Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες χαλαρώστε. Μια απλή ερώτηση έκανα από περιέργεια για να καταλάβω πως διασφαλίζει η Starlink τον ακριβό εξοπλισμό που δίνει. Πείτε απλά ότι δεν ξέρετε και μην βγάζετε συμπεράσματα(του ποδαριού) για μένα. 

• Like 1
  • Απαντ. 975
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 minutes ago, manolis940 said:

Παίδες χαλαρώστε. Μια απλή ερώτηση έκανα από περιέργεια για να καταλάβω πως διασφαλίζει η Starlink τον ακριβό εξοπλισμό που δίνει. Πείτε απλά ότι δεν ξέρετε και μην βγάζετε συμπεράσματα(του ποδαριού) για μένα. 

απλά ο εξοπλισμός είναι άχρηστος μετά για τον χρήστη ......

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostasbm είπε

απλά ο εξοπλισμός είναι άχρηστος μετά για τον χρήστη ......

Ναι οι είναι. Αλλά πες ότι εγώ είμαι ο μαλάκας που περιγράφουν τα παιδιά παραπάνω, το παίρνω για 1; 2 μήνες άντε τρεις το καλοκαίρι για το εξοχικό και μετά ακυρώνω την κάρτα. Η εταιρεία θα πάρει σε αυτό το διάστημα 120€. Θα βγάλει ίσα ίσα τα έξοδα του εξοπλισμού και μπορεί και όχι. 

Ρωτάω λοιπόν για το πως διασφαλίζεται από κάτι τέτοιο; 

• Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, manolis940 said:

Ναι οι είναι. Αλλά πες ότι εγώ είμαι ο μαλάκας που περιγράφουν τα παιδιά παραπάνω, το παίρνω για 1; 2 μήνες άντε τρεις το καλοκαίρι για το εξοχικό και μετά ακυρώνω την κάρτα. Η εταιρεία θα πάρει σε αυτό το διάστημα 120€. Θα βγάλει ίσα ίσα τα έξοδα του εξοπλισμού και μπορεί και όχι. 

Μπορεί να μην διασφαλίζεται, αλλά παίζει να κάνει blacklist την κάρτα, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση παραλαβής ξέρω γω. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, manolis940 said:

πόσοι είναι αυτοί που θα κάνουν αυτό??//η εταιρεία στη ζημιές έχει υπολογίσει και αυτό το σκηνικο

μπορεί μελλοντικά να δέχεται μόνο πιστωτική με δέσμευση το πόσο του εξοπλισμού μέχρι να λήξει το συμβόλαιο....

όλες οι εταιρείες έχουν απώλειες-ζημιες ...και με το καιρό φροντίζουν να έχουν περισσοτερες δικλείδες ασφαλείας άρα λιγότερες ζημιές......

Δημοσ.
Στις 18/6/2025 στις 9:20 ΠΜ, manthos1979 είπε

Το κύριο όφελος του να το πάρεις από την starlink είναι ο δωρεάν εξοπλισμός, με το αντίστοιχο φυσικά πρόγραμμα. Ωστόσο όπως είπε και ο συμφορουμίτης από πάνω θα δεσμεύεσαι για 12 μήνες 

συγνωμη παιδια επειδγη θελω να το καταλαβω λιγο αυτο. δηλαδη αν το παρω απτη σταρλινκ παιρνω δωρεαν εξοπλισμο αλλα με δεσμευση 12 μηνη ενω αν το παρω απο κοτσοβολο πληρωνω εξοπλισμο αλλα οποιο μηνα θελω πληρωνω και οποιο δε το θελω δε πληρωνω;

αυτο εννοειτε;

και στις δυο περιπτωσεις μιλαμε για το ιδιο προγραμμα 300αρα ταχυτητα (θεωρητικα) με unlimited data?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hamurabi είπε

συγνωμη παιδια επειδγη θελω να το καταλαβω λιγο αυτο. δηλαδη αν το παρω απτη σταρλινκ παιρνω δωρεαν εξοπλισμο αλλα με δεσμευση 12 μηνη ενω αν το παρω απο κοτσοβολο πληρωνω εξοπλισμο αλλα οποιο μηνα θελω πληρωνω και οποιο δε το θελω δε πληρωνω;

αυτο εννοειτε;

και στις δυο περιπτωσεις μιλαμε για το ιδιο προγραμμα 300αρα ταχυτητα (θεωρητικα) με unlimited data?

Καλησπέρα, αν το πάρεις από την starlink, θα πάρεις δωρεάν τον εξοπλισμό αλλά θα δεσμεύεσαι για 12 μήνες να πληρώνεις την υπηρεσία ευρώ τον μήνα! Αν δεν πληρώσεις, διακόψεις την υπηρεσία , δώσεις σε κάποιον άλλο τον εξοπλισμό ή τον μετακινήσεις σε άλλο σπίτι, θα χρεωθείς το κόστος αγοράς του. Αν τον πάρεις από τον Κωτσόβολο πληρώνεις τον εξοπλισμό αλλά δεν δεσμεύεσαι τους 12 μήνες ! Το λειτουργείς 3-4, το σταματάς, το ξαναρχίζεις, αλλάζεις σε lite που είναι φτηνότερο. Δες και εδώ

https://www.starlink.com/gr/support/article/e0a2bdc9-4d68-d89e-f984-8abd0def130d

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά βέβαια αν ήθελα για κάνα τετράμηνο το έτος το Internet πχ για εξοχικό θα αγόραζα την 12μηνη με 40€ τον μήνα. Διότι οι επιλογές είναι : 

12μηνη 40€. ετήσιο κόστος  12*40€ = 480€. Μετά το πέρας σου μένει ο εξοπλισμός και μπορείς να πας και στο πακέτο των 29€ 

Εξοπλισμός 350€ και 4 μήνες 29€ ετήσιο κόστος, 350+(29*4=116) = 466€ . Αν θες να πας στο εξοχικό μια Πάσχα και μια τα Χριστούγεννα δηλαδή άλλους δύο μήνες τελικά θα πληρώσεις 524€ 

Edit: Άκυρο. Μόλις είδα ότι έκανε αλλαγή και πλέον δίνει το mini με 40€ τον μήνα. 

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην πρώτη περίπτωση είναι σίγουρο αυτό;

Δηλαδή αν παραλάβω από σταρλινκ δωρεάν εξοπλισμό και τελειώσει το υποχρεωτικό 12μηνο μετά αν θέλω διακόπτω αλλά ΚΡΑΤΑΩ ΔΩΡΕΑΝ τον εξοπλισμό;

Είναι σίγουρο;

Α και κάτι ακόμα γιατί με έχει μπερδέψει το site .

Ποιον εξοπλισμό πρέπει να πάρω;θέλω την πιο γρήγορη ταχύτητα γίνεται να πάρω το μίνι ή το τυπικό Κιτ πρέπει να πάρω;

Επίσης από τα έξτρα εξαρτήματα είναι κάτι που πρέπει να πάρω οπωσδήποτε;

Επεξ/σία από Hamurabi
Δημοσ.
18 minutes ago, Hamurabi said:

Δηλαδή αν παραλάβω από σταρλινκ δωρεάν εξοπλισμό και τελειώσει το υποχρεωτικό 12μηνο μετά αν θέλω διακόπτω αλλά ΚΡΑΤΑΩ ΔΩΡΕΑΝ τον εξοπλισμό;

Ναι. 

Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί νομίζω (πχ. δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή διεύθυνσης) αλλά γενικά ισχύει αυτό που λες.

Κατά τη διάρκεια της 12μηνης υπηρεσίας Οικιακής χρήσης, καθεμία από τις παρακάτω ενέργειες συνεπάγεται χρέωση αλλαγής:

• Αλλαγή της διεύθυνσης υπηρεσίας σας
  • Ακύρωση υπηρεσίας
  • Εκπρόθεσμη πληρωμή του λογαριασμού σας
  • Προσπάθεια μεταβίβασης του κιτ σας σε άλλον χρήστη
  • Ακύρωση υπηρεσίας κατά τη δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών χωρίς να επιστρέψετε το κιτ σας

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκκρεμούν οι εξής απορίες μου.

1)Εγώ που θέλω το γρηγορο πρόγραμμα μπορώ να πάρω το μίνι Κιτ ή πρεπει υποχρεωτικά το στάνταρ Κιτ;

2)πρέπει να πάρω οπωσδήποτε κάποιο επιπλέον εξάρτημα

3)η διεύθυνση παραλαβής του εξοπλισμού κ χρήσης του πρέπει να είναι ίδια αναγκαστικά;εγώ μένω πχ κέντρο Αθήνα αλλά θέλω να το χρησιμοποιήσω στον Μαραθώνα 

4) αποτι βλέπω στο σαιτ στα εξΡτηματα έχει δρομολογητές. Ρούτερ εννοεί; Εγώ μέσα στο σπίτι έχω tp link deco x50  για wifi mesh , είναι υποχρεωτικό να πάρω και δρομολογητή ή μπορώ να το αποφύγω κ απλά το καλώδιο να συνδεθεί στο ένα deco όπου θα λειτουργεί ως δρομολογητής;

Επεξ/σία από Hamurabi
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Hamurabi είπε

Εκκρεμούν οι εξής απορίες μου.

1)Εγώ που θέλω το γρηγορο πρόγραμμα μπορώ να πάρω το μίνι Κιτ ή πρεπει υποχρεωτικά το στάνταρ Κιτ;

2)πρέπει να πάρω οπωσδήποτε κάποιο επιπλέον εξάρτημα

3)η διεύθυνση παραλαβής του εξοπλισμού κ χρήσης του πρέπει να είναι ίδια αναγκαστικά;εγώ μένω πχ κέντρο Αθήνα αλλά θέλω να το χρησιμοποιήσω στον Μαραθώνα 

1) Εξαρτάται τι θεωρείται για σένα γρήγορο. Τα 100Mbps τα 400Mbps ή το 1Gbps. Στο πρώτο με καλή ορατότητα είσαι οκ, στο δεύτερο πας αναγκαστικά σε Standard και στο 3ο ψάξε fiber η ευχήσου να γίνει γρήγορα αναβάθμιση του συστήματος και να δοθούν μεγαλύτερες ταχύτητες. 

2) Αν εννοείς πχ μια βάση η απάντηση είναι και όχι και ναι. Θεωρώ για το mini που είναι και portable δεν χρειάζεται γενικά καθώς για τέτοια χρήση προορίζεται. Τώρα τα υπόλοιπα τα βιδώσεις σε flat ταράτσα μπαίνουν και χωρίς βάση. Σιγουρέψου μόνο ότι δεν πλυμμιρίζει η ταράτσα. Ειδάλλως αν θες να είσαι πιο ασφαλής στο standard kit θα χρειαστεί να πάρεις extra mount  πχ αυτό έτσι ώστε να βιδωθεί στην σωλήνα της κεραίας για παράδειγμα. Προτείνεται επίσης για πιο εύκολο aligment της κεραίας, διότι αν βιδωθεί λάθος θα πρέπει να ανοίξεις νέα τρύπα στην ταράτσα.

3) Δεν γνωρίζω ακριβώς οπότε ας σου απαντήσει καλύτερα κάποιος άλλος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Hamurabi είπε

Ποιον εξοπλισμό πρέπει να πάρω;θέλω την πιο γρήγορη ταχύτητα γίνεται να πάρω το μίνι ή το τυπικό Κιτ πρέπει να πάρω;

1. Στο πρόγραμμα με τον δωρεάν εξοπλισμό αποκλειστικά παίρνεις το τυπικό Κιτ, το οποίο προσφέρει και τις μεγαλύτερες ταχύτητες! 

2. Εξάρτημα δεν είσαι υποχρεωμένος, αλλά κοίταξε και Amazon για πιο οικονομικά αν τελικά χρειαστείς βάση.

3. Όταν ήταν να παραγγείλω τον δωρεάν εξοπλισμό έθεσα μια διεύθυνση όπου κατοικώ . Εκεί είμαι υποχρεωμένος για ένα χρόνο να το έχω. Όσο έψαξα αυτό κατάλαβα, ότι δηλαδή δεν μπορώ να το μετακινήσω για ένα χρόνο τουλάχιστον.

4. Το τυπικό Κιτ δίνει μαζί ένα ρούτερ με 2 θύρες ethernet. Το tp link που έχεις είναι access point οπότε συνδεόμενο πάνω το ρούτερ θα πάρει σήμα και θα το δώσει στο υπόλοιπο σπίτι. Δωρεάν μόνο το τυπικό Κιτ δίνεται αυτή τη στιγμή, εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι

Επεξ/σία από manthos1979
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, manthos1979 είπε

1. Στο πρόγραμμα με τον δωρεάν εξοπλισμό αποκλειστικά παίρνεις το τυπικό Κιτ, το οποίο προσφέρει και τις μεγαλύτερες ταχύτητες! 

2. Εξάρτημα δεν είσαι υποχρεωμένος, αλλά κοίταξε και Amazon για πιο οικονομικά αν τελικά χρειαστείς βάση.

3. Όταν ήταν να παραγγείλω τον δωρεάν εξοπλισμό έθεσα μια διεύθυνση όπου κατοικώ . Εκεί είμαι υποχρεωμένος για ένα χρόνο να το έχω. Όσο έψαξα αυτό κατάλαβα, ότι δηλαδή δεν μπορώ να το μετακινήσω για ένα χρόνο τουλάχιστον.

4. Το τυπικό Κιτ δίνει μαζί ένα ρούτερ με 2 θύρες ethernet. Το tp link που έχεις είναι access point οπότε συνδεόμενο πάνω το ρούτερ θα πάρει σήμα και θα το δώσει στο υπόλοιπο σπίτι. Δωρεάν μόνο το τυπικό Κιτ δίνεται αυτή τη στιγμή, εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι

λαθος - το mini kit δινει πλεον

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, geobalc είπε

λαθος - το mini kit δινει πλεον

Ακριβώς αυτό είδα στο σάιτ τους γι'αυτό ρωτάω. Δε θέλω 100 ταχύτητα θέλω πάνω από 200. Οπότε αναγκαστικά να πληρώσω για το στάνταρ; Έχει κανείς το μίνι να μας πει πόσο πιάνει;

32 λεπτά πριν, manthos1979 είπε

To tplink που έχω έχει επιλογή να λειτουργήσει είτε ως access pointειτε ως δρομολογητής 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...