Προς το περιεχόμενο

Επιλογή κιθάρας


musician27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,              Χρειάζομαι μια γνώμη.Εδω και 2 μήνες έχω ξεκινήσει να παίζω ακουστική κιθάρα ενός φίλου οπότε αποφάσισα να αγοράσω μια δική μου.Ξερω πως για κάποιον αρχάριο είναι καλύτερη η κλασική απλά εχω συνήθισει με την ακουστική ειδικά με το θέμα "πένα". Οπότε το ερώτημα, είναι  καλύτερο να πάρω μια ακουστική η να πάρω μια κλασική αλλά να συνεχίσω με πένα γιατί η αλήθεια είναι ότι να δοκιμάσω με δάχτυλα δεν το προτιμώ.Θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψη σας.

Σας ευχαριστώ!

Επεξ/σία από musician27
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά την άποψή μου θα επιλέξεις τι κιθάρα θα πάρεις, με βάση το ρεπερτόριο και το είδος μουσικής που σε ενδιαφέρει να μάθεις, και γενικά το είδος κιθάρας που σε έκανε εσένα να θέλεις να παίξεις και να ασχοληθείς με το όργανο. Αυτό που ακούγεται ότι πρέπει κάποιος να ξεκινήσει με κλασική ώστε στη συνέχεια να πάει σε ακουστική κτλ δεν ισχύει. Αν σου αρέσει η ακουστική,πας κατευθείαν εκεί. Εκτός και αν, όπως είπα και προηγουμένως, σε ενδιαφέρει εσένα όντως και η κλασική κιθάρα. Για να δώσω και μια ξεκάθαρη απάντηση, από αυτά που γράφεις θα πρότεινα να πάρεις μια ακουστική κιθάρα. Αν έχεις κάποια άλλη ερώτηση πολύ ευχαρίστως να σε βοηθήσω. Μπορείς επίσης να γράψεις πιο συγκεκριμένα τι στόχο έχεις και τι σε ενδιαφέρει να μάθεις, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όντως η ακουστική κιθάρα είναι η καλύτερη επιλογή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ καταρχάς για το ενδιαφέρον!Η αλήθεια είναι πως και εγώ τώρα ξεκίνησα να ασχολούμαι οπότε είμαι λιγο μπερδεμένος😅 Θέλω να το  έχω σαν χόμπι όχι κάτι παραπάνω ούτε κάτι εξτριμ, σε πολύ χαλαρή ασχολία.Το είδος της μουσικής που κινούμαι είναι κυρίως ελληνικά έντεχνα, λαϊκά αλλά θέλω να ασχοληθώ και με ξένη ποπ.Αυτο που με απασχολεί είναι πως λόγο των μεταλλικών χορδών μην  παράτησω την ακουστική γιατί παρότι δεν παίζω ακόμα σε συγχορδίες κάποια κομμάτια με πεδεψαν στα δάχτυλα.Οποτε έλεγα μήπως συνδύαζα την πένα που μου αρέσει με τις νάιλον χορδές της κλασσικής ώστε να μην με πεδευει τόσο.Ελπιζω να το εξήγησα καλύτερα 😅

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για αυτά που θέλεις να παίξεις όντως η ακουστική είναι η καλύτερη επιλογή. Έχεις δίκιο σχετικά με αυτό, αλλά πιστεύω όσο μελετάς θα βελτιώνεσαι και δεν θα έχεις θέμα. Σε καμία περίπτωση μην παρατήσεις την κιθάρα για αυτό το λόγο αφού σου αρέσει. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και θα δεις ότι με τον καιρό θα το ξεπεράσεις αυτό. Δεν είναι κάτι εύκολο το να ξεκινήσεις να μαθαίνεις κιθάρα (και γενικά οποιοδήποτε μουσικό όργανο). Υπάρχει και ένα ενδεχόμενο, το οποίο δεν ξέρω αν όντως ισχύει στην περίπτωσή σου, οι χορδές στην ακουστική που παίζεις να είναι πιο σκληρές και με μεγαλύτερη διάμετρο, και για αυτό να σε δυσκολεύει, οπότε αν ισχύει κάτι τέτοιο μπορείς απλά να αλλάξεις χορδές. Το πιο πιθανό όμως είναι πως αυτό συμβαίνει επειδή τώρα ξεκίνησες να μαθαίνεις και δεν έχουν δυναμώσει ακόμα ακόμα τα δάχτυλά σου, κάτι το οποίο εννοείται δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη και εξαρτάται και από το πόσο χρόνο αφιερώνεις στην μελέτη σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτό σίγουρα έχεις δίκιο,όντως έχω δει μεγάλη διαφορά μέσα σε λίγους μήνες και στο τρόπο που παίζω καθώς και πως ανταποκρίνονται τα δάχτυλα μου.Οσον αναφορά τις χορδές δεν ξέρω να πω την αλήθεια αλλά ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σίγουρα θα το ψάξω,ίσως να είναι και αυτό ένα πρόβλημα.Σε ευχαριστώ πολύ γενικά για όλες τις πληροφορίες με βοήθησαν να ξεδιαλύνω κάποια πράγματα!

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 6 μήνες μετά...

Προχωρας με οτι σου αρεσει και σε ευχαριστει. Η μουσικη για αυτο ειναι, να παιζεις κατι και να ικανοποιειται η ψυχη σου. Εαν σ αρεσει η πενα συνεχισε με πενα. Τωρα οι ακουστικες (οπως ειπε και ο φιλος) ειναι γενικα "σκληρες", οτι χορδες και να βαλεις. Αλλα αφου το θες σαν χομπυ, κανε οτι θελεις, αφου θα φτασεις σε ενα σημειο (ισως εως ακορντα) και θα ειναι το ταβανι σου, γιατι για να προχωρησεις απο ενα σημειο και μετα θελει αρκετο / πολυ παιξιμο και διαβασμα/ εκμαθηση θεωριας. Δεν ειναι τυχαια μεσα στα 10 δυσκολοτερα οργανα για να μαθεις (και πολυ ανωμαλο οργανο αν με ρωτησεις!). Αυτο που λες να βαλεις ναυλον χορδες σε ακουστικη και πενα, ειναι ακυρο. Οι ναυλον χορδες ειναι μονο για κλασικη με δαχτυλα. Απο οτι καταλαβαινω ακομα παιζεις απλες μελωδιες / μεμονομενες νοτες χωρις ακορντα. Θα πρεπει να ξερεις οτι τα δαχτυλα σου θα ματωσουνε (σχεδον, και θα βγαλουν καλλους) εως που να παιξεις ακορντα. Τωρα εαν το εχεις σαν απλο χομπυ, δεν ξερω εαν θα φτασεις να παιζεις καλα ακορντα για να τραγουδησεις ενα κομματι. Η κλασικη ειναι πολυ δυσκολη για αρχαριο λογω της ταστιερας που ειναι πολυ φαρδια. Εγω π.χ. που ξεκινησα πριν 20 χρονια με κλασικη, εχω ακομα σημερα θεμα στην ακουστικη μου & στις ηλεκτρικες μου γιατι ειναι πολυ στενες οι ταστιερες τους. Οπως και εχω ακομα θεμα με την πενα, ενω με δαχτυλα που εμαθα αρχικα, παιζω παπαδες...

Bαλε λοιπον 10αρες χορδες (προτεινω Elixir ή Daddario ή Martin) και κανε ασκησεις δαχτυλων καθε μερα εστω για 10-15 λεπτα..... Οτι θελεις ρωτας !

Τελικα, κανε οτι σε ευχαριστει.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...