Allan-Wake Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, filip123go είπε Στο 8ωρο υπάρχει ήδη ένα 20λεπτο break. Οχι, ειναι αναλογα την δουλεια που εισαι.
Speculoos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Allan-Wake είπε οχι εισαι λαθος Δουλευα εξωτερικο, 9 με 6, δηλαδη 9 ωρες. 1 ηταν ωρα υποχρεωτικό διαλειμα για φαγητο κλπ. Δεν μπορουσες να πεις αααα εγω δεν θελω διαλειμα και θα φυγω στις 5. Κάθε χώρα (το εξωτερικό δεν είναι κάτι το ενιαίο) έχει τους δικούς της νόμους και δίκαιο στο θέμα της εργασίας. 3
pontez2 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Allan-Wake είπε οχι εισαι λαθος Δουλευα εξωτερικο, 9 με 6, δηλαδη 9 ωρες. 1 ηταν ωρα υποχρεωτικό διαλειμα για φαγητο κλπ. Δεν μπορουσες να πεις αααα εγω δεν θελω διαλειμα και θα φυγω στις 5. Ανάλογα τη συμβαση και τη χώρα. Ολλανδία ας πουμε, ηταν αυστηρά 9-5 με υποχρεωτική 1 ωρα διαλλείματος για φαγητο, 13.00-14.00. Μάλιστα οταν ειχα πρωτοπάει μου έκανε εντυπωση ο συνωστισμός στις σκάλες και τα ανσανσέρ στις 17.01. Χαμός λέμε. Άλλη περιπτωση ηταν το Μπελφαστ, όπου εκεί εργαζόμουν 10ωρο αλλά πληρωνόμουν υπερωρίες.
Allan-Wake Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Speculoos είπε Κάθε χώρα (το εξωτερικό δεν είναι κάτι το ενιαίο) έχει τους δικούς της νόμους και δίκαιο στο θέμα της εργασίας. παιδια δεν ειπα οτι ειναι νομιμο ουτε οτι μου αρεσει. Ειπα οτι οι 8 ωρες ειναι δουλεια. Οτι παραπανω, ειναι διαλειμα. Δεν θα δουλευει 8.30, θα δουλευει 8 ωρες. Φυσικα δεν μου αρεζε που καθομουν 9 ωρες σε μια δουλεια γιαυτο και εφυγα. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από Allan-Wake
sphinxgr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στο εξωτερικό αλλά και πολλές εταιρίες στην Ελλάδα πλέον, έχουν σκεφτεί το εξής φοβερό. 8 ώρες εργασίας με 1 ώρα διάλλειμα ενδιάμεσα. 9 σύνολο. Λες και έχουμε όρεξη να καθόμαστε να κάνουμε παρέα με αχώνευτους συνάδερφους και αυτοί με μας. Το λες και έμμεση φυλάκιση. Βελτιώνεται λιιιιγο η κατάσταση σε εταιρίες που έχει εστιατόριο, γυμναστήριο κλπ και λες οκ, θα κάνω κάτι άλλο (που βέβαια πάλι έμμεσα φυλάκιση ειναι) Πες παλεύεται αν είσαι ελεύθερος και οι υπόλοιποι συνάδερφοι, είναι του άλλου φύλλου (ή τελος πάντων του φύλλου προτίμησης για να ειμαι Politically Correct!) Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από sphinxgr 3
Dantε Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Εχω την εντυπωση πως στο 8ωρο ειναι υποχρεωτικα μεσα και το διαλλειμμα. Δηλαδη δεν εχει λογικη το 8,5 ωρες για μιση ωρα διαλλειμμα και να μη θεωρειται ως υπερεργασια, αφου ειναι 8 ωρες (συμπεριλαμβανομενου το διαλλειμμα) συν ενα μισαωρο. Οπως και να χει το θεωρω χαζο για πολλους λογους.Λες και αν πιστευω οτι μου τρωνε τα διαλλειμματα δε θα κατσω να κωλοβαρησω στο pc κανα 20λεπτο. Απλα σε καθυστερουν να πας σπιτι σου στο τελος της ημερας. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 και σε πολλές Ελληνικές εταιρείες ισχύει αυτό εδώ και χρόνια, κάποια στιγμή βρέθηκα σε συνέντευξη και μου ανακοίνωσε 9-ώρο (8 δουλειά 1 διάλλειμα) και του είπα να συμπεριλάβει και την ώρα της μετακίνησης από το σπίτι στην δουλειά ως διάλλειμα ή εργασία ότι θέλει, προφανώς αστειευόμενος, "με φύγανε" με συνοπτικές διαδικασίες...
agnostos13 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Γνωστό τέχνασμα που πέρασε μέσα στη κρίση (για το καλό του εργαζόμενου βεβαίως-βεβαίως). Θεωρητικά είναι ευέλικτο υπέρ του εργαζόμενου (πχ αν υπάρχει καθυστερημένη προσέλευση να μην υπάρχει πρόβλημα να κάτσει να καλύψει μετά, να μπορεί να κάνει το launch break του με την ησυχία του, αν δεν κάνει launch break να φύγει νωρίτερα κλπ). Παρκτικά εξυπηρετεί για να γλυτώνουν οι εργοδότες καμιά υπερωρία (όσοι τις δηλώνουν δηλαδή). 1
savvas81 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, Αν όντως εννοούσε πως το μισάωρο είναι διάλλειμα, θεωρώ ότι θα μου το ξεκαθάριζε στο τηλέφωνο. Όταν μου είπε ξερά 8,5 ώρες και άκουσε τη παύση μου, συνέχισε λέγοντας "...είναι πενθήμερη εργασία". (αυτό έλλειπε) Πιστεύω ότι είναι κάποιο είδος "τρικ". Οι 8,5 ώρες εύκολα γίνονται 9 ή και παραπάνω. Το θεωρώ απαράδεκτο και τους απέρριψα επιτόπου. Βέβαια το να τους απορρίψω είναι και κάτι που μου το επιτρέπουν οι συνθήκες, αν μιλήσουν με κάποιον άλλο που είναι π.χ. 2 χρόνια άνεργος δεν νομίζω να γινότανε το ίδιο... 1
Hacker?pcs Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Μεγάλη μπινιά αυτό με το διάλειμμα, γίνεται συχνά και είναι για πολλά φάσκελα
Dinos1973 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Κολλάτε στο 8 η 8:30 η 9, λάθος το σημαντικό είναι τα χρήματα τίποτα άλλο! 3 1 3
james01gr Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε Γνωστό τέχνασμα που πέρασε μέσα στη κρίση (για το καλό του εργαζόμενου βεβαίως-βεβαίως). Θεωρητικά είναι ευέλικτο υπέρ του εργαζόμενου (πχ αν υπάρχει καθυστερημένη προσέλευση να μην υπάρχει πρόβλημα να κάτσει να καλύψει μετά, να μπορεί να κάνει το launch break του με την ησυχία του, αν δεν κάνει launch break να φύγει νωρίτερα κλπ). Παρκτικά εξυπηρετεί για να γλυτώνουν οι εργοδότες καμιά υπερωρία (όσοι τις δηλώνουν δηλαδή). Δεν ειναι της κρίσης αυτό. Υπάρχει πάνω από 15 χρόνια, στις χρυσες εποχές. Με αυτό ουσιαστικά καλύπτουν μισή ώρα υπερωρίες καθώς τα περισσότερα γραφεία δεν έχουν καν καφετιερα...
1600 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Σε μεγαλη βιοτεχνια (μικρη βιομηχανια) στη ΒιΠε Βόλου το κανουν αλλοιως... Ωραριο 7,30-16,30 ήτοι 9 ωρες. Αμοιβη εννοειται 8ωρη. Σε ερωτηση μου..."τι φαση?"...πως γκέγκεν αυτο? Απλο. Στα ατομικα δελτια προσελευσης εντος του χωρου εργασιας...αναγραφεται "08,00" εως "16,30"...*να οι 8,5 ωρες που λεγαμε* Το πρωινο μισαωρο (στις 7,30) ειναι "ακινδυνο" (sic), επειδη η υποστελεχωμενη διαλυμενη Επιθεωρηση Εργασιας..δεν υπαρχει περιπτωση!!! να βγει για ελεγχους...τετοια ωρα.....fact Κατα τα λοιπα εντος του επισημου ωραριου "8,00-16,30"...κανενας δεν κανει διαλειμμα.....fact ...its a brave new world... 3
apostolosapok Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Το μισάωρο διάλειμμα για οκτάωρη εργασία είναι υποχρεωτικό και είναι στην δικαιοδοσία του εργοδότη αν θα είναι εντός ή εκτός του οκταώρου. Είχε βγει η Αχτσιόγλου επί Σύριζα και είχε ανακοινώσει ότι από αύριο θα περνούσε νομοσχέδιο για να είναι υποχρεωτικά εντός του οκταώρου αλλά για κάποιον μυστήριο λόγο δεν πέρασε ποτέ το νομοσχέδιο και θάφτηκε η είδηση. 1
wesker Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Στο εξωτερικό αλλά και πολλές εταιρίες στην Ελλάδα πλέον, έχουν σκεφτεί το εξής φοβερό. 8 ώρες εργασίας με 1 ώρα διάλλειμα ενδιάμεσα. 9 σύνολο. Λες και έχουμε όρεξη να καθόμαστε να κάνουμε παρέα με αχώνευτους συνάδερφους και αυτοί με μας. Το λες και έμμεση φυλάκιση. Βελτιώνεται λιιιιγο η κατάσταση σε εταιρίες που έχει εστιατόριο, γυμναστήριο κλπ και λες οκ, θα κάνω κάτι άλλο (που βέβαια πάλι έμμεσα φυλάκιση ειναι) Πες παλεύεται αν είσαι ελεύθερος και οι υπόλοιποι συνάδερφοι, είναι του άλλου φύλλου (ή τελος πάντων του φύλλου προτίμησης για να ειμαι Politically Correct!) Γιατι σου επιβάλει κανεις να φάς στην κουζίνα; Εγώ τρώω στο γραφείο μου, χαζευω παραλληλα στο internet, ακούω μουσικούλα... Σιγά μην φάω στο ίδιο τραπέζι με τον κάθε άπλυτο. Εννοείται σε αυτό το μισάωρο τα τηλέγωνα κλείνουν και δεν ενοχλεί κανείς κανέναν την ώρα που τρώει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις