Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα τη γνώμη σας. Είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά. Ζούσα σε ένα σπίτι τα τελευταία 6 χρόνια με 300€, το σπίτι ολοκαίνουριο. Αξίζει τώρα τουλάχιστον 500-600€ αν το βάλει ξανά αγγελία. Το θέλει για την κόρη του επειδή παντρεύτηκε και έκανε παιδί. Και πρέπει να φύγω εγώ. Αν ψάξω να αγοράσω Αθήνα είναι πανάκριβα, θελει μεγάλη προκαταβολή κλπ κλπ. Αν πάω σε ενοίκιο είναι πανάκριβα και σε λίγο καιρό μπορεί να χρειαστεί να μετακομίσω ξανά και ξανά και με δύο παιδιά αυτό δεν είναι εφικτό από πολλές απόψεις. Έχω τη δυνατότητα να πάω στην Κορώνη να χτίσω σπίτι που είναι λίγο μετά τα μπετά. Με 40-50 χιλιάρικα μου είπε μηχανικός ότι τελειώνει 100%. Ανάλογα τι ποιότητες θα βάλω για αυτό μου έδωσε ένα εύρος 10Κ. Και ρωτάω τώρα εγώ.. Πάμε χωριό ή μένουμε Αθήνα με όλα τα μείον που έχει από θέμα κατοικίας; να σημειώσω εδώ ότι παίρνω ένα ενοίκιο από την Αθήνα από ένα μικρό σπίτι που δε μπορώ να μείνω αλλά μου καλύπτει άνετα να πάρω ένα δάνειο να χτίσω το σπίτι στην Κορώνη. Η δουλειά μου εδώ Αθήνα είναι με κίνηση 35-40 λεπτά να μετακινηθω. Στην Κορώνη θα πρέπει να μπω Μεσσήνη για δουλειά στην ίδια εταιρεία απλά θα κάνω κάθε μέρα 60 χιλιόμετρα ξεκούραστα όμως. Έχω αμάξι με πετρέλαιο. Εδώ Αθήνα κάνω 30 αλλά μου βγαίνει η πίστη από την κίνηση. Δώστε γνώμες είμαστε 50/50 με τη γυναίκα δε ξέρουμε τι να κάνουμε.. Να σημειώσω ότι στο χωριό έχω πολλούς περισσότερους γνωστούς/φίλους/συγγενείς από ότι έχω Αθήνα. Δε τίθεται θέμα δηλαδή να πάω εκεί και να κλειστώ μέσα. 

Επεξ/σία από DjTony
  • Like 1
  • Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εφυγες χωρις δευτερη σκεψη. να ησουν μονος σου να πω κατσε, με παιδια ειχα φυγει 100%. παρε και ενα εντουρο η ενα windsurf να γουσταρεις τον ελευθερο χρονο σου. η αθηνα ειναι εθελοντικο βασανιστήριο.

• Like 14
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Η γυναίκα σου είναι από τη Κορώνη? Γιατί αν δεν είναι .....:ph34r:

Ναι εκείνη είναι. Δε με πίεσε να πάμε όμως σε καμία περίπτωση. Το θέλουμε και οι δύο το ίδιο. Σκεφτόμαστε μόνο ότι φεύγουμε από Αθήνα που είναι όλα στα πόδια μας κλπ κλπ. Βέβαια δεν είναι εύκολο να μετακομίζεις συνέχεια με παιδιά.. Ενώ εκεί κάνεις δικό σου σπίτι και ηρεμείς. 

13 λεπτά πριν, adi32 είπε

Για τα παιδιά είναι το ζήτημα.

Εσύ έχεις ήδη φύγει όπως φαίνεται

Τα παιδιά τι; θεωρητικά καλύτερα θα ζήσουν εκεί. Πιο ελεύθερα χωρίς τους φόβους της Αθήνας.. Μικρά είναι ακόμα. 4 χρονών ο ένας και 10 μηνών ο άλλος.. 

• Like 1
Δημοσ.

Η επαρχία vs Αθήνα ή μεγάλη πόλη έχουν τα γνωστά συν και πλην, δεν θα αναφερθώ, εγω επαρχεία τύπου Καρώνης ουτε μήνα δεν αντέχω.

Τεσπά στα δικα σου τώρα το σπίτι θα κανει να τελειώσει κανενα εξαμηνο αν εχεις ολα τα χρήματα, αν οχι θα πας και στον χρονο μπορεί και παραπάνω, αρα θέλεις και πάλι ενοίκιο, δεν ειναι φτηνό το μέρος που λες, αρα όλα αυτά πρέπει να τα σκεφτείς.

Βεβαια δεν εχεις και αλλη επιλογη αν θελεις να φτιάξεις το σπίτι, θα μπεις σε περιπέτειες αλλα ως προς αυτο πιστεύω αξίζει, να πας κάτω στο ενοίκιο.

Και αν το ζυγίσεις μαλλον θα σου βγει σε καλο με την προϋπόθεση οτι σου αρέσει η επαρχεία 

Δημοσ.

Οχι και καλυτερα τα παιδια? Ποσα παιδια εχει η Κορωνη? Ποιο ειναι το επιπεδο του σχολειο? φροντιστηρια κτλ τι θα κανεις? δραστηριοτητες κτλ?

Αν ησουν στο τουρισμο να ηταν οκ η κατασταση αλλα ετσι οπως πας ειναι ζορικα

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Δεν μπορώ να σου δώσω μια σαφή απάντηση η να σε βοηθήσω. 

Πρέπει να έχετε λυμμενο το θέμα μετακίνηση όπου και να πάτε. 

Σιγουρέψου πως θα χτίσεις κατι δικό σου στην επαρχία με 50k. Για πόσα τμ μιλάμε; Θες το σπίτι να έχει πχ ένα ΥΔ και ένα για 2 αδέρφια η 2 ΥΔ για τα παιδιά που μπορεί να είναι αγόρι κορίτσι άρα 3ΥΔ συνολικά; Βάλε μονώσεις, απαιτήσεις πρότυπα κτλ. 

Δυστυχώς η ανέγερση ακινήτου δεν είναι τοσο εύκολη υπόθεση όπως έκαναν οι πρόγονοι μας στα χωριά. Το κόστος μπορεί να ξεφύγει και να ανέβει. 

Για τα παιδιά σου τώρα. Πρέπει να υπολογίζεις πως όταν θα φτάσουν 18 και θα θέλουν να σπουδάσουν σε άλλη πόλη πάλι θα έχετε πρόβλημα με έξοδα και ενοίκια. Θα μου πεις ποιος ζει ποιος πεθαινει μέχρι τότε. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fragos είπε

Οχι και καλυτερα τα παιδια? Ποσα παιδια εχει η Κορωνη? Ποιο ειναι το επιπεδο του σχολειο? φροντιστηρια κτλ τι θα κανεις? δραστηριοτητες κτλ?

Αν ησουν στο τουρισμο να ηταν οκ η κατασταση αλλα ετσι οπως πας ειναι ζορικα

Έχει πολλά παιδιά στην Κορώνη. Πολλές δραστηριότητες. Έχει τα πάντα. Βασικά δεν είναι μόνο η Κορώνη. Είναι πολλά χωριά τριγύρω που έχουν τα πάντα. Έχουμε εξοχικό και το ξέρω το μέρος χρόνια τώρα. 

3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν μπορώ να σου δώσω μια σαφή απάντηση η να σε βοηθήσω. 

Πρέπει να έχετε λυμμενο το θέμα μετακίνηση όπου και να πάτε. 

Σιγουρέψου πως θα χτίσεις κατι δικό σου στην επαρχία με 50k. Για πόσα τμ μιλάμε; Θες το σπίτι να έχει πχ ένα ΥΔ και ένα για 2 αδέρφια η 2 ΥΔ για τα παιδιά που μπορεί να είναι αγόρι κορίτσι άρα 3ΥΔ συνολικά; Βάλε μονώσεις, απαιτήσεις πρότυπα κτλ. 

Δυστυχώς η ανέγερση ακινήτου δεν είναι τοσο εύκολη υπόθεση όπως έκαναν οι πρόγονοι μας στα χωριά. Το κόστος μπορεί να ξεφύγει και να ανέβει. 

Για τα παιδιά σου τώρα. Πρέπει να υπολογίζεις πως όταν θα φτάσουν 18 και θα θέλουν να σπουδάσουν σε άλλη πόλη πάλι θα έχετε πρόβλημα με έξοδα και ενοίκια. Θα μου πεις ποιος ζει ποιος πεθαινει μέχρι τότε. 

Υποτίθεται της αδερφής της γυναίκας μου ο άντρας έχει γραφείο που χτίζει σπίτια. Οπότε μου είπε με ένα ποσό που θα συμφωνηθεί το σπίτι θα γίνει όπως το θέλουμε ακριβώς. Οπότε ότι πούμε αυτό είναι. Δε θα ξεφύγει. Μιλάμε για 90 τμ περίπου με 3 δωμάτια. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DjTony είπε

Έχει πολλά παιδιά στην Κορώνη. Πολλές δραστηριότητες. Έχει τα πάντα. Βασικά δεν είναι μόνο η Κορώνη. Είναι πολλά χωριά τριγύρω που έχουν τα πάντα. Έχουμε εξοχικό και το ξέρω το μέρος χρόνια τώρα. 

Υποτίθεται της αδερφής της γυναίκας μου ο άντρας έχει γραφείο που χτίζει σπίτια. Οπότε μου είπε με ένα ποσό που θα συμφωνηθεί το σπίτι θα γίνει όπως το θέλουμε ακριβώς. Οπότε ότι πούμε αυτό είναι. Δε θα ξεφύγει. Μιλάμε για 90 τμ περίπου με 3 δωμάτια. 

Περίπου 500 ευρω ανά τμ κόστος κατασκευής. Εμένα μου φαίνεται χαμηλό, δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό νούμερο. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, DjTony είπε

Αααα και κατι αλλο μην πλεξεις σε αυτο το τρυπακι με τους συγγενείς το εχασες το παιχνίδι, αυτα ειναι και τα μεγαλα μειονεκτήματα της επαρχίας, δηλαδη αν δεν πας σε αυτον θα σε αποκηρύξουν αν πας θα τσακωθείτε, μπρος γκρεμός και πίσω ρεμα😋

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Περίπου 500 ευρω ανά τμ κόστος κατασκευής. Εμένα μου φαίνεται χαμηλό, δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό νούμερο. 

Δε ξέρω ακριβώς πόσο θα πάει το τμ αλλά επειδή είναι γνωστός/συγγενής θα έλεγα μας έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα βγάλει 10Κ (τυχαίο νούμερο) που θα έβγαζε σε έναν τυχαίο πελάτη αλλά θα βγάλει 2-3Κ. Συν ότι όλοι οι μάστορες θα δουλέψουν με νορμάλ μεροκάματα και όχι με μεροκάματα που θα δούλευαν για ένα πλούσιο. Οπότε θα ρίξουμε λίγο το κόστος το συνολικό από εκεί. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αααα και κατι αλλο μην πλεξεις σε αυτο το τρυπακι με τους συγγενείς το εχασες το παιχνίδι, αυτα ειναι και τα μεγαλα μειονεκτήματα της επαρχίας, δηλαδη αν δεν πας σε αυτον θα σε αποκηρύξουν αν πας θα τσακωθείτε, μπρος γκρεμός και πίσω ρεμα😋

Καταλαβαίνω ακριβώς πως το λες αλλά δεν έχω λόγο να μη πάω σε αυτόν. Δεν είναι κανένας μπάρμπας που θα κοιτάξει να κάνει λαμογια... Είναι νέο το παιδί στην ηλικία μου (32) και θα αναλάβει το σπίτι να το ολοκληρώσει μετά χαράς. Είναι εκεί να επιβλέπει βέβαια και η αδερφή της γυναίκας μου και πάει λέγοντας. Δεν τίθεται θέμα δηλαδή εμπιστοσύνης. Ούτε θέλω να πάω αλλού.. 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, DjTony είπε

Ναι εκείνη είναι. Δε με πίεσε να πάμε όμως σε καμία περίπτωση. Το θέλουμε και οι δύο το ίδιο. Σκεφτόμαστε μόνο ότι φεύγουμε από Αθήνα που είναι όλα στα πόδια μας κλπ κλπ. Βέβαια δεν είναι εύκολο να μετακομίζεις συνέχεια με παιδιά.. Ενώ εκεί κάνεις δικό σου σπίτι και ηρεμείς. 

Τα παιδιά τι; θεωρητικά καλύτερα θα ζήσουν εκεί. Πιο ελεύθερα χωρίς τους φόβους της Αθήνας.. Μικρά είναι ακόμα. 4 χρονών ο ένας και 10 μηνών ο άλλος.. 

Εγώ στην θέση σου θα έφευγα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...