Προς το περιεχόμενο

I travel for food!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε αυτο το νημα ποσταρουμε προορισμους που ειτε εχουμε παει ειτε θελουμε να παμε με σκοπο να απολαυσουμε τοπικο φαγητο!

Το φαγητο, αποτελει αφορμη στο να φανε οι ανθρωποι μαζι, να επικοινωνησουν, να ευχαριστηθουν ομορφες στιγμες.

Με αφορμη το φαγητο, ταξιδευω σε διαφορα μερη, τοσο στην Ελλαδα οσο και στο εξωτερικο.

Ποσταρουμε βιντεο, φωτογραφιες, ονοματα απο τα μαγαζια και οτιδηποτε αλλο στο να προτεινουμε διαφορους προορισμους.

Καλη παρεα και φυγαμε για δυνατες μασες, αρξατε πυρ!

Ενας κοντινος προορισμος για οσους μενουν Αθηνα, ειναι η Στενη Ευβοιας!

Απιθανο μερος, μεσα στα ελατα. Διαφορες ταβερνες με ντοπια κρεατα, ορεξη να χεις να τρως! 

Για οσους αγαπουν το μελι, ειναι επισης ο τελειος προορισμος στο να το απολαυσουν και να παρουν και μαζι τους! Ντοπιο γνησιο μελι!

Στη ταβερνα ο Πλατανος, απολαυσαμε ενα απο τα πιο νοστιμα κοκορετσια που εχουμε φαει ποτε. Ειτε πατε καλοκαιρι και κατσετε διπλα στο ποταμι ειτε χειμωνα και κατσετε διπλα στο τζακι, ειναι πολυ ομορφα. Ανετο παρκινγκ, ακομα και να οδηγεις νταλικα θα παρκαρεις!

Ιδανικο σκηνικο, να πας οταν εχει χιονισει και να αραξεις στη Στενη 2-3 μερες να την απολαυσεις. Αυτο καναμε, μειναμε στο Vasiliki guesthouse (οπου εχει τελειο πρωινο και τζακι στο δωματιο) και ευχαριστηθηκαμε το μερος! 

Στο Elati Cafe, απολαυσαμε σπιτικα γλυκα ψυγειου και τελειο καφε διπλα στο τζακι. 

Πηγαιντε και θα με θυμηθειτε!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

Εδώ θέλω να πάω, δες αξιολόγηση και τα καταλάβεις. Νομίζω κάνει γλέντια και γάμους.

Κτήμα Περέκ

https://maps.app.goo.gl/3SVbEps9cEocPMnR6

Δεν γνωριζω το τι παιζει στο εν λογω κτημα αλλα απο οσα αλλα εχω παει ως καλεσμενος, δεν με ενθουσιασε κατι.

Το αποθηκευσα στη λιστα, σε πρωτη ευκαιρια θα παμε να δουμε τι παιζει.

27 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

Εδώ θέλω να πάω, δες αξιολόγηση και τα καταλάβεις. Νομίζω κάνει γλέντια και γάμους.

Κτήμα Περέκ

https://maps.app.goo.gl/3SVbEps9cEocPMnR6

Εισαι ζημιαρης 🤣

Απο τις 10 το πρωι ανοιγουν και σερβιρουν και πρωινο, υπαρχει εκει κοντα και ξενοδοχειο για να μεινουμε, ολα κοπλε!

Πηρα τηλεφωνο, μια χαρα ακουστηκε ο ανθρωπος. Θα παω πιο μετα μολις πιασουν τα κρυα για να παιζει μπαλα και το τζακι, ακομα δεν το εχουν ενεργο.

Ψηνομαι να παω στα μαγαζια που δειχνει ο τυπος στο βιντεο.

Απο οτι βλεπω, παιζεται δυνατο παιγνιο εκει!

Επεξ/σία από xchristosx
Δημοσ.

Στο κτήμα περέκ έχω πάει.

Κλασική μοντέρνα προσπάθεια αναβίωσης ενός κομματιού του ελληνισμού που πέθανε 100 χρόνια πριν (θέλοντας και μη, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, όπως πλέον δεν υπάρχουν Μουσουλμάνοι Μακεδόνες ή Τουρκοκρητικοί, κι ας κρατούν τεχνηέντως μερικά έθιμα και 10 λέξεις).

Δηλαδή, tryhard ποντιακότητα από ανθρώπους που εδώ και 35 χρόνια διαδηλώνουν (ορθώς) για να μπορούν μόνο αυτοί να λέγονται Μακεδόνες.

Πολύ βούτυρο, σάλτσες λιπαρές, παραβρασμένα κρέατα κλπ κλπ. Μια νεοταβέρνα με κάποιες ιστορικές αναφορές, θεωρώ κακώς εκτελεσμένες.

Έχει πολύ ωραίο χώρο, γενικά είναι καλοστημένο χωροταξικά, προσφέρεται φουλ για οικογένειες με παιδιά και γι' αυτό το λόγο αν πάτε 2-3 άτομα θα σας ζαλίσουν.

Εγώ θέλω οπωσδήποτε να κάνω τουρ γευσιγνωσίας τυριών και κρασιών στη βόρεια Γαλλία και το Μπορντώ αντίστοιχα. Έχω τη γλώσσα, δεν έχω την παρέα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μετα απο την σειρα Street Food στο netflix, θελω να επισκεφτω καποια πολη με αντιστοιχο μερος διαφορων κουζινων για δοκιμες. Μου αρεσει και το στυλ μιας και εχω παει σε διαφορους χωρους στην Ευρωπη που μεσα εχει πολλα μπαρ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για Ελλάδα δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση υπό την σκοπιά πως παντού πάνω κάτω τα ίδια φαγητά κάνουμε σε όλη την Ελλάδα με μικρές διαφορές.

Δινω μία εξαίρεση στην Κρήτη η οποία έχει ιδιάζουσα κουζίνα με άπειρες επιλογές και με φαγητά που μου τα έχουν πει ατομα από εκεί αλλά δεν τα είχα ακούσει ποτέ μου όπως λαδοτηγανο η ξεροτηγανο πως μου το είχαν πει, γαμοπιλαφο, κρεατοτυριες, και διάφορα άλλα που δεν τα θυμάμαι, ακομα και έτσι βέβαια, αρκετοί Κρητικοί σεφ, εστιατορες και ταβερνιαρηδες έχουν ανοίξει μαγαζιά σίγουρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μπορείς να πας να δοκιμάσεις. 

Χώρες του εξωτερικού που θα ήθελα να δοκιμάσω τις κουζίνες τους και τα Street food, Ιαπωνία και Νότια Κορέα, από που να αρχίσουμε και που να τελειώνουμε με τα όσα τρομερά έχω δει με street food απο εκει. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηλιο, Πορταρια. 

Τελεια διαδρομη, πανεμορφο μερος. 

Εχουν διαφορες ταβερνες οπου μπορειτε να απολαυσετε διαφορα φαγητα με ντοπιες πρωτες υλες. 

Σημεια που ξεχωρισαμε: 

Xenia Portaria, το ξενοδοχειο που μειναμε, τελειο πρωινο, μεγαλη ποικιλια!

Αλχημιστής, τελεια χειροποιητα γλυκα διαφορων ειδων, κορυφαια ποιοτητα. Πανεμορφος κηπος για να αραξεις για καφε και πρωινο. Εχουν και δωματια για να μεινεις. Αποτελει στολιδι για τη περιοχη.

Σε πολυ κοντινη αποσταση, πας και τη βολτα σου κατω στον Βολο οπου εχει δεκαδες μαγαζια με θαλασσινα και μεζεδες.

Γενικα η ολη φαση που ειχαμε ως βαση τη Πορταρια και πηγαιναμε και στον Βολο για τσιπουραδικα, ηταν πολυ καλη εμπειρια. Σε πρωτη ευκαιρια θα ξαναπαμε.

Θες 5+ μερες τουλαχιστον για να γνωρισεις και να ευχαριστηθεις το μερος. Εχει πολλα μικρα μαγαζια που πουλανε διαφορα ντοπια προιοντα. Γεμιζεις ανετα το αμαξι δεν ξερεις τι να πρωτοπαρεις, εχουν παρα πολλα ποιοτικα προιοντα.

Επεξ/σία από xchristosx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...