Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 14/10/2022 στις 10:43 ΜΜ, Bobis22 είπε

Στην πολυκατοικία που νοίκιασα εκδίδουν τα κοινόχρηστα ισόποσα, χωρίς χιλιοστά. Δηλαδή στην πολυκατοικία υπάρχουν 12 διαμερίσματα και όλες οι δαπάνες (ΔΕΗ, ανελκυστήρας, νερό κλπ) πηγαίνουν διά του 12.

Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο, και όταν ρώτησα τον ιδιοκτήτη πως γίνεται αυτό μου είπε ότι το κάνουν για να μην μαλώνουν στο πως θα μοιράζονται τα κοινόχρηστα. Το αποτέλεσμα όμως είναι εγώ που μένω σε ένα σπίτι 50τμ στον πρώτο όροφο (και δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ το ασανσέρ) να πληρώνω τις ίδιες δαπάνες ασανσέρ με αυτόν που μένει στον τέταρτο σε σπίτι 100τμ!

Έχει συναντήσει κάποιος κάτι αντίστοιχο; Μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό ή είναι νόμιμο εφόσον έχουν συμφωνήσει να γίνεται έτσι η κατανομή;

υγ. τα κοινόχρηστα εκδίδονται από γραφείο

Καλησπέρα

Νόμιμο - και δίκαιο - είναι αυτό που αναγράφεται στον κανονισμό της πολυκατοικίας. Η όποια '' συμφωνία''  έγινε μεταξύ των συνιδιοκτητών είναι κατά παράβαση του κανονισμού, διότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε τον κανόνα δύο μέτρα και δύο σταθμά, όμως εφόσον έχει αποφασιστεί και έχει την καθολική αποδοχή, γίνεται και αποδεκτό λόγω ανοχής.

Ο ιδιοκτήτης σου είπε εξαρχής για αυτή την ιδιαιτερότητα; Αν όχι, είναι επιλογή σου να το αποδεχτείς ή να μην το αποδεχτείς, οπότε θα κληθεί ο ιδιοκτήτης σου να πληρώνει τα κοινόχρηστα του διαμερίσματος. 

Δημοσ.

Βρήκα την ευκαιρία να κάνω και εγώ μια ερώτηση.

Μετακόμισα πρόσφατα σε μια πολυκατοικία η οποία έχει 9 διαμερίσματα και πριν κλείσω το σπίτι η απάντηση για τα κοινόχρηστα ήταν ότι ΔΕΗ πληρώνουμε διά 9 και νερό δεν το πληρώνει η πολυκατοικία και έχει χρέος 600 ευρώ(εννοείται ότι το έβαλα στους όρους ότι εκείνα τα 600 ευρώ δεν έχουν να κάνουν με εμένα.)

Είναι η τρίτη φορά που έρχεται η ΔΕΗ και λέει ο διαχειριστής ότι η ΔΕΗ θα πληρωθεί δια του 6 γιατί κάποιοι δεν πληρώνουν. (Τα πλήρωσα κανονικά δια του 6)

Τώρα θυμήθηκαν να ρυθμίσουν το νερό και λέω εγώ θα πληρώσω τους μήνες που μένω εδώ δια του 9 και δεν με νοιάζει ποιος πληρώνει και ποιος όχι και δεν το δέχονται ούτε ο διαχειριστής ούτε ο ιδιοκτήτης (γιατί καταλαβαίνει πως θα τα βάλει αυτός τα έξτρα)

Τι προτείνετε να κάνω ;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Finddimi είπε

Μετακόμισα πρόσφατα σε μια πολυκατοικία η οποία έχει 9 διαμερίσματα και πριν κλείσω το σπίτι η απάντηση για τα κοινόχρηστα ήταν ότι ΔΕΗ πληρώνουμε διά 9 και νερό δεν το πληρώνει η πολυκατοικία και έχει χρέος 600 ευρώ(εννοείται ότι το έβαλα στους όρους ότι εκείνα τα 600 ευρώ δεν έχουν να κάνουν με εμένα.)

Είναι η τρίτη φορά που έρχεται η ΔΕΗ και λέει ο διαχειριστής ότι η ΔΕΗ θα πληρωθεί δια του 6 γιατί κάποιοι δεν πληρώνουν. (Τα πλήρωσα κανονικά δια του 6)

Τώρα θυμήθηκαν να ρυθμίσουν το νερό και λέω εγώ θα πληρώσω τους μήνες που μένω εδώ δια του 9 και δεν με νοιάζει ποιος πληρώνει και ποιος όχι και δεν το δέχονται ούτε ο διαχειριστής ούτε ο ιδιοκτήτης (γιατί καταλαβαίνει πως θα τα βάλει αυτός τα έξτρα)

Τι προτείνετε να κάνω ;

Εφοσον εχεις μπλεξει σε τετοιου ειδους περιπτωση, εγω στην θεση σου:

- Εαν ηθελα να παραμεινω στο σπιτι και μετα το περασμα της 3ετιας, απλα θα πληρωνα οτι μου ζητουσαν

- Εαν δεν με ενοιαζε αν θα παραμεινω στο σπιτι μετα την 3ετια, θα αρνιομουν να πληρωσω οτιδηποτε δεν επιμεριζεται με χιλιοστα (εφοσον δεν προβλεπει κατι διαφορετικο το καταστατικο ή καποια εγκυρη αποφαση γενικης συνελευσης) και αστους μετα να τα πληρωνουν δια 5.

Το αστειο ειναι οτι αυτο με τα ισοποσα, 9/10 φορες ξεκιναει απο τον (ή τους) μαλ@@@@ που μενει πανω πανω στο ρετιρε και επιβαρυνεται περισσοτερο λογω τ.μ. και οροφου.

Δημοσ.
4 hours ago, Finddimi said:

Τι προτείνετε να κάνω ;

Καταρχήν κακώς δέχτηκες να πληρώσεις για τη ΔΕΗ δια του 6, η συμφωνία που είχες κάνει ήταν δια 9 άρα τόσο ακριβώς έπρεπε να πληρώσεις, μην το ξανακάνεις.

Όσο για το νερό σωστό είναι αυτό που λες, δλδ να πληρώσεις τους μήνες που μένεις δια του 9, αν δεν το δέχονται πρόβλημα τους, ας βάλουν και τα δικά τους από την τσέπη τους.

Και να έχεις υπόψιν πως για τα κοινόχρηστα του διαμερίσματος υπόλογος στην πολυκατοικία είναι ο ιδιοκτήτης και μόνο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Finddimi είπε

Τι προτείνετε να κάνω ;

Ζητάς αντίγραφο του κανονισμού της πολυκατοικίας, αν δεν τον έχεις ήδη. Αν εκεί λέει ότι οι δαπάνες μοιράζονται ισόποσα, πληρώνεις δια 9. Αν δεν υπάρχει κανονισμός, η νομοθεσία λέει ότι πληρώνεις βάσει της αξίας του διαμερίσματος. Οπότε αναφέρεις γραπτώς στον διαχειριστή ότι περιμένεις να αναρτήσει την αντίστοιχη κατάσταση για να πληρώσεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...