Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Θα χρειαστώ τη βοήθεια και τις προτάσεις σας, σχετικά με την αγορά νέου server PC για το λογιστικό μου γραφείο. Σήμερα είμαστε 2 χρήστες με προοπτική στο μεσοπρόθεσμο μέλλον να γίνουμε σύνολο 3. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε με 2 PC, όπου το ένα λειτουργεί ως server & client και το άλλο μόνο client.
H υφιστάμενη κατάσταση είναι η εξής:

Α) SERVER & CLIENT:
AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor 3.60 GHz
RAM 16,0 GB
GTX 1050Ti
Windows 11 Pro 64 bit

Β) CLIENT:
Intel(R) Core(TM) i3-10105 CPU @ 3.70GHz
RAM 16,0 GB
Windows 11 Pro 64 bit 

Θα ήθελα να μου προτείνετε λοιπόν ένα server PC, με budget μέχρι 1.500€ καθαρή αξία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από Rakou13
Δημοσ.

Όταν λέμε server εννοούμε κάτι σε ασφαλές μέρος με σωστή υποδομή και ΔΕΝ κάθεται τελικός χρήστης επάνω έτσι;
Τώρα υπάρχουν αρκετές επιλογές αλλά να πω την άποψη μου;
Νοικιάστε ένα dedicated server στην hetzner, βάλτε εσείς windows server(ή τι άλλο θέλετε) και κάντε με ένα openvpn σύνδεση τα τοπικά pc σας με τον dedicated.
Ανά 2-3 χρόνια τον παίρνετε ένα ολικό backup και κλείνετε τον "παλιό" και νοικιάζετε καινούριο server με πιο καλά specs.

Άσχετα όμως με το τι server θα είναι και το που θα είναι, θα πρέπει να έχετε ένα πλάνο για backups. Local & remote (ή αν είναι σε dedicated 2-3 άλλα remote locations για backup). Και όπως είπα πιο πάνω, ο server ΔΕΝ είναι pc για να κάθεται τελικός χρήστης επάνω.

• Like 1
Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/38239124/HP-ProLiant-ML30-Gen10-Plus-Xeon-E-2314-16GB-DDR4-No-OS.html?from=catspan
Ο παραπανω είναι χωρίς δίσκους , ανάλογα το τι θέλεις θα χρειαστεί να προσθέσεις.

https://www.skroutz.gr/s/35761148/Dell-PowerEdge-T150-Xeon-E-2314-16GB-DDR4-480GB-SSD-PERC-H355-No-OS.html?from=catspan

με έναν ssd ο παραπάνω 

Προτείνεται os windows essentials server 2022 η 2019 μιας και έχει ήδη users μέσα στο πακέτο. 
Θα χρειαστεί να υπολογίσεις φυσικά και κάποιο ups για τα παραπάνω καθώς επίσης και κάποιο switch. 

Δημοσ.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρία για βοήθεια; Επειδή θα μπει κάποια λογιστική εφαρμογή πάνω, μετά όλο και κάποιο file sharing, δικαιώματα, backup, ups και πάει λέγοντας. 

Είναι κατανοητά και εύκολα στην διαχείριση από εσένα;

• Like 1
Δημοσ.

Οι λογιστες δεν παιρνουν dedicated server ενοικιαζομενους. Εχουν πολλα απλυτα για να τα βγαλουν σε ενοικιαζομενες εγκαταστασεις.

Δημοσ.
Στις 17/11/2022 στις 1:23 ΜΜ, Rakou13 είπε

Καλησπέρα σας,

Θα χρειαστώ τη βοήθεια και τις προτάσεις σας, σχετικά με την αγορά νέου server PC για το λογιστικό μου γραφείο. Σήμερα είμαστε 2 χρήστες με προοπτική στο μεσοπρόθεσμο μέλλον να γίνουμε σύνολο 3. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε με 2 PC, όπου το ένα λειτουργεί ως server & client και το άλλο μόνο client.
H υφιστάμενη κατάσταση είναι η εξής:

Α) SERVER & CLIENT:
AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor 3.60 GHz
RAM 16,0 GB
GTX 1050Ti
Windows 11 Pro 64 bit

Β) CLIENT:
Intel(R) Core(TM) i3-10105 CPU @ 3.70GHz
RAM 16,0 GB
Windows 11 Pro 64 bit 

Θα ήθελα να μου προτείνετε λοιπόν ένα server PC, με budget μέχρι 1.500€ καθαρή αξία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εγώ έχω file server pc όπως αυτό που ζητάς, με 5 χρήστες αυτή τη στιγμή, συν τον admin, με 8 δίσκους hdd συν έναν ssd για το λειτουργικό, τον οποίο έφτιαξα εξ ολοκλήρου μόνος μου και τρέχει Debian.

Σε ενδιαφέρει κάτι παρόμοιο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...