σε αυτό. Αν απλώς θες wifi κάνε τα Access points. 

Χωρίς τιμή ανακοινώνω ότι έπεσα και εγώ στην ανάγκη του ναζιάρη και θα μπω και με δικό μου κιτ στην παρέα σας. Μετά από τόσο καιρό ADSL της κακιάς ώρας χωρίς ελπίδα για VDSL και οπτικές στα επόμενα 10 έτη και με μόνη εναλλακτική απ' το γνωστό καρτέλ την Skytelecom η οποία 3 φορές την πέφτει δεν άντεξα. 

image.png.2d3494406b1d2412066eb4ffd85b3a54.png

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Χωρίς τιμή ανακοινώνω ότι έπεσα και εγώ στην ανάγκη του ναζιάρη και θα μπω και με δικό μου κιτ στην παρέα σας. Μετά από τόσο καιρό ADSL της κακιάς ώρας χωρίς ελπίδα για VDSL και οπτικές στα επόμενα 10 έτη και με μόνη εναλλακτική απ' το γνωστό καρτέλ την Skytelecom η οποία 3 φορές την πέφτει δεν άντεξα. 

Και πολύ καλά θα κάνεις! Με το καλό να σου έρθει! Δεν θα το μετανιώσεις!!!😉😉😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να καταλάβω, όσοι διαθέτουν Starlink έχουν θέμα να παρακολουθήσουν EON η Cosmote tv μέσω internet (εφόσον είναι συνδρομητές); Δηλαδή να σκάσεις τόσα χρήματα & να μην μπορείς να δεις τα νόμιμα που πληρώνεις τις συνδρομές κάθε μήνα; Αδιανόητο αυτό... άρα το Starlink δεν κάνει γι'αυτά ε.

Επεξ/σία από Tzenamo
Δημοσ.

Σκέφτομαι να βάλω σταρλινκ στο σπίτι.

Τα κριτήρια είναι τα εξής:

περιοχή βόλος, χρήση για 4 έως 6 μήνες, δεν κατεβάζω τορεντ, μερικές φορές χρησιμοποιώ vpn.

Ουσιαστικά το πρόβλημα με την τωρινή σύνδεση είναι ότι κόβεται σχεδόν σε καθημερινή βάση την ώρα που μπορεί να έχω μίτινγκ και ότι οι ταχύτητες είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με το πακέτο που πληρώνω (Vodafone)

To ερώτημα:

ποιο πακέτο starlink προτείνετε;

το lite οικιακό συμφέρει οικονομικά σε σχέση με το άλλο αλλά ποιο είναι το catch?

Αν πάρω το lite ο εξοπλισμός μου μένει μετά το τέλος του 12μηνου;

η σύνδεση είναι σταθερή; Το έχει δοκιμάσει κανείς στον βόλο;

κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζω;

edit: ο Bόλος δεν έχει fiber (τουλάχιστον εκεί που μένω)

Δημοσ.

μπορεις να πας σε 5g αν εχεις.

1 hour ago, tony_boy said:

Σκέφτομαι να βάλω σταρλινκ στο σπίτι.

Τα κριτήρια είναι τα εξής:

περιοχή βόλος, χρήση για 4 έως 6 μήνες, δεν κατεβάζω τορεντ, μερικές φορές χρησιμοποιώ vpn.

Ουσιαστικά το πρόβλημα με την τωρινή σύνδεση είναι ότι κόβεται σχεδόν σε καθημερινή βάση την ώρα που μπορεί να έχω μίτινγκ και ότι οι ταχύτητες είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με το πακέτο που πληρώνω (Vodafone)

To ερώτημα:

ποιο πακέτο starlink προτείνετε;

το lite οικιακό συμφέρει οικονομικά σε σχέση με το άλλο αλλά ποιο είναι το catch?

Αν πάρω το lite ο εξοπλισμός μου μένει μετά το τέλος του 12μηνου;

η σύνδεση είναι σταθερή; Το έχει δοκιμάσει κανείς στον βόλο;

κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζω;

edit: ο Bόλος δεν έχει fiber (τουλάχιστον εκεί που μένω)

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, poulinos είπε

μπορεις να πας σε 5g αν εχεις.

Δυστυχώς ρώτησα κ δεν έχει εκεί (Nova). Έχω 5g σε άλλο σπίτι κ είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά...

Δημοσ.
7 hours ago, Tzenamo said:

Για να καταλάβω, όσοι διαθέτουν Starlink έχουν θέμα να παρακολουθήσουν EON η Cosmote tv μέσα internet (εφόσον είναι συνδρομητές); Δηλαδή να σκάσεις τόσα χρήματα & να μην μπορείς να δεις τα νόμιμα που πληρώνεις τις συνδρομές κάθε μήνα; Αδιανόητο αυτό... άρα το Starlink δεν κάνει γι'αυτά ε.

Ειναι χάλια η κατάσταση στο cosmote. Εγω προσπαθώ να το γυρίσω και αυτό σε δορυφορο για να ειναι εντάξει. Επίσης όσοι έχετε, πέρα απο το εξωτερικό πιάτο που κάνει θόρυβο(coil whine), σε εμένα κάνει και το εσωτερικό ρούτερ ελάχιστα. Συμβαίνει γενικότερα; 

Δημοσ.
7 hours ago, chris_g92 said:

Ειναι χάλια η κατάσταση στο cosmote. Εγω προσπαθώ να το γυρίσω και αυτό σε δορυφορο για να ειναι εντάξει. Επίσης όσοι έχετε, πέρα απο το εξωτερικό πιάτο που κάνει θόρυβο(coil whine), σε εμένα κάνει και το εσωτερικό ρούτερ ελάχιστα. Συμβαίνει γενικότερα; 

Ναι κανει και σε εμενα το ρουτερ coil whine

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε μία σύνδεση Starlink εχω βάλει ένα καταγραφικό με κάμερες Hikvision DS-7616 και ένα TP-LINK OC200 τα οποία συνδέονται στο cloud αλλά και τα δύο συχνά αποσυνδέονται, άλλες συσκευες δουλεύουν κανονικά με το cloud πχ κάμερες. Δεν έχω πειράξει τίποτα στον εξοπλισμό της Starlink, ούτε το ρουτερ. Η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά βάζοντας με το χέρι στις συσκευες dns 8.8.8.8 αλλά και πάλι το πρόβλημα παραμένει. Καμία ιδέα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Netronio78 είπε

Σε μία σύνδεση Starlink εχω βάλει ένα καταγραφικό με κάμερες Hikvision DS-7616 και ένα TP-LINK OC200 τα οποία συνδέονται στο cloud αλλά και τα δύο συχνά αποσυνδέονται, άλλες συσκευες δουλεύουν κανονικά με το cloud πχ κάμερες. Δεν έχω πειράξει τίποτα στον εξοπλισμό της Starlink, ούτε το ρουτερ. Η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά βάζοντας με το χέρι στις συσκευες dns 8.8.8.8 αλλά και πάλι το πρόβλημα παραμένει. Καμία ιδέα;

Μήπως τυγχάνει να βλέπεις τις κάμερες εκτός δικτύου; 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Netronio78 είπε

Οι καμερες δουλευουν κανονι κα, εδώ και το μήνυμα που μου βγάζει ο controller

image.jpeg

Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τα tplink omada αλλά αν καταλαβαίνω καλά η συγκεκριμένη συσκευή χρησιμοποιείται για την διαχείριση άλλων συσκευών της σειράς Omada μέσω cloud; Από αυτό που βλέπω ότι κάνει υποψιάζομαι μία static ip μέσα στο DHCP Range ή ότι έχουν δοθεί δύο ίδια static IP. Γενικότερα υπάρχει IP conflict. 

• Like 1
Δημοσ.
On 29/09/2025 at 10:15, tony_boy said:

Δυστυχώς ρώτησα κ δεν έχει εκεί (Nova). Έχω 5g σε άλλο σπίτι κ είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά...

μπορεις να δεις και σε αλλο παροχο μετα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...