Προς το περιεχόμενο

Στοιχείο "open"


moican
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από thegray,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα. Ψάχνω λίγο το M1 Air καθότι άσχετος με το macOS και βλέπω να ανανεώνεται στο παρασκήνιο αυτό το στοιχείο που μάλιστα το αναφέρει ως "στοιχείο από μη αναγνωρισμένο δημιουργό". Γνωρίζετε τι μπορεί να είναι και αν πρέπει να βρίσκεται εκεί που είναι; Ευχαριστώ.

Παραθέτω τα στιγμιότυπα.

Εικόνα 12-11-22, 10.48.jpeg

Εικόνα 12-11-22, 10.47.jpeg

Να πω πως ήταν ενεργή η δράση του στο παρασκήνιο και την διέκοψα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση

 

......................................................................................................................................................

@moican  το "στοιχείο" όπως το αναφέρει η Apple, είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο. Η εγκατάστασή του έγινε παράλληλα με κάποια εφαρμογή που εγκατέστησες. Όταν έγινε η εγκατάσταση της εφαρμογής, σίγουρα εμφανίστηκε στην οθόνη σου ένα notification. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι επειδή δεν φανερώνει άμεσα την ταυτότητά του ότι είναι και κάτι κακό. Αυτό θα το δεις σε αρκετά apps που τρέχουν στο παρασκήνιο. Για να δεις τι είναι ή σε ποιον φάκελο βρίσκεται, πατάς στις πληροφορίες στο κυκλάκι (i). Μετά είναι στο χέρι σου να μπεις στην διαδικασία να βρεις τι είναι και να μάθεις περισσότερα γι' αυτό.

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, μπορεί να δεις ένα αρχείο μιας εφαρμογής που βρίσκεται στη λίστα με τα στοιχεία παρασκηνίου, να είναι π.χ. μέσα στον φάκελο /Library/PrivilegedHelperTools. Αυτό σημαίνει αρχικά ότι το αρχείο έχει εγκατασταθεί στην λεγόμενη Local Library και άφορά όλους τους users του συστήματος. Τώρα ο φάκελος PrivilegedHelperTools, αφορά εφαρμογές που μπορούν να εκτελέσουν κώδικα ως root. Αρκετά σημαντικό λοιπόν να ξέρεις ποιες εφαρμογές το κάνουν αυτό.

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...