duende Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 αυτο που λεει πιο πανω, να φας ντοματα που να εχει αρωμα και γευση που δε θελει ουτε αλατι, εχω να φαω 20 κ βαλε χρονια που οι παπουδες στο βουνο τις φυτευαν, τις εκοβες οπως ηταν κ τις ετρωγες..χωρις εντομοκτονα, τιποτα. Αναρωτιεμαι αν εχουν ακομα σε καμια μερια τιποτα σπορια.. ισχυει πως πλεον ο,τι σπορος κυκλοφορει ειναι "πειραγμενος" για πιο γρηγορη παραγωγη και ανθεκτικα φυτα (εις βαρος της γευσης)? η κανω λαθος?
Gatilaras Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Τα σπορια ειναι ολα πειραγμενα για μεγαλυτερη αντοχη και μεγαλυτερη παραγωγικοτητα οπως επισης και στα φρουτα συμβαινει το ιδιο με τα σχετικα υβριδια,σπορια ¨παλαιας κοπης¨ μονο απο γνωστο-φιλο ή σε διαφορες ομαδες-σελιδες που ανταλλαζουν μεταξυ τους σπορους,φυτα κλπ.
ifollowrivers Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Μήπως ξέρετε κάποια καλή πικρίλα για ντοματίνια τύπου βελανίδια? Νομίζω τέτοιος τύπος είναι και στις σαλάτες φεσκούλης.
Maurikycli Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Πάντα μυρίζω τις ντομάτες πριν τις αγοράσω! 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 6 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Πάντα μυρίζω τις ντομάτες πριν τις αγοράσω! Και αφού τις πιάσεις, τις ακουμπήσεις στη μύτη σου και δεις πως δεν σου κάνουν, τις αφήνεις πίσω για να τις πάρει ο επόμενος? 😛
Maurikycli Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 2 λεπτά πριν, billdanos είπε Και αφού τις πιάσεις, τις ακουμπήσεις στη μύτη σου και δεις πως δεν σου κάνουν, τις αφήνεις πίσω για να τις πάρει ο επόμενος? 😛 Τις γλείφω κιόλας!
Dante80 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Ντομάτες από Λαϊκή, είναι ένας δύο που φέρνουν κομοντόρια της προκοπής σε μας. Ντοματίνια από Λαϊκή, στα 3 το κιλό βρίσκω νόστιμο πράμα. Κλασσική ντομάτα φοβερή έχει ένα οπωροπωλείο εδώ Κουκάκι. Φοβερή γεύση...5.5€ το κιλό. 🤬 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, ifollowrivers είπε Μήπως ξέρετε κάποια καλή πικρίλα για ντοματίνια τύπου βελανίδια? Νομίζω τέτοιος τύπος είναι και στις σαλάτες φεσκούλης. πικρίλα;
Dante80 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε πικρίλα; λογικά ποικιλία-autocorrect. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 10 ώρες πριν, ifollowrivers είπε Ρε παιδιά έχω βαρεθεί να αγοράζω ντομάτες και να έχουν γεύση από άχυρο. Ξέρει κανείς που θα βρούμε επιτέλους ντομάτες που να έχουν γεύση? Αφορμή για το θέμα είναι ότι πέρσιείχα πάρει μια συσκευασμένη σαλάτα του Καίσαρα (ποιος θα το έλεγε ότι η τεχνολογία θα προχωρούσε τόσο πολύ) (νομίζω μάρκα φρεσκούλης) και είχε μέσα 2 ντοματίνια τσέρι που ήταν πάρα πολύ νόστιμα αλλά δυστυχώς η συσκευασία έχει μόνο 2... Δε ξέρω αν είναι ακόμα έτσι, λείπω σχεδόν κανένα χρόνο από Ελλάδα οπότε ξέρει κανείς που θα βρούμε παρεμφερείς ντομάτες ή και τις ίδιες? Ιδέες κανείς? Και εγω έχω θέμα με τις ντομάτες εδώ και 1 - 1.5 έτος χονδρικά. Η μάνα μου που ασχολείται με αυτά αγοράζει μόνο από σούπερ μάρκετ και ένα μίνι μάρκετ εδώ κοντά οι οποίες είναι σκατα, σκληρές στο μεγαλύτερο μέρος τους, και μερικές φορές κάποιο θέμα με την γεύση. Της λέω να δοκιμάσουμε να αγοράσουμε από κανένα τοπικό μανάβικο μιας και δεν πατάμε λαϊκή, αλλά δεν με ακούει. Μου σύστησε κάποιος και αγόρασα μια χαρά ντομάτες αλλά μακριά. Δεν ξέρω βέβαια τι παίζει στο σύνολο στα υπόλοιπα μαναβικα δεν αποκλείεται και εκεί να είναι έτσι και σε μαναβικα, αλλά σίγουρα κάπου μπορούμε να βρούμε ντοματες που να τρώγονται..... Που καταλήξαμε να ψάχνουμε αν τρώγεται κάτι η όχι....
Speculoos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Τις γλείφω κιόλας! Σόρρυ κιόλας αλλά με γλείψιμο δεν καταλαβαίνεις πολλά, το θέμα είναι να μπήξεις νυχάκι διακριτικά για να γευτείς ζουμί.
Maurikycli Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, Speculoos είπε Σόρρυ κιόλας αλλά με γλείψιμο δεν καταλαβαίνεις πολλά, το θέμα είναι να μπήξεις νυχάκι διακριτικά για να γευτείς ζουμί. Ο σκοπός είναι να τις αφήσω όσο γίνεται χειρότερα για τον επόμενο! 😈
james01gr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Εάν μπορείς πας λαϊκή. Κάνεις μια βόλτα. Εκεί που πάνε οι περισσότερες γιαγιάδες, εχουν τις καλύτερες ντομάτες στην καλύτερη τιμή. Οι πάγκοι φαίνονται από μακριά. Πηγαίνοντας σχεδόν μια δεκαετία σχετικά συχνά λαϊκή, έχω μάθει ποιοι είναι οι παραγωγοί και έμποροι που με βολεύουν και που θα με κοροϊδέψουν λιγότερο. Ειδικά τώρα, προσπάθησε να παίρνεις ντομάτες υπαίθριας καλλιέργειας. Και συνήθως ότι πληρώσεις παίρνεις, να το ξέρεις. 3
ifollowrivers Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Παιδιά θα ήθελα να εστιάσω στα ντοματάκια που βάζει η μάρκα Φρεσκούλης στις έτοιμες σαλάτες του Καίσαρα. Όποια εποχή και να αγοράσω αυτή τη σαλάτα τα 2 ντοματάκια τσέρι που έχει μέσα είναι τέλεια. Είναι σφιχτά και γλυκά. Τρώγονται και σκέτα. Όταν την τρως, δεν πετάγονται τα ζουμιά δεξιά και αριστερά... Έχει δοκιμάσει κανένας γνώστης να μας πει μήπως ξέρει να μας πει ποια ποικιλία είναι (και τη φυτεύω και εγώ άμα λάχει λολ) ή ποιος είναι ίσως ο προμηθευτής τους; Για μένα δεν έχει νόημα να ψάχνομαι με ποικιλίες γιατί αυτή η ντομάτα με καλύπτει πλήρως και μού αρέσει πολύ. Αλλά δυστυχώς η συσκευασία έχει μόνο 2 τεμάχια και εντάξει δε μπορώ να τρώω κάθε μέρα σαλάτα του Καίσαρα. Please help 🙏 😢 😭
andreaspA Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, ifollowrivers είπε Παιδιά θα ήθελα να εστιάσω στα ντοματάκια που βάζει η μάρκα Φρεσκούλης στις έτοιμες σαλάτες του Καίσαρα. Όποια εποχή και να αγοράσω αυτή τη σαλάτα τα 2 ντοματάκια τσέρι που έχει μέσα είναι τέλεια. Είναι σφιχτά και γλυκά. Τρώγονται και σκέτα. Όταν την τρως, δεν πετάγονται τα ζουμιά δεξιά και αριστερά... Έχει δοκιμάσει κανένας γνώστης να μας πει μήπως ξέρει να μας πει ποια ποικιλία είναι (και τη φυτεύω και εγώ άμα λάχει λολ) ή ποιος είναι ίσως ο προμηθευτής τους; Για μένα δεν έχει νόημα να ψάχνομαι με ποικιλίες γιατί αυτή η ντομάτα με καλύπτει πλήρως και μού αρέσει πολύ. Αλλά δυστυχώς η συσκευασία έχει μόνο 2 τεμάχια και εντάξει δε μπορώ να τρώω κάθε μέρα σαλάτα του Καίσαρα. Please help 🙏 😢 😭 Πηγαινε στην Λαικη μια μερα. Θα βρεις καταπληκτικα ντοματινια. Μεχρι να φυγεις απο την λαικη θα εχεις φαει καμια 10αρια πηγαινε ελα απο τους παγκους. Στο τελος θα αγορασεις και 1-2 κεσεδες απο καποιον. Για ντοματες , προσπαθησε να βρεις "Ecstasy" Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από andreaspA
Προτεινόμενες αναρτήσεις