Προς το περιεχόμενο

Θελω να ανοιξω Λογαριασμο - Ερωτησεις Αρχαριου


therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδη ακουσα οτι μεταξυ αλλων, δεν τρως καπελα σε συναλλαγμα, θελω να ανοιξω λογαριασμο για να κανω αγορες σε Ξενο Νομισμα, κυριως Αγγλικες Λιρες. ΠΧ προσφατα εκανα μια αγορα απο Αγγλια, την πληρωσα, αλλα επειδη δε μπορεσαν να την εκτελεσουν μου εκαναν επιστροφη Χρηματικου ποσου και ετσι εφαγα αερα 7 ευρω! Τι εννοω, πχ η μετατροπη απο λιρες σε ευρω ειχε χρεωση 118 ευρω, οταν 2 μερες μετα μου επεστρεψαν το ακριβες ποσο σε λιρες στην καρτα, μου γυρισαν πισω 111 ευρω...

Εν παση περιπτωση, θελω να ανοιξω λογαριασμο και οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης.

-Λεφτα με ποιες μεθοδους βαζω, με top up? Δηλαδη να χρεωνω λογαριασμους και καρτες και να καταληγουν φιξ ποσα στο Balance η μπορω και με απευθειας χρεωση ελληνικης τραπεζα χωρις να τρωω το καπελο? Δηλαδη αν θελω να αγορασω κατι απο Αγγλια, μπορω να χρεωσω την καρτα μου απευθειας και να γλιτωσω την μετατροπη συναλλαγματος που συνηθως ειναι 2.5-3.5%? Η πρεπει να υπολογισω το ποσο και να το περασω σαν υπολοιπο στην Revolut?

-Στην περιπτωση που ειναι ετσι και πρεπει να εχω λεφτα μεσα, αν καποια στιγμη θελω να σηκωσω απο εκει τι γινεται? Πρεπει να τα παρω πισω με εμβασμα και να χρεωθω και κατι?

-Η καρτα που σο βγαζουν εχει καποια χρεωση? Στο να σου ερθει, η σε ετησια συνδρομη η στις αγορες που θα κανεις εντος ελλαδας κτλ?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περίεργο. Γιατί δεν έχει απαντήσει κανένας;

Επειδή μου έχει τύχει κάτι τέτοιο. Όταν πλήρωσα απ' τον λογαριασμό μου που είχε ευρώ σε δολάριο, η Revolut δεν με χρέωσε προμήθεια συναλλάγματος και όταν χρειάστηκε να επιστραφούν επειδή δεν ολοκληρώθηκε η συναλλαγή επεστράφησαν στο ακαριαίο. Πρακτικά όμως μόνο δεσμευμένα είναι γι αυτό και συμβαίνει αυτό. Αν η συναλλαγή ολοκληρωθεί, είναι στο θέμα του έτερου το τι θα σου επιστρέψει.

Πάμε λίγο απ' την αρχή. Η Revolut είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Μπορεί να γίνει και τράπεζα αλλά αυτό δεν μας νοιάζει προς το παρόν. Το πορτοφόλι αυτό όταν το φτιάξεις σου δίνει μία φυσική κάρτα έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις συναλλαγές σε POS αλλά και να κάνεις ανάληψη από ATM. Για να το φορτώσεις το πορτοφόλι χρησιμοποιείς την κάρτα μίας τράπεζας, πχ Πειραιώς και βάζεις μέσα όσα λεφτά θες. Αν βάλεις μέσα 150€ θα κάνεις συναλλαγές με 150€. Για παραπάνω θα πρέπει να την φορτώσεις ξανά. ΔΗΛΑΔΗ όταν κάνεις κάποια συναλλαγή η Revolut δεν τραβάει τα λεφτά μέσα απ' την τράπεζα σου.

Για να βάλεις λεφτά πίσω στον λογαριασμό σου, απ΄ όσο ξέρω η Revolut δεν χρεώνει κάποιο έμβασμα. Όμως εξαρτάτε απ' την τράπεζα που θα μεταφέρεις λεφτά, αν χρεώνει το εισερχόμενο έμβασμα. 

Η έκδοση φυσικής κάρτας έχει χρέωση 6€, την τελευταία πρόταση σου ωστόσο δεν την καταλαβαίνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...