balarinio Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα στην παρέα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία για πρώτη ηλεκτροδότηση ενός διαμερίσματος σε νεόδμητη πολυκατοικία. Αυτή τη στιγμή όλα τα διαμερίσματα της νεόδμητης πολυκατοικίας ρευματοδοτούνται από το εργοταξιακό ρεύμα του κατασκευαστή (υπάρχει μόνο ένας μετρητής εγκατεστημένος για το εργοταξιακό). Ως πάροχο ρεύματος έχω αποφασίσει να επιλέξω ΔΕΗ Γ1 (ή Γ1Ν αν μπορέσει να μπει και νυχτερινός μετρητής με την πρώτη ηλεκτροδότηση). Ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2022 από balarinio
takoulou Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θα πρεπει να ζητήσεις απο τον Δεδδηε για την νέα παροχη.. Να δεις τι χαρτιά χρειάζεται.. Να μπει νέος μετρητής.. Για ρώτησε τον διαχειριστη.. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2022 από takoulou 1
vagos789 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δεν ειναι πολυ ευκολο και επισης ανα περιοχη μπορει να υπαρχουν διαφορες στο τι χαρτια ζηταει ή οχι μια υπηρεσια (πχ σχεδιο ηλεκτρολογου και πριν και μετα την ηλεκτροδοτηση).Το σιγουρο ειναι οτι θα χρειαστεις χαρτια απο τον εργολαβο-κατασκευαστη https://deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/arxiki-sundesi/ 1
Weiss Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Πρέπει να γίνει πρώτα μετατροπή του εργοταξιακου σε οριστική παροχή, αλλιώς δεν μπορεί να μπουν άλλα ρολόγια. 1
fredd0 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 https://deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/arxiki-sundesi/polikatoikia/ 1
NikosKallithea Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Μηχανικό εργολαβο δεν ειχε η οικοδομή, δεν μπορείς μονος σου. 1
balarinio Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Απ'ότι έχω καταλάβει ως τώρα που ρωτάω και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, απαιτείται ένα έγγραφο/πιστοποιητικό από τον ηλεκτρολόγο που έκανε την εγκατάσταση, μετά με αυτό και με το συμβόλαιο του σπιτιού πρέπει να πάω στο Δήμο, ώστε να πάρω από εκεί το ΤΑΠ και μετά στο ΔΕΔΔΗΕ με την αίτηση από τα link που μου στείλατε. Ελπίζω να μη χάνω κάτι. 3 ώρες πριν, fredd0 είπε https://deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/arxiki-sundesi/polikatoikia/ Οι πληροφορίες εκεί όμως αν καταλαβαίνω καλά, αφορούν σε σύνδεση όλης της πολυκατοικίας. Εγώ που ενδιαφέρομαι μόνο για ένα διαμέρισμα, είναι πάλι τα ίδια? Δε βρίσκω στο site του ΔΕΔΔΗΕ κάτι για διαμερίσματα.
teot Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, balarinio είπε Απ'ότι έχω καταλάβει ως τώρα που ρωτάω και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, απαιτείται ένα έγγραφο/πιστοποιητικό από τον ηλεκτρολόγο που έκανε την εγκατάσταση, μετά με αυτό και με το συμβόλαιο του σπιτιού πρέπει να πάω στο Δήμο, ώστε να πάρω από εκεί το ΤΑΠ και μετά στο ΔΕΔΔΗΕ με την αίτηση από τα link που μου στείλατε. Ελπίζω να μη χάνω κάτι. Οι πληροφορίες εκεί όμως αν καταλαβαίνω καλά, αφορούν σε σύνδεση όλης της πολυκατοικίας. Εγώ που ενδιαφέρομαι μόνο για ένα διαμέρισμα, είναι πάλι τα ίδια? Δε βρίσκω στο site του ΔΕΔΔΗΕ κάτι για διαμερίσματα. Πρώτα πρέπει γίνουν οι διαδικασίες από το κατασκευαστή να έρθει το υπόγειο καλώδιο στην πολυκατοικία και να αναπτυχθούν οι χελώνες και μετά θα μπορείτε οι ιδιοκτήτες να κάνετε συμβάσεις και να πάρετε μετρητή. Παλιά έτσι γινόταν και αυτό είναι το λογικό... τώρα αν έχει αλλάξει κάτι δεν το γνωρίζω. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2022 από teot
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, balarinio είπε Οι πληροφορίες εκεί όμως αν καταλαβαίνω καλά, αφορούν σε σύνδεση όλης της πολυκατοικίας. Εγώ που ενδιαφέρομαι μόνο για ένα διαμέρισμα, είναι πάλι τα ίδια? Δε βρίσκω στο site του ΔΕΔΔΗΕ κάτι για διαμερίσματα. Είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες, πρώτα πρέπει να "συνδεθεί όλη η πολυκατοικία" όπως περιγράφεις, και αφού γίνει αυτό τότε θα μπορέσεις να ρευματοδοτήσεις το δικό σου διαμέρισμα. Μίλα με αυτόν που στο πούλησε.
balarinio Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 19 ώρες πριν, Joshua21 είπε Είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες, πρώτα πρέπει να "συνδεθεί όλη η πολυκατοικία" όπως περιγράφεις, και αφού γίνει αυτό τότε θα μπορέσεις να ρευματοδοτήσεις το δικό σου διαμέρισμα. Μίλα με αυτόν που στο πούλησε. Οκ ευχαριστώ πολύ! 18 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Σας παράτησε ο μηχανικός;😁 Οχι ο μηχανικός, αλλά έχουν θέματα συνεργασίας/επικοινωνίας με τον ηλεκτρολόγο τους και εμείς οι νέοι ιδιοκτήτες είμαστε στη μέση...άσε ου μπλέξεις..
ss42ss Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Στις 7/11/2022 στις 1:32 ΜΜ, Weiss είπε Πρέπει να γίνει πρώτα μετατροπή του εργοταξιακου σε οριστική παροχή, αλλιώς δεν μπορεί να μπουν άλλα ρολόγια. Η οποία παροχή είναι η κοινόχρηστη της πολυκατοικίας, από εκεί και μετά ξεκινάει η διαδικασία ηλεκτροδότησης των υπολοίπων διαμερισμάτων.
nikthanos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 έχετε μπλέξει οι ιδιοκτήτες με τους πωλητές της πολυκατοικίας και αν δεν έχουν κλείσει τις διαδικασίες του φακέλου της οικοδομής θα τα βρείτε μπροστά σας. απαγορευεται να γίνεται χρήση του εργοταξιακού ρολογιού για κανονική οικιακή χρήση. θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες να ολοκληρωθούν οι εργασίες και μετά πρέπει να κάνετε αίτηση για νέα σύνδεση στο δεδδηε. μπες και ψάξε τι χρειάζεται και ρώτα στο δεδδηέ της περιοχής σου ή μέσω του σάιτ. απο δω πληροφορίες σκόρπιες θα πάρεις και θα μπλέξεις περισσότερο. 1
Takis1926 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Φίλε @balarinio τελικά τι κατάληξη είχε το θέμα αυτό; Εξακολουθείτε να λειτουργείτε με ρεύμα εργοταξίου; 🤔Ρωτάω επειδή είμαι σε ακριβώς την ίδια φάση αυτή τη στιγμή.Μη σου πω είναι και ο ίδιος κατασκευαστής. Έχω αγοράσει νεόδμητο διαμέρισμα και είμαστε όλοι στην πολυκατοικία με ρεύμα εργοταξίου, το οποίο πολύ συχνά πέφτει. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα