Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά , έχω βρει ηλεκτρικές συσκευές πχ μηχανές καφέ που πωλούνται στη Γερμανία και λένε ότι δουλεύουν με τάση 230 volts 50hz. Αυτές δουλευουν Ελλάδα στα 220 ? Επίσης 110v μπορούν να δουλέψουν Ελλάδα με κάποιο τρόπο ?

Επεξ/σία από qonquer7gate
Δημοσ.

Όταν γράφουν 220 ή 230 εννοούν το ίδιο.

10 βολτ πρακτικά δεν κάνουν καμία διαφορά ενώ έτσι και αλλιώς η τάση που έρχεται στο σπίτι είναι 225 περίπου

Συσκευές 110 βολτ στην Ελλάδα μου φαίνεται δύσκολο να δουλέψουν. Θα χρειαζόταν κάποιο ινβέρτερ ή παρόμοια συσκευή και δεν ξέρω αν αξίζει η φασαρία

• Like 1
Δημοσ.

Αν και μεγαλώσαμε γνωρίζοντας ότι η τάση του δικτύου είναι 220, το οποιοδήποτε πολυμετρο να βάλεις σε μια πρίζα βλέπεις ότι έχουμε. 230V με κάποιες αποκλίσεις. Οπότε δεν υπάρχει θέμα. 

Για τα 110V δε γνωρίζω. Στις ΗΠΑ δουλεύουν με τόσο, μπορείς να βάλεις μετασχηματιστη, αλλά η συχνότητα στην Αμερική είναι πάνω από 50Hz και δεν ξέρω αν θα δουλέψουν εδώ αντίστοιχες συσκευές ακόμα και με Μ/Σ υποβιβασμού. 

• Like 1
Δημοσ.

Η Γερμανία έχει το ίδιο δίκτυο με εμάς, οπότε η απάντηση είναι καταφατική. 230v υποτίθεται οτι είναι και το δικό μας δίκτυο.

Αν έχεις συσκευές που δουλεύουν αποκλειστικά στα 110 ίσως μπορέσεις να τις χρησιμοποιήσεις με μετασχηματιστή.Δεν έχω καμία εμπειρία, βάσει λογικής το λέω.Ίσως να μην αξίζει να ασχοληθείς κιόλας

Υπάρχουν πάντως ηλεκτρονικές συσκευές που είναι φτιαγμένες να λειτουργούν και σε 110 αλλά και σε 230v

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγγνωμη για το hijack του θεματος, αλλα, πηρα ενα μετρητη καταναλωσης ρευματος Logilink τον εβαλα να τον δοκιμασω και στα βολτ μου βγαζει 242-243. Ειναι φυσιολογικο αυτο;

*on topic, οι γονεις μου εχουν ενα παλαιο ηχοσυστημα το οποιο εχουν φερει απο εξωτερικο, και λειτουργει εδω με μετασχηματιστη απο 220 στα 110, απλα ο μετασχηματιστης ειναι θηριο και υπερβαρος. 

Επεξ/σία από lector
  • Like 1
Δημοσ.

Η οικιακή τάση στην Ελλάδα είναι στα 230V (RMS). Απλά έχει "μείνει" και το λέμε ακόμα "220V".

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, lector είπε

Συγγνωμη για το hijack του θεματος, αλλα, πηρα ενα μετρητη καταναλωσης ρευματος Logilink τον εβαλα να τον δοκιμασω και στα βολτ μου βγαζει 242-243. Ειναι φυσιολογικο αυτο;

*on topic, οι γονεις μου εχουν ενα παλαιο ηχοσυστημα το οποιο εχουν φερει απο εξωτερικο, και λειτουργει εδω με μετασχηματιστη απο 220 στα 110, απλα ο μετασχηματιστης ειναι θηριο και υπερβαρος. 

Είτε είναι παλιός η προβληματικός ο μετρητής διότι και ο προηγούμενος δικός μου έκανε κάτι τέτοια με τάση στα 250.

Βαλε ένα πολυμετρο να ελέγξεις πως όλα είναι εντάξει. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, qonquer7gate είπε

Καλησπέρα παιδιά , έχω βρει ηλεκτρικές συσκευές πχ μηχανές καφέ που πωλούνται στη Γερμανία και λένε ότι δουλεύουν με τάση 230 volts 50hz. Αυτές δουλευουν Ελλάδα στα 220 ? Επίσης 110v μπορούν να δουλέψουν Ελλάδα με κάποιο τρόπο ?

Η Ελλάδα εδώ και πολλά;.χρόνια έχει φασική ονομαστική τάση 230volt και πολική 400volt στο τριφασικό. Παλιά ήταν 220v & 380v αντίστοιχα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...