SabotazNic Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2022 Στις 17/10/2022 στις 6:36 ΜΜ, honda_s2k είπε Σκεφτομαι μηπως τα επομενα χρονια ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια σταθμοι φορτισης ηλεκτρικων αυτοκινητων... Και αυτο που κολλαει με το καταστημα που θελεις να ανοιξεις? Να πουλας φορτιστες? Αν υπαρχει ενδεχομενο για αγορα οικοπεδου για να κανεις σταθμους φορτισης, δες γενικα αν μπορεις να κανεις κλειστες θεσεις παρκινγκ επι πληρωμη. Τουλαχιστον σε σπιτι που νοικιασαμε εμεις, με υπογειο παρκινγκ, υπηρχε μεγαλο ενδιαφερον να δωσουμε το υπογειο παρκινγκ χωριστα σε καποιον αλλον. Στις 18/10/2022 στις 12:38 ΠΜ, honda_s2k είπε Μαγαζι βιολογικων η παραδοσιακων προιοντων το εχω σκεφτει και εγω για κατι τετοιο Εχετε τοπικα προιοντα? Υπαρχει αλλο καταστημα στην περιοχη? Υποψιν οτι αυτα μπορεις να τα βρεις και σε καβες, μινι μαρκετ κτλ. Τα αγοραζει ο κοσμος? Στις 18/10/2022 στις 12:38 ΠΜ, honda_s2k είπε Μια καλη περιπτωση δεν ξερω μηπως ειναι καταστημα με εμποριο ποδηλατων αλλα και με πατινια. Αυτο ισως. Ειδικα αν βαλεις και ηλεκτρικα ποδηλατα, μετατροπεις παραδοσιακων ποδηλατων σε ηλεκτρικα, ηλεκτρικα πατινια κτλ. 80κ πληθυσμος με 2 μαγαζια μονο, ειναι λιγα. Εδω επαρχια με 3.5κ και δουλευει το μοναδικο καταστημα αρκετα (οκ προφανως περα απο χειμωνα, ειμαι βορεια Ελλαδα)
honda_s2k Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σορυ για την αργοπορημενη απαντηση.Αρκετα χρησιμα αρκετα μηνυματα σας και αποψεις σας..Απαντω ενα ενα τα μηνυματα σας. Στις 18/10/2022 στις 4:21 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Το eshop επιβάλλεται. Καλή ιδέα και αυτό που αναφέρθηκε με το πρατήριο. Εννοειται οτι επιβαλλεται το eshop..Aλλο ρωτησα εγω ομως..Ρωτησα αν μερικα eshop λειτουργουν και με dropshipping.Δηλαδη χωρις να χρειαζεται να εχουν ολα τα προιοντα στις αποθηκες τους, η παραγγελια πηγαινει σε συνεργατη χονδρεμπορα και αυτος απο τις αποθηκες του την πακεταρει και την στελνει στον πελατη με τα στοιχεια του eshop (οχι τα δικα του) Στις 18/10/2022 στις 7:48 ΠΜ, G.bar είπε Πλυντήριο αυτοκινήτων με πλύσιμο στο χέρι. Το νερό δεν είναι τόσο ακριβό στην κατανάλωση και ο περισσότερος κόσμος και βαριέται αλλα και δεν εχει τον χώρο να πλύνει μόνος το. Εδώ που είμαι εχει 5 πλυντήρια σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου και πάντα έχουν ουρά. Απο τις πρωτες μου σκεψεις ηταν το πλυντηριο.Εχω μερακι με την περιποιηση αυτοκινητου, στο σπιτι πιεστικο δεκαδες επωνυμα πραγματα απο σαμπουαν και αφρους προπλυσης μεχρι πετσετες και σφουγγαρακια, της autoglym carpro gyeon κτλ για να φτιαχνω τα δικα μου αμαξια..Ομως το εχω αποκλεισει πλεον..Το προβλημα ομως ειναι οτι αν μιλησουμε για επαγγελματικο επιπεδο και οχι ερασιτεχνικο που εχω ασχοληθει ως τωρα, προκειται για δουλεια με αρκετη σωματικη καταπονηση (εχω ενα προβληματακι στην μεση απο παλια) που δεν αφηνει χρονο και περιθωριο για να τρεξω και την δουλεια που κανω τωρα.(Online εργασια με λιγες ωρες την ημερα και ελευθερο ωραριο) Εναν λεπτομερες καθαρισμα στο εσωτερικο του αυτοκινητου μου εκανα προσφατα και σερνομουν την επομενη μερα απο το στριμωγμα που εφαγα μεσα για να καθαρισω μοκετα και καθισματα! Με λιγα λογια, με ενα καταστημα πωλησης την τρεχω ταυτοχρονα την δουλεια που κανω τωρα, με πλυντηριο το θεωρω πολυ δυσκολο..Και εκτος απο αυτο, το βασικοτερο προβλημα ειναι το εξης..Αν μιλαμε για πλυντηριο με πλυσιμο στο χερι τοτε επιβαλλεται εκτος απο πλυσιμο να γινονται και εξειδικευμενες εργασιες.Βιολογικοι καθαρισμοι πλυσιμο κινητηρα, γυαλισμα αποκατασταση χρωματος, κεραμεικες επιστρωσεις..Δηλαδη πλυντηριο detailing.Και ολα αυτα απαιτουν τεραστια εξειδικευση , προυπηρεσια, και προσοχη στην λεπτομερεια.Και φυσικα μεγαλη ευθυνη..Φαντασου πχ να ερθει πελατης με συγχρονο SUV αξιας 100κ και να γινει μια στραβη. Στις 19/10/2022 στις 2:46 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε Ειδικά απο τη στιγμή που δε γνωρίζεις και κάποιον κλάδο ιδιαίτερα, θα πρότεινα να το αφήσεις το εγχείρημα τελείως ή να στραφείς σε μια online επιχείρηση ωστε να είσαι ανταγωνιστικός εκμεταλλευόμενος το χαμηλότερο κόστος real estate που εχει η επαρχία για αποθήκη, έδρα κλπ Συμφωνω με αυτο που λες για τον λογο που λες..Εν τω μεταξυ απο οσο εχω διαπιστωσει στην πραξη απο την online δουλεια που ασχολουμαι ηδη, νομιζω οτι υπαρχουν και αλλα πλεονεκτηματα σε online καταστηματα σε συγκριση παντα με επιγεια καταστηματα που εισαι face to face με ανθρωπους..Αρχικα δεν απαιτει να εισαι τοσο επικοινωνιακος με συνεργατες η πελατες οσο σε ενα επιγειο μαγαζι.Και το ωραριο ισως να μπορεις να το προσαρμοσεις οπως σε βολευει, αν οχι παντα, καποιες μερες. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από honda_s2k
honda_s2k Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 19/10/2022 στις 2:54 ΜΜ, SabotazNic είπε Και αυτο που κολλαει με το καταστημα που θελεις να ανοιξεις? Να πουλας φορτιστες? Αν υπαρχει ενδεχομενο για αγορα οικοπεδου για να κανεις σταθμους φορτισης, δες γενικα αν μπορεις να κανεις κλειστες θεσεις παρκινγκ επι πληρωμη. Τουλαχιστον σε σπιτι που νοικιασαμε εμεις, με υπογειο παρκινγκ, υπηρχε μεγαλο ενδιαφερον να δωσουμε το υπογειο παρκινγκ χωριστα σε καποιον αλλον. Εχετε τοπικα προιοντα? Υπαρχει αλλο καταστημα στην περιοχη? Υποψιν οτι αυτα μπορεις να τα βρεις και σε καβες, μινι μαρκετ κτλ. Τα αγοραζει ο κοσμος? Αυτο ισως. Ειδικα αν βαλεις και ηλεκτρικα ποδηλατα, μετατροπεις παραδοσιακων ποδηλατων σε ηλεκτρικα, ηλεκτρικα πατινια κτλ. 80κ πληθυσμος με 2 μαγαζια μονο, ειναι λιγα. Εδω επαρχια με 3.5κ και δουλευει το μοναδικο καταστημα αρκετα (οκ προφανως περα απο χειμωνα, ειμαι βορεια Ελλαδα) Οχι δεν με ενδιαφερει κατι τετοιο σχετικα με σταθμους φορτισης, απλα το εγραψα οτι γενικα ισως ειναι επαγγελμα του μελλοντος μετα απο καποια χρονια Για αγορα οικοπεδου μεσα σε πολη απαιτουνται μεγαλα κεφαλαια εκατονταδων χιλιαδων ευρω τα οποια και δεν διαθετω. Καταστηματα με βιολογικα προιοντα ναι υπαρχουν καποια ηδη εδω.. Για ποδηλαταδικα 2 ειναι τα μεγαλα που υπαρχουν εδω, γνωστα ονοματα απο την δεκαετια του 80 και τα δυο.Υπαρχουν και αλλα ομως συνολικα ειναι 8 μαγαζια νομιζω..Αλλα υπαρχει το θετικο του ποδηλατοδρομου που κατασκευαστηκε πριν απο μερικα χρονια και ξαφνικα εγινε must η βολτα με ποδηλατο εδω.Συν οτι δεν ξερουμε ποσος κοσμος ακομα θα στραφει στο ποδηλατο με τις τιμες των καυσιμων αλλα και ολων των προιοντων στα υψη. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από honda_s2k
ProponitisTouKanape Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, honda_s2k είπε Συμφωνω με αυτο που λες για τον λογο που λες..Εν τω μεταξυ απο οσο εχω διαπιστωσει στην πραξη απο την online δουλεια που ασχολουμαι ηδη, νομιζω οτι υπαρχουν και αλλα πλεονεκτηματα σε online καταστηματα σε συγκριση παντα με επιγεια καταστηματα που εισαι face to face με ανθρωπους..Αρχικα δεν απαιτει να εισαι τοσο επικοινωνιακος με συνεργατες η πελατες οσο σε ενα επιγειο μαγαζι.Και το ωραριο ισως να μπορεις να το προσαρμοσεις οπως σε βολευει, αν οχι παντα, καποιες μερες. Δε μπορώ να καταλάβω στο κομμάτι των συνεργατών τι αλλάζει σε ενα online κατάστημα. Και επικοινωνιακά πρέπει να είσαι εξαιρετικός γιατι το μαγαζί δεν ειναι μονο οι φθηνές τιμές, αλλά και η εξυπηρέτηση, αμα σε παιρνουν τηλέφωνα εργάσιμες μέρες να σε ρωτήσουν για παραγγελία και εσύ είσαι αλλού, το εχεις χάσει το παιχνίδι. Πριν ανοίξεις οποιαδήποτε εμπορική επιχείρηση, να πάρεις απόφαση οτι θα είσαι εκεί απίκο, τα ευέλικτα ωράρια είναι για freelancers.
honda_s2k Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Δε μπορώ να καταλάβω στο κομμάτι των συνεργατών τι αλλάζει σε ενα online κατάστημα. Και επικοινωνιακά πρέπει να είσαι εξαιρετικός γιατι το μαγαζί δεν ειναι μονο οι φθηνές τιμές, αλλά και η εξυπηρέτηση, αμα σε παιρνουν τηλέφωνα εργάσιμες μέρες να σε ρωτήσουν για παραγγελία και εσύ είσαι αλλού, το εχεις χάσει το παιχνίδι. Πριν ανοίξεις οποιαδήποτε εμπορική επιχείρηση, να πάρεις απόφαση οτι θα είσαι εκεί απίκο, τα ευέλικτα ωράρια είναι για freelancers. Πιστεψε με ειναι διαφορετικα.Τυχαινει στην τωρινη δουλεια μου να μου χρωστανε καποια χρηματα απο εξωτερικο, οσο ψυχραιμος και αν εισαι ερχονται στιγμες που θεωρεις πιθανον να εχεις πεσει σε απατη.Εχω ηδη πεσει σε απατη 2-3 φορες.Ειναι διαφορετικα και πιο ευκολο να διαχειριστεις ψυχραιμα και προς οφελος σου την συνομιλια απο email η μιλωντας στο τηλεφωνο, σε συγκριση με το να εισαι face to face με καποιον. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από honda_s2k
1comment Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 17/10/2022 στις 6:02 ΜΜ, honda_s2k είπε Καλησπερα.Σκεφτομαι να ανοιξω ενα καταστημα, -μικρη επιχειρηση.Το προβλημα ειναι οτι οποια ιδεα και αν εχω σκεφτει, κανοντας μια αναζητηση στο google βρισκω στην πολη που μενω (πληθυσμος 70-80κ κατοικους περιππου) να υπαρχουν ηδη σε αυτο το ειδος επιχειρησης τουλαχιστον 4-5 καταστηματα η και παραπανω...Εχω αποκλεισει οτιδηποτε εχει να κανει με εστιαση, καταστηματα καφε φαγητου ποτου...Το διαθεσιμο κεφαλαιο ειναι γυρω στα 40.000..Ηθελα να ανοιξω κατι που δεν απαιτει συγκεκριμενη εξειδικευση και τιτλους σπουδων, οποτε μαλλον μια επιχειρηση με εμποριο ισως ηταν καλη ιδεα.Και να λειτουργει σε ωραριο καταστηματων ετσι ωστε να το τρεχω μονος μου χωρις να πληρωνω υπαλληλους.Περιμενω να μου πειτε αποψεις και ιδεες... Δεν παίζει να βρεις επιχείρηση που να μην υπάρχει ως κλάδος σε πόλη 70-80Κ κατοίκους... Και γιατί να μην υπάρχει; Άνοιξε μαγαζί με ρούχα ή παπούτσια. Κι εγώ χωρίς καμία εμπειρία ασχολήθηκα με το εμπόριο πριν 8 χρόνια (βέβαια είχα κάποιον που μου έδειξε τις άκρες για ενα χρόνο) και ακόμα εδώ είμαι. Δεν μου πήγε καθόλου άσχημα. Επίσης το κεφάλαιο σε υπερκαλύπτει. Εγώ τότε είχα ανοίξει με ούτε 3 χιλιάδες. Φρόντισε να πιάσεις καλό σημείο σε κεντρικό δρόμο με άλλα ίδια μαγαζιά κοντά σου. Μην πας κάπου που να είσαι "μόνος" σου, δεν θα σου βγει. Εκτός αν ανοίξεις τεράστιο μαγαζί με πολύ εμπόρευμα και καλές τιμές. Στις 17/10/2022 στις 6:08 ΜΜ, NikosKallithea είπε Εγω θα σου ελεγα να μην ανοιξεις τιποτα αφου εχεις αποκλείσει το 90% των κερδοφόρων επιχειρήσεων στην Ελλάδα Το ακούσαμε κι αυτό. Τόσα εμπορικά καταστήματα που τα βλέπεις τι νομίζεις ότι κάνουν; Για να τους περνάει η ώρα κάθονται; Ίσα ίσα που για να κάνεις τζίρο με προϊόντα 2€ είναι πολύ πιο δύσκολο από το να κάνεις τζίρο με προϊόντα 30-40-50€. Στις 17/10/2022 στις 6:16 ΜΜ, basilis_k6 είπε σιγουρα λαθος εποχη. στην αθηνα κλείνουν το ενα μετα το άλλο λογω δεη. τα μονα που ανοιγουν ξεφυτρώνουν σαν μανιταρια ειναι τα φαρμακεια. Παιδιά, σόρυ οι μισοι που έχετε γράψει δεν έχετε μαγαζί και δεν ξέρετε τι λέτε. Τα εμπορικά δεν έχουν ψυγεία ή φούρνους για να έχουν φουσκωμένο ρεύμα. Ο άνθρωπος είπε θέλει στο λιανεμπόριο να ασχοληθεί. Μόνο φώτα led και κλιματιστικά. Σταματήστε να γράφετε και να συμβουλεύετε ηλιθιότητες. Στις 17/10/2022 στις 6:52 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Πρακτικά λοιπόν, πέραν του ότι θες μια επιχείρηση, δεν έχεις αποφασίσει τίποτα. Θα σου έλεγα να μην κάνεις τίποτα και να κάτσεις εκεί που είσαι. Αν μένεις επαρχία και δεν σκέφτεσαι την εστίαση, τότε το μόνο που σκέφτομαι εγώ είναι μαγαζί με αγροτικά, γεωπονικά κτλ. Όμως πιθανόν να θες άδεια η πτυχίο γεωπόνου. Σκέψου για παρεμφερείς τομείς της εστίασης. Μαγαζί βιολογικών οικολογικών και περιβαλλοντικών προϊόντων. Μαγαζί που να πουλάει διαφορα είδη και ποικιλίες καφέ. Μαγαζί που να πουλάει είδη καπνού, τσιγάρα, ηλεκτρονικά τσιγάρα, πούρα, πιπες παραδοσιακές, ναργιλέδες κτλ. Μετα θες εξειδίκευση. Μια πολύ καλή περιπτωση για εμένα είναι κουρειο, μπαρμπερικο, κομμωτήριο. Δεν υπάρχουν επιλογες. Κράτα τα λεφτα σου γιατί ενοίκιο, δεη και άλλα κόστη δεν αφήνουν περιθώρια επιτυχίας. Δεν είναι χωριό μια πόλη με 70-80Κ. Μια χαρά μπορεί να ανοίξει οτιδήποτε στο λιανεμπόριο. Δεν χρειάζεται να απευθύνεται σε αγρότες. Κουρείο και κομμωτήριο πώς να ανοίξει χωρίς αντίστοιχο πτυχίο, αντίστοιχες σπουδές και πρακτική; Δεη είναι ταμείο μισής-μίας μέρας (του μήνα) για ένα μέσο εμπορικό κατάστημα. 50 τμ μαγαζί πάνω από 100 δεν μου έχει έρθει (και χωρίς οικονομία). Και το ενοίκιο ασφαλώς και βγαίνει από το τζίρο πολύ χαλαρά (μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον). Εκτός αν βρει μαγαζί σε δρόμο φιλέτο με 3Κ το μήνα. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από 1comment 1 2
honda_s2k Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, 1comment είπε Δεν παίζει να βρεις επιχείρηση που να μην υπάρχει ως κλάδος σε πόλη 70-80Κ κατοίκους... Και γιατί να μην υπάρχει; Άνοιξε μαγαζί με ρούχα ή παπούτσια. Κι εγώ χωρίς καμία εμπειρία ασχολήθηκα με το εμπόριο πριν 8 χρόνια (βέβαια είχα κάποιον που μου έδειξε τις άκρες για ενα χρόνο) και ακόμα εδώ είμαι. Δεν μου πήγε καθόλου άσχημα. Επίσης το κεφάλαιο σε υπερκαλύπτει. Εγώ τότε είχα ανοίξει με ούτε 3 χιλιάδες. Φρόντισε να πιάσεις καλό σημείο σε κεντρικό δρόμο με άλλα ίδια μαγαζιά κοντά σου. Μην πας κάπου που να είσαι "μόνος" σου, δεν θα σου βγει. Εκτός αν ανοίξεις τεράστιο μαγαζί με πολύ εμπόρευμα και καλές τιμές. Ισχυει, υπαρχουν τα παντα σε πολη με τοσο πληθυσμο.Μαγαζι με ρουχα εχω την εντυπωση οτι απαιτει μεγαλυτερο κεφαλαιο σε συγκριση παντα με το απαιτουμενο κεφαλαιο για μαγαζι με παπουτσια.Μπορει να κανω και λαθος..Για παπουτσια ναι το εχω σκεφτει.Ισως ηταν καλη ιδεα να υπαρχουν και μαρκες που δεν υπαρχουν στα υπολοιπα μαγαζια.Για να ανοιξες μαγαζι με λιγοτερο απο 3 χιλιαδες, να υποθεσω οτι πηρες καποια επιδοτηση? Εκτος αν ανοιξες καποιο καταστημα που πουλας πραγματα φτηνα , λιανικη με μερικα ευρω.
1comment Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, honda_s2k είπε Ισχυει, υπαρχουν τα παντα σε πολη με τοσο πληθυσμο.Μαγαζι με ρουχα εχω την εντυπωση οτι απαιτει μεγαλυτερο κεφαλαιο σε συγκριση παντα με το απαιτουμενο κεφαλαιο για μαγαζι με παπουτσια.Μπορει να κανω και λαθος..Για παπουτσια ναι το εχω σκεφτει.Ισως ηταν καλη ιδεα να υπαρχουν και μαρκες που δεν υπαρχουν στα υπολοιπα μαγαζια.Για να ανοιξες μαγαζι με λιγοτερο απο 3 χιλιαδες, να υποθεσω οτι πηρες καποια επιδοτηση? Εκτος αν ανοιξες καποιο καταστημα που πουλας πραγματα φτηνα , λιανικη με μερικα ευρω. Κι όμως. Μιλάμε για 8 χρόνια πίσω, για μη επώνυμα προϊόντα (παπούτσια μόνο) και ένα μικρό μαγαζί 17 τμ. Ούτε καν να ασχοληθείς με επώνυμα, θα σου φύγει μια περιουσία και ο κόσμος δεν διαθέτει πολλά λεφτά να ψωνίσει πλέον. Εγώ 8 χρόνια μια μάρκα έχω μόνο και παίρνω λίγα από κει. Δεν συμφέρει, πωλούνται δύσκολα. Μάρκες να φέρεις μόνο αν σκοπεύεις να ανοίξεις μαγαζί με αθλητικά παπούτσια, που έχουν και μόνιμα δουλειά. Δεν είναι κακή ιδέα και δεν χρειάζονται γνώσεις. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από 1comment 1
Allan-Wake Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, 1comment είπε Κι όμως. Μιλάμε για 8 χρόνια πίσω, για μη επώνυμα προϊόντα (παπούτσια μόνο) και ένα μικρό μαγαζί 17 τμ. Ούτε καν να ασχοληθείς με επώνυμα, θα σου φύγει μια περιουσία και ο κόσμος δεν διαθέτει πολλά λεφτά να ψωνίσει πλέον. Εγώ 8 χρόνια μια μάρκα έχω μόνο και παίρνω λίγα από κει. Δεν συμφέρει, πωλούνται δύσκολα. Μάρκες να φέρεις μόνο αν σκοπεύεις να ανοίξεις μαγαζί με αθλητικά παπούτσια, που έχουν και μόνιμα δουλειά. Δεν είναι κακή ιδέα και δεν χρειάζονται γνώσεις. Πήγε η μάνα μου τις προάλλες και έδωσε 50 ευρώ ελληνικό παπούτσι. Σε 2 μέρες σκίστηκε. Το πήγε πίσω και ο μαγαζατορας κατά ντράπηκε και της έδωσε άλλο ένα ζευγάρι δώρο. Εγώ της είπα, είσαι τρελή να δώσεις 50 ευρώ για ελληνικό παπούτσι όταν με τα ιδια παίρνεις ισπανικό? Στα παπούτσια δεν πρέπει να κάνεις τσιγγουνιες αλλά οι γυναίκες αγοράζουν ασταμάτητα, άρα μάλλον γι'αυτό πάει καλά το μαγαζάκι σου. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2022 από Allan-Wake
honda_s2k Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, 1comment είπε Κι όμως. Μιλάμε για το 2014, για μη επώνυμα προϊόντα και ένα μικρό μαγαζί 17 τμ. Ούτε καν να ασχοληθείς με επώνυμα, θα σου φύγει μια περιουσία και ο κόσμος δεν διαθέτει πολλά λεφτά να ψωνίσει πλέον. Εγώ 8 χρόνια μια μάρκα έχω μόνο και παίρνω λίγα από κει. Δεν συμφέρει, πωλούνται δύσκολα. Μάρκες να φέρεις μόνο αν σκοπεύεις να ανοίξεις μαγαζί με αθλητικά παπούτσια, που έχουν και μόνιμα δουλειά. Δεν είναι κακή ιδέα και δεν χρειάζονται γνώσεις. Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες.Χρησιμα ολα οσα εγραψες.Ναι νομιζω οτι εχεις δικιο, adidas nike asics τα αγοραζει ολος ο κοσμος αφου βγαζουν και παπουτσια με χαμηλες τιμες εκτος απο τα πιο ειδικα παπουτσια για αγωνιστικη χρηση.Ασε και το αλλο, δεν μπορω να φανταστω ανθρωπο να δινει 40-50 ευρω για αθλητικα παπουτσια αγνωστης μαρκας οταν μπορει να παρει με αυτα τα χρηματα ενα adidas. Αν καταλαβα καλα το μαγαζι σου εχει να κανει με ρουχα η παπουτσια?
1comment Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, honda_s2k είπε Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες.Χρησιμα ολα οσα εγραψες.Ναι νομιζω οτι εχεις δικιο, adidas nike asics τα αγοραζει ολος ο κοσμος αφου βγαζουν και παπουτσια με χαμηλες τιμες εκτος απο τα πιο ειδικα παπουτσια για αγωνιστικη χρηση.Ασε και το αλλο, δεν μπορω να φανταστω ανθρωπο να δινει 40-50 ευρω για αθλητικα παπουτσια αγνωστης μαρκας οταν μπορει να παρει με αυτα τα χρηματα ενα adidas. Αν καταλαβα καλα το μαγαζι σου εχει να κανει με ρουχα η παπουτσια? Και τα δύο με έμφαση στο δεύτερο για αυτό που ρωτάς. Τα μαγαζιά με τις μάρκες που λες όλα δουλεύουν και σπανίως κλείνει τέτοιο μαγαζί. Ειδικά μέσα στην πανδημία ανέβηκε η δουλειά τους (που όλοι το γυρίσαμε στο περπάτημα). Μπορώ να σου δείξω και έρευνες που το έγραφαν. Το κακό για ένα τέτοιο μαγαζί είναι ότι είναι ακριβά τα είδη, είναι πολλές οι ποσότητες για κάθε κωδικό (υπάρχουν και μισά νούμερο π.χ. 42,5, 43,5) και σε κάθε σεζόν πρέπει να παραγγέλνεις για την επόμενη χωρίς να ξέρεις τι θα ζητήσουν οι πελάτες. Ξέρω π.χ. ότι τώρα ψωνίζουν για καλοκαίρι 23. Ποτέ μου δεν θα το έκανα αυτό. Κι αν τότε γίνει πόλεμος; Είναι ρίσκο. 15 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε Πήγε η μάνα μου τις προάλλες και έδωσε 50 ευρώ ελληνικό παπούτσι. Σε 2 μέρες σκίστηκε. Το πήγε πίσω και ο μαγαζατορας κατά ντράπηκε και της έδωσε άλλο ένα ζευγάρι δώρο. Εγώ της είπα, είσαι τρελή να δώσεις 50 ευρώ για ελληνικό παπούτσι όταν με τα ιδια παίρνεις ισπανικό? Στα παπούτσια δεν πρέπει να κάνεις τσιγγουνιες αλλά οι γυναίκες αγοράζουν ασταμάτητα, άρα μάλλον γι'αυτό πάει καλά το μαγαζάκι σου. Σε πληροφορώ ότι το 80% των ειδών σε παπούτσια-ρούχα στα eshop μόδας που βλέπεις και οι τιμές είναι κάτω των 50Ε να ξέρεις ότι όλα είναι no name και συνήθως από Κίνα μεριά. Και έτσι για να ξέρεις. Ειδικά στα παπούτσια πλέον οι Ελληνες κατασκευαστές χρησιμοποιούν συνθετικά υλικά για οικονομία, δηλαδή ακριβώς τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούν οι κινέζοι. Μόνο αν δεις το σήμα του δέρματος στο παπούτσι, θα είναι δέρμα. Και συνήθως, ειδικά στα γυναικεία, δέρμα είναι μόνο ο πάτος. Το εξωτερικό σπανιότατα (σίγουρα όχι κάτω από 70-80€). Και ναι, οι γυναίκες έχουν μια τρέλα με τα παπούτσια, όπως και με τα ρούχα. Πάνε μαζί αυτά. 1
honda_s2k Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 6 λεπτά πριν, 1comment είπε Και τα δύο με έμφαση στο δεύτερο για αυτό που ρωτάς. Τα μαγαζιά με τις μάρκες που λες όλα δουλεύουν και σπανίως κλείνει τέτοιο μαγαζί. Ειδικά μέσα στην πανδημία ανέβηκε η δουλειά τους (που όλοι το γυρίσαμε στο περπάτημα). Μπορώ να σου δείξω και έρευνες που το έγραφαν. Το κακό για ένα τέτοιο μαγαζί είναι ότι είναι ακριβά τα είδη, είναι πολλές οι ποσότητες για κάθε κωδικό (υπάρχουν και μισά νούμερο π.χ. 42,5, 43,5) και σε κάθε σεζόν πρέπει να παραγγέλνεις για την επόμενη χωρίς να ξέρεις τι θα ζητήσουν οι πελάτες. Ξέρω π.χ. ότι τώρα ψωνίζουν για καλοκαίρι 23. Ποτέ μου δεν θα το έκανα αυτό. Κι αν τότε γίνει πόλεμος; Είναι ρίσκο. Σε πληροφορώ ότι το 80% των ειδών σε παπούτσια-ρούχα στα eshop μόδας που βλέπεις και οι τιμές είναι κάτω των 50Ε να ξέρεις ότι όλα είναι no name και συνήθως από Κίνα μεριά. Και έτσι για να ξέρεις. Ειδικά στα παπούτσια πλέον οι Ελληνες κατασκευαστές χρησιμοποιούν συνθετικά υλικά για οικονομία, δηλαδή ακριβώς τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούν οι κινέζοι. Μόνο αν δεις το σήμα του δέρματος στο παπούτσι, θα είναι δέρμα. Και συνήθως, ειδικά στα γυναικεία, δέρμα είναι μόνο ο πάτος. Το εξωτερικό σπανιότατα (σίγουρα όχι κάτω από 70-80€). Και ναι, οι γυναίκες έχουν μια τρέλα με τα παπούτσια, όπως και με τα ρούχα. Πάνε μαζί αυτά. Με λιγα λογια συμφερει μαγαζι με αθλητικα παπουτσια επειδη τα ζηταει ο κοσμος αλλα υπαρχει το μειονεκτημα οτι λογω πολλων μεγεθων θα χρειαζομαι κεφαλαιο για εμπορευμα..Εδω να σε ρωτησω κατι πανω σε αυτο...Φυσικα για τετοιο μαγαζι κανεις και eshop για να διωχνεις με προσφορες οτι μενει...Ομως πως σου φαινεται η ιδεα να λειτουργει ταυτοχρονα και ως στοκατζιδικο για περυσινα κομματια? 16 λεπτά πριν, 1comment είπε Σε πληροφορώ ότι το 80% των ειδών σε παπούτσια-ρούχα στα eshop μόδας που βλέπεις και οι τιμές είναι κάτω των 50Ε να ξέρεις ότι όλα είναι no name και συνήθως από Κίνα μεριά. Και έτσι για να ξέρεις. Ειδικά στα παπούτσια πλέον οι Ελληνες κατασκευαστές χρησιμοποιούν συνθετικά υλικά για οικονομία, δηλαδή ακριβώς τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούν οι κινέζοι. Μόνο αν δεις το σήμα του δέρματος στο παπούτσι, θα είναι δέρμα. Και συνήθως, ειδικά στα γυναικεία, δέρμα είναι μόνο ο πάτος. Το εξωτερικό σπανιότατα (σίγουρα όχι κάτω από 70-80€). Και ναι, οι γυναίκες έχουν μια τρέλα με τα παπούτσια, όπως και με τα ρούχα. Πάνε μαζί αυτά. Αν και αγουγεται χαζο αυτο που θα ρωτησω, γιατι μπορει να μη θελεις να αναφερεις δημοσια σε ενα φορουμ τετοιες λεπτομερειεςΑν θες πες μου ποσο % ειναι η διαφορα τιμης χονδρικης με λιανικης αν μιλαμε για αθλητικα παπουτσια...Πχ ενα adidas που ( χωρις προσφορα ) εχει τιμη πωλησης 100 ευρω στα καταστηματα, ποσο περιππου μπορει να το εχει αγορασει ενα μικρο καταστημα? Και γραφω μικρο γιατι προφανως ενα μεγαλι μαγαζι η αλυσσιδα πχ intersport θα αγοραζει πιο φτηνα μεγαλες ποσοτητες..
1comment Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 51 λεπτά πριν, honda_s2k είπε Με λιγα λογια συμφερει μαγαζι με αθλητικα παπουτσια επειδη τα ζηταει ο κοσμος αλλα υπαρχει το μειονεκτημα οτι λογω πολλων μεγεθων θα χρειαζομαι κεφαλαιο για εμπορευμα..Εδω να σε ρωτησω κατι πανω σε αυτο...Φυσικα για τετοιο μαγαζι κανεις και eshop για να διωχνεις με προσφορες οτι μενει...Ομως πως σου φαινεται η ιδεα να λειτουργει ταυτοχρονα και ως στοκατζιδικο για περυσινα κομματια? Αν και αγουγεται χαζο αυτο που θα ρωτησω, γιατι μπορει να μη θελεις να αναφερεις δημοσια σε ενα φορουμ τετοιες λεπτομερειεςΑν θες πες μου ποσο % ειναι η διαφορα τιμης χονδρικης με λιανικης αν μιλαμε για αθλητικα παπουτσια...Πχ ενα adidas που ( χωρις προσφορα ) εχει τιμη πωλησης 100 ευρω στα καταστηματα, ποσο περιππου μπορει να το εχει αγορασει ενα μικρο καταστημα? Και γραφω μικρο γιατι προφανως ενα μεγαλι μαγαζι η αλυσσιδα πχ intersport θα αγοραζει πιο φτηνα μεγαλες ποσοτητες.. Εννοείται ότι σε περσινά θα βάζεις προσφορές αλλά δεν γίνεται να είσαι και στοκατζίδικο και "κανονικό" μαγαζί. Πρέπει να έχεις συγκεκριμένη "ταμπέλα". Και πώς να γίνεις στοκατζίδικο χωρίς στοκ; Αφού τώρα θα ανοίξεις. Για το κέρδος που λες, δεν ξέρω ειλικρινά. Οι τιμές όμως είναι μαρκέ, που σημαίνει δεν μπορείς να τις αλλάξεις. Υποθέτω πλην το φπα θα μένει ως κέρδος το ποσό της χονδρικής Χ2. Δεν βγαίνει αλλιώς μαγαζί. Εγώ πουλάω περίπου 2,5 φορές από τη χονδρική. Οι περισσότεροι συνάδελφοι πουλάνε 3 φορές και κάποιοι 4. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Allan-Wake είπε Πήγε η μάνα μου τις προάλλες και έδωσε 50 ευρώ ελληνικό παπούτσι. Σε 2 μέρες σκίστηκε. Το πήγε πίσω και ο μαγαζατορας κατά ντράπηκε και της έδωσε άλλο ένα ζευγάρι δώρο. Εγώ της είπα, είσαι τρελή να δώσεις 50 ευρώ για ελληνικό παπούτσι όταν με τα ιδια παίρνεις ισπανικό? Στα παπούτσια δεν πρέπει να κάνεις τσιγγουνιες αλλά οι γυναίκες αγοράζουν ασταμάτητα, άρα μάλλον γι'αυτό πάει καλά το μαγαζάκι σου. Μου θύμισες την μάνα μου που δίνει 20 ευρώ το 3-4μηνο για κάτι παπούτσια κινέζικα από μαγαζιά στο κεντρο, σκίζονται και χαλάνε. Της λέω πάρε ένα καλό με 50-60 ευρώ από επώνυμη μάρκα να σου μείνει περισσότερο διότι έτσι ξοδεύεις περισσότερα, δεν ακουει. Τα αθλητικά τα κρατάω πολύ περισσότερο. Πάντως τυχερή είναι νομίζω που της το άλλαξε ο μαγαζάτορας. Εγώ ξέρω πως μόλις πατηθεί το παπούτσι, τέλος.
1comment Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Πάντως τυχερή είναι νομίζω που της το άλλαξε ο μαγαζάτορας. Εγώ ξέρω πως μόλις πατηθεί το παπούτσι, τέλος. Εξαρτάται πότε το πήρε. Αν το πήρε π.χ. εντός μήνα και ξεκόλλησε η σόλα, τότε ο μαγαζάτορας το φτιάχνει σε τσαγκάρη ή το αντικαθιστά. Σε πρόσφατη περίπτωση και μάλιστα από παραγγελία eshop, της έκανα επιστροφή χρημάτων γιατί έσπασε όλο το τακούνι σε γόβα σχετικά σύντομα. Ο προμηθευτής που το πήγα μου το αντικατέστησε οπότε δεν ζημιώθηκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα