Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κρίμα που το χάλασαν. Η προηγούμενη προσφορά άξιζε την 12μηνη δέσμευση. Σίγουρα πας προς στάνταρ διότι 100Mbps βγάζεις και με τα οικονομικότερα 5G απεριόριστα που δίνουν Cosmote και Nova. 

• Like 1
  • Απαντ. 975
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, είμαι σε διαδικασία ακύρωσης Cosmote στο εξοχικό και έχω παραγγείλει ήδη τον εξοπλισμό standard kit απο Κωτσόβολο. Θα χρειαστεί μάλλον να βάλω βάση στην σκεπή και να δω απο που θα περάσω, τρυπήσω και ρίξω το καλώδιο γιατί εκει είναι λιγο tricky η περίπτωση. Είδα πως έχει υπηρεσία τεχνικού με 80ευρώ (δεν τον χρειάζομαι για βαθμονόμηση κλπ) μόνο για τις παραπάνω εργασίες. Ξέρει κανένας αν κάνουν αυτές τις εργασίες?

Επεξ/σία από Dev_angel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dev_angel είπε

Καλησπέρα σε όλους, είμαι σε διαδικασία ακύρωσης Cosmote στο εξοχικό και έχω παραγγείλει ήδη τον εξοπλισμό standard kit απο Κωτσόβολο. Θα χρειαστεί μάλλον να βάλω βάση στην σκεπή και να δω απο που θα περάσω, τρυπήσω και ρίξω το καλώδιο γιατί εκει είναι λιγο tricky η περίπτωση. Είδα πως έχει υπηρεσία τεχνικού με 80ευρώ (δεν τον χρειάζομαι για βαθμονόμηση κλπ) μόνο για τις παραπάνω εργασίες. Ξέρει κανένας αν κάνουν αυτές τις εργασίες?

Λογικά το κάνει : 

https://www.kotsovolos.gr/ypiresies/prostasia-megisti-apodosi/ypiresies-smart-home/topothetisi-smart-syskevon/931576-εγκατάσταση-δορυφορικού-πιάτου-starlink

• Αναφορά σε κείμενο

• Τοποθέτηση του πιάτου στη σταθερή ή κινητή βάση της συσκευασίας,  με πρόσβαση σε μπαλκόνι ή ταράτσα
    • Τοποθέτηση και στερέωση της καλωδίωσης  με ότι εξοπλισμό περιέχει η συσκευασία ( μέτρα καλωδίου και οι βάσεις που υπάρχουν)
    • Σύνδεση στο εσωτερικό του σπιτιού
    • Ρύθμιση του κατόπτρου όσον αφορά τον προσανατολισμό του για τη βέλτιστη λειτουργία και τις μέγιστες δυνατές ταχύτητες.
    • Τρύπημα εξωτερικού τοίχου , εφόσον απαιτείται
    • Εγκατάσταση εφαρμογής σε μια συσκευή και αρχικές ρυθμίσεις
    • Πανελλαδικά σε κατοικίες 

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.

Καλησπέρα. Έκανα και εγώ παραγγελία και είχε το πακέτο Starlink Mini + δρομολογητής Mini . 

Επειδή ήταν μέσα στο πακέτο, έχει διαφορά στην ταχύτητα? Αν ναι τότε γιατί δίνει αυτό και όχι το standard?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nightelf25 είπε

Καλησπέρα. Έκανα και εγώ παραγγελία και είχε το πακέτο Starlink Mini + δρομολογητής Mini . 

Επειδή ήταν μέσα στο πακέτο, έχει διαφορά στην ταχύτητα? Αν ναι τότε γιατί δίνει αυτό και όχι το standard?

Το mini πάει μέχρι 100Mbps. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά αυτό βλέπω στα  specs του. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Το mini πάει μέχρι 100Mbps. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά αυτό βλέπω στα  specs του. 

θα το δω μόλις το παραλάβω..... αυτο δίνανε δωρεάν πια

Δημοσ.

Εχθες ειδα ενα μινι που ειχε βαλει ενας και μου ειπε να παω γιατι δεν επιανε σημα. 

Το μινι εχει το ρουτερ μεσα στο πιατο, αν θες να το βαλεις στην ταρατσα θα πιανει σημα η ταρατσα και οχι εσυ.

Για αμαξι, τροχοσπιτο, camping  ειναι καλο. οχι για σπιτι.

Απο κοντα το πιατο δεν το ειδα δεν ανεβηκα ταρατσα αλλα νομιζω δεν εχει ουτε υποδοχη για καλωδιο ethernet

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Εχθες ειδα ενα μινι που ειχε βαλει ενας και μου ειπε να παω γιατι δεν επιανε σημα. 

Το μινι εχει το ρουτερ μεσα στο πιατο, αν θες να το βαλεις στην ταρατσα θα πιανει σημα η ταρατσα και οχι εσυ.

Απο κοντα το πιατο δεν το ειδα δεν ανεβηκα ταρατσα αλλα νομιζω δεν εχει ουτε υποδοχη για καλωδιο ethernet

Αν και δεν έχω δει από κοντά, εδώ απ' τις οδηγίες της εταιρείας. Οπότε θα χρειαστεί ένα extra access point.

image.png.2a11e1937403cfc35ed355fd296f2971.png

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, manolis940 είπε

Αν και δεν έχω δει από κοντά, εδώ απ' τις οδηγίες της εταιρείας. Οπότε θα χρειαστεί ένα extra access point.

image.png.2a11e1937403cfc35ed355fd296f2971.png

Καλημέρα. Από όσο κατάλαβα από τις οδηγίες που είδα και εγώ, θα κατεβεί καλώδιο ethernet στο router του σπιτιού. Έχω κεντρική εγκατάσταση οπότε θα κουμπώσει σε ένα mikrotik για να δώσε σε όλο το σπίτι.

3 ώρες πριν, gorge18 είπε

Μα το δίνει με το βασικό πακέτο των 40 ευρώ δωρεάν. Δεν μπορεί να δίνει κάτι που δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Εξάλλου όπως είπε και ο manolis940 έχει ethernet επάνω του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιγραφή από το site της starlink: 

Αξιόπιστο ίντερνετ με υψηλές ταχύτητες, όπου κι αν ζείτε, από 29 €/μήνα.
0 € 347 € για το κιτ Mini και τον δρομολογητή Mini με 12μηνη υπηρεσία στο πρόγραμμα «Για οικιακή χρήση».

Δίνει δηλαδή εκτός από το πιάτο και το μικρότερο ρουτερ. Οπότε συνδέεται όπως και στο τυπικό Κιτ. 

Επεξ/σία από manthos1979
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, nightelf25 είπε

Καλημέρα. Από όσο κατάλαβα από τις οδηγίες που είδα και εγώ, θα κατεβεί καλώδιο ethernet στο router του σπιτιού. Έχω κεντρική εγκατάσταση οπότε θα κουμπώσει σε ένα mikrotik για να δώσε σε όλο το σπίτι.

Μα το δίνει με το βασικό πακέτο των 40 ευρώ δωρεάν. Δεν μπορεί να δίνει κάτι που δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Εξάλλου όπως είπε και ο manolis940 έχει ethernet επάνω του.

Είναι εύλογο το συμπέρασμα του gorge18 καθώς το mini είναι φτιαγμένο για να είναι φορητό και έχει και build in wifi πάνω. Η αλήθεια είναι πως θα πρότεινα να πας σε τυπικό πρόγραμμα για οικιακή χρήση αγοράζοντας τον εξοπλισμό 

349€ και πληρώνοντας 29€ το μήνα και έτσι θα έχεις πιο γρήγορο internet. Σίγουρα πληρώνοντας παραπάνω αλλά στην τριετία θα έχεις δώσει τα ίδια χρήματα. 

Πάντως και έτσι θα κάνεις δουλειά. Αν το mikrotik το έχεις ρυθμίσεις ως router, έχεις το firewall σου κτλ μπορείς να ρυθμίσεις και τον εξοπλισμό σε bypass mode για να μην έχεις διπλό NAT. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ε; χμμ ενδιαφερον. Δεν ανεβηκα ταρατσα να δω τι εχουν κανει αλλα καλο που εχεις την δυνατοτητα. Αν και παλι πρεπει να κατεβασεις και 2ο καλωδιο. Οπως ειπες και πιο πανω, καλυτερα το τυπικο κιτ.. 

Επεξ/σία από gorge18
  • Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Είναι εύλογο το συμπέρασμα του gorge18 καθώς το mini είναι φτιαγμένο για να είναι φορητό και έχει και build in wifi πάνω. Η αλήθεια είναι πως θα πρότεινα να πας σε τυπικό πρόγραμμα για οικιακή χρήση αγοράζοντας τον εξοπλισμό 

349€ και πληρώνοντας 29€ το μήνα και έτσι θα έχεις πιο γρήγορο internet. Σίγουρα πληρώνοντας παραπάνω αλλά στην τριετία θα έχεις δώσει τα ίδια χρήματα. 

Πάντως και έτσι θα κάνεις δουλειά. Αν το mikrotik το έχεις ρυθμίσεις ως router, έχεις το firewall σου κτλ μπορείς να ρυθμίσεις και τον εξοπλισμό σε bypass mode για να μην έχεις διπλό NAT. 

Θα το δοκιμάσω μόλις το παραλάβω. Ούτως σι άλλως θέλω να κάνω τη δοκιμή για 15 μέρες πριν κόψω τις συνδέσεις της cosmote booster που έχω. Θα το βάλω σε bypass mode εννοείται, διότι το mikrotik είναι ρυθμισμένο. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/6/2025 στις 11:18 ΠΜ, nightelf25 είπε

Θα το δοκιμάσω μόλις το παραλάβω. Ούτως σι άλλως θέλω να κάνω τη δοκιμή για 15 μέρες πριν κόψω τις συνδέσεις της cosmote booster που έχω. Θα το βάλω σε bypass mode εννοείται, διότι το mikrotik είναι ρυθμισμένο. 

Σήμερα έγινε η εγκατάσταση του Mini. Ορίστε και οι ταχύτητες image.png.0690f9b3b7a7f83026912de295d74ab1.png

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...