Ronnie1985 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Καλημέρα, θα θελα λιγη βοήθεια σχετικά με το πώς να πληρώνω ανέπαφα μέσα από το το nbg της εθνικής και winbank πειραιως. Μέχρι πριν λίγο καιρό με android συσκευη, απλά ενεργοποιούσα το nfc εικονιδιο, άνοιγα το app της εθνικής το nbg, επέλεγα ανέπαφη συναλλαγή, έβαζα κωδικό, πλησίαζα συσκευή και αυτό ήταν. Το ίδιο αντίστοιχα και με το winbank της Πειραιώς. Τώρα στο iphone (IOS 16.1) ούτε nfc βρίσκω κάπου, (δε ξέρω καν αν χρειάζεται ίσως είναι από μόνο του enable έτσι κ αλλιώς) αλλά και ούτε στις συγκεκριμένες εφαρμογές που ανέφερα βρίσκω κάπου στα settings τους για ανέπαφη συναλλαγή. Ξέρω ότι υπάρχει το "πορτοφόλι" η εφαρμογή της apple όπου προσθέτω τις κάρτες εκεί μέσα, αλλά επειδή είχα συνηθίσει τον άλλο τρόπο τόσο καιρο και με βόλευε, είπα να ρωτήσω μήπως γίνεται και μπορω να το ρυθμίσω.
flyer Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μόνο μέσω apple pay μπορείς να χρησιμοποιήσεις το iphone για ανέπαφες πληρωμές... https://www.nbg.gr/el/idiwtes/kathimerines-sunallages/digital-banking/dunatotites-internet-mobile-banking/apple-pay-anepafes-plirwmes https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/trapezikes-ypiresies/kathimerines-synallages/twra-oi-kartes-tis-trapezas-peiraios-sto-apple-pay 1
Tasos19s Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Καλημέρα, θα θελα λιγη βοήθεια σχετικά με το πώς να πληρώνω ανέπαφα μέσα από το το nbg της εθνικής και winbank πειραιως. Μέχρι πριν λίγο καιρό με android συσκευη, απλά ενεργοποιούσα το nfc εικονιδιο, άνοιγα το app της εθνικής το nbg, επέλεγα ανέπαφη συναλλαγή, έβαζα κωδικό, πλησίαζα συσκευή και αυτό ήταν. Το ίδιο αντίστοιχα και με το winbank της Πειραιώς. Τώρα στο iphone (IOS 16.1) ούτε nfc βρίσκω κάπου, (δε ξέρω καν αν χρειάζεται ίσως είναι από μόνο του enable έτσι κ αλλιώς) αλλά και ούτε στις συγκεκριμένες εφαρμογές που ανέφερα βρίσκω κάπου στα settings τους για ανέπαφη συναλλαγή. Ξέρω ότι υπάρχει το "πορτοφόλι" η εφαρμογή της apple όπου προσθέτω τις κάρτες εκεί μέσα, αλλά επειδή είχα συνηθίσει τον άλλο τρόπο τόσο καιρο και με βόλευε, είπα να ρωτήσω μήπως γίνεται και μπορω να το ρυθμίσω. θα βάλεις στο Apple Pay οποιες καρτες θελεις nfc δεν μπορείς να ανοίξεις και να κλείσεις είναι πάντα ανοιχτο αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος, ξεχνά τον δύσκολο τροπο που είχες μάθει πιο πριν 1 1
koutsis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 59 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Καλημέρα, θα θελα λιγη βοήθεια σχετικά με το πώς να πληρώνω ανέπαφα μέσα από το το nbg της εθνικής και winbank πειραιως. Μέχρι πριν λίγο καιρό με android συσκευη, απλά ενεργοποιούσα το nfc εικονιδιο, άνοιγα το app της εθνικής το nbg, επέλεγα ανέπαφη συναλλαγή, έβαζα κωδικό, πλησίαζα συσκευή και αυτό ήταν. Το ίδιο αντίστοιχα και με το winbank της Πειραιώς. Τώρα στο iphone (IOS 16.1) ούτε nfc βρίσκω κάπου, (δε ξέρω καν αν χρειάζεται ίσως είναι από μόνο του enable έτσι κ αλλιώς) αλλά και ούτε στις συγκεκριμένες εφαρμογές που ανέφερα βρίσκω κάπου στα settings τους για ανέπαφη συναλλαγή. Ξέρω ότι υπάρχει το "πορτοφόλι" η εφαρμογή της apple όπου προσθέτω τις κάρτες εκεί μέσα, αλλά επειδή είχα συνηθίσει τον άλλο τρόπο τόσο καιρο και με βόλευε, είπα να ρωτήσω μήπως γίνεται και μπορω να το ρυθμίσω. Αλήθεια τώρα προτιμάς όλη αυτή τη διαδικασία που περιγράφεις από το να κάνεις διπλό κλικ στο power button και να πληρώνεις μέσα σε 1 δευτερόλεπτο; 🤔 Πέρνα τις κάρτες στο Apple pay. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Η Apple δεν δίνει πρόσβαση στο nfc σε τριτες εφαρμογές για λόγους ασφαλείας. 2
Tasos19s Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, koutsis είπε Αλήθεια τώρα προτιμάς όλη αυτή τη διαδικασία που περιγράφεις από το να κάνεις διπλό κλικ στο power button και να πληρώνεις μέσα σε 1 δευτερόλεπτο; 🤔 Πέρνα τις κάρτες στο Apple pay. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Η Apple δεν δίνει πρόσβαση στο nfc σε τριτες εφαρμογές για λόγους ασφαλείας. δεν το γνωρίζει όχι ότι δεν βολεύει. μόλις το ρυθμίσει μετά θα αλλάξει γνωμη 1
Ronnie1985 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Tasos19s είπε θα βάλεις στο Apple Pay οποιες καρτες θελεις nfc δεν μπορείς να ανοίξεις και να κλείσεις είναι πάντα ανοιχτο αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος, ξεχνά τον δύσκολο τροπο που είχες μάθει πιο πριν 1 ώρα πριν, koutsis είπε Αλήθεια τώρα προτιμάς όλη αυτή τη διαδικασία που περιγράφεις από το να κάνεις διπλό κλικ στο power button και να πληρώνεις μέσα σε 1 δευτερόλεπτο; 🤔 Πέρνα τις κάρτες στο Apple pay. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Η Apple δεν δίνει πρόσβαση στο nfc σε τριτες εφαρμογές για λόγους ασφαλείας. 2 ώρες πριν, flyer είπε Μόνο μέσω apple pay μπορείς να χρησιμοποιήσεις το iphone για ανέπαφες πληρωμές... https://www.nbg.gr/el/idiwtes/kathimerines-sunallages/digital-banking/dunatotites-internet-mobile-banking/apple-pay-anepafes-plirwmes https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/trapezikes-ypiresies/kathimerines-synallages/twra-oi-kartes-tis-trapezas-peiraios-sto-apple-pay Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά θα συνεχίσω με το apple pay. Το face id μέχρι στιγμής το έχω απενεργοποιημένο (για δικούς μου λόγους) και απλά ξεκλειδώνω τη συσκευή με έναν 4ψηφιο κωδικό. Άλλους τους βολεύει άλλους όχι. Τώρα με το apple pay θα με αναγκασει να βάλω face id (όπως είδα σε βιντεάκια βοήθειας) η μπορεί να έχω την επιλογή να συνεχίσω τον 4ψηφιο κωδικό για έγκριση οπότε χρειάζεται; Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από Ronnie1985
flyer Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μόνο το passcode είναι υποχρεωτικό. Τα face/touch id είναι προαιρετικά... https://support.apple.com/en-us/HT203027 2
Tasos19s Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά θα συνεχίσω με το apple pay. Το face id μέχρι στιγμής το έχω απενεργοποιημένο (για δικούς μου λόγους) και απλά ξεκλειδώνω τη συσκευή με έναν 4ψηφιο κωδικό. Άλλους τους βολεύει άλλους όχι. Τώρα με το apple pay θα με αναγκασει να βάλω face id (όπως είδα σε βιντεάκια βοήθειας) η μπορεί να έχω την επιλογή να συνεχίσω τον 4ψηφιο κωδικό για έγκριση οπότε χρειάζεται; Μπορείς να συνεχίσεις με το pin κι εγώ αυτό έχω με βολεύει πολύ περισσότερο Καθε φορά που πατάς να πληρώσεις θα σου ζητάει τον κωδικό απλά 1 2
koutsis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Tasos19s είπε Μπορείς να συνεχίσεις με το pin κι εγώ αυτό έχω με βολεύει πολύ περισσότερο Καθε φορά που πατάς να πληρώσεις θα σου ζητάει τον κωδικό απλά Πως ακριβώς σε βόλευε πολύ περισσότερο το pin από το face id?🤔 1
kormos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, koutsis είπε Πως ακριβώς σε βόλευε πολύ περισσότερο το pin από το face id?🤔 ...είναι βολικό στο να μπορείς να "δωρίσεις" σε κάποιον παραδίπλα σου, το πως ανοίγει η συσκευή σου χωρίς να ψάχνει τον κωδικό 🙃 Μφχ
Ronnie1985 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Το face id είναι 100% πιο ασφαλές; Γιατί έχω ακούσει μέχρι και με φωτογραφία δείχνοντας του να μπορείς να το "ξεγελάσεις"
kormos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 27 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Το face id είναι 100% πιο ασφαλές; Γιατί έχω ακούσει μέχρι και με φωτογραφία δείχνοντας του να μπορείς να το "ξεγελάσεις" Αυτά τα έχω ακούσει, μου έχουν πει, διάβασα κάπου με ξεπερνάνε νομίζω 🙃 Αν πιάσουμε το βασικό κανόνα, «ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει» Από εκεί και πέρα συγκριτικά ναι είναι είναι πιο ασφαλές από την πληκτρολόγηση ενός κωδικού. Μφχ
Tasos19s Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, koutsis είπε Πως ακριβώς σε βόλευε πολύ περισσότερο το pin από το face id?🤔 το έχω με καθυστέρηση 15 λεπτων δηλαδή τώρα έχω το κινητό μου εδώ και όσο το χρησιμοποιώ σε μικρότερο των 15 λεπτών δεν μου ζητάει κωδικο αν δεν το πιασω για 15 λεπτά μετά θέλει 4ψηφιο κωδικό και αυτό με βολεύει Face ID δεν με βολευει ούτε και Touch ID χρησιμοποιουσα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα