Προς το περιεχόμενο

Hard Forks


poseidon98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας κάνω μια έρευνα μαζί με έναν καθηγητή μου πάνω στο πρωτόκολλο του Bitcoin. 

Πιο συγκεκριμένα ψάχνω κάποιο άρθρο ή μια είδηση στο αν η κοινότητα σκέφτεται να ψηφίσει υπέρ/κατά σε ένα hard fork για αναβάθμιση του πρωτοκόλλου όπως το ethirium θα πάει από proof of work -> proof of stake. 

Για την αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος καθώς και για την βελτιστοποίηση του πρότζεκτ πάνω στην ταχύτητα διακανονισμού του. Επίσης σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό θα ήθελα να μου πείτε τους λόγους.

Συν χρόνος πόσο δυνατή είναι η πιθανότητα να γίνει ένας διαχωρισμός της κοινότητας όπως είχε γίνει όταν θέλανε να αυξήσουν την το scalabillity και δημιουργήθηκε το Bitcoin Cash. 

Θα εκτιμούσα άρθρα και πηγές πάνω στο θέμα.

https://cointelegraph.com/blockchain-for-beginners/soft-fork-vs-hard-fork-differences-explained

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω αυτό εδώ το video μπορεί να σε βοηθήσει.

Το proof of stake έχει πολλά κενά ασφαλείας και το βασικότερο του πρόβλημα είναι ότι σπάει την αποκέντρωση του συστήματος.

Tα proof of work συστήματα είναι αρκετά πιο ασφαλή και κρατάνε την αποκέντρωση τους που είναι και το ζητούμενο ενός blockchain συστήματος. Τα blockchain συστήματα δεν είναι μια funky database αλλά κάνουν την δουλειά που έχουν φτιαχτεί, να μεταφέρεις αξία από το ένα μέρος στο άλλο και να την αποθηκεύεις χωρίς αυτό να μπορεί να γίνει revert η κάποιος τρίτος να στο ακυρώσει η να βάλει χέρι στα χρήματα σου.

Οσο για τις δημοκρατικές διαδικασίες στο Bitcoin δεν υπάρχουν τέτοιες για την αλλαγή πρωτοκόλλου. Η αλλαγές γίνονται μόνο με καθολική συναίνεση από όλα τα μέρη, developers, miner, επιχειρήσεις, node, χρήστες. Ιδίως οι miner και και τα node είναι βασικά στοιχεία για την λειτουργία του συστήματος και όπως είδαμε το 2017 ακόμα και οι miner να θελήσουν να δημιουργήσουν μια νέα καθολική αλλαγή αν δεν συμφωνήσουν οι διαχειριστές των node τότε μιλάμε για ένα fork όπου μπαίνει σε ένα αγώνα δρόμου με προοπτική στο μέλλον το πιο αδύναμο chain να σβηστεί τελείως και να γίνει reorganisation στο κυρίαρχο chain ακυρώνοντας όλες τις συναλλαγές και τις μεταφορές ψηφιακών νομισμάτων του.

Γιαυτό στο bcash-bitcoin cash οι εκεί dev του επέλεξαν την δημιουργία ενός καθαρού fork όπου το ένα chain αποκόπηκε τελείως από κυρίαρχο chain. 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...