Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Επίσης μην ξεχνάμε και την υποστήριξη Thread (Matter) που μπορεί το Apple Tv να λειτουργεί σαν Hub για όλες τις συμβατές smart συσκευές (λάμπες, αισθητήρες, κάμερες, κλπ). Για παράδειγμα εγώ στο σπίτι παντού λάμπες Hue που για να λειτουργήσουν χρειάζονται το αντίστοιχο Hub της Philips. Τώρα όμως μετά από 8 χρόνια που αρχίζει η απόδοσή τους να πέφτει, μπορώ να πάρω και τις νέες Ε27 από τη nanoleaf που κοστίζουν 50 ευρώ οι 3, υποστηρίζουν Thread και έχουν παρόμοια απόδοση με τις Hue, αλλά να συνεχίσω να τις χειρίζομαι από παντού μέσα από το Home App μιας και το Apple Tv θα λειτουργεί πλέον ως κεντρικό Hub! 

Μήπως μπορείς παρακαλώ να το κάνεις πιο λιανά; Τι διαφορά έχει από τη HomeKit hub λειτουργία που έχουν ούτως ή άλλως όλα τα Apple TV;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kirileman είπε

Έχουν προκύψει διάφορα θεματάκια τελευταία, αλλά ευτυχώς λύνονται ή παρακάμπτονται (πέρασα cat 6 καλώδιο και ηρέμησα από τις συνεχείς αποσυνδέσεις του wifi και powerline). Όπως και να 'χει, είναι συσκευάρα. Το δε volume control μέσω υπερύθρων είναι πολύ πιο άμεσο σε σχέση με το hdmi-cec.

Καλά εγώ το είχα με καλώδιο απ'την αρχή για να είμαι σίγουρος. Με την ηχόμπαρα που έχω το HDMI-CEC λειτουργεί το ίδιο γρήγορα και κάτω από κουβέρτα που ήταν το σημαντικό, μόνο με την tv είχε θέμα.

• Super Moderators
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dead-Poet είπε

Μήπως μπορείς παρακαλώ να το κάνεις πιο λιανά; Τι διαφορά έχει από τη HomeKit hub λειτουργία που έχουν ούτως ή άλλως όλα τα Apple TV;

HomeKit υποστηρίζεται και πάλι με τη διαφορά πως πλέον προστέθηκε στο HomeKit και το Thread/Matter. Μέχρι τώρα για να συνδέσεις ένα smart αξεσουάρ με το HomeKit, έπρεπε να ήταν πιστοποιημένο για συμβατότητα μέσω HomeKit. Το πρόβλημα όμως ήταν πως οι συσκευές συμβατές με HomeKit δεν ήταν πολλές και συνήθως ήταν και οι πιο ακριβές! Πλέον όμως αφού κατέληξαν όλοι στο νέο πρότυπο Matter, μπορείς να αγοράζεις συμβατά αξεσουάρ μέσα από μια πολύ μεγαλύτερη λίστα και μάλιστα σε πολύ πιο ανταγωνιστικές τιμές κλπ! Αν δεν είχα ας πούμε τώρα το Apple Tv4K που υποστηρίζει το thread, δεν θα μπορούσα να αντικαταστήσω κάποιες από τις Philips λάμπες με αυτές της Nanoleaf μιας και δεν θα είχα συμβατό Hub για το Thread/Matter πρότυπο! 

Αυτή τη στιγμή σαν Thread/Matter Hub μπορούν να λειτουργήσουν τα Apple Tv 4K, το HomPod mini και τα νεότερα μοντέλα του Google Nest.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα προτυπα ηχου αν ειδα καλα, δεν εχει υποστηριξη για lossless audio formats και δεν ειμαι σιγουρος αν υποστηριζει ολα τα προτυπα εικονας κ αναλυσεις (αδειοδοτησεις). κακο αυτο οταν ο βασικος του ανταγωνιστης (nvidia shield tv pro) εχει.

Επεξ/σία από kallair
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kallair είπε

Στα προτυπα ηχου αν ειδα καλα, δεν εχει υποστηριξη για lossless audio formats και δεν ειμαι σιγουρος αν υποστηριζει ολα τα προτυπα εικονας κ αναλυσεις (αδειοδοτησεις). κακο αυτο οταν ο βασικος του ανταγωνιστης (nvidia shield tv pro) εχει.

https://support.apple.com/en-us/HT212183

How to listen to lossless on your Apple TV 4K

What you need

Update your Apple TV 4K to the latest version of tvOS.

Connect your Apple TV 4K to an AV receiver using an HDMI cable.

How to turn lossless on or off

Go to Settings > Apps.

Select Music.

Select Audio Quality.

Select or unselect Lossless. Apple TV 4K currently doesn’t support Hi-Res Lossless (sample rates greater than 48 kHz).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

What you need

Go to Settings > Apps.

Select Music.

Select Audio Quality.

Select or unselect Lossless. Apple TV 4K currently doesn’t support Hi-Res Lossless (sample rates greater than 48 kHz).

Αυτο που εστειλες ειναι για την μουσικη. εγω μιλαω για τις ταινιες. παρακατω ειναι το τι υποστηριζει σε ηχο και δεν εχει lossless για τις ταινιες.

HE-AAC (V1), AAC (up to 320 Kbps), protected AAC (from iTunes Store), MP3 (up to 320 Kbps), MP3 VBR, Apple Lossless, FLAC, AIFF, and WAV; AC-3 (Dolby Digital 5.1), E-AC-3 (Dolby Digital Plus 7.1 surround sound), and Dolby Atmos

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, billdanos είπε

What you need

Go to Settings > Apps.

Select Music.

Select Audio Quality.

Δεν έχει υποστήριξη Dolby TrueHD και DTS-HD Master/DTS:X, που έχει το shield, αυτό εννοεί. Είναι για Rips από BDs, δεν υπάρχουν σε streaming αυτά τα format.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fytotech είπε

Όποιος πάει να δώσει 200€ και παίρνει το Apple TV αντί για Nvidia Shield, κανονικά πρέπει να κάνει και τατουάζ φαγωμένο μήλο στο πρόσωπο.

Εχει ερθει η ωρα για την NVidia να βγαλει το επομενο Shield TV αλλα σαν κατευχαριστημενος κατοχος του τρεχοντος, θα συμφωνησω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, li@m είπε

Παίρνει και KODI βλέπω! https://kodi.tv/download/tvos

Βρε μπας και γίνει η πρώτη μου συσκευή με το φαγωμένο μήλο πάνω;;

Δεν είναι τόσο απλό όσο νομιζεις. Και το mrmc που υπάρχει δεν το θεωρώ καλή εναλλακτική για το Kodi. Αλλά αναγκαστικά το χρησιμοποιώ.

• Super Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Jts είπε

Δεν έχει υποστήριξη Dolby TrueHD και DTS-HD Master/DTS:X, που έχει το shield, αυτό εννοεί. Είναι για Rips από BDs, δεν υπάρχουν σε streaming αυτά τα format.

Ναι κατάλαβα τι εννοεί. Σε κάποια samples πάντως που έχω σε ένα folder στο pc για δοκιμές κλπ, το Infuse app στο Apple tv με τη ρύθμιση στο pass through, τα έπαιζε με ένδειξη PCM στον ενισχυτή με ηχητικό αποτέλεσμα εξίσου ικανοποιητικό. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.

Να κάνω μία ερώτηση στους κατόχους apple tv μιας και σκοπεύω να τσιμπήσω το καινούργιο.. Υπάρχει δυνατότητα να έχω έναν σκληρό μόνιμα στο δίκτυο μου να του πετάω εκεί ταινίες κτλ και να τα βλέπω μέσω apple tv κανονικά; Να μην χρειάζεται δλδ καθόλου να ανοίγω λάπτοπ κτλ. Επίσης άμα γίνεται είναι ομαλό χωρίς κολλήματα κτλ εάν βάλεις να δεις πχ μία ταινία 4κ;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Madlef86 είπε

Να κάνω μία ερώτηση στους κατόχους apple tv μιας και σκοπεύω να τσιμπήσω το καινούργιο.. Υπάρχει δυνατότητα να έχω έναν σκληρό μόνιμα στο δίκτυο μου να του πετάω εκεί ταινίες κτλ και να τα βλέπω μέσω apple tv κανονικά; Να μην χρειάζεται δλδ καθόλου να ανοίγω λάπτοπ κτλ. Επίσης άμα γίνεται είναι ομαλό χωρίς κολλήματα κτλ εάν βάλεις να δεις πχ μία ταινία 4κ;

Ναι κανονικά βλέπεις τα πάντα στο δίκτυό σου. Ακόμη και το VLC που είναι δωρεάν παίζει μια χαρά αν δεν θες να πληρώσεις για κάποιο άλλο app. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ναι κατάλαβα τι εννοεί. Σε κάποια samples πάντως που έχω σε ένα folder στο pc για δοκιμές κλπ, το Infuse app στο Apple tv με τη ρύθμιση στο pass through, τα έπαιζε με ένδειξη PCM στον ενισχυτή με ηχητικό αποτέλεσμα εξίσου ικανοποιητικό. 

Ναι το είχα διαβάσει σε ένα forum αυτό, ουσιαστικά χάνεις όμως το 3D audio κομμάτι, τα μεταδεδομένα δηλαδή (που ανάλογα και το setup μπορεί να μην κάνει διάφορα) και παίζει σαν 7.1

Επεξ/σία από Jts
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Jts είπε

Ναι το είχα διαβάσει σε ένα forum αυτό, ουσιαστικά χάνεις όμως το 3D audio κομμάτι, τα μεταδεδομένα δηλαδή (που ανάλογα και το setup μπορεί να μην κάνει διάφορα) και παίζει σαν 7.1

Εγώ τα δοκιμάζω σε ένα 5.1.2 σύστημα που έχω στήσει και ακόμη και το 3D κομμάτι (νομίζω πως) το ακούω κανονικά! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περίμενα μήπως έχει υποστήριξη σε truehd της Dolby αλλά απογοητευτικά! Υποτίθεται ένα premium player απευθύνεται σε premium tv και receiver αρα το να μου δώσει το hdr10+ και τον Α15 είναι άχρηστα χωρίς τον premium ήχο στις ταινίες! Αν και θεωρώ ότι κάνει καλύτερα την δουλειά στο streaming από τα Xiaomi κτλ δυστυχώς σε ήχο για ένα ολοκληρωμένο home cinema εξακολουθεί να μην είναι η σωστή αγορά μόνο και μόνο λόγο υποστήριξης ήχου! Apple το hardware υπάρχει γιατί κολλάς στις άδειες με την Dolby? Γιατί να επικεντρωθείτε στο arcade όταν με 250-300 παίρνει κάποιος Xbox series s?

17 λεπτά πριν, Madlef86 είπε

Καλησπέρα! Γίνεται με την εφαρμογή infuse και με δίσκο nas όπως της synology! Το αποτέλεσμα είναι πολύ ποιοτικό απλά με χαλάει η μη υποστήριξη truehd atmos μιας και το ηχοσύστημα που έχω μπορεί να αναπαράγει τέτοιο ήχο. Περιορίζεσαι σε ήχο Dolby digital plus με ατμος

17 λεπτά πριν, billdanos είπε

Όντως αλλά όχι όμως truehd atmos που υποστηρίζουν οι νέες ταινίες! Δηλαδή σε loosless χάνεις τα πάνω κανάλια 

Επεξ/σία από svanakas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...