adtakhs Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 27/11/2022 στις 6:57 ΜΜ, nickol-us είπε Είναι λίγο μυστήριο cpu o 7950x. Θεωρώ κι εγώ οτι μιλάμε για ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή αλλά από αυτά που λες θα έλεγα οτι δε δικαιολογεί την κτήση του, ο adtakhs βέβαια σωστά το βάζει στο παιχνίδι ως πλάνο 10ετίας που ζητάς + οτι μπορείς να τον καλύψεις σε budget. Προσωπικά δε θα έβαζα τη μητρική που προτείνει σε τέτοιο cpu, θεωρώ οτι δεν έχει τόσο καλά vrm για τον top cpu της πλατφόρμας, δυστυχώς δε βρίσκω review να το επιβεβαιώσω. Εφόσον δε θες να βάλεις υδρόψυξη, η μία επιλογή είναι αυτή που σου έβαλε και μετά η nh-d15. H 6700 που ρωτάς νομίζω θα παίζει άνετα 2k σε high >60fps Η ASROCK B650E έχει καλό VRM , έχει 8 Layer PCB και καλή ψύξη. Δεν υπάρχει κανένα θέμα εκεί. Μοναδικό μειονέκτημα το ότι στις μπροστά θύρες στο κουτί δεν βγάζει κατευθείαν USB 3.2 GEN 2.0 Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2022 από adtakhs 1
SAnathema Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 @adtakhs μια ερώτηση. Με το Power consumption τι παίζει? Βλέπω γενικά σε review υψηλά νούμερα. Θα κλάψω με τη ΔΕΗ σε παιχνίδια ή προγράμματα ή γενικά αφορά full core σε πολύ εντατική χρήση?
Λύση adtakhs Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Λύση Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, SAnathema είπε @adtakhs μια ερώτηση. Με το Power consumption τι παίζει? Βλέπω γενικά σε review υψηλά νούμερα. Θα κλάψω με τη ΔΕΗ σε παιχνίδια ή προγράμματα ή γενικά αφορά full core σε πολύ εντατική χρήση? αφορούν full load. Η κατανάλωση δεν παίζει σαν σκεπτικό κανένα ρόλο. Όλα έχουν να κάνουν με την απόδοση = επίδοση/κατανάλωση. Ψωνίζεις επίδοση Α για κατανάλωση Χ και ο συντελεστής είναι πολύ καλός. Σε idle, μερικό Load, οι καταναλώσεις είναι μικρές. Και να πούμε πως μιλάμε για 16 Performance Cores / 32 Threads σε συχνότητα έως 5,7Ghz .... Δεν είναι κανένα cpu της πλάκας, που καταναλώνουν περίπου 100watt λιγότερα από ότι θέλει ο ανταγωνισμός για το ίδιο performance.... Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2022 από adtakhs 1
Herald Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Στις 27/11/2022 στις 2:52 ΜΜ, SAnathema είπε Ζητώ τα φώτα σας καθώς το pc μου συμπληρώνει αισίως 14-15 χρόνια. (ι7 920 16gb ram κτλ) Μέχρι πρόσφατα με εξυπηρετούσε αν και αργούσε σε προγραμματισμό και σχετικά ελαφριά games. Ποσό που διαθέτουμε : 2000 Χρήση υπολογιστή : Προγραμματισμός VB, python, οτιδήποτε σε coding και gaming (τα πάντα) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: άντε κανά photoshop Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? ΝΑΙ είμαι μεταξύ Dell S2721DGFA IPS , MSI Optix MAG274QRF-QD ή και καμιά 32αρα αλλά δεν ξέρω τι να διαλέξω. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΕΠΑΡΧΙΑ όλα ονλαιν Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω θέμα με διαφορετικά Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω εγώ Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . ΟΧΙ θα βάλω 10ρια. Υπάρχει nvme 1 tb Λόγω τιμών σε gpu σκέφτομαι να τσιμπήσω καμιά φτηνή 6700 rx, αλλά καλοδεχούμενες προτάσεις, αν βγαίνει το budget. Επίσης λόγω κόστους σκέφτομαι ddr4. Πήγαινε για 13600k. Ο 7950x που σου προτείνουν είναι ανέκδοτο, τι να τον κάνεις, lol.
