PedroG Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Παιδιά έχω ένα σπίτι παλιό στο χωριό το οποίο επισκεπτόμαστε με τους ηλικιωμένους γονείς μου μια δυο φορές το μήνα. Επειδή δεν είχε ποτέ θέρμανση βολευομασταν με μια σόμπα πετρελαίου θέρμανσης που γεμίζαμε μια φορά οπότε πηγαίναμε με ένα 10-15 κιλών μικρό μπετόνι. Για κακη μου τύχη.... κανείς πρατηριουχος της περιοχής δεν μου προμηθεύει πετρελαίο θέρμανσης και με αναγκάζουν να βάζω κίνησης με 1.85€ που πωλείται στη περιοχή μου. Δεν είναι η βασική κατοικία μου και δεν το χρησιμοποιώ όλους τους μήνες παρά κάποια σαββατοκύριακα το χειμώνα. Δυστυχώς όμως δίχως να αγοράσω πετρελαίο από τα βενζινάδικα.....δεν μπορώ να κατοικήσω πέρα από δύο τρεις ώρες..... Τι μου προτείνετε να κάνω;;; Μια λύση που σκέφτηκα είναι να αγοράσω θερμοπομπους αλλά δεν θέλω να αχρηστεψω την σόμπα πετρελαίου με το μπουρι παλιού τύπου που ζεσταίνει όλο το δωμάτιο.... Έχετε καμία ιδέα;;; Σάς ευχαριστώ πολύ ΥΓ και πέρσι το ίδιο θέμα είχα με αποτέλεσμα να μη το επισκεπτόμαστε με τους γονείς ποτέ!!! 1
korakios Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, PedroG είπε Δεν είναι η βασική κατοικία μου και δεν το χρησιμοποιώ όλους τους μήνες παρά κάποια σαββατοκύριακα το χειμώνα. 1 λεπτό πριν, PedroG είπε Τι μου προτείνετε να κάνω;;; ρώτα ποια ελάχιστη ποσότητα και κόστος να έρθουν να γεμίσουν μπιτόνια σπίτι στο χωριό
Bitbit Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 υπάρχει κάποιος νόμος που να το απαγορεύει. Ξέρω ότι μπορούν να αρνηθούν αν το δοχείο που έχεις δεν ειναι σωστό. Αλλά να μη σου προμηθεύσουν καθόλου; τι φοβούνται; μη το βάλεις στο αυτοκίνητο; δε στέκει. Λες και αν τους φέρω στο σπίτι να μου γεμίσουν τη δεξαμενή δε μπορώ να το βάλω στο αυτοκίνητο παλαιότερα που είχα τέτοια σόμπα δεν είχα θέμα. βέβαια ο πρατηριούχος ήταν γνωστός 1
korakios Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, Bitbit είπε Αλλά να μη σου προμηθεύσουν καθόλου; τι φοβούνται; να μην αγοράσει πετρέλαιο κίνησης 😂 27 λεπτά πριν, PedroG είπε εμίζαμε μια φορά οπότε πηγαίναμε με ένα 10-15 κιλών μικρό μπετόνι είναι ειδικό για μεταφορά καυσίμου φαντάζομαι
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 26 λεπτά πριν, Bitbit είπε υπάρχει κάποιος νόμος που να το απαγορεύει. Ξέρω ότι μπορούν να αρνηθούν αν το δοχείο που έχεις δεν ειναι σωστό. Αλλά να μη σου προμηθεύσουν καθόλου; τι φοβούνται; μη το βάλεις στο αυτοκίνητο; δε στέκει. Λες και αν τους φέρω στο σπίτι να μου γεμίσουν τη δεξαμενή δε μπορώ να το βάλω στο αυτοκίνητο παλαιότερα που είχα τέτοια σόμπα δεν είχα θέμα. βέβαια ο πρατηριούχος ήταν γνωστός Είναι απλό,δεν το έχουν σε δεξαμενή με εισροών εκροών,έχουν θέρμανσης μονο σε βυτίο που πάει διανομή.. Κανενας δεν θα μπει στην διαδικασία να βάλει μπροστά το βυτίο για να γεμίσει ένα μπιτόνι 20€.Δεν ξέρω επίσης τι παίζει και απο θέμα απόδειξης κλπ. 1 1
washcloud Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 46 λεπτά πριν, PedroG είπε θερμοπομπους Οι θερμοπομποί είναι λύση ανάγκης (αφού τουλάχιστον δεν θα κάψουν παραπάνω από 4 μέρες τον μήνα, ΟΚ), αλλά δεν θα σου δώσουν την ζέστη της σόμπας και δεν ξέρω καν αν αρκούν για τα τετραγωνικά του εξοχικού (αν μπάζει/είοναι κρύο/έχει υγρασία κτλ) και για τί κρύο μιλάμε στην περιοχή και θα έλεγα αντί να δώσεις λεφτά γι' αυτούς, να τα δώσεις για,,,περισσότερα μπετόνια (εγώ ακόμα κι αυτά θα τα μάζευα απ' έξω που πετάει ο κόσμος και τα μαγαζιά) και ιδανικά μεγαλύτερης χωρητικότητας, να παίρνεις από την πόλη θέρμανσης μαζί σου (τουλάχιστον 40 λίτρα για 2ημερο, που σημαίνει 2 εικοσάλιτρα ή 3 μικρότερα). Εκτός κι αν το αμάξι (υποθέτω πως με αμάξι πηγαίνετε κι όχι με κα'να ΚΤΕΛ) είναι τσίμα-τσίμα και δεν τα χωράει. Το "10-15 λίτρων", πόσες ώρες το καις στη σόμπα στα "καλά" κρύα; 29 λεπτά πριν, korakios είπε είναι ειδικό για μεταφορά καυσίμου φαντάζομαι ...κι εγώ φαντάζομαι πως το πας στον έλεγχο από τροχαία κτλ;
korakios Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, washcloud είπε ...κι εγώ φαντάζομαι πως το πας στον έλεγχο από τροχαία κτλ; και σε απιονισμένο μπιτόνι κουβαλάω βενζίνη για αλυσοπρίονο κτλ , σπάνια να πουν κάτι , φυσικά πιστεύω μπορούν να σε γράψουν μάλλον στην περίπτωσή του απλά δε θέλανε να του βάλουν μικρή ποσότητα και υποθέτω αν τους ρωτήσει για τιμή να έρθουν εκεί θα του βγει τα ίδια με το κίνησης
washcloud Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, korakios είπε και σε απιονισμένο μπιτόνι κουβαλάω βενζίνη για αλυσοπρίονο κτλ , σπάνια να πουν κάτι , φυσικά πιστεύω μπορούν να σε γράψουν ...εγώ ρώταγα για το αν η δική σου ερώτηση στον ts είχε να κάνει με το ότι ΔΕΝ πρότεινες (όπως εγώ) απλά να κουβαλάει θέρμανσης με περισσότερα μπιτόνια από "την πόλη"....(αλλά μάλλον το πήγαινες τελικά στο "γιατί δεν του γεμίζουν στα βενζινάδικα του χωριού") 4 λεπτά πριν, korakios είπε μάλλον στην περίπτωσή του απλά δε θέλανε να του βάλουν μικρή ποσότητα ...κλασσική φάση κάποιων βενζινάδων, να μην γεμίζουν μπιτόνια (είτε γιατί δεν μπορούν είτε γιατί δεν θέλουν για ένα κάρο λόγους....Κάποτε θυμάμαι κάποιον να μου έχει πει την απίστευτα μαλακισμένη δικαιολογία "ζορίζεται η αντλία"....)
washcloud Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, korakios είπε υποθέτω αν τους ρωτήσει για τιμή να έρθουν εκεί θα του βγει τα ίδια με το κίνησης ...μα πώς να πα΄νε σπίτι του, αφού δεν έχει δεξαμενή (ούτε γι' αστείο να κινήσουν βυτίο για να του,,,γεμίσουν το μπιτόνι....Ακόμη και "Σε τιμή θέρμανσης". Εκτός κι αν εννοούσες κάτι άλλο....)
Gatilaras Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Παρε ενα δοχείο για καυσιμα(αυτα τα κόκκινα με το "τσουτσουνι" μπροστα) και πήγαινε ζητα να σου βαλει.Σε τετοιο δοχειο δεν μπορεί να αρνηθεί καθ'οτι πληρεί τις προϋποθέσεις μεταφοράς υγρων καυσίμων.
washcloud Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, corsair04 είπε ...πού ακριβώς βοηθάει αυτό; 1
korakios Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, washcloud είπε ...μα πώς να πα΄νε σπίτι του, αφού δεν έχει δεξαμενή (ούτε γι' αστείο να κινήσουν βυτίο για να του,,,γεμίσουν το μπιτόνι....Ακόμη και "Σε τιμή θέρμανσης". Εκτός κι αν εννοούσες κάτι άλλο....) 1 ώρα πριν, korakios είπε ρώτα ποια ελάχιστη ποσότητα και κόστος να έρθουν να γεμίσουν μπιτόνια σπίτι στο χωριό όχι ένα προφανώς Μόλις τώρα, Gatilaras είπε Παρε ενα δοχείο για καυσιμα(αυτα τα κόκκινα με το "τσουτσουνι" μπροστα) και πήγαινε ζητα να σου βαλει.Σε τετοιο δοχειο δεν μπορεί να αρνηθεί καθ'οτι πληρεί τις προϋποθέσεις μεταφοράς υγρων καυσίμων. 99,99% ειδικό έχει αλλιώς δε θα του βάζανε κίνησης (εκτός αν στεγνά θέλανε να τον δουλέψουν) ___________________________________ αλλά όπως ειπώθηκε στο άλλο νήμα , ίσως πρέπει να κάνει μια μικρή διαδικασία 2 λεπτά πριν, washcloud είπε ...πού ακριβώς βοηθάει αυτό; τελευταίο ποστ
washcloud Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Gatilaras είπε Παρε ενα δοχείο για καυσιμα(αυτα τα κόκκινα με το "τσουτσουνι" μπροστα) και πήγαινε ζητα να σου βαλει.Σε τετοιο δοχειο δεν μπορεί να αρνηθεί καθ'οτι πληρεί τις προϋποθέσεις μεταφοράς υγρων καυσίμων. ....και το δικό του τσουτσουνάτο λογικά είναι (ειδικά καθώς λέει για μικρό), μιας και στα χωριοβενζινάδικα ΔΕΝ του λένε "δεν μας κάνει το μπετόνι σου" - τον "υποχρεώνουν" στην αγορά ΚΙΝΗΣΗΣ....(το οποίο με τη σειρά του λογικά σημαίνει ότι απλά δεν έχουν ΑΝΤΛΙΑ για θέρμανσης και δεν σκοτώνονται να τον εξυπηρετήσουν "λόγω συνθηκών" να του το γεμίσουν από το βυτιοφόρο....) Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2022 από washcloud
Joshua21 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, korakios είπε 99,99% ειδικό έχει αλλιώς δε θα του βάζανε κίνησης (εκτός αν στεγνά θέλανε να τον δουλέψουν) Μπα, η πλειοψηφία των βενζινάδικων δεν ελέγχει τι δοχείο έχεις. Εγώ πάντως δεν κατάλαβα ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα στην περίπτωση του ts, γράφει απλώς "κανείς δεν μου προμηθεύει πετρέλαιο θέρμανσης" που μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε. Υπάρχει και η πιθανότητα να μην έχουν αντλία για θέρμανσης και για αυτό να μην του βάζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις