andreaspA Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, washcloud είπε ...μια κουβέντα αυτό...Εξαρτάται από το πόσα θα κάψει (...εκτός κι αν είναι συναισθηματικα΄συνδεδεμένος με το συγκεκριμένο μπετόνι ΚΑΙ ΜΟΝΟ και θέλει-δεν θέλει, θα κάψει "10 με 15 λίτρα"). Εξαρτάται από τις συνθήκες, αλλά αν πει (...για να ΚΑΤΣΕΙ στο εξοχικό, γιατί αν πρόσεξες λόγω κρύου ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΝ ΠΙΑ), μπορεί να κάψει και 50 λίτρα ξερωγώ το 2ήμερο (όρεξη να 'χεις, καίγονται....). Ε 50 λίτρα, με 70 λεπτά διαφορά στα δυο πετρέλαια, δεν το λες απλώς "λίγο παραπάνω" (ειδικά αν πει να πάει περισσότερες φορές από 2 τον μήνα....Και προφανώς ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ το οικονομικό.....) αν ειναι να καιει τοσα πολλα τελικα, εε ας δωσει 100€ να παρει μια δεξαμενη 300-500λιτρα να την βαλει στο χωριο, να φορτωσει πετρελαιο και να το εχει να καθεται. Θα γλυτώνει και το κουβάλημα.
Daxlias Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εμένα ένα βενζινάδικο δεν μου έδινε γιατί ήθελε στοιχεία για να κόψει τιμολόγιο (λόγω εισροών - εκροών) δεν γίνεται να το δώσει μόνο με απόδειξη. Μηπως είναι αυτό το πρόβλημα? Αλλιώς πρέπει να πας σε κάποιο γνωστό σου με βενζινάδικο και σου δίνουν και χωρίς απόδειξη.. Το κόβουν σε άλλο ΑΦΜ.. Εγώ παίρνω για λέβητα για ζεστό νερό... Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2022 από Daxlias 2
notist Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Παιδιά είμαι στο χώρο και ισχύουν τα εξής. Στην πλειοψηφία των πρατηρίων δεν υπάρχουν πλέον αντλίες πετρελαίου θέρμανσης. Όσες υπάρχουν είναι για ανεφοδιασμό των βυτίων διανομής με χοντρό πιστόλι που δεν μπαίνει στα μπιτόνια. Για διανομή χρειάζονται στοιχεία αφμ αρ.παροχής ρεύματος και τα κλασσικά διεύθυνση ονοματεπώνυμο. Γίνεται καταχώρηση από τον πρατηριούχο στο πληροφοριακό σύστημα Ήφαιστος για την παρακολούθηση του πετρελαίου θέρμανσης. Από εκεί γίνεται και η διασταύρωση για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Όσο για την δεξαμενή που λέτε του ts για 100-200 λίτρα οι περισσότεροι δεν πάνε τόσα λίτρα. Έχουν ως ελάχιστη παραγγελία τα 300 λίτρα. Δεν ξέρω στην περιοχή του αν έχει γνωστό που μπορεί να τον εξυπηρετήσει. Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο πατέρας μου στο χωριό. Δεν του δίνει κανένας και με παίρνει τηλέφωνο και βρίζει. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Δεν είναι όπως παλιά. Παλιά γεμίζαμε μπουκάλες υγραερίου. Επίσης έχουν μείνει μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που το κάνουν. Αλλάζουν οι αντλίες και εχουν μικρύνει τα λάστιχα σε μήκος στην αμόλυβδη. Στο πετρέλαιο κίνησης εχουν μείνει λίγο μεγαλύτερα λόγω φορτηγών και πούλμαν. 2
Shadowgrip4 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Ο κυριότερος λόγος που δεν προμηθεύουν πετρέλαιο θέρμανσης σε μπιτονια είναι η γραφειοκρατεία που τους περιμένει μετά,πολλά στοιχεία στην απόδειξη κ δεύτερη καταχώρηση σε σαιτ του υπουργείου που αν υπάρχει λάθος έχουν πρόστιμο. Αυτή η έξτρα δουλειά σε συνδιασμό με το πολύ μικρό κέρδος κ τα λίγα λίτρα του μπιτονιου το κάνει ασύμφορο.δεν είναι θέμα το μπιτονι αλλιώς δεν θα σου έβαζαν ούτε πετρέλαιο κίνησης η καλύτερη λύση είναι ρωτήσεις το πιο κοντινό σου πρατήριο τη μικρότερη ποσότητα που προμηθεύει κ να σου γεμίσει δοχεία η ένα ντεπόζιτο 200 λίτρα κ να βάζεις από εκεί στη σόμπα. 2
SB_1957 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Αντικαταστήστε την σόμπα πετρελαίου με ξυλοσομπα που έχει και φουρνακι, όπου θα μπορείτε και να μαγειρεύετε! 1
Joshua21 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Αντικαταστήστε την σόμπα πετρελαίου με ξυλοσομπα που έχει και φουρνακι, όπου θα μπορείτε και να μαγειρεύετε! Το φουρνάκι δεν είναι αποκλειστικότητα της ξυλόσομπας, υπάρχουν και πετρελαίου. 1
SB_1957 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το φουρνάκι δεν είναι αποκλειστικότητα της ξυλόσομπας, υπάρχουν και πετρελαίου. Το ξέρω. Τόνισα το φουρνακι επειδή η εναλλακτική λύση που σκέφτηκε ήταν οι θερμοπομποι.
Joshua21 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Το ξέρω. Τόνισα το φουρνακι επειδή η εναλλακτική λύση που σκέφτηκε ήταν οι θερμοπομποι. Έτσι όπως το είχες διατυπώσει όμως άλλο νόημα έβγαινε, πως οι ξυλόσομπες έχουν φουρνάκι ενώ οι πετρελαίου όχι. Απλά το διευκρινίζω μην μείνει κάποιος με λάθος εντύπωση.
korakios Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Shadowgrip4 είπε Ο κυριότερος λόγος που δεν προμηθεύουν πετρέλαιο θέρμανσης σε μπιτονια είναι η γραφειοκρατεία που τους περιμένει μετά,πολλά στοιχεία στην απόδειξη κ δεύτερη καταχώρηση σε σαιτ του υπουργείου που αν υπάρχει λάθος έχουν πρόστιμο. κάπου είχα διαβάσει οτι μόνο λιανικης χρειάζεται και όχι καταχώριση για μικροποσότητες απο αντλία σε μπιτόνι (όχι καταχώρηση στην πλατφόρμα του υπουργείου δλδ) Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2022 από korakios
duende Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 στο δικο μας "χωριο" ας πουμε ,λιγο εξω απο την αθηνα, εχει ενα πρατηριο με αντλια και μας βαζει κανονικα αρκει να ειναι πανω απο 20 η 25 λιτρα (δε θυμαμαι ακριβως) το μπιτονι. και θελει λογαριασμο ρευματος για να περασει στοιχεια.
Joshua21 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 46 λεπτά πριν, korakios είπε κάπου είχα διαβάσει οτι μόνο λιανικης χρειάζεται και όχι καταχώριση για μικροποσότητες απο αντλία σε μπιτόνι (όχι καταχώρηση στην πλατφόρμα του υπουργείου δλδ) Αν ήταν έτσι τότε κανένας δεν θα έκανε καταχώρηση στην πλατφόρμα, όλοι θα "έσπαγαν" τις μεγάλες ποσότητες σε πολλές ΑΛΠ.
korakios Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν ήταν έτσι τότε κανένας δεν θα έκανε καταχώρηση στην πλατφόρμα, όλοι θα "έσπαγαν" τις μεγάλες ποσότητες σε πολλές ΑΛΠ. βασικά δεν τα πολυκαταλαβαινω , είχα βρει αυτό https://www.taxheaven.gr/news/47315/g-xristopoylos-pws-diakineitai-to-petrelaio-oermanshs-ektos-egkatastashs-prathrioy-ametaoeto-to-ypoyrgeio-gia-prostimo-100-eyrw-ana-fhm-gia-kaoe-hmera-kata-thn-opoia-den-diabibazontai-ta-parastatika Αναφορά σε κείμενο 1. Αναφορικά με το 1° ζήτημα της επιστολής σας, η ΚΥΑ ΠΟΛ.1009/2012, καθώς και η εγκύκλιος ΠΟΛ.1161/2013 με την οποία παρασχέθηκαν σχετικές οδηγίες, συνεχίζουν να ισχύουν και μετά την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4308/2014. Επίσης, με την Απόφαση Γ.Γ.Δ.Ε. ΠΟΛ.1002/2014 ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι παρέχεται απαλλαγή από την υποχρέωση έκδοσης των αποδείξεων πώλησης μέσω Φ.Η.Μ., για τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών που από ειδικές φορολογικές διατάξεις απαιτείται να αναγράφουν επιπλέον δεδομένα. Συνεπώς ο τρόπος χειρισμού των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης μέσω αντλιών, που λαμβάνουν χώρα εντός των εγκαταστάσεων του πρατηρίου σε μικροποσότητες (μπιτόνια), παραμένει ο ίδιος μετά την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4308/2014.
filipprin Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εχω πετυχει απειρες φορές στην Αθηνα βυτιοφόρο πετρέλαιου θέρμανσης που γεμιζει απο την αντλια του βενζιναδικου για να κανει παραδοση.Τωρα αν θα κατσει να σου βαλει στο μπιτονι η θελει καποια χαρτουρα για να κοπει χαρτι ειναι αλλη ιστορια.Λογικα φραγκα παίρνει οποτε γιατι οχι.Επισεις εχω γνωστο στη δουλεια που γεμιζει 25 κιλα αβερτα.... Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2022 από filipprin
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, filipprin είπε Εχω πετυχει απειρες φορές στην Αθηνα βυτιοφόρο πετρέλαιου θέρμανσης που γεμιζει απο την αντλια του βενζιναδικου για να κανει παραδοση.Τωρα αν θα κατσει να σου βαλει στο μπιτονι η θελει καποια χαρτουρα για να κοπει χαρτι ειναι αλλη ιστορια.Λογικα φραγκα παίρνει οποτε γιατι οχι.Επισεις εχω γνωστο στη δουλεια που γεμιζει 25 κιλα αβερτα.... Ξερεις αν έβαζε κίνησης ή θέρμανσης;Γιατί σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε εργοστάσια βάζουν μονο κίνησης,νομίζω και σε θερμοκήπια .Ασε που το κίνησης μπορεί να πήγαινε σε δεξαμενή για οχήματα έργου,φορτηγά. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2022 από Ukforthemoment
filipprin Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το κλασικο βυτιοφορο που παραδιδει στα σπιτια μετα.Θέρμανσης εβαζε γιατι οποτε το πετυχω ρωταω απο περειεργεια..........Ειδικα σε ενα ΕΚΟ βαζει σιγουρα και στο μπιτονι και σε ρεβοιλ στον Αλιμο το εχω πετυχει Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2022 από filipprin
Προτεινόμενες αναρτήσεις