SAnathema Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, Herald είπε Πήγαινε για 13600k. Ο 7950x που σου προτείνουν είναι ανέκδοτο, τι να τον κάνεις, lol. @HeraldΑν πάω σε 13600k, με ddr5 θα πρότεινες Ζ690-790 ή Β660 μητρική και ποιες μνήμες (γενικά είναι οκ αν αυτά τα 3 εξαρτήματα βγούνε κοντά στο χιλιάρικο)
adtakhs Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Herald είπε Πήγαινε για 13600k. Ο 7950x που σου προτείνουν είναι ανέκδοτο, τι να τον κάνεις, lol. Ποιος είναι ανέκδοτο; Ο καλύτερος επεξεργαστής της αγοράς; Λολαθηκες ....ρε; Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από adtakhs
Herald Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, adtakhs είπε Ποιος είναι ανέκδοτο; Ο καλύτερος επεξεργαστής της αγοράς; Λολαθηκες ....ρε; Καλα το καλύτερος επεξεργαστής δεν θα το σχολιασω. Απο τις αναγκες του βλεπεις να χρειαζεται 16 πυρηνες? Να του προτεινουμε και κανα threadripper του ανθρωπου.... 2 ώρες πριν, SAnathema είπε @HeraldΑν πάω σε 13600k, με ddr5 θα πρότεινες Ζ690-790 ή Β660 μητρική και ποιες μνήμες (γενικά είναι οκ αν αυτά τα 3 εξαρτήματα βγούνε κοντά στο χιλιάρικο) B660 θα πρότεινα. Απο μνημες κατι σε 6000c36 / c40 /c30 ειναι μια ισορροπημενη επιλογή. Αν ειναι να πας σε z790 κοιτας για πιο γρηγορες μνημες μιας και τις σηκωνει, κατι σς 6400-6800. 1
_Theo_ Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Και εγώ προτείνω i5-13600k. O Ryzen 9 7950X είναι υπερβολή. 1
SAnathema Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Αν θα πάω σε z790 θα ήταν μόνο για λόγους αναβαθμισης ραμ μελλοντικά (δλδ κάτι σε 7000 με καλό cl) όταν γίνουν πιο φτηνές και τώρα κάτι όντως σε 5600-6000, μιας και το pc θα το κρατήσω στάνταρ 8ετία και βάλε. Δεν ξέρω αν αξίζει αυτό σαν σκέψη ή καλύπτομαι για games με την b660 και να αλλάζω μόνο gpu
_Theo_ Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, SAnathema είπε Αν θα πάω σε z790 θα ήταν μόνο για λόγους αναβαθμισης ραμ μελλοντικά (δλδ κάτι σε 7000 με καλό cl) όταν γίνουν πιο φτηνές και τώρα κάτι όντως σε 5600-6000, μιας και το pc θα το κρατήσω στάνταρ 8ετία και βάλε. Δεν ξέρω αν αξίζει αυτό σαν σκέψη ή καλύπτομαι για games με την b660 και να αλλάζω μόνο gpu Γενικά για προγραμματισμό ο i5-13600k θα σε καλύψει. Τώρα, αν θες να προγραμματίζεις και παράλληλα να τρέχεις VM, να κάνεις streaming και να παίζεις παιχνίδια τότε να πας σε Ryzen 9 7950x μιας και το budget σου είναι αρκετά μεγάλο. Γενικά θα πρότεινα να δώσεις έμφαση στην κάρτα γραφικών και μετά στη CPU. Για RAM δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνεις. Πάντως είτε τον έναν CPU πάρεις είτε τον άλλον, με τα άλματα που κάνει η τεχνολογία, σε 8 χρόνια από τώρα (το...2030 δηλαδή) το PC σου θα είναι ανεπαρκέστατο, για να μην πω ίσως για τα σκουπίδια. Οπότε ουσιαστικά, είναι μια η άλλη...
SAnathema Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 κοίτα αν σκεφτείς πως το pc του 2008 με i7 920 που έχω τώρα με κάλυπτε μέχρι το 2019 που κάηκε η κάρτα γραφικών rx580(οκ έτρωγε μπουκάλι) σε σχεδόν όλα τα παιχνίδια, έστω με μέτρια γραφικά εκτός του gears of war 4 ή 5(?), νομίζω θα είμαι οκ. Μπορεί και όχι. Πάντως streaming σίγουρα όχι. VM ίσως, ποτέ δεν ξέρεις αλλά αυτή τη στιγμή όχι.
adtakhs Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, SAnathema είπε Αν θα πάω σε z790 θα ήταν μόνο για λόγους αναβαθμισης ραμ μελλοντικά (δλδ κάτι σε 7000 με καλό cl) όταν γίνουν πιο φτηνές και τώρα κάτι όντως σε 5600-6000, μιας και το pc θα το κρατήσω στάνταρ 8ετία και βάλε. Δεν ξέρω αν αξίζει αυτό σαν σκέψη ή καλύπτομαι για games με την b660 και να αλλάζω μόνο gpu Δηλαδή θα πας σε τελειωμένο socket για να μπορείς να βάλεις υψηλότερα χρονισμένες μνήμες? Και δεν πας σε AM5, που θα μπορείς να βάλεις και υψηλότερα χρονισμένες μνήμες και PCI-E V5.0 σε NVME και κάρτα γραφικών, αλλά πάνω από όλα και επεξεργαστή πολλές γενιές νεότερο; Ο 7950Χ προτάθηκε γιατί: α) είναι στο budget σου. β) Λες ότι θες pc για 10-ετία, οπότε πρέπει να πας σε κάτι δυνατό του σήμερα. γ) Έπεσε η τιμή του σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα. δ) Υποστηρίζει ότι νεότερο σε set εντολών. ε) Μπαίνει σε αναβαθμίσιμη νέα πλατφόρμα. στ) Υποστηρίζει όλα τα νέα πρωτόκολλα (PCI-E V5.0, USB3,2 GEN 2.0) . η) Έχει την μεγαλύτερη διασυνδεσιμότητα από όλα τα άλλα socket στο midrange ( pci-e lanes). Υ.Γ. Ο χρονισμός των μνημών έχει να κάνει με τον memory controller του επεξεργαστή, όχι με την μητρική. Αν μελλοντικά βάλεις άλλο CPU θα παίρνει και υψηλότερους χρονισμούς μνημών, του IMC του νέου σου CPU. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από adtakhs
SAnathema Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 τις επιλογές μου εξετάζω @adtakhs και δεν μπορώ να διαλέξω, έχω κολλήσει. Με τρώει λίγο που όποτε έπαιρνα amd cpu έκλαιγα, αλλά αυτό ήταν πριν φτιάξει σαν εταιρία οκ. 1
adtakhs Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, SAnathema είπε τις επιλογές μου εξετάζω @adtakhs και δεν μπορώ να διαλέξω, έχω κολλήσει. Με τρώει λίγο που όποτε έπαιρνα amd cpu έκλαιγα, αλλά αυτό ήταν πριν φτιάξει σαν εταιρία οκ. Γενικά ακόμα και αν πας σε μικρότερο CPU , με το budget που έχεις κοίταξε αποκλειστικά ΑΜ5. Όλα τα άλλα είναι νεκρά. Αν θες κάτι οικονομικό για να κάνεις συχνές αναβαθμίσεις, κοίταξε έναν RYZEN 5600 απλό με μια B550 μητρική των 80-90€ . Αυτός είναι αυτή την περίοδο το απόλυτο VFM . Ισχυρός όσο πρέπει για σήμερα και πάμφθηνος. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από adtakhs
SAnathema Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Πάντως @adtakhs και am5 να πάω αν σκεφτώ να αναβαθμίσω σε πχ 4 χρόνια-5 ε νεκρό θα είναι και αυτό και νέα μητρική θα θέλω και cpu και μνήμες. Το λέω με την έννοια πως μετά την τετραετία ολική αλλαγή θα θέλει αν αυξήσουν τα vrm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα