vagos789 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Πιεση στον δημο να ασχοληθει με το θεμα Ειμαι φιλοζωος,εχω σκυλο πρωην αδεσποτο,ειχα γατες,αλλα πρεπει να ειμαστε ρεαλιστες,οι αγελες μπορει να γινουν επικινδυνες. 2 2
Insane84 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εντάξει παιδιά δε θέλω το θέμα να γίνει αφορμή για κόντρα. Για αρχή θα παρακολουθώ χαλαρά πως θα πάει το θέμα με τα αδέσποτα όταν θα ξαναπάω και θα ρωτήσω και τους κατοίκους σχετικά. Άλλωστε τώρα χειμωνιάζει. Από άνοιξη βλέπουμε. Αν παρόλα αυτά συνεχίσω να νιώθω απειλή για μένα και την οικογένειά μου τότε θα αναγκαστώ νομίζω να το κάνω θέμα με ήρεμο τρόπο πάντα και με συγκεκριμένα γεγονότα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2022 από Insane84
Maurikycli Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Καλό θα ήταν να ασχοληθεί ο δήμος για την στείρωσή τους ώστε να μην πολλαπλασιάζεται η αγέλη.
greekfragma Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 6 minutes ago, Insane84 said: Εντάξει παιδιά δε θέλω το θέμα να γίνει αφορμή για κόντρα. Για αρχή θα παρακολουθώ χαλαρά πως θα πάει το θέμα με τα αδέσποτα όταν θα ξαναπάω και θα ρωτήσω και τους κατοίκους σχετικά. Άλλωστε τώρα χειμωνιάζει. Από άνοιξη βλέπουμε. Αν παρόλα αυτά συνεχίσω να νιώθω απειλή για μένα και την οικογένειά μου τότε θα αναγκαστώ νομίζω να το κάνω θέμα με ήρεμο τρόπο πάντα και με συγκεκριμένα γεγονότα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. δεν υπάρχει καμία κόντρα. παραθέτουμε εμπειρίες και γνώσεις πάνω στο θέμα της ασφάλειας πάνω στο συγκεκριμένο σενάριο. οι άνθρωποι φταίνε για τα αδέσποτα. οι άνθρωποι φταίνε και για τη συμπεριφορά τους. το οτι υπάρχουν αδέσποτα παντού είναι φταίξιμο δικό μας. η αγέλη μπορεί να δαγκώσει το παιδί όχι γιατί είναι κακά τα σκυλιά ή γιατί απειλήθηκε. μπορεί να γίνει απλά για επίδειξη δύναμης και εσωτερικού ανταγωνισμού για το ποιος είναι ο αρχηγός της αγέλης ή για το ποιο σκυλί πρέπει να αποδείξει την αξία του απέναντι στα υπόλοιπα. μπορεί η δαγκωνιά να είναι απλά μια γρατσουνιά με επιφανειακό μώλωπα. εγώ άλλο συζητάω εδώ. αν συμβεί το ατυχές συμβάν....πως θα αντιδράσεις μετά απέναντι στο Δήμο, τη γειτόνισσα, απέναντι στα ίδια τα σκυλιά. πως θα εξηγήσεις και πως θα γιατρέψεις το φόβο για τα ζώα από το παιδί σου που του επιτέθηκαν; καλές οι συμβουλές για τάισμα, αλλά όταν πρόκειται για μεμονωμένο ζώο. η αγέλη το ξαναλέω....έχει αστάθμητους παράγοντες και η κακιά στιγμή παραμονεύει.... αυτά και καλή συνέχεια. 3 2
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 φίλε μην ξαναπάς εκεί, η εποχή λόγο μόδας ευνοεί περισσότερο τα σκυλιά από τον άνθρωπο, θα σε δαγκ΄σουν και θα πληρώσεις κιόλας.. Από την στιγμή που κάνανε αγέλη είναι θέμα χρόνου, άσε τους φιλόζωους να λένε ιστορίες..
Insane84 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτά που λες είναι απολύτως λογικά και κάνεις δεν μπορεί να πει ότι δεν έχεις δικιο. Στην οικογένεια μου αγαπάμε και νοιάζομαστε για τα ζώα, έχουμε στο σπίτι εδώ και 6 χρόνια έναν γάτο που τον πήραμε απο το δρόμο με χίλια δυο χρόνια προβλήματα υγείας, αφιερωνοντας πολύ χρόνο και χρήμα. Η αλήθεια είναι όμως ότι όσο θέλω να το δω καλοπροαιρετα, τα χρειάστηκα όταν είδα αυτά τα σκυλιά να έρχονται απειλητικά καταπάνω μου, του παιδιού μου, της γυναίκας μου και των γονιών μου. Ένοιωσα μεγάλη ανασφάλεια, ότι σε κλάσματα δευτερόλεπτου θα μπορούσαν να είχαν επιτεθεί κανονικά και δεν θα είχα κανέναν έλεγχο πάνω σε όλο αυτό. Κάποιος από κει θα μπορούσε να πει ότι έτσι κάνουν και πότε δεν επιτιθεντε αλλά το πιστεύεις? Θα αναλάβει κάνεις την ευθύνη αν συμβεί? Το θέμα είναι το πως θα προσεγγίσεις το θέμα καθώς υπάρχουν χίλιοι δύο τρόποι να το κάνεις. Ξαναλέω. Το καλοκαίρι που είχε πολύ κόσμο δεν είχα κανένα θεμα. Δεν είχα παρατηρήσει ύπαρξη αγέλης μόνο μεμονωμένα σκυλιά. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2022 από Insane84
moure Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Τα σκυλιά που είναι επικίνδυνα στο δρόμο είναι τα δεσποζόμενα που ξέφυγαν από μάντρα,αυλή κλπ ή σκυλιά που έχουν δημιουργήσει αγέλη.Τα αδέσποτα που κατα κανόνα είναι ακίνδυνα όταν είναι μόνα τους αν δημιουργήσουν αγέλη αλλάζουν συμπεριφορά και μπορούν να γίνουν επιθετικά. 1
pagv Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια είχα δει ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, που έλεγε ότι μια αγέλη από αδέσποτους σκύλους διαφέρει πολύ από μια αγέλη π.χ. άγριων λύκων. Χρησιμοποιούσε την εξής ενδιαφέρουσα αναλογία: Η αγέλη λύκων μοιάζει πιο πολύ με ένα τμήμα τακτικού στρατού. Υπάρχει ιεραρχία και συγκεκριμένος στόχος: Να σκοτώσουν το θήραμα και να το φάνε. Η αγέλη σκύλων μοιάζει πιο πολύ με παρέα από χούλιγκανς. Δεν υπάρχει στόχος, και είναι πολύ πιο απρόβλεπτοι. Ο ένας μπορεί να επηρεάσει τον άλλον σε επιθετική συμπεριφορά. 2
dkstopo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 βαλτους νερό καθαρό και τάιζε τα όταν μπορείς, κάποια που δεν εχουν ζησει με ανθρωπο εκνευρίζονται επειδή στεκόμαστε σε 2 πόδια, μην γυρισεις την πλατη σου , προσπαθησε να αναγνωρίσει τον αρχηγό της αγέλης, αν επιβληθείς σε αυτόν ολα θα λυθούν, απλά κοιτώντας τον δίχως να παρεις το βλέμμα από πάνω του, εκείνος πρέπει να κατεβάσει το κεφάλι πρώτος και να κοιτάξει αλλού. καλή τύχη 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, greekfragma είπε 2 φορές μου έχουν δαγκώσει τη μπότα τα σκυλάκια που άραζαν σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο. Κάτι έχεις πάνω σου που τα εξιτάρει! 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις