Προς το περιεχόμενο

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά άδεια για τη χρήση θανατηφόρων ρομπότ


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάποτε, πίσω στα 90s, όταν βλέπαμε σωρηδόν ταινίες (VHS από το Video Club) επιστημονικής φαντασίας, ο "σοφός" της παρέας έλεγε πως αυτά τα πράγματα δεν είναι τελείως φανταστικά, και πως το σενάριο βασίζεται σε υπαρκτά σχέδια υπό ανάπτυξη. Γελούσαμε και λέγαμε πως δε γίνονται αυτά, ούτε σε 100 χρόνια. Γελούσαμε σε μια εποχή που δεν υπήρχε wi-fi, social και smartphones, λίγα μόλις χρόνια πριν να γίνουν καθημερινότητα. Σήμερα δε με παραξενεύει πλέον τίποτα τεχνολογικό ή βιολογικό. Ο RoboCop θα μπορούσε να σε έχει ακόλουθο και αύριο να έχεις κατοικίδιο φτιαγμένο εντελώς σε εργαστήριο ακριβώς όπως το θέλεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλημερα ομαδα .! 

το προβλημα ειναι ο ανθρωποσ που θα προγραμματισει αυτα τα software ! ποσο ανθρωπος ειναι και τι παραμετρουσ θα βαλει...γενικα το λεω οχι για τα συγκεκριμενα μονο ετσι.?...!τωρα αν καποιος προγραμματιζει οπλα νομιζω αυτοματος κανει autoexpose τον εαυτο του οτι ειναι ακαταλληλος για την ΟΡΘΗ λειτουργια του συστηματος του ,δεν ειναι θεμα κρισησ του καθενος δηλαδη π λεμε.. ειναι γεγονος!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολοι οι τεχνοφοβικοι μαζευτηκα εδω μεσα; Αλλος μιλαει για Robocop, Αστυνομο Σαϊνη, Terminator, Skynet, Κυρο Γραναζη, την πτωση των ΗΠΑ κτλ. Λες και το μηχανημα/robot/drone/android εχει εκδηλωσει καταστοφικη συμπεριφορα εναντια στην ανθρωποτητα. Μονο 1 σχολιο ειδα που μιλαγε οτι υπευθυνοι ειναι οι software engineers που θα δωσουν τα  απαραιτητα δεδομενα που θα χρησιμοποιηθουν σε τετοιες καταστασεις, αυτοι και μονο εχουν την ευθυνη μια και ακομα δεν νομιζω να υπαρχει τελειως αυτονομο ΑΙ που να γραδει δικο του κωδικα με στοχο βασικες αρχες οπως ενας ζωντανος οργανισμος οπως ευρεση και αξιοποιηση πρωτων υλων απαραιτητων για την επιβωση και προστασια της υπαρξης του

Επεξ/σία από torgar
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
3 hours ago, chrisde said:

Καλά ρε μάγκες το Robocop θυμηθήκατε όλοι; Horizon Zero Dawn δεν έχει παίξει κανένας;😝

Not cult enough. 😛

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί η είδηση να αφορά το SF, όμως θα τους πάρει η μπάλα όλους ανεξαιρέτως γιατί από την Καλιφόρνια μέχρι το Νιού Τζέρσεϊ λίγο διαφέρουν στο θέμα της αντιμετώπισης του εγκλήματος. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το "θανάσιμη δύναμη"! Αν είναι τόσο χάλια η κατάσταση (που εσύ φταις που είναι τόσο χάλια), στην έσχατη λύση βάλε τη μηχανή να "εξουδετερώσει" ρε Αμερικάνε, γιατί να αφαιρέσει ζωές; Οι αντιλήψεις τους περί προστασίας της ανθρώπινης ζωής, δικαιοσύνης και εκδίκησης, έχουν παραμείνει στην εποχή πριν τον εμφύλιο, σαν κακογραμμένη ταινία western! Μετά κάνουν κήρυγμα στους υπόλοιπους για δημοκρατία και πολιτισμική ανωτερότητα και ανοχή στη διαφορετικότητα και άλλα ωραία πολιτισμένα... 

Επεξ/σία από me00016
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, dpolal είπε

Αντί να εφαρμόσουν την απλή λύση του ελέγχου και περιορισμού της χρήσης

Που αυτομάτως θα τους κάνει Έλληνες, εχμ εννοώ ανήμπορα άβουλα ανθρωπάκια που δεν αποτελούν κανενός είδους πρόκληση στην όποια αρχή γιατί ειναι πανεύκολο να τους καταπιέσουν κατα το δοκούν χωρίς να περιμένουν σοβαρά αντίμετρα πέρα απο καμιά διαδήλωση της πλάκας. 


Η Αμερική παρα τα όποια στραβά της ειναι η χώρα με τους πλέον ελεύθερους πολίτες με την ουσία της λέξεως ναι οκ τις τελευταίες δεκαετίες όλο και περιορίζεται αυτή η ελευθερία αλλά σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο στον πλανήτη γη ειναι πάντα πιο ελεύθεροι 

  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, Nick77 είπε

Μάλλον εκεί στην αστυνομία του Φρίσκο δεν έχουνε διαβάσει τους 3 θεμελιώδεις νόμους της ρομποτικής από τον Isaac Asimov...

 

  1. A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm.
  2. A robot must obey orders given it by human beings except where such orders would conflict with the First Law.
  3. A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Law.

image.gif.a9b48af41bc585820b0c593e3a868e4d.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Alexrose είπε

 




Καλα παραβλέποντας το γεγονός ότι φαίνεται απο τα lidl αν τον βάλεις δίπλα στον κανονικό robocop αλλά αν παρατηρήσεις τις λεπτομέρειες κάνανε καλή δουλειά στην στολή δηλαδή ακόμη και αυτό το αποτέλεσμα δεν βγαίνει έτσι εύκολα έπεσε μεράκι... λιγά χρήματα αλλά πολλές εργατοώρες σίγουρα! 

https://en.wikipedia.org/wiki/Sivan_(film)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 ώρες πριν, Evangelos Anagnostou είπε

Φανταστείτε συστήματα που θα καθαρίζουν ύποπτο σχεδόν πριν ακόμα αυτός κάνει συνειδητή σκέψη ότι θα επιτεθεί από τίποτα διαστολές ματιών, αναπνοές, θερμοκρασία ή παλμούς. Τι ασφαλής (και ανελεύθερος) κόσμος!

https://www.imdb.com/title/tt0181689/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε καταστάσεις ομηρίας δεν ξέρω πως θα μπορούσε να έχει κάποια χρησιμότητα. Εκεί θέλει λεπτούς σχεδιασμούς και σε έναν χώρο που υποτίθεται είναι ελεγχόμενος ένα ρομπότ που το ελέγχει κάποιος από απόσταση σίγουρα θα ήταν γελοίο να χρησιμοποιηθεί. Επίσης δεν ξέρω και πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέσα σε κτήρια γενικώς. Στην περίπτωση που θα μπουν μαζί με το ρομπότ και αστυνομικοί, γιατί να το πάρεις και εκείνο μαζί? Το ότι θα έχει μια καραμπίνα πάνω του ελεγχόμενη η μία βόμβα είναι σχετικα άχρηστο καθώς οι αστυνομικοί είναι ήδη εφοδιασμένοι με αυτά, πολύ πιο χρήσιμος θα ήταν ένας επιπλέον αστυνομικός στην μαχη παρά ένα ρομπότ.

Αν από την άλλη το στείλουν μόνο του, πως ακριβώς θα το βάλουν μεσα? Θα το εξοπλίσουν με κάποια νέα τεχνολογία stealth? Αυτα και ογκώδη είναι και σχετικά αργά. Επίσης σίγουρα δεν είναι και αθόρυβα. Οι αλλοι θα κάθονται να τα κοιτάνε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σωστο είναι, να χαν και δω κάτι τέτοια να στέλνει η αστυνομία στις γιάφκες των πυρήνων της κλανιάς αντί να ρισκάρει ο κάθε αστυνομικός το κεφάλι του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...