Προς το περιεχόμενο

telika CRT h TFT???

predator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ipokeimeniko prama i kathisterisi ? plaka mas kaneis ore?

XA XA XA XA XA XA !!!!!!!!!!!!

File GIA_Blackmore afto to <<ORE>> mou arese poli XA XA XA XA!!!!!

Egrapses file.......XA XA XA !!!!!!!!

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δημοσ.

Δημοσ.

Φίλε GIA_Blackmore,

Η καθυστέρηση και βέβαια δεν είναι υποκειμενικό πράγμα αφου ΜΕΤΡΙΕΤΕ σε msec, υποκειμενικό είναι το κατα πόσο σε ενοχλεί, εγώ ποτε δεν είπα ότι οι TFT είναι πιο γρήγορες από τις CRT, το μόνο που είπα είναι ότι εμένα (άρα υποκειμενικά) τουλάχιστον δεν με ενόχλησε όταν έπαιζα :Quake 3 σε LAN στην TFT του λάπτοπ στα 60 Hz. ....

Δημοσ.

min to sizitas. an antexei i tsepi sou pigaine se 17' TFT.

kai na min antexei kopse apo kati allo. tin othoni tha tin exeis gia pola xronia. kartes grafikon, sklirous diskous ktl mporeis na allazeis sxetika eukola.

i tft einai poli poio xekourastes. ego exo 15' TFT sti douleia kai otan girnao spiti den mporo n' antikriso ti 17 crt pou exo....

Δημοσ.

Εξαρτάται τι TFT αγοράζεις διότι υπάρχουν ορισμένες που λόγο χαμηλής ποιότητας κουράζουν πολύ, από την άλλη πλευρά ακόμα και όταν δουλεύεις μαζί τους και επιστρέφεις σε μια καλή CRT έχεις την αίσθηση πως η εικόνα που βλέπεις δεν είναι τόσο αναλυτική – καθαρή (αυτό το καταλαβαίνεις εφ’ όσον δουλέψεις με TFT –έστω και κακία- και πας σε CRT).

Δημοσ.

20ms einai polla re..... An paizeis net , paizeis me 20ms ping parapano. Ekei pou vriskeis enan server me 80ms ..automatos ginete 100 ... Pote de tha piasei mia tft tis epidoseis mias crt.Na to plisiasei poli isos. Tora ti na alllo na sou po.. Enas pou paizei Quake me 60 fps sto theorei teleio...mexri na paiksei quake me 120 ;)

Kai na ksekathariso Vmanos oti de milao gia to kataposo ksekourasti einai i tft... Safos gia douleia einai kaliteri apo tin crt. Gia gamerz omos DEN einai o katalilos tupos othonis..

• Super Moderators
Δημοσ.

kai omws einai MIA XARA...to anandtech thn exei anakyrh3ei mia apo tis kalyteres TFT o8ones pou yparxoun (an oxi thn kalyterh) sthn opoia ANETA vlepeis tainies kai paizeis games...an den thn exeis dei h diavaseis reviews plz mhn les anakriveies :)

Δημοσ.

re thresh ,anakriveia einai oti ta 20ms latency einai gtp? kai epeidi dld esy kathese kai pisteueis oti sou plasaroun gia idaniko ,prepei na to kanoume oloi mas? sinelthe

To : "DIavase to review tis tade selidas/periodikou" DEN einai epixireima. Epixirima einai to :" Exei 20 ms kathisterisi" . Kai mena auto to epixireima de me peithei gia na paro mia TFT ,an esena se peithei magkia sou , dika sou einai ta lefta oti thes ta kaneis.,

• Super Moderators
Δημοσ.

apo oti vlepw akoma kai to 8eo na ferw gia na se peisei den prokeitai na to kataferei...ti na sou pw...egw pisteuw apo proswpikh empeiria oti an einai KALH h TFT akoma kai me 20ms to apotelesma einai idaniko...twra an einai na sygkrineis tft me crt gia to poia einai kalyterh xwris omws na fainontai diafores (giati pisteuw pws me thn sygkekrimenh Dell 2001FP DEN fainontai) sto tomea tou latency einai peritto na kanw allo post...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα posts , έχω να πώ τα εξής.

Dot pitch: (CRT)Δείχνει την απόσταση του κέντρου του ενός pixel από το επόμενό του. Όσο μικρότερο, τόσο το καλύτερο, μιας και μπορεί να ανεβάσει μεγαλύτερες αναλύσεις χωρίς να χάνει σε ευκρίνεια. Αυτό δεν είναι πάντα ενδεικτικό της ευκρίνειας μιας και πολλές εταιρίες το μετράνε διαφορετικά κάνοντας δύσκολες τις συγκρίσεις. Στις TFT το dot pitch σε συνδυασμό με τις διαστάσεις της οθόνης καθορίζουν και τη μέγιστη ανάλυση της όπου (όταν την έχεις σε DVI) έχεις και την απόλυτη ευκρίνεια (1 pixel της VGA αντιστοιχεί σε 1 ακριβώς pixel της οθόνης).

Βασικά πήρα σπίτι μια Hitachi 17'' (16ms) για πιο ξεκούραστα. Τώρα στη δουλειά αποφεύγω τις CRT σαν τον διάβολο το λιβάνι. Χρησιμοποιώ το PII-300 laptop μου, αντί για το πολλάκις πιο γρήγορο desktop, λόγω της οθόνης.

To DVI παίζει σημαντικό ρόλο στην ευκρίνεια. Το κατάλαβα όταν μετά από 6 μήνες με DVI ένας φίλος έφερε και συνδέσαμε το PC του στην D-SUB είσοδο της hitachi. Η διαφορά είναι μεγάλη. To επιβεβαίωσα βάζοντας και τη δικιά μου κάρτα στο D-SUB. Η εικόνα με DVI (τουλάχιστο στην περίπτωσή μου) είναι πολύ πιο καθαρή.

Λίγοι πρέπει να έχουν παίξει πιο πολύ FPS από μένα. Είμαι σπαστικός με τα framerates και τα refresh rates. Με την TFT στα games είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Δεν αντιλαμβάνομαι καμία καθυστέρηση ή θολούρα. Μόνο σε εξειδικευμένα test φαίνεται κάτι τέτοιο. DVD στο PC δεν βλέπω, μόνο αραχτός στην TV.

Στα συν της TFT:

Η απόλυτη (εκ φύσεως) γεωμετρία. Πάνε οι ατέλειωτες ώρες με τα barrel, τα sizes και τα trapezoid κάθε φορά που μια εφαρμογή άλλαζε ανάλυση ή refresh.

Το ακαριαίο power-on της, χωρίς τζούουουοooνννγκ, τσάκ, τσσσσ, κλπ. Πολιτισμός...

Δεν χρειάζεται απομαγνητισμό. Τώρα πλέον βαζω τα ηχεία και το πορτατίφ με το μετασχηματιστή δίπλα στην οθόνη.

Το μέγεθος (τα σχόλια είναι περιττά).

Στα μείον της TFT:

Η ακρίβεια των χρωμάτων. Βλέποντας φωτογραφίες από διακοπές, παρατηρώ ότι τα χρώματα ναι μεν είναι ζωντανα, αλλά δεν είναι ακριβή (φυσικά). Για κάποιον επαγγελματία φωτογράφο, σίγουρα συνίσταται CRT.

Τα καμμένα pixel. Είναι σπάνιο, αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος (μακριά από μας)!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...