Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, nikcrf είπε

Έλεγε ψέμματα στο γράφειο για εμένα. Μιλήσαμε έντονα μετά, ε και το ενα έφερε το άλλο. Δεν είχα στο μυάλο μου κάτι τέτοιο πριν τον ξαναβρώ.

Απλά έλεγα αν δεν λάβω την δικαστική κλήση(στέλνοντας πίσω το γράμμα) μπας και λίξει έτσι η υπόθεση. Δεν σκότωσα και κανέναν για να μου βγάλουν ένταλμα σύλληψής.

Και αυτός ήταν ο λόγος που απολύθηκες ….

Επεξ/σία από Dinos1973
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nikcrf είπε

Γειά χαρά

Τσακώθηκα με έναν συνάδελφο και που είπαν οι άλλοι θα σε κυνηγήσει δικαστηκά για να πάρει λέφτα. Απλά το μάτι του μαύρισα.

Επιστρέφω Ελλάδα για πάντα σε δύο εβδομάδες. Εδώ πέρα γράμμα απο το δικαστήριο δεν έχω πάρει ακόμα. Θέλω να ρωτήσω δυο ενδεχόμενα που παίζει να γίνουν και δεν γνωρίζω την κατάληξη.

1.Τι γίνετε αν δεν πάρω το γράμμα, θα δούν οτι δεν κατοικώ πλέον Γερμανία, δεν θα γίνει ποτέ το δικαστήριο?

2.Αν με ψάξουν και με βρούν Ελλάδα και μου στείλουν εκεί το γράμμα αλλά δεν εμφανιστώ στο δικαστήριο της Γερμανίας. Θα γίνει χωρίς εμένα και θα βγεί κατά μου?

Για την δευτερη περίπτωση απλά σκέφτομαι αν πάρω γράμμα στην Ελλάδα, δεν θα τον ανοίξω και θα πάω στο ταχυδρομείο και θα πω, βρήκα αυτον τον φάκελο στο γραμματοκυβωτιό μου αλλά είναι ο προηγούμενος νοικάρης, δεν μένει πλέον εκεί, και θέλω να σας τον δώσω για να τον επιστρέψετε πίσω.

Ειλικρινά διαβάζω όλα τα παραπάνω και λυπάμαι πως καταντησαμε σαν έθνος.

Δεν θα σχολιάσω περισσότερο γιατί θα σου μιλήσω πολύ άσχημα και δεν πρέπει.

Το μόνο που έχω να σου πω είναι να ξεχάσεις όλη αυτή την ηλίθια νοοτροπία που έχεις,να μείνεις Γερμανία και να αποδεκτης αντρικια και με παντελόνια τις όποιες συνέπειες.

Αν νομίζεις ότι φεύγοντας δεν θα σε βρουν είσαι πολύ γελασμενος.

Αν σε κυνηγήσει ο άλλος(εγώ αυτό θα έκανα)δεν θα έχεις θέμα μόνο με οικονομική αποζημίωση αλλά θα σου πάει μακριά η βαλίτσα.

Καλύτερα να κλειδώσει το παρόν θέμα γιατί θεωρώ ότι υποβιβάζει την νοημοσύνη μας.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, davarisx είπε

να αποδεκτης αντρικια και με παντελόνια τις όποιες συνέπειες.

Αυτο με τα παντελόνια οταν το επικαλείται κάποιος με ξεπερνά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν είναι troll η απαντάει σοβαρά. 

Τέλος πάντων επειδή διαβάζουν και αλλοι.

Στην Ελλάδα σε δικαστήριο ερήμην σου ή σε περίπτωση φυγοδικιας μπορεί να πατήσεις αεροδρόμιο και να σε συλλάβουν επιτόπου. 

Στην Γερμανία που είναι σοβαρότερο κράτος σίγουρα θα έχουν το ίδιο και αυστηρότερο σύστημα. 

Εν κατακλείδι, μπορείς να επιστρέψεις εδώ όσο προλαβαίνεις και πριν σου κάνει μήνυση ο συνάδερφος. Αν σου κάνει και σε συλλάβουν από το τμήμα παπαλα η όλη ιστορία. 

Για ποινές και άλλες διαδικασίες στην Γερμανία ρωτάς δικηγόρο που ασκεί το επάγγελμα εκεί. 

Το μαύρισμα στο μάτι εννοείται πως είναι κατι που το πληρώνεις και ακριβά με αγωγή του θύματος και άλλα έξοδα, στην Γερμανία σίγουρα, στο Ελλαδισταν μπορεί και να την σκαπουλαρεις ανάλογα την περιπτωση, δεν θα επεκταθώ μην βγούμε off. Επίσης ακόμα και από τα καλύτερα παιδιά να θεωρείσαι, αν βγεις εκτός εαυτού μπορείς να σηκώσεις χέρι, αυτό δεν θα το δικαιολογησουμε όμως, το λέω με την έννοια ότι μπορεί να το κάνουμε και όλοι μας.

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο φίλος - πέρα από το να αλλάξει άμεσα συμπεριφορά (αλλά δεν είμαστε εδώ για να νουθετούμε τον κόσμο, περισσότερο να βρούμε κάποια λύση) είναι να επιστρέψει στη Γερμανία, να βρει τον συνάδελφό και να ζητήσει ειλικρινή συγγνώμη. Τώρα!

Με πάση θυσία να μην φτάσει στα δικαστήρια. Ακόμα και να γρατζουνίσεις κάποιον σε μια αψιμαχία, θεωρείται αυτομάτως σωματική βλάβη --> ποινικό αδίκημα, όχι ελαφρύ. ΔΕΝ παίζουν μ'αυτά. Ειδικά εάν ο άλλος είναι υποψιασμένος, έχει κάνει αγωγή και τον έχει δει ιατροδικαστής (είναι ο πρώτος που σε στέλνουν σε αυτές τις περιπτώσεις), θα σε σύρει πρώτα στο αστικό δικαστήριο και μετά στο ποινικό. Ήτοι, θα απαιτήσει (δικαίως) χρηματική αποζημίωση (ψυχική οδύνη και ότι άλλο του κατέβει) καθώς και την ποινική τιμωρία σου.

Να είσαι βέβαιος ότι οι δικαστές, όταν είσαι κατηγορούμενος σε τέτοιες δίκες και υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος σου, σε κοιτάνε με μισό μάτι. Θα σε ρωτήσουν τί έγινε, γιατί έγινε, πώς έγινε, εάν είναι επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, για την ψυχική σου υγεία, τα πάντα. Ο δικηγόρος του, ακόμα και στόκος να είναι, μπορεί να σε ξεφτιλίσει (και πάλι, δικαίως).

Το μόνο που θα καταλάβουν οι δικαστές και ο εισαγγελέας είναι η ειλικρινής σου συγγνώμη και η αποδοχή της συγγνώμης σου από το θύμα - αλλά και πάλι είναι στο χέρι τους εάν αποφασίσουν να σε χαϊδέψουν ή να σου ρίξουν μια μικρή ποινή παραδειγματισμού.

Συνεπώς, βγάλε άκρη άμεσα. Εάν έχει γίνει αγωγή, ακόμα και εάν ο συνάδελφός σου σκεφτεί ότι, ωχ αδελφέ, βαριέμαι να τρέχω στα δικαστήρια... ο εισαγγελέας θα προχωρήσει την υπόθεση αυτεπάγγελτα, όπως και να έχει. Θα πάει οπωσδήποτε στο δικαστήριο - εάν δεν είσαι εκεί καταδικάζεσαι ερήμην και η ποινή είναι 100% πιο βαριά.

Πας άμεσα Γερμανία, ζητάς γονυπετής συγγνώμη και ρωτάς τον συνάδελφό σου να πάτε μαζί στο Α.Τ μήπως προλάβετε να κάνετε ανάκληση της αγωγής (εφόσον έχει γίνει αγωγή). 

Αυτά με τα ταχυδρομεία που γράφεις είναι κωμικά, περιμένεις από τα ΕΛΤΑ να πουν στους Γερμανούς ότι εσύ δεν είσαι εσύ, είσαι ο παλιός ένοικος και να βάλουν το ένταλμα στον πισινό τους; Ανέλαβε τις ευθύνες σου, γίνε άνθρωπος.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, this.is.elia είπε

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο φίλος - πέρα από το να αλλάξει άμεσα συμπεριφορά (αλλά δεν είμαστε εδώ για να νουθετούμε τον κόσμο, περισσότερο να βρούμε κάποια λύση) είναι να επιστρέψει στη Γερμανία, να βρει τον συνάδελφό και να ζητήσει ειλικρινή συγγνώμη. Τώρα!

Με πάση θυσία να μην φτάσει στα δικαστήρια. Ακόμα και να γρατζουνίσεις κάποιον σε μια αψιμαχία, θεωρείται αυτομάτως σωματική βλάβη --> ποινικό αδίκημα, όχι ελαφρύ. ΔΕΝ παίζουν μ'αυτά. Ειδικά εάν ο άλλος είναι υποψιασμένος, έχει κάνει αγωγή και τον έχει δει ιατροδικαστής (είναι ο πρώτος που σε στέλνουν σε αυτές τις περιπτώσεις), θα σε σύρει πρώτα στο αστικό δικαστήριο και μετά στο ποινικό. Ήτοι, θα απαιτήσει (δικαίως) χρηματική αποζημίωση (ψυχική οδύνη και ότι άλλο του κατέβει) καθώς και την ποινική τιμωρία σου.

Να είσαι βέβαιος ότι οι δικαστές, όταν είσαι κατηγορούμενος σε τέτοιες δίκες και υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος σου, σε κοιτάνε με μισό μάτι. Θα σε ρωτήσουν τί έγινε, γιατί έγινε, πώς έγινε, εάν είναι επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, για την ψυχική σου υγεία, τα πάντα. Ο δικηγόρος του, ακόμα και στόκος να είναι, μπορεί να σε ξεφτιλίσει (και πάλι, δικαίως).

Το μόνο που θα καταλάβουν οι δικαστές και ο εισαγγελέας είναι η ειλικρινής σου συγγνώμη και η αποδοχή της συγγνώμης σου από το θύμα - αλλά και πάλι είναι στο χέρι τους εάν αποφασίσουν να σε χαϊδέψουν ή να σου ρίξουν μια μικρή ποινή παραδειγματισμού.

Συνεπώς, βγάλε άκρη άμεσα. Εάν έχει γίνει αγωγή, ακόμα και εάν ο συνάδελφός σου σκεφτεί ότι, ωχ αδελφέ, βαριέμαι να τρέχω στα δικαστήρια... ο εισαγγελέας θα προχωρήσει την υπόθεση αυτεπάγγελτα, όπως και να έχει. Θα πάει οπωσδήποτε στο δικαστήριο - εάν δεν είσαι εκεί καταδικάζεσαι ερήμην και η ποινή είναι 100% πιο βαριά.

Πας άμεσα Γερμανία, ζητάς γονυπετής συγγνώμη και ρωτάς τον συνάδελφό σου να πάτε μαζί στο Α.Τ μήπως προλάβετε να κάνετε ανάκληση της αγωγής (εφόσον έχει γίνει αγωγή). 

Αυτά με τα ταχυδρομεία που γράφεις είναι κωμικά, περιμένεις από τα ΕΛΤΑ να πουν στους Γερμανούς ότι εσύ δεν είσαι εσύ, είσαι ο παλιός ένοικος και να βάλουν το ένταλμα στον πισινό τους; Ανέλαβε τις ευθύνες σου, γίνε άνθρωπος.

Άμα ήτανε να ήθελε να τα κάνει όλα αυτά θα τα είχε κάνει ήδη, για να ρωτάει εδώ έχει αποφασίσει να την σκαπουλαρει και να μην πάει. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, nikcrf είπε

Έλεγε ψέμματα στο γράφειο για εμένα. Μιλήσαμε έντονα μετά, ε και το ενα έφερε το άλλο. Δεν είχα στο μυάλο μου κάτι τέτοιο πριν τον ξαναβρώ.

Απλά έλεγα αν δεν λάβω την δικαστική κλήση(στέλνοντας πίσω το γράμμα) μπας και λίξει έτσι η υπόθεση. Δεν σκότωσα και κανέναν για να μου βγάλουν ένταλμα σύλληψής.

αντιλαμβανεσαι σιγουρα ο ιδιος το ποσο γελοια ειναι η σκεψη/υποθεση οτι αν δεν λαβεις ενα γραμμα η υποθεση θα εξαφανιστει και το δικαστηριο δεν θα γινει ετσι; θα πουν παιδια δεν τον βρηκαμε νταξ κλειστε το λογικα εφυγε απο την γη αστροναυτης; ειλικρινα ποσο χρονων εισαι 12; για να το πιστευεις αυτο;

Φυσικα και θα γινει το δικαστηριο ακομα και αν δεν παρεβρεθεις, απλα θα καταδικαστεις ερημην, το οποιο φυσικα ειναι χειροτερο γιατι αν ησουν εκει με δικηγορο ισως μπορουσες να πεις καποια πραγματα για να βελτιωσεις την θεση σου, τωρα εαν/οταν γινει το δικαστηριο χωρις εσενα, αυτος που σου εκανε την μηνυση μπορει να πει οτι θελει και φυσικα να παρουσιασει το περιστατικο οπως θελει, να καλεσει οποιους μαρτυρες τον βολευει κλπ. κλπ.

Επισης καλο θα ειναι σαν ενηλικας να σκεφτεις οτι "μονο το ματι του μαυρισα" μπορει να σημαινει ανετα οτι του εκανες μονιμη βλαβη π.χ. σε αμφιβληστροειδή ή σε καποιο σπονδυλο/δισκο του αυχενα και ο ανθρωπος αυτος να παει στο δικαστηριο με τις αντιστοιχες βεβαιωσεις ιατροδικαστων.

Δημοσ.

Τωρα του κανατε την καρδια περιβολι, που λενε.

Ειπε ο ανθρωπος να μπει σε ελληνικο σαιτ να πει τον πονο του, να ακουσει απο αλλους ελληναρες <<ναι, μωρε καλα του εκανες>>  και ασε το γραμμα να το παρει αλλος και αλλα ωραια και νοστιμα που κανουνε οι ελληναρες.

Οχι, φιλε...την πατησες. 

Και αν ειναι υποψιασμενος παιζει να καθεται κανα τριχρονο με ζαλαδες και προβλημα στο περπατημα, να χρειαζεται σοφερ για τα ψωνια του και γενικα μια νοσοκομα να του κανει αερα. 

Επαιξες και εχασες. 

Ακου, απλα το ματι του μαυρισα. Εγω θα ειχα πεσει κατω και δεν θα σηκωνομουν μεχρι να ερθει το ασθενοφορο.

Δημοσ.

εαν εισαι τρολλ που δεν λεω οτι εισαι αλλα ευελπιστω να εισαι διοτι  αλλιως θα εχω απογοητευτει απο το τι εξαγεται απο μας ως πολιτισμος, υπαρχουν πολλες εναλλακτικες να περασεις μια κυριακη απογευμα.

Τωρα εαν δεν εισαι τρολλ αποψη μου ειναι να πας να προσλαβεις δικηγορο και να δικαστεις , ειχες την ιδεα να κανεις οτι εκανες τωρα αντιμετωπισε και τις συνεπειες σου. εαν εχεις καλο δικηγορο θα την γλιτωσεις φθηνα ερημην σε βλεπω φυλακη...

Δημοσ.

Αν του μαύρισες μόνο το ένα μάτι μην ανησυχείς για τίποτα . Αγνόησε το πλήρως. Δεν μπορεί να σου κάνει κάτι. 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Κώστας Πασσαρης 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...