Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Καλημέρα μίας και δεν έχω κάποιο pc η Laptop πλέον, σκέφτομαι να φτιάξω ένα build για απλή καθημερινή χρήση ( browsing, youtube, ταινίες) το ποσό που σκέφτομαι να διαθέσω για τον πύργο είναι γύρω στα 300 ευρώ και όσο το δυνατόν λιγότερα τόσο το καλύτερο, έλεγα να βάλω κάποιον apu της amd αλλά έχουν ανέβει οι τιμές και ο 5600g πάει πολύ μετά, έτσι σκέφτηκα μια σύνθεση με Pentium g6400 αφού το σύστημα θα προορίζεται για ελαφριά χρήση με μια μητρική 1200 socket Asrock H-510M, 8 gb ram, 250 ssd 2.5, psu 400-500 watt και κουτί κάποιο αξιοπρεπές σαν κατασκευή, τι λέτε θα αξίζει ο Pentium για αυτήν την χρήση η θα σέρνεται σε 2 χρόνια και να πάω για κάποιον άλλο πχ i3 η σε κάποιον της amd, θα περιμένω και τις δικές σας συνθέσεις, ευχαριστώ πολύ.
nickol-us Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Αν θες να διαθέσεις πολύ λίγα χρήματα, μπορείς να δεις κάποιο i5 (3rd/4th gen) refurbished στα περίπου 150€. Αν έχεις ικανότητα συναρμολόγησης, μπορείς να δεις και για μεταχειρισμένο cpu Ιδανικά, εφόσον σε ενδιαφέρει η μακροημέρευση, θα έπρεπε να κοιτάς για i3 ως ελάχιστο. Ο g6400 θα κάνει τη δουλειά του, το πόσο θα αντέξει έχει να κάνει με το πόσο βαραίνουν τα os. Αν σκεφτείς οτι πολύ πιο αδύναμα dual core ζουν ακόμη για τέτοια χρήση, "λογικά" θα αντέξει και ο g6400. 1
triplex1 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Ανεβα 40 ευρω πανω και παρε αυτο με τον AM4 5500 cpu https://www.skroutz.gr/s/38332439/Quickshop-Starter-Desktop-PC-Ryzen-5-5500-8GB-DDR4-256GB-SSD-GeForce-GT-710-No-OS.html 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Αν θες να διαθέσεις πολύ λίγα χρήματα, μπορείς να δεις κάποιο i5 (3rd/4th gen) refurbished στα περίπου 150€. Αν έχεις ικανότητα συναρμολόγησης, μπορείς να δεις και για μεταχειρισμένο cpu Ιδανικά, εφόσον σε ενδιαφέρει η μακροημέρευση, θα έπρεπε να κοιτάς για i3 ως ελάχιστο. Ο g6400 θα κάνει τη δουλειά του, το πόσο θα αντέξει έχει να κάνει με το πόσο βαραίνουν τα os. Αν σκεφτείς οτι πολύ πιο αδύναμα dual core ζουν ακόμη για τέτοια χρήση, "λογικά" θα αντέξει και ο g6400. Η αλήθεια είναι πως κοιτάω για καινούρια κομμάτια, γιατί τα μεταχειρισμένα / refurbished δεν μου κάθονται καλά στο μάτι + ότι δεν ξέρω τι χρήση τους είχαν κάνει πριν, οπότε επειδή είμαι αρκετά περίεργος κοιτάω για εξολοκλήρου καινούριο μηχάνημα, αυτή η σύνθεση που είπα πάνω βγαίνει 260 περίπου ε τώρα αν είναι να πάει και στα 350 περίπου δεν έχω θέμα δηλαδή να πήγαινα για κάποιο σύστημα με i3 10100/ 10105 / Ryzen 5600g. 1 ώρα πριν, triplex1 είπε Ανεβα 40 ευρω πανω και παρε αυτο με τον AM4 5500 cpu https://www.skroutz.gr/s/38332439/Quickshop-Starter-Desktop-PC-Ryzen-5-5500-8GB-DDR4-256GB-SSD-GeForce-GT-710-No-OS.html Αν έφτιαχνα ένα με 5600g στα ίδια λεφτά δεν βγαίνει περίπου, αν δεν κάνω λάθος τα ενσωματωμένα του είναι καλύτερα από την GT 710, επίσης στα έτοιμα ξέρουμε τι psu βάζουν αν είναι αξιόπιστα η βάζουν τα φτηνότερα για εξοικονόμηση χρημάτων.
triplex1 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Δαβιδ_4 είπε Η αλήθεια είναι πως κοιτάω για καινούρια κομμάτια, γιατί τα μεταχειρισμένα / refurbished δεν μου κάθονται καλά στο μάτι + ότι δεν ξέρω τι χρήση τους είχαν κάνει πριν, οπότε επειδή είμαι αρκετά περίεργος κοιτάω για εξολοκλήρου καινούριο μηχάνημα, αυτή η σύνθεση που είπα πάνω βγαίνει 260 περίπου ε τώρα αν είναι να πάει και στα 350 περίπου δεν έχω θέμα δηλαδή να πήγαινα για κάποιο σύστημα με i3 10100/ 10105 / Ryzen 5600g. Αν έφτιαχνα ένα με 5600g στα ίδια λεφτά δεν βγαίνει περίπου, αν δεν κάνω λάθος τα ενσωματωμένα του είναι καλύτερα από την GT 710, επίσης στα έτοιμα ξέρουμε τι psu βάζουν αν είναι αξιόπιστα η βάζουν τα φτηνότερα για εξοικονόμηση χρημάτων. Αν σε ευχαριστουν τα ενσωματωμενα και δεν πας στην πορεια σε αγορα καρτας πας στον G , αυτο εσυ το ξερεις , κατα τ'αλλα και οι δυο ιδιοι ειναι Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2022 από triplex1
nickol-us Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Δαβιδ_4 είπε Η αλήθεια είναι πως κοιτάω για καινούρια κομμάτια, γιατί τα μεταχειρισμένα / refurbished δεν μου κάθονται καλά στο μάτι + ότι δεν ξέρω τι χρήση τους είχαν κάνει πριν, οπότε επειδή είμαι αρκετά περίεργος κοιτάω για εξολοκλήρου καινούριο μηχάνημα, αυτή η σύνθεση που είπα πάνω βγαίνει 260 περίπου ε τώρα αν είναι να πάει και στα 350 περίπου δεν έχω θέμα δηλαδή να πήγαινα για κάποιο σύστημα με i3 10100/ 10105 / Ryzen 5600g. Αν έφτιαχνα ένα με 5600g στα ίδια λεφτά δεν βγαίνει περίπου, αν δεν κάνω λάθος τα ενσωματωμένα του είναι καλύτερα από την GT 710, επίσης στα έτοιμα ξέρουμε τι psu βάζουν αν είναι αξιόπιστα η βάζουν τα φτηνότερα για εξοικονόμηση χρημάτων. Εφόσον μπορείς να κάνεις τη υπέρβαση στο budget, βάζεις 5600g και δεν ασχολείσαι για πολλά χρόνια... Αλλάζοντας σε i3 για να μειώσεις το budget(αξίζει με χίλια να δώσεις κάτι παραπάνω να πας για 5600g) Γνώμη μου, μην πέσεις σε ram. Τα 8gb που θες να πας δεν είναι άσχημα για αυτό που ζητάς, ωστόσο με single channel ram χάνεις επιδόσεις και το να βάλεις 2x4gb σε μητρική με μόνο 2 σλοτ θα είναι πέταμα χρημάτων σε βάθος χρόνου. Τα παραπάνω είναι ενδεικτική σύνθεση απο eshop που θα σου έρθει και συναρμολογημένο. Αν έχεις όρεξη να πας για κομμάτι κομμάτι ίσως βρεις κάτι ελάχιστα καλύτερο είτε κόψεις ελάχιστα από το budget. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2022 από nickol-us 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Δαβιδ_4 είπε Σε ευχαριστώ πολύ η 1η σύνθεση που μου έστειλες με AMD νομίζω είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή σε αυτήν την τιμή, οπότε καλύτερα λες να βάλω απευθείας 16 gb ram να είμαι εντάξει και για το μέλλον, το τροφοδοτικό με 400W θα είναι οκ λες; Η να πάω σε 500αρι νομίζω θα με καλύψει πλήρως το 400αρι αλλά μιας και τα ξέρεις καλύτερα θα ήθελα την γνώμη σου, επιπλέον δεν έχω windows οπότε πρέπει να τα κατεβάσω με usb και να πάρω ένα κλειδί στην συνέχεια για ενεργοποίηση σωστά? Έλεγα να το φτιάξω μόνος αλλά βλέπω ότι έχει δωρεάν συναρμολόγηση το eshop αν τους πω να περάσουν windows με USB λες να το κάνουν? γιατί δεν έχω κάποιον γνωστό εκτός αν πάω σε κάποιο νετ καφε και τα κατεβάσω από εκεί αν αφήνουν. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2022 από Δαβιδ_4
nickol-us Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 12 λεπτά πριν, Δαβιδ_4 είπε Σε ευχαριστώ πολύ η 1η σύνθεση που μου έστειλες με AMD νομίζω είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή σε αυτήν την τιμή, οπότε καλύτερα λες να βάλω απευθείας 16 gb ram να είμαι εντάξει και για το μέλλον, το τροφοδοτικό με 400W θα είναι οκ λες; Η να πάω σε 500αρι νομίζω θα με καλύψει πλήρως το 400αρι αλλά μιας και τα ξέρεις καλύτερα θα ήθελα την γνώμη σου, επιπλέον δεν έχω windows οπότε πρέπει να τα κατεβάσω με usb και να πάρω ένα κλειδί στην συνέχεια για ενεργοποίηση σωστά? Έλεγα να το φτιάξω μόνος αλλά βλέπω ότι έχει δωρεάν συναρμολόγηση το eshop αν τους πω να περάσουν windows με USB λες να το κάνουν? γιατί δεν έχω κάποιον γνωστό εκτός αν πάω σε κάποιο νετ καφε και τα κατεβάσω από εκεί αν αφήνουν. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη δυνατή σε κομμάτια (ίσως όπως σου είπα αν τα μαζέψεις μόνος σου να μπορείς να βάλεις ελάχιστα καλύτερη μητρική πχ), μιλώντας για επεξεργαστική ισχύ είναι μακράν η καλύτερη αναλογία χρημάτων/επιδόσεων. Τα 400w για το σύστημα που στήνεις είναι παραπάνω από αρκετά. Όλο το σύστημα είναι ζήτημα αν καταναλώνει μέχρι 200w και αυτό σε διεργασίες που δουλεύουν όλα στο 100%. Το μόνο που θα σε περιορίσει είναι αν πεις κάποια στιγμή οτι θες να βάλεις κάρτα γραφικών που τραβάει καταναλώσεις αλλά καταλαβαίνω οτι δεν είναι αυτός σκοπός του συστήματος. Ο 5600g μάλιστα διαθέτει και ικανά γραφικά να παίξεις αρκετά παιχνίδια χαμηλότερων απαιτήσεων. Για τη μνήμη σου είπα την άποψή μου, την τσήπη σου και το πως θα τη διαχειριστείς είναι καθαρά επάνω σου. Αν ψάξεις να βρεις μηχάνημα με windows θα τα πληρώσεις μέσα στη τιμή ή θα χάσεις επιδόσεις (θα έχει χειρότερο hardware για να προκύψει η τιμή). Είναι αρκετά εύκολο να κάνεις ένα στικ και να τα περάσεις μόνος σου. Τα κλειδιά πλέον πωλούνται σε αστεία τιμή, μπορεί και από 2€. Δεν υπάρχει ένας γνωστός να σε βοηθήσει ή να σου φτιάξει το στικ; Ακόμη και οι τιμές στα usb stick είναι πλέον αστείες. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, nickol-us είπε Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη δυνατή σε κομμάτια (ίσως όπως σου είπα αν τα μαζέψεις μόνος σου να μπορείς να βάλεις ελάχιστα καλύτερη μητρική πχ), μιλώντας για επεξεργαστική ισχύ είναι μακράν η καλύτερη αναλογία χρημάτων/επιδόσεων. Τα 400w για το σύστημα που στήνεις είναι παραπάνω από αρκετά. Όλο το σύστημα είναι ζήτημα αν καταναλώνει μέχρι 200w και αυτό σε διεργασίες που δουλεύουν όλα στο 100%. Το μόνο που θα σε περιορίσει είναι αν πεις κάποια στιγμή οτι θες να βάλεις κάρτα γραφικών που τραβάει καταναλώσεις αλλά καταλαβαίνω οτι δεν είναι αυτός σκοπός του συστήματος. Ο 5600g μάλιστα διαθέτει και ικανά γραφικά να παίξεις αρκετά παιχνίδια χαμηλότερων απαιτήσεων. Για τη μνήμη σου είπα την άποψή μου, την τσήπη σου και το πως θα τη διαχειριστείς είναι καθαρά επάνω σου. Αν ψάξεις να βρεις μηχάνημα με windows θα τα πληρώσεις μέσα στη τιμή ή θα χάσεις επιδόσεις (θα έχει χειρότερο hardware για να προκύψει η τιμή). Είναι αρκετά εύκολο να κάνεις ένα στικ και να τα περάσεις μόνος σου. Τα κλειδιά πλέον πωλούνται σε αστεία τιμή, μπορεί και από 2€. Δεν υπάρχει ένας γνωστός να σε βοηθήσει ή να σου φτιάξει το στικ; Ακόμη και οι τιμές στα usb stick είναι πλέον αστείες. Καλά τα windows δεν είναι πρόβλημα θα τα κατεβάσω με στικ κάποιος θα βρεθεί, στον υπολογιστή δεν έχω σκοπό να βάλω κάρτα γραφικών οπότε τα 400W όπως είπες φτάνουν και περισσεύουν, τώρα από motherboard ποια θα πρότεινες σαν καλύτερη, αν δεν κάνω λάθος αυτή που μου έβαλες στην σύνθεση είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/25272107/Asus-Prime-B450M-A-II-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html Θέλω να έχει οπωσδήποτε υποδοχή για hdmi, ethernet που όλες έχουν αντικειμενικά και βλέπω μερικές έχουν και θύρες usb type c αλλά δεν ξέρω πόσο αναγκαίο θα είναι αυτό στο μέλλον και αν το χρειάζομαι όντως όπως πχ αυτή εδώ https://www.skroutz.gr/s/15598886/Asrock-B450M-Pro4-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2022 από Δαβιδ_4
nickol-us Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 45 λεπτά πριν, Δαβιδ_4 είπε Καλά τα windows δεν είναι πρόβλημα θα τα κατεβάσω με στικ κάποιος θα βρεθεί, στον υπολογιστή δεν έχω σκοπό να βάλω κάρτα γραφικών οπότε τα 400W όπως είπες φτάνουν και περισσεύουν, τώρα από motherboard ποια θα πρότεινες σαν καλύτερη, αν δεν κάνω λάθος αυτή που μου έβαλες στην σύνθεση είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/25272107/Asus-Prime-B450M-A-II-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html Θέλω να έχει οπωσδήποτε υποδοχή για hdmi, ethernet που όλες έχουν αντικειμενικά και βλέπω μερικές έχουν και θύρες usb type c αλλά δεν ξέρω πόσο αναγκαίο θα είναι αυτό στο μέλλον και αν το χρειάζομαι όντως όπως πχ αυτή εδώ https://www.skroutz.gr/s/15598886/Asrock-B450M-Pro4-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html H μητρική που έχεις βάλει από σκρουτζ είναι ελαφρώς καλύτερη από αυτή που σου "διάλεξα" στο eshop, ο λόγος είναι η ύπαρξη heatsink στα vrm. Βέβαια, αν στήσεις μόνος σου υπάρχει η εξής παγίδα, θα πρέπει να φροντίσεις η μητρική να έρθει με συμβατός bios για τον 5600g διαφορετικά θα βάλεις μπελάδες. Αυτό προϋποθέτει το μαγαζί να μπορεί να ελέγξει ή/και να αναβαθμίσει το bios αν χρειαστεί ή να αγοράσεις μητρική που υποστηρίζει usb flash bios, δηλαδή update χωρίς συμβατό cpu Νομίζω οτι με τις τιμές του eshop (αυτές που παρέθεσα), δύσκολα θα πάρεις κάτι καλύτερο χωρίς μπελάδες. Τώρα για το type c usb δεν έχω ιδέα πόσο χρήσιμο είναι, προσωπικά δε διαθέτω ούτε είναι και κάτι που δεν κάνω χωρίς αυτό 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα