Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, randomcat είπε

Δεν μπορείς να απασχοληθείς λιγότερες ώρες από αυτές που έχεις υπογράψει, γι' αυτό και λέγεται "πλήρης απασχόληση". Η λέξη που ήθελες να χρησιμοποιήσεις είναι "να εργαστούμε". Εάν εσύ πιστεύεις ότι σε ωφελεί να εργάζεσαι 8 ώρες την ημέρα, από βιολογικής άποψης, δικαίωμά σου, αν και το ότι μπορεί να σε ωφελεί κάτι τέτοιο δεν στηρίζεται από καμία έρευνα. Αν πάλι κυνηγάς το οικονομικό όφελος και αγνοείς τη βιολογία, να ξέρεις ότι και αυτή μπορεί να μεταφραστεί σε οικονομικούς όρους (δηλ. πόσα χρήματα θα σκάσεις σε εξετάσεις και ιατρούς).

Αναφορά σε κείμενο

Για εμένα δεν τίθεται καν το ερώτημα αν το ωράριο μου είναι 8 ή 8,5 ώρες ή ακόμη και 9-10.

Καλό είναι να μην προτείνεις κάτι τέτοιο και σε άλλους. Εάν εσύ δεν σέβεσαι καθόλου την υγεία σου, δεκτό.

Με συγχωρείς αλλά για έναν υγιή νέο άνθρωπο οι 8-9 ώρες είναι τίποτε όταν δεν εμπεριέχουν άγχος-στρες (που δεν έχω) και γίνονται σε μια δραστηριότητα που σε ενδιαφέρει. Εργάζομαι έτσι για χρόνια και δεν έχω καμία επίπτωση ούτε στην υγεία μου ούτε στην ενέργεια που έχω μετά από την εργασία.

Τέλος κάτι που το θίγω για λόγους ουσίας. Η λέξη απασχόληση είναι επιλογή μου στην πρόταση που με "διόρθωσες" σε σχέση με το εργασία. Διότι η φυσική παρουσία σου σε μια εταιρεία ΔΕΝ συνδέεται καθόλου με την παραγωγικότητα σου καθώς όσοι δεν αγαπούν αυτό που κάνουν "χαζολογάνε" στο χώρο εργασίας άρα ΔΕΝ εργάζονται. Απλά απασχολούνται. Δηλ. κάνουν ότι εργάζονται και παράγουν ελάχιστα.

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, nova_centurion είπε

Με συγχωρείς αλλά για έναν υγιή νέο άνθρωπο οι 8-9 ώρες είναι τίποτε όταν δεν εμπεριέχουν άγχος-στρες (που δεν έχω) και γίνονται σε μια δραστηριότητα που σε ενδιαφέρει. Εργάζομαι έτσι για χρόνια και δεν έχω καμία επίπτωση ούτε στην υγεία μου ούτε στην ενέργεια που έχω μετά από την εργασία.

Τέλος κάτι που το θίγω για λόγους ουσίας. Η λέξη απασχόληση είναι επιλογή μου στην πρόταση που με "διόρθωσες" σε σχέση με το εργασία. Διότι η φυσική παρουσία σου σε μια εταιρεία ΔΕΝ συνδέεται καθόλου με την παραγωγικότητα σου καθώς όσοι δεν αγαπούν αυτό που κάνουν "χαζολογάνε" στο χώρο εργασίας άρα ΔΕΝ εργάζονται. Απλά απασχολούνται. Δηλ. κάνουν ότι εργάζονται και παράγουν ελάχιστα.

Τα πιστεύεις όντως όλα αυτά;

Στον πραγματικό κόσμο δεν είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι άνετα να κάνεις το ίδιο πράγμα 10 ώρες την μέρα. Και video games να με βάλεις να παίζω 10 ώρες τη μέρα θα πω άει στο διαόλο κάποια στιγμή.

Επεξ/σία από hln3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nova_centurion είπε

Ξεκαθαρίζω για το τι ακριβώς μιλάμε. Όταν εσύ λες για 8-9 ώρες με τον τρόπο που το λες, δεν λέμε για την πλήρη απασχόληση, δεν λέμε απλά για το ωράριό σου, ότι δηλαδή σε απασχολούν τόσες ώρες από το χρόνο σου και ότι εκτός αυτού του ωραρίου υπάρχει η δική σου ζωή. Λέμε για πλήρη εργασία.

Εσύ λοιπόν μας λες ότι εργάζεσαι συνέχεια (με άντε το διάλειμμα του μισάωρου) για 8-9 ώρες για χρόνια και ότι είσαι υγιέστατος. Ξεκάθαρα ψέμα, εκτός αν δεν κάνεις κάτι άλλο στη ζωή σου και πηγαίνεις σπίτι σου και κοιμάσαι 10ωρα για να είναι εντάξει ο οργανισμός σου. Κάτι δεν μας λες. Μήπως είσαι χοντρός και καπνίζεις - δεν είναι υγιές αυτό. Μήπως πίνεις καθημερινά καφέ αντί για νερό για να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις; Μάντεψε - δεν είναι υγιές.

Τέλος, τη φράση "το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς" τη γνωρίζεις; Μπορείς κάλλιστα να αγαπάς μια δραστηριότητα, ακόμα και αν δεν είναι δουλειά και είναι χόμπυ, αλλά μετά από κάποιες ώρες καταντά κουραστική σωματικά/πνευματικά. Άνθρωποι είμαστε, όχι ρομπότ.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, hln3 είπε

Στον πραγματικό κόσμο δεν είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι άνετα να κάνεις το ίδιο πράγμα 10 ώρες την μέρα. Και video games να με βάλεις να παίζω 10 ώρες τη μέρα θα πω άει στο διαόλο κάποια στιγμή.

Δεν ξέρω ποιός είναι φυσιολογικός από τους δυό μας. Εγώ ΔΕΝ κουράζομαι να ασχολούμαι με το τομέα μου 9-10 ώρες την ημέρα. Βρίσκω ενδιαφέρον και το κάνω με άνεση. Προφανώς δεν είμαστε ίδιοι.

• Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nova_centurion είπε

Δεν ξέρω ποιός είναι φυσιολογικός από τους δυό μας. Εγώ ΔΕΝ κουράζομαι να ασχολούμαι με το τομέα μου 9-10 ώρες την ημέρα. Βρίσκω ενδιαφέρον και το κάνω με άνεση. Προφανώς δεν είμαστε ίδιοι.

Αγαπητέ δεν δουλεύουν όλοι σε ένα γραφείο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, randomcat είπε

Εσύ λοιπόν μας λες ότι εργάζεσαι συνέχεια (με άντε το διάλειμμα του μισάωρου) για 8-9 ώρες για χρόνια και ότι είσαι υγιέστατος. Ξεκάθαρα ψέμα, εκτός αν δεν κάνεις κάτι άλλο στη ζωή σου και πηγαίνεις σπίτι σου και κοιμάσαι 10ωρα για να είναι εντάξει ο οργανισμός σου. Κάτι δεν μας λες. Μήπως είσαι χοντρός και καπνίζεις - δεν είναι υγιές αυτό. Μήπως πίνεις καθημερινά καφέ αντί για νερό για να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις; Μάντεψε - δεν είναι υγιές.

Παρακαλώ να μην με προσβάλεις καθώς εγώ δεν το έπραξα. Δεν έχω λόγους να πω ψέματα. Γράφω αυτό που νιώθω και είμαι. Ζω αυτό που λένε φυσιολογική ζωή δηλ. για 5 ημέρες10 ώρες δουλειά , 8 ώρες ύπνο και 6 ώρες προσωπικό χρόνο. ΣΚ προφανώς έχω περισσότερο χρόνο για εμένα. Τη ζωή μου την κρίνω ισορροπημένη πλήρως και θεωρώ έχω το δικαίωμα να λέω πως πραγματικά νιώθω. Αντίθετα εσύ προφανώς κάτι λάθος κάνεις στη ζωή σου καθώς είσαι ολοφάνερα δυσαρεστημένος από αυτή για αυτό και τόσο πάθος και ίσως επιθετικότητα προς όποιον διαφωνεί μαζί σου. Λυπάμαι αλλά προφανώς δεν έχουμε την ίδια ζωή και τα ίδια ενδιαφέροντα.

6 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Αγαπητέ δεν δουλεύουν όλοι σε ένα γραφείο. 

Προφανώς δεν κάνουμε όλοι το ίδιο. Σχετικά με το γραφείο που λες δεν νομίζω ότι είναι η ειδοποιός διαφορά καθώς έχω ξάδελφο που επέλεξε να πάει στα χωράφια (αν και παιδί της πόλης σε αγροτική επιχείρηση που έφτιαξε) όπου δουλεύει πολλές ώρες και νιώθει ευτυχής διότι κάνει αυτό που του αρέσει. Η διαφορά είναι στο αν κάνεις αυτό που θέλεις!!

Επεξ/σία από nova_centurion
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nova_centurion είπε

Προφανώς δεν κάνουμε όλοι το ίδιο. Σχετικά με το γραφείο που λες δεν νομίζω ότι είναι η ειδοποιός διαφορά καθώς έχω ξάδελφο που επέλεξε να πάει στα χωράφια (αν και παιδί της πόλης σε αγροτική επιχείρηση που έφτιαξε) όπου δουλεύει πολλές ώρες και νιώθει ευτυχής διότι κάνει αυτό που του αρέσει. Η διαφορά είναι στο αν κάνεις αυτό που θέλεις!!

Κανένας δεν δουλεύει στα χωράφια "πολλές ώρες", τα χωράφια έχουν δουλειά λίγους μήνες τον χρόνο, τον υπόλοιπο χρόνο κάθεσαι, ενώ και τους μήνες που έχουν δουλειά πάρα πολλα είτε έχουν αυτοματοποιηθεί είτε τα αναθέτουν σε εργάτες γης.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, hln3 είπε

Υπάρχει πιθανότητα και να τα πιστεύει. Έχω συναντήσει κόσμο που έχουν πείσει τον εαυτό τους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν που ερχόταν στο γυμναστήριο που πήγαινα και μου έλεγε για το πόσο σημαντικός είναι στη δουλειά του για την "αφεντικίνα" του επειδή μπορεί και δουλεύει 12ωρα (χειρονακτική δουλειά) και βγάζει παραπάνω δουλειά από τους άλλους, και επίσης ότι είναι μια χαρά με μόνο 4 ώρες ύπνο και ότι είναι μούφα το ότι χρειαζόμαστε πολύ παραπάνω από τόσες (επίσης ήταν υπέρ της διαλειμματικής νηστείας αλλά δεν έχω άποψη για αυτό)... ο τύπος ήταν κάπως φέτες (ίσως από τη χειρονακτική δουλειά), του το δίνω, αν και φαίνεται να είχε κανά δυο τραυματισμούς και έκανε μορφασμούς από τον πόνο, και μια μέρα μετά από κανά τρίμηνο ξαφνικά εξαφανίστηκε και δεν ξαναήρθε...

5 λεπτά πριν, nova_centurion είπε

Παρακαλώ να μην με προσβάλεις καθώς εγώ δεν το έπραξα. Δεν έχω λόγους να πω ψέματα.

Κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα ψέματα. Μπορώ να σου βρω εγώ άπειρους λόγους για να πεις ψέματα και στον ίδιο σου τον εαυτό. Αν σου πεις την αλήθεια μπορεί και να βάλεις τα κλάματα. Από κόσμο που λέει τίγκα ψέματα στον εαυτό του για να μην ακυρώσει την ίδια του την ύπαρξη/καθημερινότητα έχουμε γεμίσει πλέον.

Γράφω αυτό που νιώθω και είμαι. Ζω αυτό που λένε φυσιολογική ζωή δηλ. για 5 ημέρες10 ώρες δουλειά , 8 ώρες ύπνο και 6 ώρες προσωπικό χρόνο.

Δεν το λένε. Έπειτα, είσαι remote ή τηλεμεταφέρεσαι στο χώρο εργασίας σου;

Αντίθετα εσύ προφανώς κάτι λάθος κάνεις στη ζωή σου καθώς είσαι ολοφάνερα δυσαρεστημένος από αυτή για αυτό και τόσο πάθος και ίσως επιθετικότητα προς όποιον διαφωνεί μαζί σου. Λυπάμαι αλλά προφανώς δεν έχουμε την ίδια ζωή και τα ίδια ενδιαφέροντα.

Κάνεις λάθος. Μια χαρά είμαι, και μάλλον οφείλεται στο ότι δεν δουλεύω υπό κούραση. Κοίτα να δεις όμως πως το γύρισες σε προσωπική επίθεση επιπέδου cancellation ζωής του άλλου, παρόλο που παριστάνεις να σε θίγει μια τέτοια αντιμετώπιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, hln3 είπε

Κανένας δεν δουλεύει στα χωράφια "πολλές ώρες", τα χωράφια έχουν δουλειά λίγους μήνες τον χρόνο, τον υπόλοιπο χρόνο κάθεσαι, ενώ και τους μήνες που έχουν δουλειά πάρα πολλα είτε έχουν αυτοματοποιηθεί είτε τα αναθέτουν σε εργάτες γης.

Δεν νομίζω ότι είναι ακριβές αυτό που πριγράφεις. Δεν κάνω αυτή την δουλειά αλλά ο ξάδελφος που την κάνει μου λέει άλλα.

Κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα ψέματα. Μπορώ να σου βρω εγώ άπειρους λόγους για να πεις ψέματα και στον ίδιο σου τον εαυτό. Αν σου πεις την αλήθεια μπορεί και να βάλεις τα κλάματα. Από κόσμο που λέει τίγκα ψέματα στον εαυτό του για να μην ακυρώσει την ίδια του την ύπαρξη/καθημερινότητα έχουμε γεμίσει πλέον.

Το να είσαι πεπεισμένος ότι κατέχεις την αποκλειστική αλήθεια και ότι ουδείς δικαιούται να έχει διαφορετική από εσένα άποψη είναι σαφώς λάθος. Καθένας νιώθει όπως νιώθει και έχει δικαίωμα σ΄ αυτό. Η δήθεν ψυχανάλυση του "λέει ψέματα στο ίδιο του τον εαυτό" ξεκινά από την λάθος παραδοχή που κάνεις ότι όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι αξιωματικά λάθος. Επίτρεψε και στους άλλους να έχουν την δική τους θεώρηση για την ζωή. Η προσέγγιση σου είναι αυταρχική και εξ αυτού λανθασμένη. 

Έπειτα, είσαι remote ή τηλεμεταφέρεσαι στο χώρο εργασίας σου;

Στις 10 ώρες βάζω και 40-45 λεπτά πήγαινε έλα καθώς κινούμαι με μηχανή και δουλεύω κοντά.

Κοίτα να δεις όμως πως το γύρισες σε προσωπική επίθεση επιπέδου cancellation ζωής του άλλου, παρόλο που παριστάνεις να σε θίγει μια τέτοια αντιμετώπιση.

Η προσωπική επίθεση ξεκίνησε από εσένα αν το πρόσεξες εγώ απλά σχολίασα την απρόκλητη επίθεση. Με κατηγόρησες ως ψεύτη χωρίς να με ξέρεις, απλά επειδή διαφωνείς μαζί μου και έτσι έδειξες ένα πάθος που συνήθως πρόερχεται από υπερβολική προσωπική εμπλοκή. Προσωπική εμπλοκή που προφανώς δεν υφίσταται μεταξύ μας καθώς δεν γνωριζόμαστε αλλά που μάλλον προέρχεται από έντονες (δυσάρεστες) προσωπικές βιωματικές καταστάσεις.

Το δυσάρεστο για να μην παρεξηγηθώ μπορεί να είναι και το γεγονός ότι εργάζεσαι σε κάτι που δεν σε ενδιαφέρει και ότι γίνεται κυρίως για βιοποριστικούς λόγους.

Επειδή όμως το παρόν forum δεν είναι για να εξυπηρετεί προσωπικές αντιδικίες δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω άλλο στην ανταλλαγή μας.

Επεξ/σία από nova_centurion
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, nova_centurion είπε

Το να είσαι πεπεισμένος ότι κατέχεις την αποκλειστική αλήθεια και ότι ουδείς δικαιούται να έχει διαφορετική από εσένα άποψη είναι σαφώς λάθος. Καθένας νιώθει όπως νιώθει και έχει δικαίωμα σ΄ αυτό. Η δήθεν ψυχανάλυση του "λέει ψέματα στο ίδιο του τον εαυτό" ξεκινά από την λάθος παραδοχή που κάνεις ότι όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι αξιωματικά λάθος. Επίτρεψε και στους άλλους να έχουν την δική τους θεώρηση για την ζωή. Η προσέγγιση σου είναι αυταρχική και εξ αυτού λανθασμένη.

Κάνεις το λάθος να θεωρείς ότι είναι κάποια δική μου υποκειμενική αλήθεια. Η βιολογία (αντικειμενική αλήθεια) είναι αυταρχική και δεν νοιάζεται για τα συναισθήματά μας, καλώς ή κακώς. Anyway, ελπίζω να μην καπνίζεις, να μην πίνεις συνέχεια καφέδες για ψεύτικη ενέργεια, να μην έχεις κιλάκια, έλλειψη αντοχών κ.λπ., να έχεις χρόνο να γυμνάζεσαι και να τρέφεσαι σωστά, και να είναι όλα όσο όμορφα μας τα παρουσιάζεις και να μην ξυπνήσεις κάποια μέρα με κάποια άσχημη συνειδητοποίηση, ξέρεις... του τύπου ότι είσαι βιολογικός οργανισμός.

21 λεπτά πριν, nova_centurion είπε

Στις 10 ώρες βάζω και 40-45 λεπτά πήγαινε έλα καθώς κινούμαι με μηχανή και δουλεύω κοντά.

Άρα δεν δουλεύεις 10 ώρες. Απασχολείσαι (εντός και εκτός σύμβασης) τόσες. Έχεις κάποια ανάγκη να λες ότι δουλεύεις για 10; :)

Επεξ/σία από randomcat
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, randomcat είπε

Η βιολογία (αντικειμενική αλήθεια) είναι αυταρχική και δεν νοιάζεται για τα συναισθήματά μας, καλώς ή κακώς.

Παρακαλώ να συμπεριλάβεις link με σοβαρές μελέτες που αποδεικνύουν τα όσα αναφέρεις ώστε να ωφεληθούμε όλοι από αυτές. Εγώ δεν έχω δει κάποια, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είμαι ανοικτός να τις μελετήσω.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, nova_centurion είπε

Δεν νομίζω ότι είναι ακριβές αυτό που πριγράφεις. Δεν κάνω αυτή την δουλειά αλλά ο ξάδελφος που την κάνει μου λέει άλλα.

Σε δουλεύει ο ξάδερφός σου.

Εννοείται ότι οι αγροτικές εργασίες δεν είναι 365 μέρες τον χρόνο

• Like 1
Δημοσ.

Random cat Γενικά μην ασχολείσαι 

Τέτοια φόρουμς είναι γεμάτα από αεργα άνεργα φοιτητοπουλα που είναι μέσα στην παπατζα 

Η μαγεία των φόρουμς ειναι  ότι δεν ξέρεις με ποιον μιλάς.. Μπορείς να είναι κάποιος συνομιλικος σου μπορεί και να είναι και το 15 χρόνο ανηψακι σου 

Στη πρώτη περίπτωση θα έπιανες την κουβέντα ενώ στην δεύτερη εεε ξέρουμε όλοι τι θα κάναμε στην δεύτερη 

Ο νεαρός λέει πως δουλεύει 10 ωρο και από αυτό το 10ωρο στην ουσία δουλεύει 8ωρο γιατί βάζει και τις μετακινήσεις μεσα...... Λέει πως έχει 6 ωρεσ ελεύθερο χρονο και μάλλον σε αυτές δε βάζει την προσωπική του Ιγυεινη δε βάζει το μαγείρεμα δε βάζει το χρόνο για να φάει δε βάζει οπιοαδηποτε άλλη υποχρέωση 

Ούτε τι δουλειά κάνει δε μας είπε 

Όταν ξεκινάνε τις αοριστολογιες και τις  γενικότητες να ξέρεις πάντα τρολλακια είναι 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nova_centurion είπε

Παρακαλώ να συμπεριλάβεις link με σοβαρές μελέτες που αποδεικνύουν τα όσα αναφέρεις ώστε να ωφεληθούμε όλοι από αυτές. Εγώ δεν έχω δει κάποια, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είμαι ανοικτός να τις μελετήσω.

Θα σου τα πει ο ιατρός σου μία και καλή.

https://www.inc.com/tom-popomaronis/science-says-you-shouldnt-work-more-than-this-number-of-hours-a-day.html
https://www.forbes.com/sites/adigaskell/2019/08/01/is-8-hours-of-work-per-week-ideal-for-our-health-and-wellbeing/

"Working more than 10 hours a day is associated with a 60 percent jump in risk of cardiovascular issues."

Κάποιος που θέλει σώνει και ντε να προστατέψει τη φούσκα στην οποία ζει, θα πει εδώ "χμμ είμαι κάτω από 10 άρα όλα καλά". Κάποιος ρεαλιστής και με λίγες γνώσεις βιολογίας θα καταλάβει ότι δεν είναι όλα καλά στις 9 ώρες και στις 10 αυξάνεται 60% η πιθανότητα για καρδιακά προβλήματα.

Δημοσ.

Παρότι διαφωνώ με την άποψη του nova_centurion δεν νομίζω οτι οι εργασιακές του συνήθειες μπορούν να δικαιολογήσουν τον επιθετικό σας τόνο.

Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές αντοχές. Άλλος με 4ώρες ύπνο είναι φρεσκαδούρα και άλλος θέλει τουλάχιστον 8 και οπωσδήποτε καφέ το πρωί για να είναι οκ. Το οτι η άποψή του οτι είναι φυσιολογικό προφανώς και με βρίσκει αντίθετο. Μας έχουν περάσει δεκαετίες τώρα τα παλιά αυτονόητα (αυστήρό 8ωρο, διάλειμμα, σεβασμό από τον εργοδότη) να είναι παράδεισος και έξτρα δωράκια ΑΝ τα βρουμε κάπου. Κάπου ώπα δηλαδή. 

Και τέλος συμφωνώ οτι φταίνε οι εργαζόμενοι με όσα τους επιβάλλονται γιατί επέτρεψαν να χάσουν κομμάτι κομμάτι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...