Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

έχω το παρακάτω σύστημα εδώ και 6 χρόνια σχεδόν.

i5-7500 cpu
b250m  mb
16GB ram ddr4 crucial 2400HZ
gpu1060 3GB 
nvme 1TB 970evo
τροφοδοτικό 600άρι, δεν θυμάμαι μάρκα
Οθόνη 24άρα Asus 1080p

Θέλω να βελτιώσω λίγο το τι παίζω σε settings κτλ και να παίξω και κάτι που μπορεί να μην σηκώνει το pc. Σκέφτομαι να αναβαθμίσω απλά αρχικά αλλάζοντας την κάρτα γραφικών. Για παράδειγμα μαι 3060. Η ερώτηση είναι αξίζει;

Σίγουρα χωρίς αλλαγή οθόνης θα τρώει και μεγάλο Bottleneck σε αυτή την ανάλυση αλλά πιστεύω η διαφορά με το τώρα θα είναι χαοτική.
Σκέφτομαι να πάω σε κάτι που να το κρατήσω αργότερα και σιγά σιγά να βελτιώσω mb και cpu και οθόνη που είναι κοντινός στόχος να πάω σε μεγαλύτερη.

Σε "καλή" τιμή παίζει και η 2060 super (~300 ευρώ) που θα είναι μεν αναβάθμιση αλλά όχι και τόσο future proof ισως; Σίγουρα στο τώρα θα είναι βελτίωση.

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο Budget, αρκεί να καλυφτεί ο σκοπός μου αν όντως αποφασίσω να αγοράσω κάτι. Ιδανικά θα ήθελα να δώσω μέχρι περίπου 500 ευρώ.

Υ.Γ: Λογικά οποιαδήποτε αγορά θα θέλει και νέο τροφοδοτικό.

Επεξ/σία από Hawk_K
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Hawk_K είπε

Καλησπέρα σας,

έχω το παρακάτω σύστημα εδώ και 6 χρόνια σχεδόν.

i5-7500 cpu
b250m  mb
16GB ram ddr4 crucial 2400HZ
gpu1060 3GB 
nvme 1TB 970evo
τροφοδοτικό 600άρι, δεν θυμάμαι μάρκα
Οθόνη 24άρα Asus 1080p

Θέλω να βελτιώσω λίγο το τι παίζω σε settings κτλ και να παίξω και κάτι που μπορεί να μην σηκώνει το pc. Σκέφτομαι να αναβαθμίσω απλά αρχικά αλλάζοντας την κάρτα γραφικών. Για παράδειγμα μαι 3060. Η ερώτηση είναι αξίζει;

Σίγουρα χωρίς αλλαγή οθόνης θα τρώει και μεγάλο Bottleneck σε αυτή την ανάλυση αλλά πιστεύω η διαφορά με το τώρα θα είναι χαοτική.
Σκέφτομαι να πάω σε κάτι που να το κρατήσω αργότερα και σιγά σιγά να βελτιώσω mb και cpu και οθόνη που είναι κοντινός στόχος να πάω σε μεγαλύτερη.

Σε "καλή" τιμή παίζει και η 2060 super (~300 ευρώ) που θα είναι μεν αναβάθμιση αλλά όχι και τόσο future proof ισως; Σίγουρα στο τώρα θα είναι βελτίωση.

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο Budget, αρκεί να καλυφτεί ο σκοπός μου αν όντως αποφασίσω να αγοράσω κάτι. Ιδανικά θα ήθελα να δώσω μέχρι περίπου 500 ευρώ.

Υ.Γ: Λογικά οποιαδήποτε αγορά θα θέλει και νέο τροφοδοτικό.

Πήγαινε σε rx 6600 είναι παρομοια με την 3060 και πολυ φθηνότερη. 

Με μία νορμαλ αναβάθμιση cpu mobo ram στο μέλλον θα είσαι οκ για high-ultra 2k gaming. 

Τροφοδοτικο με ένα ποιοτικο 550αρι θα είσαι καλυμμένος. 

• Like 2
Δημοσ.

Στα διάφορα συγκριτικά τις βλέπω αρκετά καλύτερες της nvidia. 

Μηπως εννοεις την 6600xt?

Πάντως κοιτωντας το πιθανό botlleneck, τον επεξεργστή μου με τις κάρτες της amd τα βγάζει να έμφανίζουν αρκετά μεγαλύτερο botlleneck στην κάρτα. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Hawk_K είπε

Στα διάφορα συγκριτικά τις βλέπω αρκετά καλύτερες της nvidia. 

Μηπως εννοεις την 6600xt?

Πάντως κοιτωντας το πιθανό botlleneck, τον επεξεργστή μου με τις κάρτες της amd τα βγάζει να έμφανίζουν αρκετά μεγαλύτερο botlleneck στην κάρτα. 

Η 6600 είναι 5% χειρότερη από την 3060(σε κάποια παιχνιδια είναι καλυτερη η 6600 εξαρτάται και τι παιζεις)και είναι και 100€ φθηνότερη. 

Στα χρήματα της 3060 υπάρχει η 6700 που είναι πολυ πολυ καλυτερη απο την 3060.

Βασικά η 3060 δεν έχει λόγο υπαρξης σε αυτή την τιμή. Το ίδιο και η 2060.

Bottleneck ο επεξεργαστής η κάρτα δεν τρώει με βάση την εταιρεία αλλά με βάση την ισχυ της.Οσο δυνατότερη κάρτα παρεις τόσο μεγαλυτερο bottleneck θα τρώει από τον επεξεργαστή. 

Αν θες κάτι πιο future proof πήγαινε στην 6700 την απλή ή και την 6700xt αν φτάνουν τα χρήματα. 

Θα την πνίγει αρκετά ο επεξεργαστής αλλά υποθετικα θα αλλάξεις συστημα στο άμεσο μέλλον. 

Εκεί θα χρειαστείς παντως 650αρι psu. 

Παίζει το seasonic g12 σε καλή τιμή. 

• Like 1
Δημοσ.

Σε νεότερους τίτλους πάντως, ο επεξεργαστής θα σε κόψει αρκετά να ξέρεις. Πήγα απο 4790Κ στα 4.4 στον 11400 και ηταν αρκετά μεγάλη η διαφορά με την RX5700.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποια benchmarks δείχνουν την 3060 και την 2060 super αρκετά καλύτερη. Μπορεί να είναι και biased τι να πω. Δεν ειμαι και πολύ ψαγμένος. 

Επειδή δεν ξέρω πόσο συντομα θα αναβαθμιστούν τα υπόλοιπα, σκέφτομαι το σενάριο να πουλώστο το build και να χτίσω κάτι άλλο. Βέβαια και πάλι τα λεφτά θα ειναι περισσότερα και μαζεμένα. Θέλει σκέψη, αλλά και για σκέτη κάρτα σπάζομαι να δώσω πχ 500 ευρώ έτσι μπαμ :D

Επεξ/σία από Hawk_K
Δημοσ.

Αν τα τέστ είναι πριν 1 χρόνο πιθανότατα ναι, η amd γενικότερα με τους drivers δίνει γκάζια στις κάρτες της. η 6600 ουσιαστικά είναι μια 5700 ενδιάμεσα απο την ΧΤ.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω μπερδευτεί γενικά...

Είμαι σε φάση που θέλω να παίξω μερικά πιο high-end παιχνίδια αλλά από την άλλη δεν έχω και χρόνο. 

Μετά πας και στην κλασσική ερώτηση τι να το κάνεις το γ@μ@το pc αν δεν έχει οθόνη να τα βλέπεις;

Αν ειχα την 1060 με τα 6GB μπορεί να μην κοιτούσα καν αλλαγή την δεδομένη στιγμή. Ίσως έχιε νόημα να κάνω 32 τα GB στο υπάρχον; Θα μπορέσει να δώσει κανένα boost στο σύστημα;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Hawk_K είπε

. Ίσως έχιε νόημα να κάνω 32 τα GB στο υπάρχον; Θα μπορέσει να δώσει κανένα boost στο σύστημα;

Όχι για τη δουλειά που το θες.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hawk_K είπε

Έχω μπερδευτεί γενικά...

Είμαι σε φάση που θέλω να παίξω μερικά πιο high-end παιχνίδια αλλά από την άλλη δεν έχω και χρόνο. 

Μετά πας και στην κλασσική ερώτηση τι να το κάνεις το γ@μ@το pc αν δεν έχει οθόνη να τα βλέπεις;

Αν ειχα την 1060 με τα 6GB μπορεί να μην κοιτούσα καν αλλαγή την δεδομένη στιγμή. Ίσως έχιε νόημα να κάνω 32 τα GB στο υπάρχον; Θα μπορέσει να δώσει κανένα boost στο σύστημα;

όπως βλέπεις και στην υπογραφή είμαι σε 22αρι μονιτορ 1080p 75Ηz και δεν έχω μεγάλο σκοπό να το αλλάξω αν και με τρώει η τσέπη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Hawk_K είπε

Κάποια benchmarks δείχνουν την 3060 και την 2060 super αρκετά καλύτερη. Μπορεί να είναι και biased τι να πω. Δεν ειμαι και πολύ ψαγμένος. 

Μαλλον πρεπει να κάνεις μια καλύτερη αναζήτηση στο forum για να πάρεις ιδέες.  Γενικά στις περισσότερες κατηγορίες οι κάρτες τις AMD είναι περισσότερο VFM. H 6600 που σου πρότειναν ήδη είναι πολύ κοντά σε 3060 και εξαρτάται από το game που θα παίζεις ποιά θα βγάζει περισσότερα frames. Nvidia αξίζει μόνο αν σε ενδιαφέρει το ray tracing που ειναι καλύτερες. Προσωπικά μου ειναι αδιάφορο και με τον I5 7500 νομίζω θα ειναι και σε εσένα. Αν δεν αλλάξεις επεξεργαστή δεν εχει νόημα για κάτι παραπάνω απο 6600. Αν είναι να αλλάξεις σύντομα μπορείς να δεις και δυνατότερες, αν και σε 1080p η συγκεκριμένη είναι επαρκέστατη αυτή τη στιγμή. Για 1080p δεν βρίσκω λόγο να πας πανω από 6650xt/6700, και αυτές με την προυπόθεση ότι θα αλλάξεις και επεξεργαστή. Αν δεν βιάζεσαι μπορείς να περιμένεις τις καινούριες midrange, αλλα ισως περιμένεις αρκετά μέχρι να τις βρεις και σε νορμαλ τιμές. 

10 ώρες πριν, Hawk_K είπε

Ίσως έχιε νόημα να κάνω 32 τα GB στο υπάρχον; Θα μπορέσει να δώσει κανένα boost στο σύστημα;

Όχι. Δώσε λεφτά αλλού πρώτα και μετά σε μνήμες. Ελάχιστη διαφορά θα δεις και σε συγκεκριμένα games και εφαρμογές. Από ότι είδα έχεις ήδη ssd οπότε ακόμα και pagefile να χρειαστεί λόγω έλλειψης μνήμης, δεν θα σε επηρεάσει τραγικα. Ο επεξεργαστής και η κάρτα σε κόβουν. Περισσοτερη διαφορά θα δεις από γρηγορότερη ραμ παρά απο περισσότερη. 

Επεξ/σία από TheMechanic1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...